Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли световна икономическа криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРавновесни, най-добре се смее този, който се смее последен. В момента, всички са нервни, всеки по свои си причини. Изчакай.
Самите руснаци бягат от рублата. Каквоти руснаци - самия путин бяга от рублата - защо иначе ще си държи фирмите в Швейцария и ще ги оставя да търгуват в долари
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеМного често, една валута се гарантира предимно от добра армия, почти винаги всъщност. Всеки американски филм, ясно показва че в САЩ не живеят по всестранно развити личности спрямо останалия свят, а търговският им баланс показва че живеят на заем.
Заем взет от много по-бедни от тях!
Та така
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеедна валута се гарантира от този който управлява паричната политика. Ако паричната политика се управлява добре и валутата е стабилна и се търси. Ако управлението не струва всеки бяга от тази валута.
В Русия управлението не струва. В САЩ е добро. Ти точно в каква валута си държи спестяванията - нека да позная - не са в рубли
Заем взет от много по-бедни от тях!
Та така
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеСтига глупости, знаеш че съм прав, не става въпрос за Путин, той е неудобен че си позволява да каже, че царят е гол, нищо друго!
Става въпрос, че никой не контролира една върхушка, която дава на САЩ неконкурентно предимство, като в замяна използва военния и икономически потенциал на страната.
Извинявай, но 6 годишен ще съврже спада на петрола с политиката!
Борсата е мощно оръжие и съвсем не е свободен пазар, но пак добре че ние сме имунизирани.
В Русия управлението не струва. В САЩ е добро. Ти точно в каква валута си държи спестяванията - нека да позная - не са в рубли
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма никой не спира никой друг да търгува с каквото си иска. но ти би ли искал да търгуваш с Русия в рубли - аз лично не. Или евро, или долари или швейцарски франкове. Е ако си японец и йени. Всичко друго са пари управлявани от некадърни централни банкери, манипулирани от крадливи политици и така нат.
Рублата не пада защото САЩ я срива, рублата пада защото путин я срива. А Путин я срива защото е крал 15 години бъдещето на държавата - до там че 80% от икономиката и е зависима от две стоки - и двете под контрола на Путин. И сега цената на тези стоки се срина - каква изненада и изведнъж светът не е честен.
Ами до като я бе управлявал тази държава да я бе направил конкурентноспособна. Ама то това не е справедливо - защото щеше да намали влиянието на Путин върху държавата. Единствената сигурна власт е ако владееш голяма частт от производството в една държава - дори и това да я обрича да бъде Нигерия с ракети.
Става въпрос, че никой не контролира една върхушка, която дава на САЩ неконкурентно предимство, като в замяна използва военния и икономически потенциал на страната.
Извинявай, но 6 годишен ще съврже спада на петрола с политиката!
Борсата е мощно оръжие и съвсем не е свободен пазар, но пак добре че ние сме имунизирани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеСАЩ да не печатат всичките пари, а само частта която им се полага, както и да не нападат с оръжие всеки който не иска да търгува в долари! Това е добро начало, според мен
Рублата не пада защото САЩ я срива, рублата пада защото путин я срива. А Путин я срива защото е крал 15 години бъдещето на държавата - до там че 80% от икономиката и е зависима от две стоки - и двете под контрола на Путин. И сега цената на тези стоки се срина - каква изненада и изведнъж светът не е честен.
Ами до като я бе управлявал тази държава да я бе направил конкурентноспособна. Ама то това не е справедливо - защото щеше да намали влиянието на Путин върху държавата. Единствената сигурна власт е ако владееш голяма частт от производството в една държава - дори и това да я обрича да бъде Нигерия с ракети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ какво по точно значи честни правила. Много ми е интересно как го дефинираш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеРазбира се, не говорим за черно-бяло мислене. Добрата Западна цивилизация и лошите варвари, само един ще победи.....! хаха
Не сме в Холивуд, а на планетата земя, където всеки си търси място под слънцето и малко по-голямо парче от баницата!
Не мисля, че има значим режим по-света който да иска рестарт на играта, твърде е скъпо, само за по-честни правила настояват мнозина, и засега ги пращат да перат, но докога
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБългарите са си ок настроени към света. Поне аз не познавам ама нито един фен на световните конспирации, чакащ края на западната цивилизация
За сметка на това хаховците са доста гръмогласни - колкото и малко да са - и буквално наводняват нета с параноя и конспирации
Не сме в Холивуд, а на планетата земя, където всеки си търси място под слънцето и малко по-голямо парче от баницата!
Не мисля, че има значим режим по-света който да иска рестарт на играта, твърде е скъпо, само за по-честни правила настояват мнозина, и засега ги пращат да перат, но докога
Коментар
Коментар