IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Призракът на комунизма

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Една камара народ с основно задължение да плямпат глупости по партиини събрания - с какво точно тези кърлежи са допринасяли за обществото.

И това извън огромно количество връзкари на синекурни длъжности - да си чешат топките по заводи и служби. Ма много ясно че след това им е зле - после пак си чешат топките ама горните другари вече не искат да им дават кинти за това - защото общите пари изведнъж станаха техни.

И третия тип - с основна качество достъп до дефицитни материали, стоки или просто връзки за намирането им. Крадат та пушек се вдига продават под масата и прибират пари дето ако трябва да ги изкарат с акъл или работа ще умрат от глад.

Кои точно от тези горните вечни комунисти търпи в момента обществото - никои. Айде първите се оправиха - ограбиха де що можеха - ама другите два типа некадърници никога няма да забравят колко хубев е бил комунизма.
    Според тебе , критерият за кадърност се измерва с количеството окрадено ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
      Така е , една част от партийния елит се облагодетелствува силно . Голяма част от криминалния контингент а също и циганския се възползуваха от липсата на държава и ето ви ги бащите на капитализЪма на който се радвате сега.
      Не, на този капитализъм се радваха разни хора със съмнителен морал до като ни приеха в ЕС. След това нещата все повече се нормализират. И за това е и този вой срещу ЕС - защото сега за кинти се налага и да се бачка. Има тук там още някои елементи дето печелят нечестно ама стават все по-малко. Няма я общата баница. И за това са тези постоянни напъни пак да има голяма баница за крадене - я белене, я южен поток, я някоя друга мулти милиардна простотия.

Но ето че не им минава номера - не се случват тези неща - и то не заради хора с носталгично мнение за комунизма.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Да бе да - работиха - като партийци Аре да не ни взимаш чак за толкова малоумни
        Така е , една част от партийния елит се облагодетелствува силно . Голяма част от криминалния контингент а също и циганския се възползуваха от липсата на държава и ето ви ги бащите на капитализЪма на който се радвате сега.

Коментар

• Една камара народ с основно задължение да плямпат глупости по партиини събрания - с какво точно тези кърлежи са допринасяли за обществото.

И това извън огромно количество връзкари на синекурни длъжности - да си чешат топките по заводи и служби. Ма много ясно че след това им е зле - после пак си чешат топките ама горните другари вече не искат да им дават кинти за това - защото общите пари изведнъж станаха техни.

И третия тип - с основна качество достъп до дефицитни материали, стоки или просто връзки за намирането им. Крадат та пушек се вдига продават под масата и прибират пари дето ако трябва да ги изкарат с акъл или работа ще умрат от глад.

Кои точно от тези горните вечни комунисти търпи в момента обществото - никои. Айде първите се оправиха - ограбиха де що можеха - ама другите два типа некадърници никога няма да забравят колко хубев е бил комунизма.

Коментар

Ще опитам да ти отговоря търпеливо без да слизам на нивото ти. Нашият строй не роди изродите които разсипаха построеното , ограбиха народа и сега са първи капиталисти...по наше време такива хора бяха принудени да работят...думата далавера беше непозната.
            След като дойде т. нар. демокрация те изплуваха на повърхността като каймака на помията и безскрупулно показаха на какво са способни.
            Да бе да - работиха - като партийци Аре да не ни взимаш чак за толкова малоумни

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
              А тия хора не бяха ли поставени лица на членове на политбюро и ДС, Тези които нарязаха фабрики и така на татък вие ги създадохте. Вашият строй роди изроди, сега не се оплаквайте. Дори капитализма който се вихри уж сега , пак вие го направихте и отново калпаво, но какво може да се очаква от неуки селяндури без мозъчен капацитет и с единствената мисъл как да живеят на гърба на хората
              Ще опитам да ти отговоря търпеливо без да слизам на нивото ти. Нашият строй не роди изродите които разсипаха построеното , ограбиха народа и сега са първи капиталисти...по наше време такива хора бяха принудени да работят...думата далавера беше непозната.
              След като дойде т. нар. демокрация те изплуваха на повърхността като каймака на помията и безскрупулно показаха на какво са способни.

Коментар

Нека не смесваме понятията.Бивша върхушка няма...тя и сега си е на власт .
                Нямам нищо общо с нея ... в противен случай щях да съм със съвсем друг ник и да отстоявам съвсем различна позиция...като някои съфорумци.
                Знам, че няма бивша, просто е мимикрирала.

Коментар

• Ми не става само с регистриране - трябва и работа - а ти тук само пускаше теми дайте ми не знам си колко стотин хилади щото съм много велик. Ипотекирай си имотите - изкараъ пари като си толкова велик - върни си кредити - и после като искаш търси инвеститори 20%

Така се прави по белия свят, така се прави и в България - ама като те гони шубето и не ти се иска да рискуваш това дето ти е дала държавата, я на теб я на родителите ти. Иска ти се още ти да ти дава

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    T.e.- вие- "бившата" върхушка.
                    Нека не смесваме понятията.Бивша върхушка няма...тя и сега си е на власт .
                    Нямам нищо общо с нея ... в противен случай щях да съм със съвсем друг ник и да отстоявам съвсем различна позиция...като някои съфорумци.

Коментар

• Моля, въздържайте се от неприятни епитети.

Коментар

Ти си го градил този комунизъм, а? Така сте го изградили,че страната ни в момента е последна дупка на кавала. Разберете го най-после,че вие сте виновни за състоянието на България в момента
                        Малкия, от 26 години няма комунизъм. Изграденото тогава, последният четвърт век, основно се краде и затваря. Това го виждат нормалните, зрящи хора, които не страдат от промивка на мозъка.
                        Нали не си очаквал че в подобна тема ще пишат само някакви хора носталгично настроение превъзнасящи доброто старо време. И това във форум където средната възраст е определено под 40.

За всеки човек с акъла си комунизма е нещо зло. не можеш да живееш където си искаш, не можеш да се занимаваш с каквото си искаш, не можеш да пътуваш където си искаш. Пълна липса на свобода - за никой нормален човек това не е нормално състояние.

Нямало било работа - и сега има работа. Ето фирма се отваря с 5 лева за една две седмици. какво сте се разоплаквали. За плод и зеленчук ти трябват 5 бона че да започнеш. За държава с 98% собствени жилища 5 бона са смешен праг. Реално с ипотека на имота човек може да започне 50% от дребните бизнеси. Ама това комунистечиските навици трудно умират - някой трябва да ми даде. Някой трябва да ми намери работа, някой трябва да работи и вместо мен. защото аз съм много велик че да работя.

Хайде стига толкова че почнах да ви се дразня, пък честно казано не ми харесва това. Некадърни страхливи мрънкалници, това е средния гражданин на тази държава с носталгия към комунизма.
                        На този тук смешник ще река, че точно той не е "всеки с акъла си", а просто някой, един от многото. Има, обаче, и едни други, не по-малобройни, дето собственият гъз на топло не им е една-единствена цел, нито това, да измамиш останалите, им е символ-верую. Средната възраст на форума не видях къде е точно признак за зрялост и адекватност, ама може да не съм пораснал достатъчно ли, що ли.
                        Не го виня, хлапака, че не вижда, каквото вижда маса народ. За целта, е потребен спокоен поглед и необременен ум, а той вече и сянката си е надскочил, гледам. Живее в паралелен свят. И отварянето на фирма не е проблем. Две имам, участвал съм в още една. Регистрирал съм и с 10 лв, и с 5000, и със 115000 лв уставен капитал въпреки, че точно това, едва ли е критерий в случая. Отделно, точно некадърен страхлив мрънкалник да прави подобни обобщения, е върхът на шизофренията. Да го видя, първо, какво би правил в друга ситуация, тогава да плещи врели-некипели.
                        Накратко, "равновесният", много се е наклонил, мое да падне.

Коментар

За състоянието на България в момента не сме виновни ние , които строихме , а тия които после нарязаха фабриките за старо желязо , разсипаха селското стопанство , окрадоха всичките спестявания на народа , разсипаха армията , поквариха полицията , циганизираха всичко ...чак не ми се ще да прогнозирам какво още иде...
                          Виновни са тези, които мислеха какво да се строи и как да се организира работата, а това са същите, за които пишеш. Вашата вина е само, че не се приспособихте, все пак приспособяването не е като нагаждачеството.

Коментар

За състоянието на България в момента не сме виновни ние , които строихме , а тия които после нарязаха фабриките за старо желязо , разсипаха селското стопанство , окрадоха всичките спестявания на народа , разсипаха армията , поквариха полицията , циганизираха всичко ...чак не ми се ще да прогнозирам какво още иде...
                            T.e.- вие- "бившата" върхушка.

Коментар

А тия хора не бяха ли поставени лица на членове на политбюро и ДС, Тези които нарязаха фабрики и така на татък вие ги създадохте. Вашият строй роди изроди, сега не се оплаквайте. Дори капитализма който се вихри уж сега , пак вие го направихте и отново калпаво, но какво може да се очаква от неуки селяндури без мозъчен капацитет и с единствената мисъл как да живеят на гърба на хората

Коментар

Ти си го градил този комунизъм, а? Така сте го изградили,че страната ни в момента е последна дупка на кавала. Разберете го най-после,че вие сте виновни за състоянието на България в момента

Коментар

Working...
                                X