IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Нз аз по скоро си мисля, че ще изтъргува нещо в замяна, много неизгодно за нас... както винаги се е случвало в по-новата ни история.

    реформи ще има някакви, колкот за замазване на очите. После ще има дългогодишен процес на хармонизация... както е и до момента с членството ни в ЕС...

    Коментар


    • Наистина ли все още вярваш , че това Правителство иска да влезем в Еврозоната..

      Коментар


      • [QUOTE=Frosty;n3388958]

        Според бившия правосъден министър Христо Иванов (от кабинета „Борисов 2“) към 21 септември проектите не са внесени в ЕЦБ. Като източник лидерът на опозиционната партия „Да, България“ сочи официален отговор на Европейската централна банка. „На практика два месеца и половина след като правителството обяви, че подава такова искане (за започване на тясно сътрудничество, бел. ред.), процедурата се оказва блокирана, защото изискуемите документи не са налице“, коментира Иванов пред сайта „Медиапул“.

        Ами аз това "откритие" го повтарях толкова пъти в темата, че накрая ми омръзна, пък и се оказах в ролята на черноглед зевзек, който търси под вола теле - няма доказателство, че правителството на Борисов е подало очакваното Заявление за сътрудничество с ЕЦБ! А никой никога не е бил приет някъде, ако първо не е заявил, че иска да бъде приет! Както никой не е спечелил от тотото, без да си е пуснал фиш! Никола Янков разви тезата още по-убедително в няколко последователни публични изяви...

        ...И к'во? Открил сега Христо Иванов топлата вода! Знаете ли каква е разликата между мен и него? Аз и всички, които не сме партийно обвързани, просто искаме да влезем в еврозоната и Шенген. А партийните функционери НЕ ИСКАТ ТОВА ДА СТАНЕ при управлението на политическите им опоненти, защото губят възможност да си припишат заслугата! А самият Христо Иванов е и лично мотивиран, това не е тайна за никого.

        Каква е фактическата обстановка според изнесеното от "Икономист"? Освен, че няма официално подадено заявление, разбираме също, че са се срещали във Франкфурт - има среща - значи нещо се работи по въпроса и това е добра, но не неочаквана новина. Както и преди съм казвал, след публично обявеното през юли намерение на Борисов да вървим към ЕРМ 2 и Шенген, той няма друг избор, освен да се опита да го направи. Не защото го иска - статуквото абсолютно го устройва - а защото като опитен играч много добре съзнава, че вече не може да го отлага. Обществените очаквания преминават в обществен натиск и това членство се оказва изпитът, който Борисов трябва задължително да издържи, за да се задържи! През призмата на подготовката за това членство сега се оценява успеха или неуспеха на цялата му дейност. Всичко рефлектира, пречупва се през нея. И докато тече процесът, ПР-ите му могат много да лавират и шикалкавят, то накрая отговорът може да бъде само един - Борисов или ще вземе изпита, или ще бъде скъсан и отсвирен от политическата сцена, може би завинаги...

        Съвсем друг е въпросът доколко ще успее Борисов, въпреки "желанието" си за това? А отговорът е - доколкото му позволят кукловодите. Защото бодигардът е само куклата, която изнася шоуто, а ТЕ дърпат конците! Ще наблюдаваме пак всякакви драми, мелодрами, патриотарски и мачовски пъчения и всичко останало от познатия репертоар, но зад тях ще бъдат скрити истинските му намерения - да лавира, да хитрува, да се снишава по примера на ментора си и пак да се изправя, за да може да остане... Съмнявам се, че този път номерът ще мине пред европейските му колеги, защото това би означавало да продаде на краставичар краставици!... Значи ще е дълго, по-дълго от средата на 2019, много по-дълго...

        Да се настаним удобно и да гледаме шоуто? Или да проумеем най-накрая, че ние го плащаме това долнопробно шоу и да нахлуем на сцената! Аз съм за второто.
        Last edited by Спящият бик; 10.10.2018, 13:46.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

          [SIZE=18px]Докато Боко Тиквата, гербавите и Цацара са на власт забравете за влизане в еврозоната.
          Да не мислите, че онези от евросъюза ще оставят нашите глупави и корумпирани мухльовци на обща хранилка с развитите западни държави където има истинска демокрация и свобода на словото?!
          оппааа... айде опъни малко ръчната ! ти бил ли си в "развитите западни държави" бе , поне за година ... да поработиш , да поживееш , да разбереш за кво става дума ?! "където има истинска демокрация и свобода на словото" ... я се прочети пак , че май ми се струва да си преписвал от сополов или барбароня ...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
            Колеги, малко ми е странно, че никой не реагира на "новината"?! На какво друго се надявате, за да живне борсата?
            Съжалявам, че не подклепяме усилията ти, но в момента се разгарят други огньове.
            А по отношение на т.н. "живване", Фрости вече няколко пъти го е обяснявал.
            Има задължително условие и допълнително голям набор условия от типа достатъчни.

            Коментар




            • Докато Боко Тиквата, гербавите и Цацара са на власт забравете за влизане в еврозоната.
              Да не мислите, че онези от евросъюза ще оставят нашите глупави и корумпирани мухльовци на обща хранилка с развитите западни държави където има истинска демокрация и свобода на словото?! Никой няма да остави нашите корумпирани примитиви да смучат парите на германските и френските данъкоплатци!


              На празни обороти за еврозоната

              ЕЦБ връща втори опит за законодателни промени, с които трябва да стартира планът на правителството за присъединяване към чакалнята на еврото


              Със сигурност знаете вица за Кумчо Вълчо, който биел Зайо Байо всеки път, когато го срещне, а повод винаги си намирал в шапката на зайчето (или в нейната липса). Във втората роля е на път да попадне и българското правителство заради желанието страната да влезе в чакалнята на еврозоната. Според два източника на „Икономист“ в края на септември, на среща във Франкфурт, експерти на Европейската централна банка са обяснили на представители на кабинета, че стореното до момента не е достатъчно.

              Планът на кабинета е да подготви необходимото за започване на така нареченото „тясно сътрудничество“ с Европейския банков съюз, като началото му да съвпадне с приемането на България в Механизма на валутните курсове (ERM 2), популярен като чакалнята за еврозоната. За да се случи това, българските власти трябва да променят законодателството, така че да дава нужните права на ЕЦБ да надзирава български банки, да изисква увеличения на капитала и в краен случай отнемане на банкови лицензи. Тези промени трябва да залегнат в законите за БНБ, за кредитните институции и за преструктуриране на кредитни институции. Освен това трябва да се засили и независимостта на ръководството на централната ни банка.

              За да влезе в чакалнята на еврозоната обаче, правителството обеща и по-комплексни законодателни промени и реформи, за които Брюксел отдавна настоява. Те касаят корпоративните фалити и защитата на кредиторите, реформирането на съдебната власт (и прокуратура, и съд), така че средата за правене на бизнес максимално да се доближи до тази в другите страни от валутния съюз.

              Част от обещаните промени бяха вписани в проектозакони и изпратени в Брюксел и Франкфурт скоро след официалната заявка на България от юли да започне подготовка за тясно сътрудничество. През август част от текстовете бяха пуснати за обществено обсъждане. Досега обявените мерки касаят лекотата, с която днес може да бъдат сменяни управителят и подуправителите на БНБ, както и членове на Управителния съвет. Ако те влязат в сила, всяка персонална промяна на върха на централната банка ще става значително по-трудно, включително и след съдебно решение. Липсват обаче измененията, които трябва да създадат правни основания ЕЦБ също да контролира българската банкова система, включително за сметка на прерогативи на Българската народна банка. Няма напредък и по реформирането на съдебната система и процедурите по фалит.

              Според бившия правосъден министър Христо Иванов (от кабинета „Борисов 2“) към 21 септември проектите не са внесени в ЕЦБ. Като източник лидерът на опозиционната партия „Да, България“ сочи официален отговор на Европейската централна банка. „На практика два месеца и половина след като правителството обяви, че подава такова искане (за започване на тясно сътрудничество, бел. ред.), процедурата се оказва блокирана, защото изискуемите документи не са налице“, коментира Иванов пред сайта „Медиапул“.

              От финансовото министерство побързаха да го опровергаят и обясниха, че процедурата за започване на тясно сътрудничество не е блокирана и в момента тече процес на съгласуване на текстовете между МФ, БНБ и ЕЦБ. От ведомството на Владислав Горанов са прави да отхвърлят определението „блокиране“, но проблемът остава.


              http://iconomist.bg/на-празни-обороти-за-еврозоната/
              Last edited by Frosty; 09.10.2018, 17:02.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                Извинявам се прочетох, но с тази постоянна дезинформация. Тука има тука нема съм по-предпазлив да се зарадвам. Има още много вода да изтече, чакам да видим какво ще стане накрая...
                И аз се чувствам по същия начин. Затова, след като напомнях дълго, че няма официално подадено заявление за тясно сътрудничество, спрях да пиша, за да не изглеждам черноглед... И сега се чудя - да се зарадвам ли, или не? От една страна е хубаво, ако е станало факт, а от друга не проумявам защо тези неща се правят в тотална мъгла... И не смея да повярвам!...

                Коментар


                • Извинявам се прочетох, но с тази постоянна дезинформация. Тука има тука нема съм по-предпазлив да се зарадвам. Има още много вода да изтече, чакам да видим какво ще стане накрая...

                  Коментар


                  • Аз продължавам да вярвам, че като конкурентен начин за финансиране, борсата е полезна за икономиката. Освен това би трябвало да е нейно огледало. Значи, вместо да я убиваме, трябва да я лекуваме!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                      Колеги, малко ми е странно, че никой не реагира на "новината"?! На какво друго се надявате, за да живне борсата?
                      Аз се надявам тая борса да я закрият и да си земат гащата чантата шапката ...да не се мъчите повече

                      Коментар


                      • Колеги, малко ми е странно, че никой не реагира на "новината"?! На какво друго се надявате, за да живне борсата?

                        Коментар


                        • България активира плана за приемането на еврото за национална валута, като изпрати заявление за тясно сътрудничество в рамките на Единния надз...

                          Коментар


                          • Никола Янков: изтеглени са от ЕЦБ предложените промени в банковите закони в България

                            Коментар


                            • Присъединяването ни към клуба на богатите ще превърне страната в успешен регионален модел за стабилност, твърди заместник-министърът на икономикатa

                              Коментар


                              • Какви са ползите от членството в еврозоната за бизнеса
                                http://www.infostock.bg/infostock/co...ata-za-biznesa


                                Коментар

                                Working...
                                X