Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Призракът на комунизма
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеТака е , една част от партийния елит се облагодетелствува силно . Голяма част от криминалния контингент а също и циганския се възползуваха от липсата на държава и ето ви ги бащите на капитализЪма на който се радвате сега.
Но ето че не им минава номера - не се случват тези неща - и то не заради хора с носталгично мнение за комунизма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа бе да - работиха - като партийци Аре да не ни взимаш чак за толкова малоумни
Коментар
-
Една камара народ с основно задължение да плямпат глупости по партиини събрания - с какво точно тези кърлежи са допринасяли за обществото.
И това извън огромно количество връзкари на синекурни длъжности - да си чешат топките по заводи и служби. Ма много ясно че след това им е зле - после пак си чешат топките ама горните другари вече не искат да им дават кинти за това - защото общите пари изведнъж станаха техни.
И третия тип - с основна качество достъп до дефицитни материали, стоки или просто връзки за намирането им. Крадат та пушек се вдига продават под масата и прибират пари дето ако трябва да ги изкарат с акъл или работа ще умрат от глад.
Кои точно от тези горните вечни комунисти търпи в момента обществото - никои. Айде първите се оправиха - ограбиха де що можеха - ама другите два типа некадърници никога няма да забравят колко хубев е бил комунизма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеЩе опитам да ти отговоря търпеливо без да слизам на нивото ти. Нашият строй не роди изродите които разсипаха построеното , ограбиха народа и сега са първи капиталисти...по наше време такива хора бяха принудени да работят...думата далавера беше непозната.
След като дойде т. нар. демокрация те изплуваха на повърхността като каймака на помията и безскрупулно показаха на какво са способни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеА тия хора не бяха ли поставени лица на членове на политбюро и ДС, Тези които нарязаха фабрики и така на татък вие ги създадохте. Вашият строй роди изроди, сега не се оплаквайте. Дори капитализма който се вихри уж сега , пак вие го направихте и отново калпаво, но какво може да се очаква от неуки селяндури без мозъчен капацитет и с единствената мисъл как да живеят на гърба на хората
След като дойде т. нар. демокрация те изплуваха на повърхността като каймака на помията и безскрупулно показаха на какво са способни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеНека не смесваме понятията.Бивша върхушка няма...тя и сега си е на власт .
Нямам нищо общо с нея ... в противен случай щях да съм със съвсем друг ник и да отстоявам съвсем различна позиция...като някои съфорумци.
Коментар
-
Ми не става само с регистриране - трябва и работа - а ти тук само пускаше теми дайте ми не знам си колко стотин хилади щото съм много велик. Ипотекирай си имотите - изкараъ пари като си толкова велик - върни си кредити - и после като искаш търси инвеститори 20%
Така се прави по белия свят, така се прави и в България - ама като те гони шубето и не ти се иска да рискуваш това дето ти е дала държавата, я на теб я на родителите ти. Иска ти се още ти да ти дава
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеT.e.- вие- "бившата" върхушка.
Нямам нищо общо с нея ... в противен случай щях да съм със съвсем друг ник и да отстоявам съвсем различна позиция...като някои съфорумци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеТи си го градил този комунизъм, а? Така сте го изградили,че страната ни в момента е последна дупка на кавала. Разберете го най-после,че вие сте виновни за състоянието на България в момента
Нали не си очаквал че в подобна тема ще пишат само някакви хора носталгично настроение превъзнасящи доброто старо време. И това във форум където средната възраст е определено под 40.
За всеки човек с акъла си комунизма е нещо зло. не можеш да живееш където си искаш, не можеш да се занимаваш с каквото си искаш, не можеш да пътуваш където си искаш. Пълна липса на свобода - за никой нормален човек това не е нормално състояние.
Нямало било работа - и сега има работа. Ето фирма се отваря с 5 лева за една две седмици. какво сте се разоплаквали. За плод и зеленчук ти трябват 5 бона че да започнеш. За държава с 98% собствени жилища 5 бона са смешен праг. Реално с ипотека на имота човек може да започне 50% от дребните бизнеси. Ама това комунистечиските навици трудно умират - някой трябва да ми даде. Някой трябва да ми намери работа, някой трябва да работи и вместо мен. защото аз съм много велик че да работя.
Хайде стига толкова че почнах да ви се дразня, пък честно казано не ми харесва това. Некадърни страхливи мрънкалници, това е средния гражданин на тази държава с носталгия към комунизма.
Не го виня, хлапака, че не вижда, каквото вижда маса народ. За целта, е потребен спокоен поглед и необременен ум, а той вече и сянката си е надскочил, гледам. Живее в паралелен свят. И отварянето на фирма не е проблем. Две имам, участвал съм в още една. Регистрирал съм и с 10 лв, и с 5000, и със 115000 лв уставен капитал въпреки, че точно това, едва ли е критерий в случая. Отделно, точно некадърен страхлив мрънкалник да прави подобни обобщения, е върхът на шизофренията. Да го видя, първо, какво би правил в друга ситуация, тогава да плещи врели-некипели.
Накратко, "равновесният", много се е наклонил, мое да падне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеЗа състоянието на България в момента не сме виновни ние , които строихме , а тия които после нарязаха фабриките за старо желязо , разсипаха селското стопанство , окрадоха всичките спестявания на народа , разсипаха армията , поквариха полицията , циганизираха всичко ...чак не ми се ще да прогнозирам какво още иде...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеЗа състоянието на България в момента не сме виновни ние , които строихме , а тия които после нарязаха фабриките за старо желязо , разсипаха селското стопанство , окрадоха всичките спестявания на народа , разсипаха армията , поквариха полицията , циганизираха всичко ...чак не ми се ще да прогнозирам какво още иде...
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеТи си го градил този комунизъм, а? Така сте го изградили,че страната ни в момента е последна дупка на кавала. Разберете го най-после,че вие сте виновни за състоянието на България в момента
Коментар
Коментар