IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• redcretin

Не е интересно какъв е броя на държантите служители, броя на хората получаващи доходите си от бюджета ни интересува !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    D.Y.F-091066

Коментар

• за съдебните заседатели е друга бира и не му е тук времето и мястото. Ще ти кажа само от личен опит, че по-голяма формалност от съдебните заседатели няма - такава парлама, че не е истина, Съдебните заседатели правят само едно нешо - вземат си кинтите и до там. Заседанието им е анонимно по една-единствена причина - да чуят какво е мнението на съдията по делото и да гласуват 1:1 с него. Това е за до добро или за лошо. Иначе съм съгласен с не малка част от съжденоята ти, с една малка забележка - ти говориш за една утопично или поне зряло общество, а нашето не е такова. лека.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Така е!
      Аз лично не вярвам в ...анонимността, в тайно гласуване или скрити-покрити договорки. Всичко става известно след време - относителността ще определи величината

Винаги съм била защитник на откритата воля.
      Личните ми разбирания също се определят на тази база - Отговорност. Лична.
      Такъв е и вота.
      Кажи ми, откъде-накъде за съветите в съда ще има таен вот?!
      Ако нямаш смелост да заявиш позицията си при гласуване - не трябва да имаш право да сезираш или съдиш други позиции и решения или действия!!!

Да, вероятно е по-лесно да се изрази лично мнение в таен вот.
      Тук, изключвам държавните служители и съдебните представители.
      Има възможности за максимално осигуряване на подобни.
      Иска се работеща по законите власт!

....тайният вот, лесно може да се разгадаеи в едно село с няколко секции - няколко платени-изключват се, знаят се няколко по-смели и некриещи позицията си и...с малко изчисления...дори без шпионаж може да се разгадае ... Да го мислим ли и това ))
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Държавната дейност за функционирането на една държава е същата като е в една голяма компания. И в последната, освен всичко друго има и офис служители - бюрократи...

Защо винаги се търси противопоставянето, а не се гледа същността на проблема?!
        И защо не се стремим да го назоваваме точно?

Проблемът не е държавния служител!
        А ниската ефективност в голямата част от дейността му.
        Както и високата стойност на услугите, които държавата ни предоставя, високи дори за (високата, поради неефективност, често) себестойността им.
        Или многобройните пречки. изкуствено създадени - разни лицензионни режими и т.н.

Да се доверим на аритметиката - държавни служители около 750 000, работещи 2млн. Излиза че всеки бачкер има нужда от 1/3 държавен служител да му папка парите, че това е истинско бедствие! Ето я същността на проблема, пчеличката и търтеят. Когато нормата стане твърде висока, пчеличката умира (или емигрира) а търтеят няма избор - и го чака гладна смърт. Това се случи и в Гърция, това става и в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          ... Колкото до самото електронно гласуване, както и за референдума, бих могъл да кажа, че определено не си виждала как се работи в такива случаи - бил съм в много голяма фирма, над 4К човека, та там правихме вътрешна анкета за удовлетвореност от мениджмънта и т.н. Анкетата се правеше от външна фирма и бе анонимна - ами какво да ти кажа, наложи се шефът на дирекцията да ме вика и да ме пита що съм писал такива неша, та не съм драснал дитирамби за великия ни мениджмънт тогава. А уж беше анонимно...
          Друг подобен случай - доброволни дарения правихме тогава, отново анонимни, само дето хич не няха такива, случайно и аз попаднах на списъците (анонимно, естествено) и там си пишеше всичко - кой колко и т.н. Та накрая при това анонимно и доброволно дарение се направиха едни списъци, по които раздваха годишните премии - познай дали имаше за хората, които не бяха дарили доброволно и анонимно...
          С това приключвам и пожелавам лека вечер на всички.
          Така е!
          Аз лично не вярвам в ...анонимността, в тайно гласуване или скрити-покрити договорки. Всичко става известно след време - относителността ще определи величината

Винаги съм била защитник на откритата воля.
          Личните ми разбирания също се определят на тази база - Отговорност. Лична.
          Такъв е и вота.
          Кажи ми, откъде-накъде за съветите в съда ще има таен вот?!
          Ако нямаш смелост да заявиш позицията си при гласуване - не трябва да имаш право да сезираш или съдиш други позиции и решения или действия!!!

Да, вероятно е по-лесно да се изрази лично мнение в таен вот.
          Тук, изключвам държавните служители и съдебните представители.
          Има възможности за максимално осигуряване на подобни.
          Иска се работеща по законите власт!

....тайният вот, лесно може да се разгадаеи в едно село с няколко секции - няколко платени-изключват се, знаят се няколко по-смели и некриещи позицията си и...с малко изчисления...дори без шпионаж може да се разгадае ... Да го мислим ли и това ))

Коментар

• Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
            Яд ме е за Календерска че не можа да добута до балотаж с г-жа Фандъкова.:Sad :mad ::anger
            На календерска ѝ стига, че ще задмине кадиев ... май
            Yeah

Коментар

• Яд ме е за Календерска че не можа да добута до балотаж с г-жа Фандъкова.:Sad :mad ::anger
              г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

Защо са ти я пъхали, виж тук
                Сигнали: Гласуваме за референдум, само ако поискаме бюлетина
                ЦИК разпореди избирателните комисии да дават бюлетините за референдума зедно с останалите
                http://www.vesti.bg/izbori2015/izbor...letina-6044352

......
                Гласувал съм преди да излезе разпореждането на цик, така че в случая не си права. Колкото до самото електронно гласуване, както и за референдума, бих могъл да кажа, че определено не си виждала как се работи в такива случаи - бил съм в много голяма фирма, над 4К човека, та там правихме вътрешна анкета за удовлетвореност от мениджмънта и т.н. Анкетата се правеше от външна фирма и бе анонимна - ами какво да ти кажа, наложи се шефът на дирекцията да ме вика и да ме пита що съм писал такива неша, та не съм драснал дитирамби за великия ни мениджмънт тогава. А уж беше анонимно...
                Друг подобен случай - доброволни дарения правихме тогава, отново анонимни, само дето хич не няха такива, случайно и аз попаднах на списъците (анонимно, естествено) и там си пишеше всичко - кой колко и т.н. Та накрая при това анонимно и доброволно дарение се направиха едни списъци, по които раздваха годишните премии - познай дали имаше за хората, които не бяха дарили доброволно и анонимно...
                С това приключвам и пожелавам лека вечер на всички.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не виждам повече нужда от коментар - всичко си е по старому, кликата си печели, няма никаква промяна на статуквото, дори е оше по-зле - преди имаше избор между ляво и дясно (макар и двете да бяха креатури на комунистите), сега дори и това няма. Няма да влизам в диспут и за референдума - всичко е ясно и за него, при такава подготовка и при подобно поставяне на въпроса, при подобно стечение на обстоятелствата с други избори. Но щом суверенът, т.е. народът така е решил, значи трябва д се съобразим с решението му, после следва рев, типично по български. Казах го и в друга тема, ще го кажа и тук - ние си обичаме насилниците, затова и се учудвам зашо стокхолмският синдром все още не е прекръстен на български.

Оценката за изборите е ясна, точно като на съдебно заседание за убийство - да влезе убитият...

Коментар

ЦИК разпореди избирателните комисии да дават бюлетините за референдума зедно с останалите

а...особено, по малките места, съм сигурна как се молят да им дадат още една хартийка ...за референдума - за мен, правилото би трябвало да е - дават ти всичко - ти избираш кое и дали, иначе, по-добре да се премахне тайната на вота

За този, който предложи Референдума и въпросите, редуцирани до един се забравя нещо много важно.
                    Няма да правя политически анализ, но си припомнете Политическата ПРОГРАМА на ГЕРБ от миналата есен.
                    В Програмата им е заложено - работещо електронно правителство и .... електронно и машинно гласуване.
                    Президентът има удобното качество да е представител на Герб, но в същото време за обиране на негативната емоция е ....отделна институция.

Та, така... Изпълнено е обещанието за ...(предложение до народа) електронно гласуване...

Самите политици от всички големи партии НЕ ИСКАТ електронно гласуване!
                    Не искат Референдуми и да се влага смисъл в тях чрез съществен въпрос!

Кампанията им и следващите ги медии го показаха нагледно.
                    Много хора дори не бяха наясно, че се гласува и за нещо друго, освен кметските избори...съответно удобно вървяха внушения за проблемите от подобно гласуване, без да има адекватна отсрещна аргументация - защита на подобна възможност.
                    В Робово,пардон Волно,беше точно така!!!В Каршиака, тоже!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Какво да кажа ? Права си, но не гласуват с - НЕ , защото въпросните е ясно че просто не са десни партии, ККП е в пъти по дясна от тях.
                      хахааа, разсмя ме )) верно ККП е по-дясна от всичките ни партии тук взети вкупом

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        ...но не разбирам защо ми пъхаха в ръцете бюлетината за референдума - нали уж трябваше сам да я поискам

Толкова много им се иска да има някаква активност, щото онзи путьо го е предложил - на такъв референдум нямаше да има и 10% гласували, ако не беше организираната кампания с раздзването на бюлетини и съвпадането с други избори - лично мнение.
                        ...

а...особено, по малките места, съм сигурна как се молят да им дадат още една хартийка ...за референдума - за мен, правилото би трябвало да е - дават ти всичко - ти избираш кое и дали, иначе, по-добре да се премахне тайната на вота

За този, който предложи Референдума и въпросите, редуцирани до един се забравя нещо много важно.
                        Няма да правя политически анализ, но си припомнете Политическата ПРОГРАМА на ГЕРБ от миналата есен.
                        В Програмата им е заложено - работещо електронно правителство и .... електронно и машинно гласуване.
                        Президентът има удобното качество да е представител на Герб, но в същото време за обиране на негативната емоция е ....отделна институция.

Та, така... Изпълнено е обещанието за ...(предложение до народа) електронно гласуване...

Самите политици от всички големи партии НЕ ИСКАТ електронно гласуване!
                        Не искат Референдуми и да се влага смисъл в тях чрез съществен въпрос!

Кампанията им и следващите ги медии го показаха нагледно.
                        Много хора дори не бяха наясно, че се гласува и за нещо друго, освен кметските избори...съответно удобно вървяха внушения за проблемите от подобно гласуване, без да има адекватна отсрещна аргументация - защита на подобна възможност.

Коментар

• съни(тя)

Какво да кажа ? Права си, но не гласуват с - НЕ , защото въпросните е ясно че просто не са десни партии, ККП е в пъти по дясна от тях.
                          D.Y.F-091066

Коментар

По твоята логика следва държавните служители вкупом да гласуват не за
                            Дясна коалиция, за каквато се прокламира сегашната сбор от някакви десни, уж, още по-десни реформатори, националисти и разкаяли се социалисти-абв-ари ... би следвало да търси именно увеличаване на ефективността на цялостната услуга, съответно и съкращаване на клатикраковците
                            Тоо пат Съни и язека съм с тебека!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              В случая е лесно доказуем. Държавните служители биха гласували да управлява този който няма да ги съкрати и спре изплащането на заплатите им, от управляващите зависи броя на държавните служители, броя на ведомствата и въобще в количественно отношение колко човека ще се изхранват с пари от държавния бюджет.
                              По твоята логика следва държавните служители вкупом да гласуват не за
                              Дясна коалиция, за каквато се прокламира сегашната сбор от някакви десни, уж, още по-десни реформатори, националисти и разкаяли се социалисти-абв-ари ... би следвало да търси именно увеличаване на ефективността на цялостната услуга, съответно и съкращаване на клатикраковците

Коментар

• Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
                                Не бръзай че ще упустиш екзит пола от изборите за селски кмет в Плевенско.
                                Нещо въздуха там май не е много здравословен!!!Не само в този случай!!!

Коментар

Working...
                                X