Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеАз смятам занапред да държа 50:50 лев-евро.
Ако се стремиш да не загубиш се нарича хеджиране, ако искаш да спечелиш - спекулант. Много е простичко.
От друга страна през последните 10 години при некадърното управление на герб и бсп, спестявнания на българите се обезценяват годишно с по около 4-5% заради инфлацията и монополите, въпреки, че уж левът бил вързан към еврото.
Който си е държал спестяванията в евро или английски лири пак не се е защитил, защото и двете валути се обезцениха последните години.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеЗа да си отговори човек на този въпрос е нужно да си познава приходата и разходната част на собствения бюджет.
Ако няма да извършваш разходи в тугрици, за какъв чеп ти са? Същото и за долара. Аз смятам занапред да държа 50:50 лев-евро.
Ако се стремиш да не загубиш се нарича хеджиране, ако искаш да спечелиш - спекулант. Много е простичко.
Коментар
-
За да си отговори човек на този въпрос е нужно да си познава приходата и разходната част на собствения бюджет.
Ако няма да извършваш разходи в тугрици, за какъв чеп ти са? Същото и за долара. Аз смятам занапред да държа 50:50 лев-евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеПроблема е че наистина няма алтернатива. Аз не искам Боко, ама няма за кого.
Колкото до деца и пенсионери...Не съм съгласен. Проблема е в циганите.
Затова и ще искат да слагат допълнително здравно ( и несамо за това де).
Защо не махнат прага за осигурителния доход? Какъв е мотива?
1.Да се прилагат крути мерки срещу лекари и болници позволяващи си да мамят или искат подаръци дарения и каквото се сетиш включително затваряне на болницата при втори такъв случай и отнемане на лекарски права до живот.На който доктор му е малка заплатата да напуска и да си търси друго място дето дават много пари а не да изнудва и рекетира болни хора.
2.Драстично намаляване на партийни субсидии и държавните хрантутници
3.Всички си плащат здравните осигуровки включително и държавните хрантутници пенсионерите а родителите плащат за децата.
Не плащаш ли ебал съм ти майката мри кат пес.Не може да имаме пари за цигари алкохол чалга тонколони монколони а да нямаш 20-30 кинта за здравна осигуровка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеНо лично аз съм оптимист. Изборната кампания вече започна и нито раздутата администрация, нито повишаването на заплатите и с още 10% ще осигурят на ГЕРБ спокойствие за сигурна победа. Цял народ сега това гледа - ще издържат ли изпита ГЕРБ пред ЕЦБ и ЕК за EРМ 2 и за Шенген?
Ще вдигнем здравните осигуровки на тия дето плащат а тия дето не плащат пак няма да плащат.Не разбирам защо държавата ще осигурява децата и пенсионерите.Никой на никого не е длъжен всеки сам ще се грижи за себе си.Лошото е че куманягите са същит боклуци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеLast edited by Спящият бик; 12.09.2018, 14:48.
Коментар
-
„Във връзка с кандидатстването за еврозоната предстоят технически консултации – в София пристигат експерти от Европейската централна банка и от България ще ходят експерти там. Вече сме на доста напреднал стадий на технически консултации относно процесите, свързани с установяване на близко сътрудничество с Европейската централна банка по отношение на банковия надзор. Планът се движи в график”, добави Владислав Горанов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
Коментар
-
-"Правителството одобри План за действие, включващ мерки в отговор на намеренията на Република България за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз до юли 2019 година. Документът е изготвен в следствие на изпратеното на 29 юни 2018 г. официално писмо от министъра на финансите и управителя на Българска народна банка за участие на Република България в Единния надзорен механизъм (ЕНМ) чрез установяване на тясно сътрудничество с Европейската централна банка по смисъла на Регламент (ЕС) №1024/2013 и за намеренията на страната за кандидатстване във Валутния механизъм II, което получи и политическата подкрепа на Еврогрупата.
В Плана за действие са включени мерки, които, предвид поетите с писмото ангажименти, следва да се изпълнят до края на месец юни 2019 година. Мерките се изразяват в: засилване на рамката на надзора в банковия сектор чрез тясно сътрудничество с ЕЦБ и предприемане на необходимата подготовка в съответствие със съществуващите процедури, чрез извършване на редица промени в националното законодателство, като се предвижда към края на 2018г. те да бъдат одобрени от Народното събрание; подобряване на макронруденциалната рамка чрез въвеждане до края на 2018 г. на макропруденциални инструменти в Закона за кредитните институции, позволяващи налагането на системно ниво на изисквания към кредитополучателите; засилване на надзора върху небанковия финансов сектор (пенсионни фондове и застрахователни дружества); подобряване на рамката за несъстоятелността след извършване на преглед на законодателството и изготвяне на съответните законови изменения; засилване на рамката за борба с изпирането на пари; модернизиране на рамката за управление на държавните предприятия посредством преглед и оценка на законодателната, регулаторната и функционална рамка и отправяне на препоръки, свързани с преодоляването на несъответствията между българското законодателство и най-добрите международни практики, в последствие и изготвяне на законодателни текстове в съответствие с насоките на ОИСР; ратифициране от Народното събрание на Споразумение относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране.
Изпълнението на изброените мерките ще осигури спазването на предварително поетите ангажименти в области на политиката, които са от голямо значение за плавния преход към ERM II и към Банковия съюз до юли 2019г., и като краен резултат да се въведе еврото след изпълнение на всички критерии за конвергенция, в съответствие с член 140 от Договора за функционирането на Европейския съюз."
Коментар
-
Перфектен анализ на ситуацията! Не може да се направи по-добре!... Друг е въпросът, че след като го прочетеш, ти става кристално ясно, че ГЕРБ и Бойко Борисов нямат никакво намерение да бързат към Еврозоната, а само да печелят време за още цоцане. Надяват се да устискат поне до следващите избори, а аз се надявам, че след по-малко от година, когато отново започнат да увъртат, ние сами ще ги свалим, за да не затлачват повече движението ни напред към западните демокрации! И тук, малко нескромно, ще обърна внимание колко точно е заглавието, което съм поставил на темата, защото то отново е актуално - до приемането ни в ЕРМ-2 след година или до края на периода "Бойко Борисов" в родната ни история:
Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов!
...Само не ме питайте с кого ще го заменим, защото засега нямам отговор?!... Едно е сигурно - на Запад, към Европа и НАТО и колкото може по-далеч от Путин и БСП!Правителството изглежда се изплаши от потенциалния отказ на Европейската централна банка (ЕЦБ) и реши да не подава апликация за членство в ERM II, преди да получи гаранции за успех.Last edited by Спящият бик; 16.08.2018, 11:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение. Това ме изненадва... Дали пък няма и КФН да замине, че и те са си за затваряне...Това ознаачва затрваяне на КФН и пъехрврянле на проавмщоитяа й към тзои орган в срсднеочоерн план. А до тгавоа ндзроаът на EOPIA и ESMA (еоврпсйеката агецния, оаогящтвра за ктоонлра на ивнетсциоинните псреонцдии и уалряпввтаище джуерсвта) върху дтйесвяита на КФН ще е много по-сортг.
Коментар
Коментар