Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Референдум за електронно гласуване
Collapse
X
-
По последни данни:
"....За референдума активността е била 39,67%, но трябва да се има предвид, че избирателите с право на глас на референдума са 6 885 893 или с над 520 000 повече, отколкото регистрираните на местните избори.
"В момента ми е трудно да го докажа, но наблюденията ми са, че активността за референдума само сред живеещите в България е достатъчна той да бъде валиден, но живеещите в чужбина хора от избирателните списъци свалят активността под нужния праг", коментира още Цветозар Томов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЕлектронното гласуване е бъдещето. Това е един от стълбовете на електронното правителство, от което се нуждаем в огромна степен.
Това, че хора живеещи в чужбина ще гласуват може и да е за добро с идеята, че мисленето им е една нотка по-европейско (абе на практика хич не е така в повечето случаи, ама айде...).
Относно Турция - да, там възможностите за мобилизиране на компактен вот в определена посока са големи, но по-добре така, отколкото с автобуси и пр. При анализа на АйПитата от Турция ще светнат доста червени лампи вероятно.
Подкрепям Груйо за задължителен вот с бонбонче - данъчна отстъпка и глоба при негласуване. Комбинирано с електронно гласуване би следвало да работи добре.
Апропо, демокрация не означава анонимност при изразяване на мнение, а точно обратното - свобода на изказване на мнение и участие във взимането на решения.
Ако ще е "анонимно" и само службите ще знаят за кой съм гласувал, но аз не мога да докажа че са ми откраднали гласа, не мерси!
Коментар
-
Разби се мита за единствения светъл пример на любителите на електрическото гласуване
Е-гласуването лесно се фалшифицира, хартията е по-сигурна
Какво разказа пред Клуб Z Джейсън Киткат, член на екипа, разбил естонската избирателна система
http://clubz.bg/25254-e_glasuvaneto_...a_e_po_sigurna
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСпоред мен при един обрат на ситуацията в международен план и при нас ще се намерят по отговорни политици и това затриване на страната и народа ни ще бъде преустановено.Нядявам се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСпоред мен при един обрат на ситуацията в международен план и при нас ще се намерят по отговорни политици и това затриване на страната и народа ни ще бъде преустановено.Нядявам се.
Именно с легализирането на този фалшив метод на гласуване искат да се бетонират в властта, за да продължат с кражбите.
За тях не стига еволюция, трябва революция, за да бъдат махнати и да им бъде потърсена сметка.
Но и това ще дойде един ден ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеТези манупулации поне могат да се снимат и да се видят, а при електронното гласуване всичко ще е мирно, тихо и без скандали Някой ще си подрежда резултата от задната стаичка, а публиката ще вижда крайният резултат, за който и идея няма да има манипулиран ли е или не е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеЗа каква точно нагласа срещу тях говориш?
Ами ревете, ман-галите ще ви изядат живи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеЕдно мнение от фейсбук:
"Е, то ако българите в чужбина мислеха, че нещо може да се подобри с гласуване (специално за България), нямаше да са в чужбина..."
Това доста добре обяснява и избирателната им активност около 1% на този референдум, но вие ВЕРВАЙТЕ, че проблемите на България ще се решат с осъзнавато на българите в чужбина и техните гласове...
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеНяма да се решат и с техните пари, щом има нагласа срещу тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеЕдно мнение от фейсбук:
"Е, то ако българите в чужбина мислеха, че нещо може да се подобри с гласуване (специално за България), нямаше да са в чужбина..."
Това доста добре обяснява и избирателната им активност около 1% на този референдум, но вие ВЕРВАЙТЕ, че проблемите на България ще се решат с осъзнавато на българите в чужбина и техните гласове...
Коментар
-
Москов подчерта, че именно референдумът в неделя "за или против електронното гласуване" е един от възможните изходи от подобни ситуации.
Ако хората имаха възможност да гласуват електронно, както например се преброиха електронно при последното национално преброяване, то подобни ситуации като тази в „Арена Армеец" нямаше да се случват, каза той....."
Коментар
-
Едно мнение от фейсбук:
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗа тези, които реват, че електронното гласуване щяло да се манипулира ...
https://www.facebook.com/GeorgiKPeev...2/?pnref=story
ГЛЕДАЙТЕ КАК СЕ ПОПЪЛВАТ БЮЛЕТИНИ И ПРОТОКОЛИ В ОИК-ХАСКОВО!!!
Коментар
Коментар