IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Аз продължавам да не разбирам, какво против електронното гласуване.
    Ако може всички, които имат против, да отидат да купят по един плик, да напишат на един лист какво точно против имат, да го вкарат в плика, да лепнат марки, да го изпратят до адреса на Инвестор, Инвестор да го получи, да го отвори и да го напишат тук.
    Тогава сигурно ще разбера
    Чрез електронното гласуване много по лесно ще се купува и контролира вота.
    Даваш пари на хората и те безпроблемно те допускат до компютрите си да гласуваш
    от тяхно име и ще е много трудно доказуемо.Те и сега купуват,но се крият като мишоци
    и нямат 100% гаранция,че като са ми платили аз ще гласувам за техния кандидат.

Коментар

• И аз гласувах.
      Три артии у една дупка /голямо броене ще пада /и една бележчица за референдум

Коментар

• Преди малко гласувах.

Засякох се с някои комшии в секцията.

Нагласата беше следващия път да гласуват от тях (без да се разхождат до урните).

Сред тях имаше и пенсионери - не знам как се оправят с компютрите, но предполагам децата и внуците им помагат (ще им помагат).

Изглежда нагласите в района където съм аз са ЗА електронното гласуване независимо от възраст и политически пристрастия. И май това качва изборната активност. Щото пък други комшии преди седмица заявиха, че няма да гласуват, щото нямало за кой.

Лично това доста ме изненадва.

Явно простичкият аргумент на Наивника надделява. Щом банкирам електронно що да не мога да гласувам електронно. И за кво да се разхождам като мога и да не се разхождам.

Ще изчакаме още няколко часа да видим резултатите, че тез излияния на комшиите ме изненадаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Груйчи, благодаря за оценката, обче нито съм политическа писарушка, нито ръководен кадър на ГерП (впрочем от известно време открито споделям тук възмущение от 90% от "политиките" на ГерП).

Абсолютно споделям аргументите ти, дори бих казал, че същите допреди няколко дни бяха определящи да гласувам с "не" или изобщо да не гласувам. Още повече, че юни месец сменях лична карта, а с нея и постоянния адрес и сега ще ми се наложи да гласувам на две различни места за местни избори и за референдум (верно в един и същи район и секциите са в две съседни училища, но...).

И в мен го има този гняв към хората, които са предпочели собствения интерес (въпреки, че, казват, не е редно да ги виним, щото живота е един), и аз смятам, че на местния феодал ще измисли как да се възползва от "електрическото" гласуване...

Обаче виждам и страха - на местния феодал, на турците, на комунистите, на ГерП, на Тиквун, на хасковския кмет "реформатор"...

А когато тези страхуват, значи аз съм от страната на това, което ги страхува...
          Правите коалиция с Бойко ама иначе го мразиш...Ех сладур такъв

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            преди няколко дни си мислех да пусна подобна тема, но се спрях, тъй като реших, че някое моди ще я резне и обедини с клоката наречена тема "Политика", която едни и същи тролове си заработват кинтажа отляво или отдясно Гнус.

Сега гледам, че човек от сайта я е пуснал, което е похвално, но крайно непрофесионално, без кой знае какъв увод и най-вече без анкета, което е супер зле - откакто Андрей не бачка в Инвестора доста неща тръгнаха стремглаво надолу, за съжаление

По темата - мнението ми е карйно и категорично НЕ. Причините са избоени по-долу, но основната ми, освен тях, е и че не желая някакви си родоотстъпнци и поплювковци, избягали от Родината си, да ми дават наклон какво точно трябва да се случи тук! Само хора живеещи в България следва да могат да гласуват, трябва да се премахне и отвратителното понятие двойно гражданство, но това е дълга тема и не е за тук. Не съм нито турчин, нито мангал, само българин желаещ да живее в Родината си.

лека вечер и пуснете анкета
            Темата не е пусната ...заради значимостта й, а по-скоро, като "извинение" ...за клоаката, наречена тема политика, както я наричаш, ...затова и набързо е стъкмена
            Погледни въпроса ми, израз на гняв тук - http://www.investor.bg/forum/showthr...95#p1445710931

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Някой ако има оплаквания, може да сигнализира ЦИК

Упс, сайтът не работи

Цък ЦИК
              туй да не ти е бит пазар, който му скимне да се оплаква
              бързо се претоварва системата пък и днес си имат работа хората

ЦИК проверява изказването на премиера пред журналисти и след това ще прецени дали да се самосезира
              Борисов: Гласувах за видимите резултати
              Преди бул. „Витоша“ беше като „битпазар“, а пред общината висяха гащи и сутиени.

http://www.vesti.bg/izbori2015/izbor...emiera-6044347
              Сигнали: Гласуваме за референдум, само ако поискаме бюлетина
              ЦИК разпореди избирателните комисии да дават бюлетините за референдума зедно с останалите
              http://www.vesti.bg/izbori2015/izbor...letina-6044352
              ...особено, по малките места, съм сигурна как се молят да им дадат още една хартийка ...за референдума

Коментар

• Груйчи, благодаря за оценката, обче нито съм политическа писарушка, нито ръководен кадър на ГерП (впрочем от известно време открито споделям тук възмущение от 90% от "политиките" на ГерП).

Абсолютно споделям аргументите ти, дори бих казал, че същите допреди няколко дни бяха определящи да гласувам с "не" или изобщо да не гласувам. Още повече, че юни месец сменях лична карта, а с нея и постоянния адрес и сега ще ми се наложи да гласувам на две различни места за местни избори и за референдум (верно в един и същи район и секциите са в две съседни училища, но...).

И в мен го има този гняв към хората, които са предпочели собствения интерес (въпреки, че, казват, не е редно да ги виним, щото живота е един), и аз смятам, че на местния феодал ще измисли как да се възползва от "електрическото" гласуване...

Обаче виждам и страха - на местния феодал, на турците, на комунистите, на ГерП, на Тиквун, на хасковския кмет "реформатор"...

А когато тези страхуват, значи аз съм от страната на това, което ги страхува...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Аз по принцип не съм против електронното гласуване. То ще се стане факт така или иначе и без референдум, когато технологията позволи.
                  Но трябва да се изпълнят няколко условия.
                  Първи и най-важен според мен е идентификаторът за гласуване да е един и същ с този, с който се идентифицираш пред банките. Така ако си продадеш идентификатора, да могат да ти източат и банковата сметка.
                  Иначе ти можеш да обявиш изборния ден за работен и да накараш твоите служители да гласуват както ти искаш.

Второто условие е да се направи достатъчно сигурна системата срещу хакерите.

Не би било зле и да се гарантира тайната на вота. Нямам никаква сигурност, че такива като Бойко Борисов и Цветан Цветанов не биха се възползвали от възможността да се узнае кой как е гласувал. Негласувалите за ГЕРБ в отделен списък и като кандидатстват за държавна работа - ниц. Да го духат. Ще назначим само нашите.
                  Гигов ти наясно ли си че по селата личните и дебитните карти са у магазинера който дава на вересия и то заедно с пин кодовете.Магазинера знае всеки колко получава и вересиите са до сумата.Вземи влез в реалността моля те.Ако се позволи това ще гласува само мафията....

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    Чакай ,чакай Груйче!!!Много емоции,малко реализъм!!!Преди да отида да си върша работата,ще фиксирам две неща!!!
                    Хората зад граница трябва да имат думата,щото може да искат да се върнат у дома!!!Но при определени условия!!!
                    Не съм сигурен ,че ти плащаш пенсиите на родителите им!!!Само колко ДДС плащат на парите които изпращат отвън!!!А нали знаеш ,че това е най-големият приход в бюджета!!!За сега това!!!
                    Хората зад граница са направили своя избор и са напуснали Родината си?Такива не само че не трябва да гласуват ами трябва да бъде отнемано гражданството..

Коментар

• Всичко ни е сбъркано в България - не че и другаде не е така.

За изборите - само работещите плащат на държавата и я издържат.
                      А гласуват всички кой да управлява. Откъде на къде - който дава кинти само той.
                      Демек само работещите в частния сектор и тези които си плащат данъците - не си ли платил - НЯМАШ право, както като не си платиш тока/водата/интернета ти го спират

Поне проблема с платения вот ще го решим.
                      И съм против електронно гласуване, ние нямаме електронна здравна карта, па за гласуване ще имаме. Не че някога няма да стане
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                        Интересен факт: всичкото русофили са против електронното гласуване.
                        Защо ли ???
                        Не всичкото. Аз съм русофил и съм категорично ЗА. Просто е:
                        1.Бъдещето няма спиране.
                        2.Колкото повече гласове се подадат, толкова по-нисък е процентът на изборните туристи. Пуснатите И от тях гласове са максимум до прага на избирателните списъци.
                        3.Има много българи в чужбина, които не са излезли от хубаво и всяка възможност да подобрят нещата тук /дори със своя глас/ е възможност да се върнат. Отделно онези, които биха гласували но, поради физически трудности да идат до урните, пропускат. Виж щатите: не знам колко стотин хиляди българи живеят там, а само няколко секции. Онеправдани са.
                        4.Ако някой си въобразява, че и днес не се крадат, купуват и контролират гласове, лъже се...

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                          Чакай ,чакай Груйче!!!Много емоции,малко реализъм!!!Преди да отида да си върша работата,ще фиксирам две неща!!!
                          Хората зад граница трябва да имат думата,щото може да искат да се върнат у дома!!!Но при определени условия!!!
                          Не съм сигурен ,че ти плащаш пенсиите на родителите им!!!Само колко ДДС плащат на парите които изпращат отвън!!!А нали знаеш ,че това е най-големият приход в бюджета!!!За сега това!!!
                          Чакам, аз вече гласувах с НЕ.
                          Колкото до пенсиите - естествено, че аз ги плащам, всеки човек с начални познания по икономика и финанси ще ти каже, че системата е разходо-покривна и аз плащам пенсиите, а се надявам децата ми да плащат моята. Тях, емигрантите, ги няма, скъсали са връзката с България, следвователно аз плащам и за техните родители, които те са изоставили. Дори се получава още по-нагло - те и да пращат някакви пари, ги пращат на родителите и децата си, а аз плащам и за техните родители и деца, пък като остане - и за моите деца и родителите, т.е. техните са и преди моите И ти искаш да дам право на тези (пийп, пийп, пийп) да гласуват и да ми определят бъдешето - е, няма да стане, да се факат, да си стоят в чужбина и да не ки дават акъл, докато не дават солидарно и пари!!! Като се върнат - добре дошли, тогава ще имат това право. Хайде лека, че наистина се изнервих.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Много далече съм от понятието русофил, също толкова далече съм и от понятието американофил, единственият фил, който съм, е българофил, та да задам директно въпроса - А защо сте За? Какви са ви доводите? Ще пробвам аз, пък вие ме поправете, ако греша:
                            - било по-удобно - да, така е, но не мисля, че е някакъв проблем да се разходиш до секцията на 50-100 метра от вас и да гласуваш, ако имаш желание. Не се случва всеки ден (изборите), не е кой знае каква философия - ако имаш деца дори е кеф, че малките виждат нещо ново, не отнема и кой знае какво време. Срещу това стоят веднага манипулациите на вота, които стават в пъти по-лесни - за един местен феодал, без нзачение дали е мангал, или не, е в пъти по-лесно да събере електронните сертификати, подписи или каквото там се дава, за да се гласува електронно, и да гласува наведнъж с 500-1000 гласа. Тук дори не отварям дума за хакерски атаки и т.н., които ще са неизбежни.
                            - щели да се включат емигрантите - а защо ми е да се включват? И без това 80% от гласовете са от Турция, но това е друга тема. ЗДа го задам по-директно - ако аз не съм част от твоето домакинство, мога ли да те принуждавам как да си харчиш бюджета? Защото точната думичка е принуда - резулатите от гласувалите навън са задължителни за живущите тук - малко, че им плащам пенсиите на родителите, от коитоте са абдикирали, ами и още искат. Наглеци Само живущите в границите на България следва да определят бъдешето й!!!
                            - комунистите и турците били против, затова аз, като умен и красив, съм съм за - по-тъп аргумент трудно може да има, но да кажа и по него. Миналите два дни бях на екскурзия в северозапада - от Монтана до Плевен - нямаше село или паланка, в което поне 80% от плакатите да не бяха на герб. да не говорим, че имаше огромни самоделни билборди, естествено незаконни, но няма кой да ги санкционира, също на герб. 10% от останалите бяха на дпс - очаквам голям бум на тази етническа партия точно в северозапада, където няма кьорав турчин, а комунетата бяха представени тук-там с някое мижаво плакатче (в повечето случаи скъсано). И това в бастиона на комунетата - северозапада Е, хайде пак да си говорим за платен вот и дъра-бъра.

Ше се радвам някой да ме опровергае, особено кандидката, за когото не съм все още убеден дали е полит писарушка, или е ръководен кадър на герП - принципно интелигентен човек, с който може да се спори аргументирано, амакр и не винаги

Коментар

• Много далече съм от понятието русофил, също толкова далече съм и от понятието американофил, единственият фил, който съм, е българофил, та да задам директно въпроса - А защо сте За? Какви са ви доводите? Ще пробвам аз, пък вие ме поправете, ако греша:
                              - било по-удобно - да, така е, но не мисля, че е някакъв проблем да се разходиш до секцията на 50-100 метра от вас и да гласуваш, ако имаш желание. Не се случва всеки ден (изборите), не е кой знае каква философия - ако имаш деца дори е кеф, че малките виждат нещо ново, не отнема и кой знае какво време. Срещу това стоят веднага манипулациите на вота, които стават в пъти по-лесни - за един местен феодал, без нзачение дали е мангал, или не, е в пъти по-лесно да събере електронните сертификати, подписи или каквото там се дава, за да се гласува електронно, и да гласува наведнъж с 500-1000 гласа. Тук дори не отварям дума за хакерски атаки и т.н., които ще са неизбежни.
                              - щели да се включат емигрантите - а защо ми е да се включват? И без това 80% от гласовете са от Турция, но това е друга тема. ЗДа го задам по-директно - ако аз не съм част от твоето домакинство, мога ли да те принуждавам как да си харчиш бюджета? Защото точната думичка е принуда - резулатите от гласувалите навън са задължителни за живущите тук - малко, че им плащам пенсиите на родителите, от коитоте са абдикирали, ами и още искат. Наглеци Само живущите в границите на България следва да определят бъдешето й!!!
                              - комунистите и турците били против, затова аз, като умен и красив, съм съм за - по-тъп аргумент трудно може да има, но да кажа и по него. Миналите два дни бях на екскурзия в северозапада - от Монтана до Плевен - нямаше село или паланка, в което поне 80% от плакатите да не бяха на герб. да не говорим, че имаше огромни самоделни билборди, естествено незаконни, но няма кой да ги санкционира, също на герб. 10% от останалите бяха на дпс - очаквам голям бум на тази етническа партия точно в северозапада, където няма кьорав турчин, а комунетата бяха представени тук-там с някое мижаво плакатче (в повечето случаи скъсано). И това в бастиона на комунетата - северозапада Е, хайде пак да си говорим за платен вот и дъра-бъра.

Ше се радвам някой да ме опровергае, особено кандидката, за когото не съм все още убеден дали е полит писарушка, или е ръководен кадър на герП - принципно интелигентен човек, с който може да се спори аргументирано, амакр и не винаги
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                Интересен факт: всичкото русофили са против електронното гласуване.
                                Защо ли ???
                                Аз лично съм много далече от това да се нарека русфил, но разбирам тяхната мотивация. Традиционно БСП и ДПС купуват най-много гласове и една такава промяна ще промени статуквото. Ако са достатъчно хитри, могат да спечелят, но могат и да загубят много от този процес, т.е. рискът е голям.

Българите в чужбина традиционно не са много активни на избори, но това не е защото не могат да гласуват, а защото са отвратени от цялата българска политика и никакво електронно гласуване не може да увеличи тяхната активност. Ако човек е бил на избори в чужбина ще види, че гласуват основно временно напуснали България, като студенти, дипломати и командировани, но не и установилите се в тази държава българи. (Изключение от горното правило е единствено Турция и българските турци)

Сигурен съм, че много хора ще гласуват онлайн, но това ще бъдат активни избиратели главно живеещи в България, които така и така гласуват и реално избирателната активност няма да се промени, но остава сериозна възможност възможност няКОЙ (не непременно КОЙ) да гласува масово от името на “мъртвите души“ неявили се на изборите.

Резултатът от целият процес ще бъде, че заради мъртвите души избирателната активност наистина може да се повиши, защитниците на ДА ще ликуват, че те са били прави, но няма да могат да разберат защо резултатите на изборите са такива, каквито са и България от зле функционираща демокрация ще се превърне в държава на тотално манипулирания вот.
                                Last edited by MZ/X; 25.10.2015, 11:44.

Коментар

Working...
                                X