IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Аз също съм на мнение че България не трябва да допуска двойно гражданство.Щом за някого е обида да е български гражданин да си връща документите и чао Гергино.Напълно съм убеден че ще дойде ден в който тарикатите напуснали България горчиво ще съжаляват
    Ходи в Аспарухово, ако не Пут-я то поне някой Кадиров ще ви коли и беси

Коментар

• Малко няма да стигне ......

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Съгласна съм, възможно е. Но няма да е масово.
        Както е реалност, в България да ти вземат собствеността на фирмата, чрез малко игра с електронния подпис в ТР - в медиите има инфо по въпроса.
        Или, източване на банковата карта...
        Или...един куп кибер престъпления.
        Но това са действия обект на наказателното право.
        Електронното гласуване в случая, няма да промени ситуацията да има измами, покупко-продажби и налагане на влияние. За значителното им намаляване са нужни адекватни действия на политиците и правосъдните органи.

Иначе, и в морето има акули, и в планината - мечки, но все така ги обичам и двете места
        Напротив ще промени коренно ситуацията! Сега има значител контрол от страна на представителите на различните партии в СИК за това даден човек физически появил ли се е да гласува или не се е появил. Членовете на няколко СИК могат да се купят, но мащабна фалшификация е трудно да се направи.

При електронното гласуване паролата, чип картата или каквото и да е друго устройство ще се дава от един държавен служител без никакъв контрол от партиите. Ако няколко десетки корумпирани държавни служители раздадат устройства и пароли за гласуване на 200-300 000 политически неактивни граждани, от името на тези граждани няКОЙ спокойно би могъл да си гласува от една тъмна стаичка без никой нищо да вижда. Единственото нещо което ще виждаш, че броят на гласуващите по интернет е скокнал драстично, активността на избирателите е скокнала, но резултатите от изборите ще са малко странни.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
          Закакво си правиш турда, то няма смисъл. Всичко е предопределено, следят ни, едно-друго. Няма смисъл, колега.
          Наш кво, не се прави на улав... Или дай някой аргумент, ако ще спориш или по-добре си мълчи, че издишаш. Сънито поне аргументирано си даде позицията...

Съни, поздравления за начина на мислене и логиката Всеки да си преценява има си глава на раменете все пак, надявам се
          Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Съни, как ще обясниш факта, че без да се съгласиш да ти изпозват бисквитките, нито един сайт из интернет не можеш да ползваш нормално? И най-важното на гоогле търсакчите, а защо без да съм се регистрирал в гоогле стор апликации посмъртно не мога да си кача файл менаджер за смартфоуна? А защо на хората от вътрешно им се забранява да имат фейс и скайп. И тъй нататък и тъй нататък... Матрицата е почти дошла всеки GSM по GPS координати могат да го засекът на 2 метра точно и директно да му извадят разговорите дума по дума. Ми биометричните снимки за какво са според вас? Защото се използват данните от всяка камера, която ви заснеме и могат да ви идентидфицират директно... А тез в америка даже и чипове тестово започнаха да си имплантират...
            Всичко, което си написал е вярно.
            Век на Биг брадър ще бъде.
            Въпросът остава отворен за гражданските общества да НЕ спират да оказват натиск за нови ограничения. Някой има ли изобщо достъп до пълния текст, напр.на Транс-атлантическото споразумение...

Но, по-важно е да си запознат с процесите. Само така можеш съзнателно да имаш избор - кое за теб е недопустимо и да го откажеш, в някои случаи и с ...бягство от обществото или пък да го приемеш ...

Коментар

Имаме единственото и аз съм си упражнил правото на вот...
              Закакво си правиш турда, то няма смисъл. Всичко е предопределено, следят ни, едно-друго. Няма смисъл, колега.
              #dagoduhatbednite

Коментар

Еми хубаво, тогава давай да седнем да се тюхкаме как конспирацията ни ебава майката, как нямаме шанс и всичко е предопределено. Такова мислене преебава нещата 10000000000 пъти повече от всякакво развитие на технологията.
                Имаме единственото и аз съм си упражнил правото на вот...

Коментар

имаш да, смо дето като я изхвърлиш си извън обществото, телевизор нямам от 8 години А и не ясно , дали неползвайки я, няма да свършиш при клошарите по кофите в днешното общество...
                  та така, избор реално нямаш, само ти така си мислиш...
                  Еми хубаво, тогава давай да седнем да се тюхкаме как конспирацията ни ебава майката, как нямаме шанс и всичко е предопределено. Такова мислене преебава нещата 10000000000 пъти повече от всякакво развитие на технологията.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Както е реалност, в България да ти вземат собствеността на фирмата, чрез малко игра с електронния подпис в ТР - в медиите има инфо по въпроса.
                    Електронното гласуване в случая, няма да промени ситуацията да има измами, покупко-продажби и налагане на влияние. За значителното им намаляване са нужни адекватни действия на политиците и правосъдните органи.

Иначе, и в морето има акули, и в гората има мечки, но все така ги обичам и двете места
                    Изчезва анонимността на вота,този отсреща който го приема веднага може да те
                    локализира и да разбере всичко за теб.Друго си е тъмната стаичка там всичко е
                    анонимно и се изразява в проценти,знае се че си гласувал,но не знаят за кого
                    точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Ееее, това вече е много навътре в теория на конспирацията...
                      Не е никаква теория на конспирацията, а си е пълна реалност! В момента политиците без никаква свян правят много по видими манипулации, като купуването на гласове и контролирания вот, а ти си мислиш, че ще се откажат от манипулация, която може да бъде напълно незабелязана?

Факт е, че за сега никъде в света не са измислили система за гласуване по интернет, която да не е лесно манипулируема от актуално управляващата партия в дадена държава. Трябва да си много наивен да си мислиш, че ако някой може да пусне незабелязано 300-400 хиляди глса в своя полза, няма да го направи!

Теоритично са възможни три нива на манипулация.
                      1.Една партия обира всички гласове от името на негласуващи или манипулирани гласове.
                      2. Управляващата коалиция ги обира.
                      3. 2-3 най-големи партии се разбират и по този начин изтласкват всички малки партии от парламента.

Коментар

Знаеш, винаги е възможно да изхвърлиш всичката технология и да живееш без нея, нали? Личен избор - имаш.
                        имаш да, смо дето като я изхвърлиш си извън обществото, телевизор нямам от 8 години А и не ясно , дали неползвайки я, няма да свършиш при клошарите по кофите в днешното общество...
                        та така, избор реално нямаш, само ти така си мислиш...
                        Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 18:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                          Това е само илюзия! Факт ли е гласуването по интернет, никакъв проблем няма да има да се гласува от името на негласуващите дистанционно, а те нека ако искат да си държат изключени компютрите и да си мислят, че не са гласували. Също ще е относително лесно и подмяната на вота на гласувалите дистанционно, независимо каква обратна връзка получават те.

Иначе, и в морето има акули, и в планината - мечки, но все така ги обичам и двете места

Коментар

Съни, как ще обясниш факта, че без да се съгласиш да ти изпозват бисквитките, нито един сайт из интернет не можеш да ползваш нормално? И най-важното на гоогле търсакчите, а защо без да съм се регистрирал в гоогле стор апликации посмъртно не мога да си кача файл менаджер за смартфоуна? А защо на хората от вътрешно им се забранява да имат фейс и скайп. И тъй нататък и тъй нататък... Матрицата е почти дошла всеки GSM по GPS координати могат да го засекът на 2 метра точно. Ми биометричните снимки за какво са според вас? Защото се използват данните от всяка камера, която ви заснеме и могат да ви идентидфицират директно... А тез в америка даже и чипове тестово започнаха да си имплантират...
                            Знаеш, винаги е възможно да изхвърлиш всичката технология и да живееш без нея, нали? Личен избор - имаш.
                            #dagoduhatbednite

Коментар

• Съни, как ще обясниш факта, че без да се съгласиш да ти изпозват бисквитките, нито един сайт из интернет не можеш да ползваш нормално? И най-важното на гоогле търсакчите, а защо без да съм се регистрирал в гоогле стор апликации посмъртно не мога да си кача файл менаджер за смартфоуна? А защо на хората от вътрешно им се забранява да имат фейс и скайп. И тъй нататък и тъй нататък... Матрицата е почти дошла всеки GSM по GPS координати могат да го засекът на 2 метра точно и директно да му извадят разговорите дума по дума. Ми биометричните снимки за какво са според вас? Защото се използват данните от всяка камера, която ви заснеме и могат да ви идентидфицират директно... А тез в америка даже и чипове тестово започнаха да си имплантират...
                              Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 18:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                                Това е само илюзия! Факт ли е гласуването по интернет, никакъв проблем няма да има да се гласува от името на негласуващите дистанционно, а те нека ако искат да си държат изключени компютрите и да си мислят, че не са гласували. Също ще е относително лесно и подмяната на вота на гласувалите дистанционно, независимо каква обратна връзка получават те.
                                Ееее, това вече е много навътре в теория на конспирацията...

Коментар

Working...
                                X