IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна ли световна икономическа криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Стига бе, аз не знаех, че американската икономика все още е най-голямата! Другото, което не знаех е, че германската икономика е много по-голяма към настоящия момент от руската!
    Добре, че ми я даде тая информация, та да ми светне! Аз си мислех, че „Рашастан“ са най-великите!

Когато казах, че руския модел е най-добър имах предвид, че той може да бъде базов при преструктурирането на Източния блок, при тогавашните условия!
    Когато елементаризираш и обобщаваш стопанството на страна като Русия, до „бензинова колонка“, реципрочното елементаризиране е „печатница“ за САЩ!

Ходи да се попразниш за „бензиновата колонка“ в темата „Политика“, другият вариант е ръчно!
    ХаХа!
    +2!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
      Държава печатница, казваш, а?

Айде сега малко статистика, така, за ограмотяване.

Виж тук какво и на каква стойност изнася държавата-бензиностанция, чийто модел много ти харесва.
      Russia Trade

А тук виж какво и на каква стойност изнася "държавата-печатница", по твоите думи.
      (Да не би да имаш предвид, че всички тези машини ги печатат на 3d-принтери, а? )
      USA Trade

А тук пък може да видиш какво и на каква стойност изнася една държава от "катастрофиралата" и "деиндустриализирана" по твоите думи Европа
      Germany Trade

И въобще - не е лошо когато фактите говорят, пропагандата и фантасмагориите малко да позамълчат, ей така - от кумова срама
      Стига бе, аз не знаех, че американската икономика все още е най-голямата! Другото, което не знаех е, че германската икономика е много по-голяма към настоящия момент от руската!
      Добре, че ми я даде тая информация, та да ми светне! Аз си мислех, че „Рашастан“ са най-великите!

Когато казах, че руския модел е най-добър имах предвид, че той може да бъде базов при преструктурирането на Източния блок, при тогавашните условия!
      Когато елементаризираш и обобщаваш стопанството на страна като Русия, до „бензинова колонка“, реципрочното елементаризиране е „печатница“ за САЩ!

Ходи да се попразниш за „бензиновата колонка“ в темата „Политика“, другият вариант е ръчно!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
        Дано кризата не е много тежка, че тогава, чайниците с евтините си боклуци за бедняци - вярно ще превземат света
        Когато казвам ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ, трябва да имаш предвид, че повечето от компаниите, които си посочил в долния пост, реализират голяма част от оборота си на азиятския пазар. Голяма част от производството, отново е на азиятския пазар! Те плащат заплати и данъци там! Формират БВП там! Номинално се водят, немски или френски, но често допринасят за националното стопанство на съответните страни, колкото фирмите регистрирани в офшорни зони! Погледни Apple, къде се произвежда, къде се измества основния пазар. Колко капитали имат извън САЩ и не вкарват там, за да не платят данъци! Голяма част от акционерите са международни фондове, включително и азиятски!
        Китайците направиха страхотна експанзия на капитали и изкупиха много компании, за мен този процес е само в началото! За мен не стои въпроса ще завладеят ли света или не! Въпросът е само във времевата рамка!

Коментар

.....
          И въобще - не е лошо когато фактите говорят, пропагандата и фантасмагориите малко да позамълчат, ей така - от кумова срама
          Благодаря за хубавия линк колега.
          От него се виждат и още едни интересни факти събрани в нещо наречено Economic Complexity Ranking- дава доста комплексна картина за качествата на икономиката на една страна...
          http://atlas.media.mit.edu/en/visual...all/1964.2013/

През 1989г. България е била на 18 място в света, а през 2013г., от когато са последните данни, сме дълдисали на 37 място....
          И да не звучи това много сухо, а и да се замислим, погледнете, че на 19 място е ... Дания.
          http://atlas.media.mit.edu/en/rankings/country/
          Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Дано кризата не е много тежка, че тогава, чайниците с евтините си боклуци за бедняци - вярно ще превземат света
            Чайниците така или иначе ще превземат света,за последните 2000 години само 200 не са били най-богатата нация.

Коментар

Руската олигархия заграбва природни ресурси, американската олигархия банки!

Ще видим кой ще капълдиса пръв, този който разчита да е държава-бензиностанция или този, който разчита да е държава-печатница!
              Държава печатница, казваш, а?

Айде сега малко статистика, така, за ограмотяване.

Виж тук какво и на каква стойност изнася държавата-бензиностанция, чийто модел много ти харесва.
              Russia Trade

А тук виж какво и на каква стойност изнася "държавата-печатница", по твоите думи.
              (Да не би да имаш предвид, че всички тези машини ги печатат на 3d-принтери, а? )
              USA Trade

А тук пък може да видиш какво и на каква стойност изнася една държава от "катастрофиралата" и "деиндустриализирана" по твоите думи Европа
              Germany Trade

Last edited by Jimmy; 20.01.2016, 19:06.
              Don't work hard, work smart!

Коментар

Кой кого ще разберем скоро!
                #dagoduhatbednite

Коментар

Голямата технология, да направиш ключо-държател, Азия...
                  https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ies_by_revenue

И за да не сме едностранчиви, ето ги и азиятските тигри.
                  http://www.forbes.com/fab50/list/#tabverall

Кой-кого?
                  Кой кого ще разберем скоро!

Коментар

За съжаление смятам и друго! Западна Европа се е ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРАЛА, като банковата система и еврото създаде илюзия, че може да се гради просперитет върху "хартии" и обещания!
                    Ако говорим за технологии, то те са основно в САЩ и Азия, не знам къде виждаш технологии в Европа!

Социалната система на Европа е катастрофа, там се опитват да градят някакъв съвременен комунизъм, на базата на "социален паразитизъм". Отделно континента се напълни с чернилки и всякаква сган, които изцеждат и малкото живителни сили!
                    Не съм оптимист за Европа! Виж за Америка съм! Там след известно време отново ще започне да се гради благосъстояние, дори и не като световен хегемон, вече!
                    Западна Европа я виждам обаче само да затъва!
                    Голямата технология, да направиш ключо-държател, Азия...

И за да не сме едностранчиви, ето ги и азиятските тигри.
                    http://www.forbes.com/fab50/list/#tabverall
                    Last edited by vankata23; 20.01.2016, 18:55.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

Моделът държава-бензиностанция, която се крепи на продажбата на невъзобновяеми природни богатства? И в която може да забогатееш не защото си измислил нещо, създал си някакъв продукт и произвеждаш нещо, което се търси, а защото си близък до властта и си успял да заграбиш някакъв източник на природни ресурси?
                      Чуден модел, маматасиджаса!
                      Руската олигархия заграбва природни ресурси, американската олигархия банки!

Ще видим кой ще капълдиса пръв, този който разчита да е държава-бензиностанция или този, който разчита да е държава-печатница!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Ехххх, то тогава 1 пробит долар беше равен и на 1-2 рубли, ама гледай днес къде се харчат билетите на росгосбаМк....вече 81 за един зелен мушмул.
                        Ти се бъзикаш,но само се замисли можеш ли със слаба икономика да издържаш
                        160 хил. армия въоражена до зъби и безплатно образование,безплатни медицински
                        услуги ,евтин ток ,комунални услуги.Трябва икономика ,която да покрива всичко
                        това.

Коментар

Целият Източен блок за мен трябваше да започне да се развива по модела на съвременна Русия, който за мен е най-добър!
                          Моделът държава-бензиностанция, която се крепи на продажбата на невъзобновяеми природни богатства? И в която може да забогатееш не защото си измислил нещо, създал си някакъв продукт и произвеждаш нещо, което се търси, а защото си близък до властта и си успял да заграбиш някакъв източник на природни ресурси?
                          Чуден модел, маматасиджаса!
                          Don't work hard, work smart!

Коментар

Не е задължително. На икономиката ѝ е хубаво това, че приема различни гледни точки, и погледнати от различна камбанария - може и двете да са истина.
                            Пък ние не сме на кардинално-различни мнения. От една страна технологията, традицията, инфраструктурата и образованите кадри - дърпат икономиката напред и нагоре, а дефицита и задълженията - надолу.
                            Принципно различието ни е, главно, че ти смяташ, че дефицита дърпа надолу повече, отколкото противоположните сили - нагоре. Аз смятам обратното.

Но да...времето ще покаже. Засега запада печели
                            За съжаление смятам и друго! Западна Европа се е ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРАЛА, като банковата система и еврото създаде илюзия, че може да се гради просперитет върху "хартии" и обещания!
                            Ако говорим за технологии, то те са основно в САЩ и Азия, не знам къде виждаш технологии в Европа!

Социалната система на Европа е катастрофа, там се опитват да градят някакъв съвременен комунизъм, на базата на "социален паразитизъм". Отделно континента се напълни с чернилки и всякаква сган, които изцеждат и малкото живителни сили!
                            Не съм оптимист за Европа! Виж за Америка съм! Там след известно време отново ще започне да се гради благосъстояние, дори и не като световен хегемон, вече!
                            Западна Европа я виждам обаче само да затъва!

Коментар

Какво да ти кажа, според мен, един от двама ни, си няма хал хабер от икономически закономерности и основни финансови перспективи!

Времето ще покаже, кой от двама ни е бил!
                              Не е задължително. На икономиката ѝ е хубаво това, че приема различни гледни точки, и погледнати от различна камбанария - може и двете да са истина.
                              Пък ние не сме на кардинално-различни мнения. От една страна технологията, традицията, инфраструктурата и образованите кадри - дърпат икономиката напред и нагоре, а дефицита и задълженията - надолу.
                              Принципно различието ни е, главно, че ти смяташ, че дефицита дърпа надолу повече, отколкото противоположните сили - нагоре. Аз смятам обратното.

Но да...времето ще покаже. Засега запада печели
                              #dagoduhatbednite

Коментар

"
                                Какво да ти кажа, според мен, един от двама ни, си няма хал хабер от икономически закономерности и основни финансови перспективи!

Времето ще покаже, кой от двама ни е бил!

Коментар

Working...
                                X