Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
Аз съм се приготвил отпреди 10 на години за всеки от вариантите на принципа "колкото по зле,толкова по добре" за МЕН ,така че хич не ме мисли.
И това даже ми помага обективно да преценявам кое зло е по-малкото ,не да пиша политически лозунги и небивалици като част от уважаемите съфорумци.
Само да попитам колко от коментиращите тук са чели ПЪЛНИЯТ текст на споразумението от 2006 г. за ЕРМ2 ,защото ми омръзна да чета смешни интерпретации.Достъпът до него е свободен поне от 10 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДа, но какъв ще бъде фиксингът след април, това е големият въпрос?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Дури, притеснява ме липсата на Прозрачност.
Притеснява ме липсата на Разговор. Диалог!
Сериозните теми се изместват с дребни и незначителни забележки.
Дава се простор на празнословието и се неглижира дискусия по същността.
Важи за целия обществен живот, но го разглеждам само в контекста на тази тема.
Мисля, че голямата част от обществото искат влизане в Еврогрупата - дали имат представа какво е това е друга тема. Понякога е по-важно да има консенсус.
Искат приемане на еврото. Аз също, с основен довод, че Бордът е ограничител, от който трудно бихме излезли по друг начин. Не и при това разделение и оформяне на малкопринципни малцинства.
Темата тук не е дали да примем еврото изобщо, а как!
Не знам, защо някои намесват политическите пристрастия. Писах, че темата е политическа, но няма място за обвързаности. Това ми е виждането по въпроса.
Мисля, че нещата/детайлите трябва да се изчистят, за да няма манипулации.
Да има яснота и поне близка предвидимост за хората и бизнеса. Затова и искам да видя приказките на министъра написани.
И ако участвам в някаква дискусия тук ще е ако има желание да се разгледат различни варианти.
Да се каже дали е подценен или надценен лева е колкото лесно, толкова и безкрайно трудно.
Не ме притеснява, който и вариант да се приеме, но нека се приеме, а не се оставя на "политическата воля".
Показателно е, че почти всички опити за анализ са едностранчиви, с повърхностно представяне на ползи (някои много дискусионни), без критически поглед. Още по-лошо, когато някои представят еврото като някаква магическа пръчка за оправяне на положението ни, което категорично не е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДа, но какъв ще бъде фиксингът след април, това е големият въпрос?
Всичко останало са празни приказкиЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Уф,много вълнения,малко знания България,трябва да престои в "чакалнята" две години и чак след това ще има доклад и след около 6 месеца ще приемем еврото. Смятаме,ако влезем в чакалнята да речем юни месец 2020 г. ще ни приемат най-рано януари 2023 г. защо чакаш тази година да се случи това не разбирам ?! Няма да се разширява зоната тази година
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
Аз съм се приготвил отпреди 10 на години за всеки от вариантите на принципа "колкото по зле,толкова по добре" за МЕН ,така че хич не ме мисли.
И това даже ми помага обективно да преценявам кое зло е по-малкото ,не да пиша политически лозунги и небивалици като част от уважаемите съфорумци.
Само да попитам колко от коментиращите тук са чели ПЪЛНИЯТ текст на споразумението от 2006 г. за ЕРМ2 ,защото ми омръзна да чета смешни интерпретации.Достъпът до него е свободен поне от 10 години.
Може ли някой да обясни какви са тези наши 2 гласа, срещу колко са ? Защото ако са срещу всички в ЕЗ + Дания + ЕЦБ, защо се бием по гърдите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Теоретично е възможно Гърция да ни отстъпи с двустранна спогодба Беломорска Тракия. На практика няма да стане. На практика и след април месец остава законовият ангажимент на БНБ да обменя всяко едно левче по фиксинг срещу евро. Никой не ти пречи сега, няма да ти пречи и после, да си купуваш от някого еврото с 15% по-скъпо. Щом те мързи да отидеш до БНБ или просто така предпочиташ.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
"Страните, които влизат в ERM II, получават гаранция от Европейска централна банка (ЕЦБ), че тя ще помага за поддържане на фиксирания курс и отклонение от него в рамките плюс-минус 15%. Това напомни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria старши икономистът в Института за пазарна икономика Калоян Стайков."
"За спекулациите, че е възможно да влезем в еврозоната при курс на еврото различен от сегашния фиксиран от 1.95583 лв., той посочи, че "теоретично" е така."
От всичко прочетено до тук аз разбирам нещата така:
Шансът на корумпираните гербаджии да получат зелена светлина за покана в момента е по-малък от 1 на 1000, но ако теоретично предположим, че получат одобрение, то тогава влизаме в ЕРМ с борда и при сегашния курс, а след влизането в чакалнята курсът ще се определя на базата на договорки?
Значи сегашният фиксиран курс се запазва до края на април, след това теоретично може да има флуктуации до +/- 15% ?
- 1 like
Коментар
-
"Страните, които влизат в ERM II, получават гаранция от Европейска централна банка (ЕЦБ), че тя ще помага за поддържане на фиксирания курс и отклонение от него в рамките плюс-минус 15%. Това напомни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria старши икономистът в Института за пазарна икономика Калоян Стайков."
"За спекулациите, че е възможно да влезем в еврозоната при курс на еврото различен от сегашния фиксиран от 1.95583 лв., той посочи, че "теоретично" е така."
От всичко прочетено до тук аз разбирам нещата така:
Шансът на корумпираните гербаджии да получат зелена светлина за покана в момента е по-малък от 1 на 1000, но ако теоретично предположим, че получат одобрение, то тогава влизаме в ЕРМ с борда и при сегашния курс, а след влизането в чакалнята курсът ще се определя на базата на договорки?
Значи сегашният фиксиран курс се запазва до края на април, след това теоретично може да има флуктуации до +/- 15% ?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Звучи много оптимистично.
ERM2 е като финалният стих от "Хотел Калифорния " на Ийгълз .
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
О да, ще излезнете. Без пари, защото пак ще платите сметката Така и не се научихте след ;97а...не случайно използвам тоя период.
Само да попитам колко от коментиращите тук са чели ПЪЛНИЯТ текст на споразумението от 2006 г. за ЕРМ2 ,защото ми омръзна да чета смешни интерпретации.Достъпът до него е свободен поне от 10 години.Last edited by al64ad; 28.01.2020, 18:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
Toчно за това и не вярвам че има как да влезем в Европа без промяна на курса.
Коментар
Коментар