Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли световна икономическа криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеДържава печатница, казваш, а?
Айде сега малко статистика, така, за ограмотяване.
Виж тук какво и на каква стойност изнася държавата-бензиностанция, чийто модел много ти харесва.
Russia Trade
А тук виж какво и на каква стойност изнася "държавата-печатница", по твоите думи.
(Да не би да имаш предвид, че всички тези машини ги печатат на 3d-принтери, а?)
USA Trade
А тук пък може да видиш какво и на каква стойност изнася една държава от "катастрофиралата" и "деиндустриализирана" по твоите думи Европа
Germany Trade
И въобще - не е лошо когато фактите говорят, пропагандата и фантасмагориите малко да позамълчат, ей така - от кумова срама
Добре, че ми я даде тая информация, та да ми светне! Аз си мислех, че „Рашастан“ са най-великите!
Когато казах, че руския модел е най-добър имах предвид, че той може да бъде базов при преструктурирането на Източния блок, при тогавашните условия!
Когато елементаризираш и обобщаваш стопанството на страна като Русия, до „бензинова колонка“, реципрочното елементаризиране е „печатница“ за САЩ!
Ходи да се попразниш за „бензиновата колонка“ в темата „Политика“, другият вариант е ръчно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеДано кризата не е много тежка, че тогава, чайниците с евтините си боклуци за бедняци - вярно ще превземат света
Китайците направиха страхотна експанзия на капитали и изкупиха много компании, за мен този процес е само в началото! За мен не стои въпроса ще завладеят ли света или не! Въпросът е само във времевата рамка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение.....
И въобще - не е лошо когато фактите говорят, пропагандата и фантасмагориите малко да позамълчат, ей така - от кумова срама
От него се виждат и още едни интересни факти събрани в нещо наречено Economic Complexity Ranking- дава доста комплексна картина за качествата на икономиката на една страна...
http://atlas.media.mit.edu/en/visual...all/1964.2013/
През 1989г. България е била на 18 място в света, а през 2013г., от когато са последните данни, сме дълдисали на 37 място....
И да не звучи това много сухо, а и да се замислим, погледнете, че на 19 място е ... Дания.
http://atlas.media.mit.edu/en/rankings/country/Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеДано кризата не е много тежка, че тогава, чайниците с евтините си боклуци за бедняци - вярно ще превземат света
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеРуската олигархия заграбва природни ресурси, американската олигархия банки!
Ще видим кой ще капълдиса пръв, този който разчита да е държава-бензиностанция или този, който разчита да е държава-печатница!
Айде сега малко статистика, така, за ограмотяване.
Виж тук какво и на каква стойност изнася държавата-бензиностанция, чийто модел много ти харесва.
Russia Trade
А тук виж какво и на каква стойност изнася "държавата-печатница", по твоите думи.
(Да не би да имаш предвид, че всички тези машини ги печатат на 3d-принтери, а?)
USA Trade
А тук пък може да видиш какво и на каква стойност изнася една държава от "катастрофиралата" и "деиндустриализирана" по твоите думи Европа
Germany Trade
И въобще - не е лошо когато фактите говорят, пропагандата и фантасмагориите малко да позамълчат, ей така - от кумова срамаLast edited by Jimmy; 20.01.2016, 18:06.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКой кого ще разберем скоро!#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеГолямата технология, да направиш ключо-държател, Азия...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ies_by_revenue
И за да не сме едностранчиви, ето ги и азиятските тигри.
http://www.forbes.com/fab50/list/#tabverall
Кой-кого?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа съжаление смятам и друго! Западна Европа се е ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРАЛА, като банковата система и еврото създаде илюзия, че може да се гради просперитет върху "хартии" и обещания!
Ако говорим за технологии, то те са основно в САЩ и Азия, не знам къде виждаш технологии в Европа!
Социалната система на Европа е катастрофа, там се опитват да градят някакъв съвременен комунизъм, на базата на "социален паразитизъм". Отделно континента се напълни с чернилки и всякаква сган, които изцеждат и малкото живителни сили!
Не съм оптимист за Европа! Виж за Америка съм! Там след известно време отново ще започне да се гради благосъстояние, дори и не като световен хегемон, вече!
Западна Европа я виждам обаче само да затъва!
И за да не сме едностранчиви, ето ги и азиятските тигри.
http://www.forbes.com/fab50/list/#tabverall
Last edited by vankata23; 20.01.2016, 17:55.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеМоделът държава-бензиностанция, която се крепи на продажбата на невъзобновяеми природни богатства? И в която може да забогатееш не защото си измислил нещо, създал си някакъв продукт и произвеждаш нещо, което се търси, а защото си близък до властта и си успял да заграбиш някакъв източник на природни ресурси?
Чуден модел, маматасиджаса!
Ще видим кой ще капълдиса пръв, този който разчита да е държава-бензиностанция или този, който разчита да е държава-печатница!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеЕхххх, то тогава 1 пробит долар беше равен и на 1-2 рубли, ама гледай днес къде се харчат билетите на росгосбаМк....вече 81 за един зелен мушмул.
160 хил. армия въоражена до зъби и безплатно образование,безплатни медицински
услуги ,евтин ток ,комунални услуги.Трябва икономика ,която да покрива всичко
това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЦелият Източен блок за мен трябваше да започне да се развива по модела на съвременна Русия, който за мен е най-добър!
Чуден модел, маматасиджаса!Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеНе е задължително. На икономиката ѝ е хубаво това, че приема различни гледни точки, и погледнати от различна камбанария - може и двете да са истина.
Пък ние не сме на кардинално-различни мнения. От една страна технологията, традицията, инфраструктурата и образованите кадри - дърпат икономиката напред и нагоре, а дефицита и задълженията - надолу.
Принципно различието ни е, главно, че ти смяташ, че дефицита дърпа надолу повече, отколкото противоположните сили - нагоре. Аз смятам обратното.
Но да...времето ще покаже. Засега запада печели
Ако говорим за технологии, то те са основно в САЩ и Азия, не знам къде виждаш технологии в Европа!
Социалната система на Европа е катастрофа, там се опитват да градят някакъв съвременен комунизъм, на базата на "социален паразитизъм". Отделно континента се напълни с чернилки и всякаква сган, които изцеждат и малкото живителни сили!
Не съм оптимист за Европа! Виж за Америка съм! Там след известно време отново ще започне да се гради благосъстояние, дори и не като световен хегемон, вече!
Западна Европа я виждам обаче само да затъва!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКакво да ти кажа, според мен, един от двама ни, си няма хал хабер от икономически закономерности и основни финансови перспективи!
Времето ще покаже, кой от двама ни е бил!
Пък ние не сме на кардинално-различни мнения. От една страна технологията, традицията, инфраструктурата и образованите кадри - дърпат икономиката напред и нагоре, а дефицита и задълженията - надолу.
Принципно различието ни е, главно, че ти смяташ, че дефицита дърпа надолу повече, отколкото противоположните сили - нагоре. Аз смятам обратното.
Но да...времето ще покаже. Засега запада печели#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение"
Времето ще покаже, кой от двама ни е бил!
Коментар
Коментар