Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Що се касае до 89г. и срива на икономиката в България, то не се касае за никакъв фалит, а за лошо планиране и скъсване на връзките между различните икономически субекти, в комбинация с ликвидна криза, породена от шока на загубата на пазари и неподготвената банкова система!
Във Флорида има много кубинци както казваш, но те са привлечени от благосъстоянието КЪМ ДНЕШНА ДАТА! Говорим за криза и за задлъжнялост, по същата логика при доход от 1000 лева и заем от още 1000 текущия месец ще си патрон и бохем, но дали ще си патрон към утрешна дата?
Не знам дали ти е известно, но за 2014г. в земите на "млякото и меда" 800 хиляди мексиканци са влезнали в САЩ, а 1 милион са го напуснали. След текущата криза подозирам, че е възможно и някои от кубинците да се услушат!
Ще се касае до преструктурирането на Източния блок, то за мен той трябваше да се преструктурира в близък до китайския модел! Където имаме частни капитали и инициативност от страна на хората, но и силен държавен апарат, отново в икономическата сфера.
Ако говорим за олигарси, то ги има на всякъде, в Америка това са хората около банковия сектор и Wallstreet, в Китай, това е върхушката на партията. В Русия това е групичката около управлявщата партия, които дърпат конците на държавното управление. Един вид едни съвременни "аристократи", без които никаде не може да се мине, за съжаление!
Целият Източен блок за мен трябваше да започне да се развива по модела на съвременна Русия, който за мен е най-добър!
Коментар