IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Е съни, в такъв случай върни се на предната ипи по-предната страница на въпроста на тнм мисля беше за държавните служители, защото не са никак малко и дали няма да може и при тях да се прокарва корпоративен вот с това ел. гласуване?
    Това май облагодетелства вота за ДПС.

Коментар

• Е съни, в такъв случай върни се на предната ипи по-предната страница на въпрос на тнм мисля беше за държавните служители, защото не са никак малко и дали няма да се отвори вратата към прокарване на корпоративен вот при тях с това ел. гласуване?
      Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        То никъде не е казано че електронното гласуване трябва да бъде с чип карта ! Идентификацията може да бъде по пръстов отпечатък и да не от къщи.
        Е тогава за какво ти е да е електронно, като няма да е от къщи? И друго опечатък, неотпечатък, важно е устройството което записва информацията и я съхранява. Как и къде? Защото на документалното филмче, финландеца буквално с една флашка, която записва резултатите от машината и една неоткриваема програмка занижи резултатите в рамките на статистическата грешка от предварителните проучвания.... без никакъв проблем...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          Много идеалистично съни, само че към момента реалността показва друго...
          Никак даже, не е идеалистично.
          Практичност е.
          Ако искаш да участваш в даването на право да ТЕ управляват, каквато е нашата форма на представителна демокрация - то, ТРЯБВА да имаш смелостта да обосновеш и защитиш избора си!

Колко играчи тогава ще станат ясни ще е последствие
          Единствено, не знам как може да се противодейства на съществуването на множество "феодални" обременености, особено по малки населени места или корпоративни босове...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Не ми се навлиза в дебрите на нет-контрола, нито имам подобна специализация, но практиката на много страни, в които има и Тази възможност за гласуване, показва, че подобни мащабни манипулации, които описваш, са невъзможни.
            Пак стигаме до Контрола!!!
            Трябва да има ... да го нарека "гражданско участие", участие на наблюдаващи софтуерни специалисти...
            Възможно е, по принцип, да се запази "тайността на вота".
            Много малък опит има в слабо корумпирани държави, като Естония и Швейцария. Това, че там до сега няма доказана масова манипулация не означава нищо!

Не мисля, че корумпирана България трябва да експериментира една толкова нова и нетествана система!

Традиционните избори също минават добре в много ниско корумпирани държави, но в България и тях успяха да ги опорочат с купения и корпоративния вот. Принципът в България е имали възможност да се направи, значи ще се направи! Не се надявай, че манипулаторите в България ще изпуснат топка, която я изпускат в ниско корумпираните държави!

При софтуера може да имаш всякакво гражданско участие, но е трудно да се организира гражданско участие при раздаването на паролите, чип картите и т.н.

Да не говорим, че обявеният за супер сигурна система електронен подпис се оказа пълен шит! В Естония си работи безпроблемно, но в България ти хакват електронния подпис и ти крадат пари от банковата ти сметка, фирми и т.н.

Колкото и да не ти харесва, едиственият сигурен метод срещу манипулаторите може да бъде задължителното гласуване и не е случайно, че за него няма референдум! То би объркало наистина сметките на манипулаторите!

Коментар

• То никъде не е казано че електронното гласуване трябва да бъде с чип карта ! Идентификацията може да бъде по пръстов отпечатък и да не от къщи.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Министърът на електронното правителство заяви, че "Късото съединение прави силата, това го пише, дори на сградата на Народното събрание. За да изградим модерна дигитална администрация е необходимо гражданите да се снабдяват с мощни електронни подписи на трифазен ток!"

Коментар

• Не вярвах, че някога мога да съм на едно мнение с теб точно груйчи. Но за всяко нещо си има първи път
                  Last edited by pepe1234; 25.10.2015, 19:30.

Коментар

• Всеки си има мнение и аз уважавам чуждото такова, но не разбирам защо ми пъхаха в ръцете бюлетината за референдума - нали уж трябваше сам да я поискам Толкова много им се иска да има някаква активност, щото онзи путьо го е предложил - на такъв референдум нямаше да има и 10% гласували, ако не беше организираната кампания с раздзването на бюлетини и съвпадането с други избори - лично мнение.

На гласувалите За ще цитирам само една мъдра мисъл - Пътят към Ада е осеян с добри намерения, дано да греша.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ние да не сме луди... Електронното гласуване, препоръчано от изменник обслужващ чужди интереси. К не..
                      ДПС е първа политическа сила сред гласувалите в чужбина с 43.9%, а ако е електронно гласуването ще станат поне 60% от гласувалите по нета, ще има баби дето ще живеят до 120 години, поне.
                      В случай, че искам да пестя пари на Доган за рейсове, то следва да не съм почтен човек, независимо каква вяра изповядвам!

Коментар

• Много идеалистично съни, само че към момента реалността показва друго...

Коментар

• Ток от електронен подпис уби жена

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                            Напротив ще промени коренно ситуацията! Сега има значител контрол от страна на представителите на различните партии в СИК за това даден човек физически появил ли се е да гласува или не се е появил. Членовете на няколко СИК могат да се купят, но мащабна фалшификация е трудно да се направи.

При електронното гласуване паролата, чип картата или каквото и да е друго устройство ще се дава от един държавен служител без никакъв контрол от партиите. Ако няколко десетки корумпирани държавни служители раздадат устройства и пароли за гласуване на 200-300 000 политически неактивни граждани, от името на тези граждани няКОЙ спокойно би могъл да си гласува от една тъмна стаичка без никой нищо да вижда. Единственото нещо което ще виждаш, че броят на гласуващите по интернет е скокнал драстично, активността на избирателите е скокнала, но резултатите от изборите ще са малко странни.
                            Ще започна с това, макар че трябва да е ... в края.
                            Това е личното ми мнение, но по ред причини, не мисля, че трябва да е правило!
                            За мен, вотът трябва да е принципен, съответно не е водещо опазването на "тайната".
                            Не разбирам и публични личности по медии, които се измъкват с "тайната", за да отговорят за кого гласуват...

Всъщност, "Тайната", обслужва тайните "общества" и фигури!
                            Категорично, особено когато се отнася за изборни длъжности в Дтржавата.
                            Близкият пример е изборът на съдии в различните контролни органи на съда.

* * *
                            Не ми се навлиза в дебрите на нет-контрола, нито имам подобна специализация, но практиката на много страни, в които има и Тази възможност за гласуване, показва, че подобни мащабни манипулации, които описваш, са невъзможни.
                            Пак стигаме до Контрола!!!
                            Трябва да има ... да го нарека "гражданско участие", участие на наблюдаващи софтуерни специалисти...
                            Възможно е, по принцип, да се запази "тайността на вота".

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              ще се повторя

Наистина бих се радвала, сегашният Референдум да изненада създателите му!
                              Бих искала вотът да се зачете и още повече да е ЗА.
                              Тогава ще е интересна клоунадата им
                              Стискам палци ))
                              Няма как 20% за 3 часа, но пък поне ще влезе в НС и там ще видим кой за какво е...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Малко няма да стигне ......
                                ще се повторя

Наистина бих се радвала, сегашният Референдум да изненада създателите му!
                                Бих искала вотът да се зачете и още повече да е ЗА.
                                Тогава ще е интересна клоунадата им
                                Стискам палци ))

Коментар

Working...
                                X