IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Впрочем, това е възможност само. Копчето за изключване засега съществува!
    Това е само илюзия! Факт ли е гласуването по интернет, никакъв проблем няма да има да се гласува от името на негласуващите дистанционно, а те нека ако искат да си държат изключени компютрите и да си мислят, че не са гласували. Също ще е относително лесно и подмяната на вота на гласувалите дистанционно, независимо каква обратна връзка получават те.

Коментар

Няма страна в света, в която да има само електронно гласуване
      Нито Гейтс, нито Зукърбърг, нито нет доставчиците на този етап на интернет разпространение могат да гарантират изрядна работа
      А ако дойдат нови времена и всичко тотално се електронизира и роботизира ще водим друг разговор
      Нали не си мислиш ,че няма да стане? Скоро и електронно до кенефа ще ходим... и ще сме си баш в матрицата...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
        Аз също съм на мнение че България не трябва да допуска двойно гражданство.Щом за някого е обида да е български гражданин да си връща документите и чао Гергино.Напълно съм убеден че ще дойде ден в който тарикатите напуснали България горчиво ще съжаляват
        По принцип на мен когато ми дадоха второто ми гражданство ми го дадоха само защото и втората страна ми е ЕС и понеже сме едно цяло затуй може. За страни извън ЕС трябваше да се откажеш от гражданството предишното. Та така, като влезнахме ние в ЕС не трябваше да се отказвам от българското и си получих двойното

Коментар

• Готово, гласувах... Малко бях като купен мангал с тая нова лична карта, че трябваше да се редя на две опашки... в едно училище за местни, в съседното за референдум...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            съни(тя), права си по принцип до някаква степен, но днес става частично електронно. След няколко години само електронно, а вече взети права, както знаем всички не се ввръщат... А и аз лично гледах документален филм, колко лесно се манипулира ел. гласуване. Мисля че на Майкъл Мур беше , изтеглете сим има го в замунда примерно. После според мен 2 пъти ще помислите преди това.. но то свършила работата вече де
            Няма страна в света, в която да има само електронно гласуване
            Нито Гейтс, нито Зукърбърг, нито нет доставчиците на този етап на интернет разпространение могат да гарантират изрядна работа
            А ако дойдат нови времена и всичко тотално се електронизира и роботизира ще водим друг разговор

Коментар

Напротив на мен ми набутаха бюлетината та се наложи да повтарям че мероприятията на смешника перач на кюлоти не ме интересуват
              излишен обяснителен режим
              като не ти харесва някоя бюлетина, смачкай я, хвърли я в кошчето и толкова
              Обяснянията, в твоя случай най-удачно биха се изразили с масови имейли до президента и парламента...но за сериозни неща, които могат да променят МАЛКО ПО МАЛКО реалността си траем...
              Мълчание, търпение, прекланяне на главици пред абсурдни правила, ...мда, и ние сме част от процеса на политическо развитие

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Идеята е чрез електронното гласуване да се увеличи избирателната активност и така да се противодейства на купуването на гласове - да се обезсмисли.

Щото така или иначе гласове се купуват. Да, електронно по-лесно ще се купуват гласове. Но няма да се купуват повече гласове. Ще се купуват същия брой. Така или иначе броя на хората дето си продават гласовете е един и същ. Дали в урните или електронно въпросните хора няма да са повече нито по-малко.

Но електронно има шанс да се увеличи избирателната активност и да намалее тежестта на купения вот.
                Това, не само, че няма да стане, а ще се случи точно обратното! Покрай проблемите с купения и контролирания вот, ще се появят проблемите на гласуването от името на негласували и евентуално подмяна на електронния вот! Сегашните манипулации ще ти се сторят като детска играчка спрямо възможните бъдещи манипулации, които на всичкото отгоре ще са и почти невидими!

Коментар

• съни(тя), права си по принцип до някаква степен, но днес става частично електронно. След няколко години само електронно, а вече взети права, както знаем всички не се ввръщат... А и аз лично гледах документален филм, колко лесно се манипулира ел. гласуване. Мисля че на Майкъл Мур беше , изтеглете си има го в замунда примерно. После според мен 2 пъти ще помислите преди това.. но то свършила работата вече де
                  Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 18:01.

Коментар

Желанието е едно реалността друго.Никакво гласуване от хора които са напуснали Родината си.
                    Ако тръгнем по тази плоскост и се увлечем в крайности не трябва да гласуват :

1.Неграмотните, нека прагът да е 8 клас.
                    2.Над определена възраст, т.к. за съжаление нямат връзка с реалността.
                    3.Живеещите в чужбина.

И то какво ще стане? Максимум 2 милиона с право на глас ...

Коментар

• Ба си мамата в Аспарухово искат Путин за кмет
                      http://www.dnes.bg/mish-mash/2015/10...t-putin.280852

Коментар

Мисля, че съзнателно в обществото беше оставено заблуждението, че едва ли не, електронното гласуване ще е единствената форма на гласуване.
                        Не! Това е само още една възможност за гласуване, но не само тя!

За формулировката на самия въпрос, също е излишно да се коментира.
                        Един отбор политици си играят по струните на нагласите на гражданското общество.
                        Но, изходът от тази ситуация минава и през постепенното увеличаване на натиска над тази клика.

Наистина бих се радвала, сегашният Референдум да изненада създателите му!
                        Бих искала вотът да се зачете и още повече да е ЗА.
                        Тогава ще е интересна клоунадата им

И да, Електронното гласуване е още един начин за гласуване, точно както и ....електронното банкиране. Остава възможността да се разходите до някой клон на банка и оттам да се разплащате.
                        И да, прав е съфорумецът, че това увеличава в крайна сметка тоталния контрол
                        Но?!
                        Но, примерът с банките е аналогичен.
                        Това разширява и нашите възможности!
                        Включително и за контрол!
                        Затова политиците бягат от всякаква форма за електронно управление.
                        По-скоро, малксимално се опитват да го забавят във времето, защото обществено-социалните въпроси и връзки се развиват и начинът е да ги възпрепятсват или противопоставят с други въпроси, но не и да ги решават.
                        Желанието е едно реалността друго.Никакво гласуване от хора които са напуснали Родината си.

Коментар

Напротив на мен ми набутаха бюлетината та се наложи да повтарям че мероприятията на смешника перач на кюлоти не ме интересуват
                          Пешка, стига глупости де. Такова е указанието от ЦИК. Не виждам каква е драмата. Като не искаш да гласуваш за референдум връщаш хартийката и толкова ... Друг е въпроса защо не искаш да гласуваш? Като не искаш електронно - чертаеш "НЕ" като искаш - чертаеш "ДА".Не виждам драма ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Защо, аз съм с двойно гражданство, ама си живея в БГ... Защо да нямам право? И да кажа не съм с турско гражданство... че май натам се бие...
                            Аз също съм на мнение че България не трябва да допуска двойно гражданство.Щом за някого е обида да е български гражданин да си връща документите и чао Гергино.Напълно съм убеден че ще дойде ден в който тарикатите напуснали България горчиво ще съжаляват

Коментар

• Мисля, че съзнателно в обществото беше оставено заблуждението, че едва ли не, електронното гласуване ще е единствената форма на гласуване.
                              Не! Това е само още една възможност за гласуване, но не само тя!

За формулировката на самия въпрос, също е излишно да се коментира.
                              Един отбор политици си играят по струните на нагласите на гражданското общество.
                              Но, изходът от тази ситуация минава и през постепенното увеличаване на натиска над тази клика.

Наистина бих се радвала, сегашният Референдум да изненада създателите му!
                              Бих искала вотът да се зачете и още повече да е ЗА.
                              Тогава ще е интересна клоунадата им

И да, Електронното гласуване е още един начин за гласуване, точно както и ....електронното банкиране. Остава възможността да се разходите до някой клон на банка и оттам да се разплащате.
                              И да, прав е съфорумецът, че това увеличава в крайна сметка тоталния контрол
                              Но?!
                              Но, примерът с банките е аналогичен.
                              Това разширява и нашите възможности!
                              Включително и за контрол!
                              Затова политиците бягат от всякаква форма за електронно управление.
                              По-скоро, малксимално се опитват да го забавят във времето, защото обществено-социалните въпроси и връзки се развиват и начинът е да ги възпрепятсват или противопоставят с други въпроси, но не и да ги решават.

Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Електронното гласуване въпреки ,че изглежда като нещо добро в крайна сметка
                              ще превърне вота в свръхконтролиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Я попрочети как в стотици секции в страната трябва да си поискаш бюлетина за референдум.
                                Длъжни са да ти ръгнат всички бюлетини в ръцете, ако откажеш референдума или кметските - това си е твое решение!

Едит : Грую, виж третия линк.

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%...82_579379.html

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%...9A_579340.html

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%...B5_579003.html

Коментар

Working...
                                X