IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Аз продължавам да не разбирам, какво против електронното гласуване.
    Ако може всички, които имат против, да отидат да купят по един плик, да напишат на един лист какво точно против имат, да го вкарат в плика, да лепнат марки, да го изпратят до адреса на Инвестор, Инвестор да го получи, да го отвори и да го напишат тук.
    Тогава сигурно ще разбера
    Аз по принцип не съм против електронното гласуване. То ще се стане факт така или иначе и без референдум, когато технологията позволи.
    Но трябва да се изпълнят няколко условия.
    Първи и най-важен според мен е идентификаторът за гласуване да е един и същ с този, с който се идентифицираш пред банките. Така ако си продадеш идентификатора, да могат да ти източат и банковата сметка.
    Иначе ти можеш да обявиш изборния ден за работен и да накараш твоите служители да гласуват както ти искаш.

Второто условие е да се направи достатъчно сигурна системата срещу хакерите.

Не би било зле и да се гарантира тайната на вота. Нямам никаква сигурност, че такива като Бойко Борисов и Цветан Цветанов не биха се възползвали от възможността да се узнае кой как е гласувал. Негласувалите за ГЕРБ в отделен списък и като кандидатстват за държавна работа - ниц. Да го духат. Ще назначим само нашите.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
      Да бе, да.
      Електронния подпис се подновява всяка година и е свързан с адрес и ЕГН.

За секунди елементарна програма може да провери по ЕГН има ли реален, жив човек зад всичките електронни подписи .
      За можене може, но не е направено и системата в момента работи без такава проверка, а хакерите се възползват от подобни пропуски. Тенологиите още са много млади и слабо тествани особено в напълно нова среда като електронното гласуване, където организаторът на изборите е много по слабо заинтересован системата да работи без да се манипулира.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
        Интересен факт: всичкото русофили са против електронното гласуване.
        Защо ли ???
        И аз това питам, и отговор не искам...

Коментар

• Някой ако има оплаквания, може да сигнализира ЦИК

Упс, сайтът не работи

Цък ЦИК

Коментар

• Твъдо не, защото технологиите са сигурни, но не чак толколкова...

Промени в интернет банкиране

6.11.2014 г.

Уважаеми клиенти,

С цел защита и гарантиране на сигурността на нашите клиенти, считано от 01.12.2014 г. Алианц Банк България прекратява възможността за използване на Квалифициран електронен подпис (КЕП) като средство за електронна идентификация и подписване на операции в системата за интернет банкиране Allianz E-bank. Решението ни е продиктувано от нарасналия брой опити за неоторизиран достъп до платежни сметки чрез онлайн банкиране на българския банков пазар.

За да продължите активно да ползвате услугата Интернет банкиране и след 1 декември 2014 г. Ви препоръчваме да използватеTокен (token) устройство. Това е хардуерно устройство, което генерира еднократна парола за достъп. Електронната идентификация чрез него осигурява изключително високо ниво на сигурност, тъй като се базира на комбинация от два независими един от друг фактора: информация, която само потребителят има - ПИН код, и еднократната парола генерирана от самото устройство, което е единствено в притежание на потребителя.

Клиентите на Allianz E-bank, ползващи Квалифициран електронен подпис могат да закупят Token устройство на цена от 20 лева с ДДС.

За повече информация се обърнете към обслужващия Ви офис на банката или към Единен център за обслужване на клиенти на безплатен телефон 0800 130 14.

От
            Алианц Банк България
            Преустановяване използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП) за юридически лица от 27.08.2014г.
            19.08.2014

Уважаеми клиенти,

С настоящото Ви уведомяваме, че считано от 27.08.2014г. за всички клиенти Юридически лица, както и считано от 06.10.2014 за всички клиенти Физически лица, сключили договори за електронни услуги Райфайзен ОНЛАЙН до 30.06.2014г. включително, „Райфайзенбанк /България/“ ЕАД преустановява използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП) като средство за авторизацията на активни операции в Райфайзен ОНЛАЙН. След изтичане на сроковете, посочени по-горе, единствено допустими средства за авторизация на активни операции в Райфайзен ОНЛАЙН ще бъдат Токен устройство или SMS авторизация.

Всички настоящи клиенти на „Райфайзенбанк /България/“ ЕАД, сключили договори за електронни услуги Райфайзен ОНЛАЙН до 30.06.2014г. включително и ползващи като средство за сигурност при авторизация на активни операции в Райфайзен ОНЛАЙН, Квалифициран електронен подпис (КЕП), които желаят да го заменят с Токен устройство на еднократна промоционална цена от 18лв. (осемнадесет лева) или безплатно с SMS авторитизация, могат да го направят в посочените по-горе срокове за всички клиенти Юридически лица, респективно за всички клиенти Физически лица, във всеки офис на Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Настоящите клиенти на Банката, сключили договори за електронни услуги Райфайзен ОНЛАЙН до 30.06.2014г. включително и ползващи като средство за авторизация на активни операции в Райфайзен ОНЛАЙН, Квалифициран електронен подпис (КЕП), имат право преди 27.08.2014 г. за клиенти Юридически лица, респективно преди 06.10.2014г. за клиенти Физически лица, да заявят писмено в офис на “Райфайзенбанк (България)” ЕАД, че не са съгласни с промяната и да прекратят Договора за електронни услуги Райфайзен ОНЛАЙН без да дължат разноски или обезщетение във връзка с прекратяването.

За повече информация относно настоящите промени можете да посетите сайта на банката www.rbb.bg, да се обърнете към служителите в офисите на Банката или на телефоните на Райфайзен Директ:

0700 10 000 (Виваком) на цената на градски разговор
            17 21 (М-тел и Глобул) без увеличение на тарифата

Като се надяваме и на бъдещо ползотворно сътрудничество, оставаме

С уважение,
            Райфайзенбанк (България) ЕАД
            Хакери източиха хиляди от сметката на семейство
            http://novanews.novatv.bg/news/view/...2%D0%B2%D0%BE/

Как хакерите присвояват фирми за няколко минути
            В България има около 350 000 регистрирани електронни подписа, за които няма данни дали са на реални и живи хора
            http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...minuti-204424/

В горните случаи става дума, когато банката и клиента или държавата и клиента си сътрудничат и правят максималното да предотвратят неоторизиран достъп.

Сега си представете случая, когато 90% от клиентите са слабо мотивирани да направят нещо ако някой им открадне гласа, а политическите сили зад организатора на цялата схема са силно заинтересовани да направят някаква шашма. Например да гласуват от името на негласувалите или да подменят вота на някого.
            Last edited by MZ/X; 25.10.2015, 11:42.

Коментар

• Понякога е важно не какво се казва, а кой го казва. В тази връзка вижте кой агитира против електронното гласуване. Това, че скопиха кръга на въпросите (и Плевнелиев с първоначалната куца формулировка - също скопена и разбира се впоследствие НС с допълнителното орязване) донякъде породи колебание в мен дали изобщо да гласувам, но позицията на хора като Бялата Златка, усмивката на мафията Софиянски, Кольо-Кънчовците и обичайната гмеж, ме убедиха да постъпя правилно...

Коментар

• Аз продължавам да не разбирам, какво против електронното гласуване.
                Ако може всички, които имат против, да отидат да купят по един плик, да напишат на един лист какво точно против имат, да го вкарат в плика, да лепнат марки, да го изпратят до адреса на Инвестор, Инвестор да го получи, да го отвори и да го напишат тук.
                Тогава сигурно ще разбера

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Дрън, дрън
                  Търгувам електронно, банкирам електронно, какво ли вече не правя електронно. Що пък да не гласувам за боклуците електронно
                  Баф, 500 Наивника да влязат да подадат своя вот

ЗА. Изкарването на тарикатите на светло просто ги убива.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Дрън дрън ярина. Гласовете от чужбина основно отиват за ДПС. А на българските изселници в Канада им е през оная работа за изборите в България.
                    Впрочем трябва да се забрани ВСЯКАКВО гласуване извън границите на ЕС, с изключение на персонала на дипломатическите представителства.
                    Щом си избрал да живееш, работиш и плащаш данъци в САЩ, Канада, Австралия или Турция, НЯМАШ НИКАКВО право да определяш политиката в България. Толкоз!
                    На мен ми е ясно, че диалогът с теб е безсмислен. Ако изобщо е останал някакъв разум в спарената ти глава, концентрирай го, докато четеш това. Само ако желаеш и имаш търпение, разбира се. За мен е без значение.
                    http://idvassilev.blogspot.bg/2015/10/blog-post_30.html
                    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                      С гласовете на българите в чужбина кокаиновия руслямист няма да има изобщо достъп до властта, гъргойлчо.
                      Не е нужно да обяснявам защо, нали разбираш ...
                      Дрън дрън ярина. Гласовете от чужбина основно отиват за ДПС. А на българските изселници в Канада им е през оная работа за изборите в България.
                      Впрочем трябва да се забрани ВСЯКАКВО гласуване извън границите на ЕС, с изключение на персонала на дипломатическите представителства.
                      Щом си избрал да живееш, работиш и плащаш данъци в САЩ, Канада, Австралия или Турция, НЯМАШ НИКАКВО право да определяш политиката в България. Толкоз!

Коментар

• твърдо против - електронно, против задължително гласуване. Как ще ме заължат да гласувам и от къде на къде, ми не ща за идиоти да гласувам има си по-важни неща. Електронно: да по-лесно, да по-удобно, да по-ефтино, но и по-лесно за други неща... Когато човек иска да гласува ще отдели време, не е проблем и да се поразходи малко...

И да отговоря на въпроса изобщо не е важно, тук само кой от кой по-идиотски референдуми се правят... Не само от манипулаци се опасявам ами съм сигурен, че ще ги има, само че после няма да има нужа да купуваш мангалите. По-ефтино ще минат партийците... Да не говорим, че брадара ще е наясно кой как и защо гласувл..,

Имаше един документален филм един финландец нагледно показа и смаза електронното гласуване на САЩ
                        ,на Майкъл Мур ли беше нямам спомен, само с една флашчица и неоткриваема програмка...
                        Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 01:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Дрън, дрън...
                          Какво общо има електронното гласуване с имунитета на депутатите?
                          Ако имаше референдум с въпрос "Да бъде ли премахнат имунитета на абсолютно всички лица на назначени или избираеми длъжности" или нещо подобно, то аз ще гласувам със сигурност ДА, независимо кой го е внесъл.
                          С гласовете на българите в чужбина кокаиновия руслямист няма да има изобщо достъп до властта, гъргойлчо.
                          Не е нужно да обяснявам защо, нали разбираш ...
                          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                            Дрън, дрън ...
                            Който смята, че волен заслужава опердашване след всяка магария, да се отнесе позитивно към референдума ... позитивно!
                            Дрън, дрън...
                            Какво общо има електронното гласуване с имунитета на депутатите?
                            Ако имаше референдум с въпрос "Да бъде ли премахнат имунитета на абсолютно всички лица на назначени или избираеми длъжности" или нещо подобно, то аз ще гласувам със сигурност ДА, независимо кой го е внесъл.

Коментар

• Дрън, дрън ...
                              Който смята, че волен заслужава опердашване след всяка магария, да се отнесе позитивно към референдума ... позитивно!
                              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                По темата - мнението ми е карйно и категорично НЕ. Причините са избоени по-долу, но основната ми, освен тях, е и че не желая някакви си родоотстъпнци и поплювковци, избягали от Родината си, да ми дават наклон какво точно трябва да се случи тук! Само хора живеещи в България следва да могат да гласуват, трябва да се премахне и отвратителното понятие двойно гражданство, но това е дълга тема и не е за тук. Не съм нито турчин, нито мангал, само българин желаещ да живее в Родината си.

лека вечер и пуснете анкета
                                +++Абсолютно!
                                Отделно, че няма да излезе и по-евтино. Същите избирателни комисии, същият брой бюлетини. Отделно ще се платят доста пари за софтуер, за поддръжката му, за скъпоструващи специалисти. Работодателите лесно ще манипулират служителите, а за тарторите на циганските банди да не говорим, манна небесна.

А че някога електронното гласуване ще стане факт, никой не спори и никакъв референдум не е нужен за това. Като му дойде времето ще стане и без референдум.

Двойното гражданство трябва да се премахне незабавно! За това трябва да има референдум, а не за някакви паяшки работи!

Коментар

Working...
                                X