IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Тези хора които работят в частния сетор никога няма да изберат някой който ще монополизира бизнеса, ще раздуе държавния сектор до безобразие ! И България няма да бъде съсипвана повече и всеки ще иска да инвестира пари в нея, защото всичко ще си отиде на мястото.
    Трейдърко тези които работят в частния бизнес с удоволствие бих пребили чорбаджиите дай да не се лъжем.Ти си объркал чорбаджиите с работниците.За какъв частен бизнес ми говориш?Та това са си далавераджии с държавни поръчки

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Спасението е в 100% задължителен вот и изчистване от избирателните списъци
      хора с двойно гражданство.
      Категорично ЗА Референдуми по всички, значими въпроси за страната и обществото й.

Категорично ЗА И Електронно гласуване.

Категорично НЕ на Задължителен вот.
      Това е право! Унищожаването на едно право с привидна цел, елиминиране на друга трудност, обикновено е само Бягство от решаването на ИСТИНСКИЯ проблем и желание за огр4аничаване на правата.

Коментар

• Преди време мой приятел подаде сигнал за злоупотреби в едно държавно учреждение - анонимен сигнал, електронно. След две седмици запалиха колата му.
        Та искам да попитам аз - как според вас ще гласуват 760 000 държавни служители седнали на голямата и отрупана софра, при най-малкото подозрение, че по тяхното IP може да разбере как са упражнили правото си на глас и да им се наложи да освободят мястото, който заемат!?
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• power grid

Частника превива гръб да си изкарва парите и храни всички други. В Китай са комунисти и уважават частника, станаха частници китайците и заливат Света с продукция.Частниците ще построят комунизма, държавниците ще ликвидират и държавата и поколението си.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Този аргумент може да се обърне и в обратна посока.

Така или иначе в момента има контролиран вот и покупка на гласове. Явно не може да се справим с проблема. Отделно в Турция се гласува на 100% и вота масово отива за една партия. Там даже не се гласува - просто се попълват едни протоколи с едни ЕГН-ата.

Идеята е чрез електронното гласуване да се увеличи избирателната активност и така да се противодейства на купуването на гласове - да се обезсмисли.

Щото така или иначе гласове се купуват. Да, електронно по-лесно ще се купуват гласове. Но няма да се купуват повече гласове. Ще се купуват същия брой. Така или иначе броя на хората дето си продават гласовете е един и същ. Дали в урните или електронно въпросните хора няма да са повече нито по-малко.

Но електронно има шанс да се увеличи избирателната активност и да намалее тежестта на купения вот.
            Слаби аргументи ...
            Защо тогава се изхвърли от референдума въпросът за задължителното гласуване ?
            С едно съм съгласен - че не трябва да се противопоставяме на прогреса...
            Но на тия географски ширини не можем да преборим плужеците с чатене и дистанционен вот а с нещо по здраво и чепато ...
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Електронното гласуване въпреки ,че изглежда като нещо добро в крайна сметка
              ще превърне вота в свръхконтролиран.

Коментар

• barbaron

Тези хора които работят в частния сетор никога няма да изберат някой който ще монополизира бизнеса, ще раздуе държавния сектор до безобразие ! И България няма да бъде съсипвана повече и всеки ще иска да инвестира пари в нея, защото всичко ще си отиде на мястото.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Голямо значение има кой ще направи и въведе електронното гласуване, защото ако го въведат тези партии в момента това означава край на гласуването. На нас електронното гласуване трябва да дойдат марсианци да ни го въведат, ако е някой от чужбина той ще се продаде тук и ще го купят. После ще има същото като с чуждите компании - те навън не се държат като в България.Та така е - просто как да стане.Според мен трябва гласуването да се промени -
                  - право на глас да имат само хората които работят в частния сектор и плащат данъци, всички други да чакат те да изберат кой да ни управлява.
                  - работещите в големи компании, доказани монополи също да са без право на глас.
                  Внимавай щот големите монополи мое ти запрат парното и тока и изборите ойдоа у киреча.Трейдурко частника може само да краде нищо друго

Коментар

• barbaron

Голямо значение има кой ще направи и въведе електронното гласуване, защото ако го въведат тези партии в момента това означава край на гласуването. На нас електронното гласуване трябва да дойдат марсианци да ни го въведат, ако е някой от чужбина той ще се продаде тук и ще го купят. После ще има същото като с чуждите компании - те навън не се държат като в България.Та така е - просто как да стане.Според мен трябва гласуването да се промени -
                    - право на глас да имат само хората които работят в частния сектор и плащат данъци, всички други да чакат те да изберат кой да ни управлява.
                    - работещите в големи компании, доказани монополи също да са без право на глас.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Така или иначе в момента има контролиран вот и покупка на гласове. Явно не може да се справим с проблема. Отделно в Турция се гласува на 100% и вота масово отива за една партия. Там даже не се гласува - просто се попълват едни протоколи с едни ЕГН-ата.

Идеята е чрез електронното гласуване да се увеличи избирателната активност и така да се противодейства на купуването на гласове - да се обезсмисли.

Щото така или иначе гласове се купуват. Да, електронно по-лесно ще се купуват гласове. Но няма да се купуват повече гласове. Ще се купуват същия брой. Така или иначе броя на хората дето си продават гласовете е един и същ. Дали в урните или електронно въпросните хора няма да са повече нито по-малко.

Но електронно има шанс да се увеличи избирателната активност и да намалее тежестта на купения вот.
                      Спасението е в 100% задължителен вот и изчистване от избирателните списъци
                      хора с двойно гражданство.

Коментар

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          И аз гласувах.
                          Три артии у една дупка /голямо броене ще пада /и една бележчица за референдум
                          Много тъпа бюлетина.Както и да я гсъваш се вижда за кого си гласувал.Ние на село нямаме проблем с това щото като видиш кой се задава да гласува знаеш за кого ще го направи.Аз гласувам само за кмет на село.Кандидатите за кметове на Плевен до един са откровени идиоти както и за общински съветници.А за смешния референдум няма как да гласувам

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Чрез електронното гласуване много по лесно ще се купува и контролира вота.
                            Даваш пари на хората и те безпроблемно те допускат до компютрите си да гласуваш
                            от тяхно име и ще е много трудно доказуемо.Те и сега купуват,но се крият като мишоци
                            и нямат 100% гаранция,че като са ми платили аз ще гласувам за техния кандидат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Много далече съм от понятието русофил, също толкова далече съм и от понятието американофил, единственият фил, който съм, е българофил, та да задам директно въпроса - А защо сте За? Какви са ви доводите? Ще пробвам аз, пък вие ме поправете, ако греша:
                              - било по-удобно - да, така е, но не мисля, че е някакъв проблем да се разходиш до секцията на 50-100 метра от вас и да гласуваш, ако имаш желание. Не се случва всеки ден (изборите), не е кой знае каква философия - ако имаш деца дори е кеф, че малките виждат нещо ново, не отнема и кой знае какво време. Срещу това стоят веднага манипулациите на вота, които стават в пъти по-лесни - за един местен феодал, без нзачение дали е мангал, или не, е в пъти по-лесно да събере електронните сертификати, подписи или каквото там се дава, за да се гласува електронно, и да гласува наведнъж с 500-1000 гласа. Тук дори не отварям дума за хакерски атаки и т.н., които ще са неизбежни.
                              - щели да се включат емигрантите - а защо ми е да се включват? И без това 80% от гласовете са от Турция, но това е друга тема. ЗДа го задам по-директно - ако аз не съм част от твоето домакинство, мога ли да те принуждавам как да си харчиш бюджета? Защото точната думичка е принуда - резулатите от гласувалите навън са задължителни за живущите тук - малко, че им плащам пенсиите на родителите, от коитоте са абдикирали, ами и още искат. Наглеци Само живущите в границите на България следва да определят бъдешето й!!!
                              - комунистите и турците били против, затова аз, като умен и красив, съм съм за - по-тъп аргумент трудно може да има, но да кажа и по него. Миналите два дни бях на екскурзия в северозапада - от Монтана до Плевен - нямаше село или паланка, в което поне 80% от плакатите да не бяха на герб. да не говорим, че имаше огромни самоделни билборди, естествено незаконни, но няма кой да ги санкционира, също на герб. 10% от останалите бяха на дпс - очаквам голям бум на тази етническа партия точно в северозапада, където няма кьорав турчин, а комунетата бяха представени тук-там с някое мижаво плакатче (в повечето случаи скъсано). И това в бастиона на комунетата - северозапада Е, хайде пак да си говорим за платен вот и дъра-бъра.

Ше се радвам някой да ме опровергае, особено кандидката, за когото не съм все още убеден дали е полит писарушка, или е ръководен кадър на герП - принципно интелигентен човек, с който може да се спори аргументирано, амакр и не винаги
                              Не искам да те опровергавам. Това е мнението ти и го намирам за достатъчно аргументирано.

Накратко и неизчерпателно, ще напиша моите мотиви да съм ЗА.
                              1. Референдумът е най-мощният инструмент за контрол на политиците.
                              Едно електронно гласуване(но не само!) би позволило по-лесно инициирането му.
                              2. Категорично съм привърженик на едно ефективно електронно правителство.
                              Мисля, че колкото по-малък е човешкият фактор, опосредстващ един процес във обществените отношения, толкова повече се намалява(няма как да изчезене) корупционният елемент и се увеличава прозрачността.
                              Гласуването е една част от тези отношения.
                              3. Дали ще гласуват българите, живеещи в чужбина е въпрос на Нормативно определение, а не на начин на гласуване.
                              Начини да се ограничи електронното гласуване само за територията на България - има.
                              4. Мотивите за по-лесна измама при гласуването не ги намирам за достатъчно аргументирани. Напротив, мисля, че електронният начин е по-трудно манипулируем от чували с хартии и няколко малко на брой хора, подписващи едни протоколи...
                              5. Разходите - нищожни, в сравнение с ползите.
                              Достатъчно е да се разгледат по-подробно перата в Бюджета, за да се види за какви абсурди непрекъснато се усвояват ...разходи.
                              Досегашният начин няма да изчезне, но може да се намали значително.
                              Например, една камера онлайн базирана, върши повече работа от всичките цик- , сик-, рик-овци...
                              6. Удобството - в днешно време е изключителен мотивационен фактор.
                              Пример - възможността да си поръчаш пица онлайн покачва значително приходите на заведенията, независимо, че клиентите им живеят наблизо.
                              7. Сигурност - начин при Прозрачност и Контрол - има.
                              Като банкираме онлайн, също не сме на 100% сигурни, но времето го налага като най-удобен начин.

И мнението ми за този Референдум, че е направен декларативно, съответно бутафорно. Инициаторът и системата около него, сякаш се опитват да НИ убедят в безполезността на тази форма на глас...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Чакам, аз вече гласувах с НЕ.
                                Колкото до пенсиите - естествено, че аз ги плащам, всеки човек с начални познания по икономика и финанси ще ти каже, че системата е разходо-покривна и аз плащам пенсиите, а се надявам децата ми да плащат моята. Тях, емигрантите, ги няма, скъсали са връзката с България, следвователно аз плащам и за техните родители, които те са изоставили. Дори се получава още по-нагло - те и да пращат някакви пари, ги пращат на родителите и децата си, а аз плащам и за техните родители и деца, пък като остане - и за моите деца и родителите, т.е. техните са и преди моите И ти искаш да дам право на тези (пийп, пийп, пийп) да гласуват и да ми определят бъдешето - е, няма да стане, да се факат, да си стоят в чужбина и да не ки дават акъл, докато не дават солидарно и пари!!! Като се върнат - добре дошли, тогава ще имат това право. Хайде лека, че наистина се изнервих.
                                Тук може много да се спори. Един познат примерно - от началото на тая година до сега - в България се е прибирал 3 пъти, за по седмица и общо е потрошил над 20 бона в БГ. Което по каруцарски сметки, излиза че е стимулирал БГ икономиката повече от 2,5 от средно-статистическите души. А ако вземем впредвид, че не е софиянте -> евентуалната му заплата по-скоро би била в границите на 400-500 лева -> горе долу е бутнал в БГ икономиката пари колкото 5 човека работещи, живяща и осигуряващи се в БГ.
                                Не съм сигурен колко, че точно аргумента с "аз плащам пенсията на родителите им" е валиден. Но за електронното гласуване - поздрави за позицията, аз също съм против.
                                Last edited by vankata23; 25.10.2015, 15:17.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X