IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Аз съм съгласен да е и електронно гласуването, но ми трябва гаранция че няма да се манипулира резултата брутално, примерно както на тези избори.
    Апропо, демокрация не означава анонимност при изразяване на мнение, а точно обратното - свобода на изказване на мнение и участие във взимането на решения.
    Ако ще е "анонимно" и само службите ще знаят за кой съм гласувал, но аз не мога да докажа че са ми откраднали гласа, не мерси!
    Именно. Аз, ако питаш, подкрепям поименния вот. НЕ на страха. Електронният, де факто, и бъде поименен. Поне за експертите.

Коментар

• По последни данни:
      "....За референдума активността е била 39,67%, но трябва да се има предвид, че избирателите с право на глас на референдума са 6 885 893 или с над 520 000 повече, отколкото регистрираните на местните избори.

"В момента ми е трудно да го докажа, но наблюденията ми са, че активността за референдума само сред живеещите в България е достатъчна той да бъде валиден, но живеещите в чужбина хора от избирателните списъци свалят активността под нужния праг", коментира още Цветозар Томов.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
        Електронното гласуване е бъдещето. Това е един от стълбовете на електронното правителство, от което се нуждаем в огромна степен.

Това, че хора живеещи в чужбина ще гласуват може и да е за добро с идеята, че мисленето им е една нотка по-европейско (абе на практика хич не е така в повечето случаи, ама айде...).

Относно Турция - да, там възможностите за мобилизиране на компактен вот в определена посока са големи, но по-добре така, отколкото с автобуси и пр. При анализа на АйПитата от Турция ще светнат доста червени лампи вероятно.

Подкрепям Груйо за задължителен вот с бонбонче - данъчна отстъпка и глоба при негласуване. Комбинирано с електронно гласуване би следвало да работи добре.
        Аз съм съгласен да е и електронно гласуването, но ми трябва гаранция че няма да се манипулира резултата брутално, примерно както на тези избори.
        Апропо, демокрация не означава анонимност при изразяване на мнение, а точно обратното - свобода на изказване на мнение и участие във взимането на решения.
        Ако ще е "анонимно" и само службите ще знаят за кой съм гласувал, но аз не мога да докажа че са ми откраднали гласа, не мерси!

Коментар

• Разби се мита за единствения светъл пример на любителите на електрическото гласуване

Е-гласуването лесно се фалшифицира, хартията е по-сигурна
          Какво разказа пред Клуб Z Джейсън Киткат, член на екипа, разбил естонската избирателна система

http://clubz.bg/25254-e_glasuvaneto_...a_e_po_sigurna

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Според мен при един обрат на ситуацията в международен план и при нас ще се намерят по отговорни политици и това затриване на страната и народа ни ще бъде преустановено.Нядявам се.
            Обратът на ситуацията ще настане във вътрешен план...ако е писано. Едно по едно.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Според мен при един обрат на ситуацията в международен план и при нас ще се намерят по отговорни политици и това затриване на страната и народа ни ще бъде преустановено.Нядявам се.
              Напротив.
              Именно с легализирането на този фалшив метод на гласуване искат да се бетонират в властта, за да продължат с кражбите.

За тях не стига еволюция, трябва революция, за да бъдат махнати и да им бъде потърсена сметка.

Но и това ще дойде един ден ...

Коментар

• Според мен при един обрат на ситуацията в международен план и при нас ще се намерят по отговорни политици и това затриване на страната и народа ни ще бъде преустановено.Нядявам се.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Тези манупулации поне могат да се снимат и да се видят, а при електронното гласуване всичко ще е мирно, тихо и без скандали Някой ще си подрежда резултата от задната стаичка, а публиката ще вижда крайният резултат, за който и идея няма да има манипулиран ли е или не е!
                  И като се снимаха и се видяха какво стана .... ???

Коментар

За каква точно нагласа срещу тях говориш?
                    Много ясно каква, минат се не минат час-два и разни леш-пери тук почват да реват против двойно гражданство и право на гласуване
                    Ами ревете, ман-галите ще ви изядат живи.

Коментар

Едно мнение от фейсбук:

"Е, то ако българите в чужбина мислеха, че нещо може да се подобри с гласуване (специално за България), нямаше да са в чужбина..."

Това доста добре обяснява и избирателната им активност около 1% на този референдум, но вие ВЕРВАЙТЕ, че проблемите на България ще се решат с осъзнавато на българите в чужбина и техните гласове...
                      Както Марк Твен е казал „Ако нещо можеше да се промени с избори, щяха да ги забранят“ и е прав човека, но по-добре да се гласува, а не ромовете да ти говорят, че не харесват партията референдум.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Няма да се решат и с техните пари, щом има нагласа срещу тях.
                        За каква точно нагласа срещу тях говориш?

Коментар

Едно мнение от фейсбук:

"Е, то ако българите в чужбина мислеха, че нещо може да се подобри с гласуване (специално за България), нямаше да са в чужбина..."

Това доста добре обяснява и избирателната им активност около 1% на този референдум, но вие ВЕРВАЙТЕ, че проблемите на България ще се решат с осъзнавато на българите в чужбина и техните гласове...
                          Няма да се решат и с техните пари, щом има нагласа срещу тях. Напред народе възродени - към заплатите по 10 евро и пенсиите по 6 евро

Коментар

• Москов подчерта, че именно референдумът в неделя "за или против електронното гласуване" е един от възможните изходи от подобни ситуации.
                            Ако хората имаха възможност да гласуват електронно, както например се преброиха електронно при последното национално преброяване, то подобни ситуации като тази в „Арена Армеец" нямаше да се случват, каза той....."
                            ебати врачката съм станал

Коментар

• Едно мнение от фейсбук:

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                За тези, които реват, че електронното гласуване щяло да се манипулира ...

https://www.facebook.com/GeorgiKPeev...2/?pnref=story

ГЛЕДАЙТЕ КАК СЕ ПОПЪЛВАТ БЮЛЕТИНИ И ПРОТОКОЛИ В ОИК-ХАСКОВО!!!
                                Тези манупулации поне могат да се снимат и да се видят, а при електронното гласуване всичко ще е мирно, тихо и без скандали Някой ще си подрежда резултата от задната стаичка, а публиката ще вижда крайният резултат, за който и идея няма да има манипулиран ли е или не е!

Коментар

Working...
                                X