IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лисицата:

- Гарване, ще гласуваш ли? Много е важно! От това зависи бъдещето на децата ти!
    Гарванът мълчи и стиска сиренцето с клюна.
    - Гарване, много е важно да изразиш мнението си. Ще гласуваш ли?
    Гарванът:
    - Да!
    Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гарванът замислено:
    - И "не" да бях казал, все тая...

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
      Не ми ми се струва много сложно. Интелигентност се мери трудно, но образование - не.
      Ако имаш предвид хорариум на часовете /лекции + упражнения/, задължителни за дадена образователна степен, прав си. Лесно е. Ако ли, обаче, "мериш" съдържанието под капака на всеки, титулуван или не, си е Проблем.

Бедата е там, че простотията и образованието нямат проследима връзка и, както сред необразовани, се среща и измежду професори и дори академици.
      Last edited by Pyramid; 09.11.2015, 19:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Накратко,
        - Може ли малко по-обстойно, моля?
        Не ми ми се струва много сложно. Интелигентност се мери трудно, но образование - не.

Коментар

• Не знам, дали съвпада с интелигентността на избирателите на съответните партии (аз лично се съмнявам последните три изброени, да имат и 3-ма с IQ над 100), но със сигурност ясно очертават разликите в партиите по оста масква - ЕС, като бих бутнал и абевету надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
            Подреден, списъкът на КОЙ ИСКА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ
            съвпада със списък ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ:
            • РБ: 82%
              [*]ГЕРБ: 83%
            • ВМРО: 71%
            • НФСБ: 69%
            • АБВ: 67%
            • БСП: 54%
            • ДПС: 45%
            • АТАКА: 48%
            The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
              Подреден, списъкът на КОЙ ИСКА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ
              съвпада със списък ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ:
              • РБ: 82%
              • ГЕРБ: 83%
              • ВМРО: 71%
              • НФСБ: 69%
              • АБВ: 67%
              • БСП: 54%
              • ДПС: 45%
              • АТАКА: 48%
              Ти ли я измери?
              Как?
              Протокол от измерването?
              Система на измервателния уред?
              Клас на точност?
              Начин на измерване?
              ...
              Накратко,
              - Може ли малко по-обстойно, моля? Щото голи твърдения са агитация за головодници.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                Ето още веднъж потвърждение, КОЙ НЕ ИСКА електронно гласуване!!!!

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/..._vkljuchili_v/

"..В Кърджали, където от първи тур кмет стана кандидатът на ДПС Хасан Азис, в изборите са се включили 55.18% от избирателите, а на референдума - едва 13.66%.

В Търговище, където има балотаж между кандидатите на ГЕРБ и ДПС, а листата на партията на Местан е първа, в местния вот са участвали 55.13%, за референдума - 31.35%.

В Разград във вота са участвали 57.61%, а в националното допитване - 23.62%. В града ДПС е втора политическа сила в новия общински съвет, а кандидатът им остана трети, като за малко да стигне до втори тур с претендента на ГЕРБ.

Според профилите на гласувалите на референдума въз основа на данните на агенция "Алфа Рисърч" 52% от гласувалите за ДПС на местния вот не са се включили в референдума. При ГЕРБ процентът е 10, при БСП - 18%, при Реформаторския блок - 8%, при Националния фронт за спасение на България - 17%, при ВМРО - 15%, при "Атака" - 27%, и при АБВ - 17%.

От симпатизантите на ГЕРБ 83% са отбелязали "да" на допитването, 54% от БСП, 45% - от ДПС, 82% - от Реформаторския блок, 69% - от Националния фронт за спасение на България, 71% - от ВМРО, 48% - от "Атака", и 67% - от АБВ...."
                Просто този референдум е грешен и резултатите го показват.....
                При 54 % гласували на местните избори само 26 % са го подкрепили а негласувалите .. а сайтовете на цялата държава още не работят....

Коментар

• Докато не излизаме да гласуваме нямаме никакво право да мрънкаме. Точка.

Коментар

• Ето още веднъж потвърждение, КОЙ НЕ ИСКА електронно гласуване!!!!

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/..._vkljuchili_v/

"..В Кърджали, където от първи тур кмет стана кандидатът на ДПС Хасан Азис, в изборите са се включили 55.18% от избирателите, а на референдума - едва 13.66%.

В Търговище, където има балотаж между кандидатите на ГЕРБ и ДПС, а листата на партията на Местан е първа, в местния вот са участвали 55.13%, за референдума - 31.35%.

В Разград във вота са участвали 57.61%, а в националното допитване - 23.62%. В града ДПС е втора политическа сила в новия общински съвет, а кандидатът им остана трети, като за малко да стигне до втори тур с претендента на ГЕРБ.

Според профилите на гласувалите на референдума въз основа на данните на агенция "Алфа Рисърч" 52% от гласувалите за ДПС на местния вот не са се включили в референдума. При ГЕРБ процентът е 10, при БСП - 18%, при Реформаторския блок - 8%, при Националния фронт за спасение на България - 17%, при ВМРО - 15%, при "Атака" - 27%, и при АБВ - 17%.

От симпатизантите на ГЕРБ 83% са отбелязали "да" на допитването, 54% от БСП, 45% - от ДПС, 82% - от Реформаторския блок, 69% - от Националния фронт за спасение на България, 71% - от ВМРО, 48% - от "Атака", и 67% - от АБВ...."

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Аз съм съгласен да е и електронно гласуването, но ми трябва гаранция че няма да се манипулира резултата брутално, примерно както на тези избори.
                      Апропо, демокрация не означава анонимност при изразяване на мнение, а точно обратното - свобода на изказване на мнение и участие във взимането на решения.
                      Ако ще е "анонимно" и само службите ще знаят за кой съм гласувал, но аз не мога да докажа че са ми откраднали гласа, не мерси!
                      Ама за каква гаранция и сигурност може да става дума в държавна институция? Държава и гаранция са оксиморони. Имате предвид, че има държавни органи, които още използват дискети. Няма да говоря за ретроградността, защото смятам, че на всеки му е ясно, а за това, че те са най-несигурния начин да пренасяне на данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Поименния вот може да бъде контролиран вот, не на страха ама да на глупостта - НЕ.
                        А "тайният" не може да бъде разследван /успешно/ за фалшификации. Думата ми беше, никога не съм се страхувал да си река, каквото мисля. А вотът и сега се контролира, бидейки анонимен. ТОВА е проблемът.

Коментар

• iPyramid

Поименния вот може да бъде контролиран вот, не на страха ама да на глупостта - НЕ.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Аз съм съгласен да е и електронно гласуването, но ми трябва гаранция че няма да се манипулира резултата брутално, примерно както на тези избори.
                            Апропо, демокрация не означава анонимност при изразяване на мнение, а точно обратното - свобода на изказване на мнение и участие във взимането на решения.
                            Ако ще е "анонимно" и само службите ще знаят за кой съм гласувал, но аз не мога да докажа че са ми откраднали гласа, не мерси!
                            Не само гаранции трябват. Аз лично гласувах против, защото като знам кои хора точно ще го въвеждат това електронно гласуване, ефектът ще бъде точно обратния. Просто явно циганския вот почна да става прекалено скъп и ромите прекалено алчни. С електронното гласуване ще може със скромна сумичка да се взима властта. Та те не могат да направят единна система за осигуровките ни и трябва всяка година да си подаваш данъчна декларация, хакването на сайтовете на ЦИК по време на референдума беше и доста показателен колко лесно може да се счупи цялата система. Ако има честни хора, които да го направят и да вярвам, че това наистина ще работи, ще гласувам 5 пъти ЗА. Иначе се губи целият смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от iPyramid Разгледай мнение
                              Именно. Аз, ако питаш, подкрепям поименния вот. НЕ на страха. Електронният, де факто, и бъде поименен. Поне за експертите.
                              Лично нямам нищо против, но я питай крепостниците на ковачки или някой друг дерибей от прованса.

Коментар

• Мотивът? Пряка и непосредствена обратна връзка. Да се знае, ЗАЩО се вземат решенията. Така, прозрачността и отговорността ще възтържествуват.

Коментар

Working...
                                X