Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Призракът на комунизма
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЧак толкова "добър живот" не ми се живее.
Китайците рязко се обърнаха към корейския модел понеже виждат,че модерната теория на Дън Сяо Пин води към разпад (понеже е прозападна,основана на цикличност)но за пред тълпата разиграват циркове с юана.Айде стига толкова безплатно инфо!Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеДобра идея , Пирамида...в тая тема можем да разгледаме миналото и да го съпоставим с настоящето...а пък и да се посмеем на глупостите на участниците дето само са слушали за туй нещо комунизЪма.
Коментар
-
Нали не си очаквал че в подобна тема ще пишат само някакви хора носталгично настроение превъзнасящи доброто старо време. И това във форум където средната възраст е определено под 40.
За всеки човек с акъла си комунизма е нещо зло. не можеш да живееш където си искаш, не можеш да се занимаваш с каквото си искаш, не можеш да пътуваш където си искаш. Пълна липса на свобода - за никой нормален човек това не е нормално състояние.
Нямало било работа - и сега има работа. Ето фирма се отваря с 5 лева за една две седмици. какво сте се разоплаквали. За плод и зеленчук ти трябват 5 бона че да започнеш. За държава с 98% собствени жилища 5 бона са смешен праг. Реално с ипотека на имота човек може да започне 50% от дребните бизнеси. Ама това комунистечиските навици трудно умират - някой трябва да ми даде. Някой трябва да ми намери работа, някой трябва да работи и вместо мен. защото аз съм много велик че да работя.
Хайде стига толкова че почнах да ви се дразня, пък честно казано не ми харесва това. Некадърни страхливи мрънкалници, това е средния гражданин на тази държава с носталгия към комунизма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБе не изглежда като да се спукваш от бачкане - освен ако броиш постовете във форума за работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеХубавото е, че КНДР успява да съхрани уникалния си модел,който с оглед перспективите на геополитическото развитие, ще бъде крайно необходим в следващите 5-10 години и нататък като единствено форма на държавно оцеляване!Особено за малки държави с ограничени ресурси и пълна международна изолация,каквато е България..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеБлагодаря, че така ме подмлади. Наближавам 50-те. Обаче, което е най-интересно, долари никога не са ми липсвали. Не съм имал, ама не съм и чувствал чак тежка липса. И шоколадови яйца ядох за пръв път преди около 10 години...заедно с дечата, да не рекат, "тати не знае какво е". Тогава, виждах смисъл в живота си. Виждах го за другите. Сега ... сега, пак се стремя към нещо но, основна мисъл ми е да оставя нещо на децата си. Странно, нали? Да се притеснявам, някой при поредната гонка, да не ги сгази, а вечер-да се върнат без да ги нападне някой извратеняк...Някога също имаше откачалки, ама нито бяха толкова много, нито толкова чак изперкали. Сега, масло бутат поне 1%, а със скрити отклонения може да се "похвалят" поне още 10 на сто. Нацията ни боледува...и някои /не по-малко болни/ току се ежат, че щели да я "изцерят", като и предлагат същата - или подобна - блудкавица като някогашните приказки, за братство и равенство. Равенство за папането, ама за бачкането-не? Или да ми се братясва /поредният/ паразит или примъкнал се алкохолик? Ай сиктир ти и "братството", и "равенството", ако е тъй. Някои бачкаме и доде спим, а други спят, с претенциите, че бачкали...Откачена работа.
На ТОЗИ фон, някакви там, по-долу, да ми се пишат "разбирачи"? Няма да им Го подам и за духане, пак нещо ще се объркат, малоумници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеХубавото е, че КНДР успява да съхрани уникалния си модел,който с оглед перспективите на геополитическото развитие, ще бъде крайно необходим в следващите 5-10 години и нататък като единствено форма на държавно оцеляване!Особено за малки държави с ограничени ресурси и пълна международна изолация,каквато е България..
Коментар
-
Хубавото е, че КНДР успява да съхрани уникалния си модел,който с оглед перспективите на геополитическото развитие, ще бъде крайно необходим в следващите 5-10 години и нататък като единствено форма на държавно оцеляване!Особено за малки държави с ограничени ресурси и пълна международна изолация,каквато е България..Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Amsterdamm, много сте бързи. Не видяхме, що за глупост е написана. Дай малко по-полека, ако може. Понякога, и глупост, може да наведе мислещия човек на нещо добро. Не избързвай, моля те. не е случайна приказката, дето открих у В.Каверин: "Изслушвай и глупака. Не се знае, какво ще каже. Може последната му дума да оправдае цялото му съществуване."
Отново, моля: Не бързай с изтриването. нека сами преценим и, ако те помолим, след ок.час, тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи не си ли някъде между 30 и 40 - кво се правиш че ти било липсвало. Какво ти е липсвало доларите да пазарувате шоколадови яйца от Кореком ли
На ТОЗИ фон, някакви там, по-долу, да ми се пишат "разбирачи"? Няма да им Го подам и за духане, пак нещо ще се объркат, малоумници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеАз мислех кафенце да си дръпна, че след тоз мъдър раЦговор ще тряа да се ляга. Тати, лека му пръст, така думаше: "- Жена, дай да пием по кафе и да спим!"
А, за миналото...много неща ми липсваха: И пъстрота, и шум...
Ама ми оставаеше време за четене, мислене, сравнения... Сега, понеже съм много мързелив и т.н., затова, много рядко успявам да открадна час-два, да почета.
Но, не съм забравил да сравнявам. Възможно най-безпристрастно, така ме учеха.
В момента, разните там "експерти" - и тук се изявяват неколцина - са толкова...партийни, че да ти се дореве, какви ленинци излизат. Вярно, от другата страна, всичко им е на звезди и райета, ама все пак.
И ето, сетих се нещо:
Ами то, УСА имат най-много звезди по знамето, бе! И, ако излезе истина, дето някои твърдят, че те били дали парата немчурята да дадели Русия да вкарали в ком-русло...Тва, ФЕД и Ко ще дойдат измежду най-шизофренните институции.
хА де!
Въпрос такъв: Разделяха, за да владеят, ОК.
Кого, обаче, владеят повече в момента? Русия или Китай? От едните призракът уж си тръгна, при другите се е окопал, имат си там един Ким-чо наоколо, да припява...
И има ли нещо общо призракът с ИДИЛ, примерно? Чувам, рязанките раздавали леп у тяхното регион, само да са на власт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеНе ги будалкай, обикновена сена ще им свърши работа ...
и по-лесно се помни
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПиинете по един пирамем преди това, че пуста склероза може да пропуснете нещо важно
А, за миналото...много неща ми липсваха: И пъстрота, и шум...
Ама ми оставаеше време за четене, мислене, сравнения... Сега, понеже съм много мързелив и т.н., затова, много рядко успявам да открадна час-два, да почета.
Но, не съм забравил да сравнявам. Възможно най-безпристрастно, така ме учеха.
В момента, разните там "експерти" - и тук се изявяват неколцина - са толкова...партийни, че да ти се дореве, какви ленинци излизат. Вярно, от другата страна, всичко им е на звезди и райета, ама все пак.
И ето, сетих се нещо:
Ами то, УСА имат най-много звезди по знамето, бе! И, ако излезе истина, дето някои твърдят, че те били дали парата немчурята да дадели Русия да вкарали в ком-русло...Тва, ФЕД и Ко ще дойдат измежду най-шизофренните институции.
хА де!
Въпрос такъв: Разделяха, за да владеят, ОК.
Кого, обаче, владеят повече в момента? Русия или Китай? От едните призракът уж си тръгна, при другите се е окопал, имат си там един Ким-чо наоколо, да припява...
И има ли нещо общо призракът с ИДИЛ, примерно? Чувам, рязанките раздавали леп у тяхното регион, само да са на власт.
Коментар
Коментар