IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Морският туризъм е прокобата на България, Гърция, Испания, Италия и Португалия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе ние не просто балнеологията, целия туризъм си прецакахме...
    Затова и съм писал, че трябваше нея да развием. Проблема, за който ти говориш се дължи именно на СПА туризма. Щото всеки гледа си напълни басейнчето на хотела. Ама пак казвам, това не е балнеология. А от нея, наистина се печели и то много. Няма сезонност, престоя е също е дълъг, защото доктора като ти е предписал 20 дена бани, нема начин да ги съкратиш наполовина. Ама както и да е, сега и да си чешем езиците, май няма смисъл....

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      .....
      във вторник ми разказаха, как Чифлика е прецакан, защото преди водата отивала само в един хотел и можело да се къпеш навън целогодишно, сега отива в много хотели и е студена

.......
      Не е вярно. Във всички хотели водата е гореща и лятото и зимата. Малко по-стодена е от преди, защото им сложиха водомери и вдигнаха таксите за минералната вода.
      Иначе, преди , съм чувал , че в някои хотели са връзвали и отоплението към минералната вода..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Да имам заплата от друго място и то добра......
        Е , нали, в Плевенско заплатите бяха по 200 - 300 лева ?
        Или пътуваш до Софийско с влакчето в 6,30 всяка сутрин и буташ на контрольора по левче да не те свали на Червен Бряг ?

Ех, човек като забрави старите спорове ...............и се излага !

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
          Темата доколкото виждам е за туризма, не за земеделие, но ще опитам да изразя мнение и по двете. През 1992 - 1996, голяма част от лекциите ми чете доцент Доганов, дано все още е жив и здрав човечеца. Та още в ония години, той беше убеден, че подобно на Испания, ще си презастроим крайбрежието и с туризма сме до там. Знаеше човека, че никой няма да вкара пари там където можем наистина да сме номер едно като дестинация и то не в европейски, а в световен план. Като брой, дебит и качество на минерална вода България няма аналог в света. Просто трябваше милиардите изсипани на морето, да се вложат с малко акъл край минералните извори. Говореше за балнеология, не за СПА туризъм.
          Да включа тук и земеделието. Някой преди малко беше написал, че доматите едва издържали два дена. Ми достатъчно за да стигнат до най-близкия балнеологичен център.
          Последно...вижте цените в букинга на хотелите в Карлови вари и тези в Хисаря или Велинград да речем.
          Та...можехме и само с туризъм и шопска салата, ама нейсе.....
          А то вместо да се развият, балнео нещата бяха прецакани
          във вторник ми разказаха, как Чифлика е прецакан, защото преди водата отивала само в един хотел и можело да се къпеш навън целогодишно, сега отива в много хотели и е студена

аз пък разказах, как прецакаха Белчин бани, преди имаше един басейн и старата баня. Къпал съм се октомври на открито на 950 м. надморска височина. Сезонът почваше май-юни. Сега водата е студена, става само за горещите дни на юли и август, защото вече има нов комплекс открити басейни и голям хотел с басейн.

Вместо подобрение стана прецакване. Ще ме извиняват, но ми е клаустофобично да се забия в закрит басейн в хотел във Вършец, Хисаря или Велинград. Искам погледа ми да се рее. А тези места изчезнаха. Останаха много малко

Пак ще се окаже, че нямаме потенциал и в минералните хотели, просто водата не стига за всички.

Коментар

• Темата доколкото виждам е за туризма, не за земеделие, но ще опитам да изразя мнение и по двете. През 1992 - 1996, голяма част от лекциите ми чете доцент Доганов, дано все още е жив и здрав човечеца. Та още в ония години, той беше убеден, че подобно на Испания, ще си презастроим крайбрежието и с туризма сме до там. Знаеше човека, че никой няма да вкара пари там където можем наистина да сме номер едно като дестинация и то не в европейски, а в световен план. Като брой, дебит и качество на минерална вода България няма аналог в света. Просто трябваше милиардите изсипани на морето, да се вложат с малко акъл край минералните извори. Говореше за балнеология, не за СПА туризъм.
            Да включа тук и земеделието. Някой преди малко беше написал, че доматите едва издържали два дена. Ми достатъчно за да стигнат до най-близкия балнеологичен център.
            Последно...вижте цените в букинга на хотелите в Карлови вари и тези в Хисаря или Велинград да речем.
            Та...можехме и само с туризъм и шопска салата, ама нейсе.....

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              И така - човекът или не знае с кого договаря и каква стока ще продава или договаря с някой който се представя за производител но не е . Много по вероятно е да знае за каква стока става въпрос, но въпроса е табу за мафията.
              Човека е от над 20 години в бизнеса, знае на прилично ниво полски език.
              Обича да си върши работата сам и не мисля, че яде доматите с колците
              А иначе съм съгласен с теб за мафията в бранша.
              Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• 77

И така - човекът или не знае с кого договаря и каква стока ще продава или договаря с някой който се представя за производител но не е . Много по вероятно е да знае за каква стока става въпрос, но въпроса е табу за мафията.
                D.Y.F-091066

Коментар

• 77

Знам за какво става въпрос, никога не е имало толкова ниски цени. Става въпрос за кражба на количества които после се продават в България пък някой реве че не са му платили стоката т.е. са я откраднали.Затова в България вносните продукти са на по ниски цени уж, реално не са много евтини но мафията държи тях да продава - защото колкото изкарат са чиста печалба а стоката не се плаща.Оттатък са постоянни проблеми с изчезнала стока.Като си купиш в България такава стока твоите пари отиват в джобовете на крадци и мафиоти 100%.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Не ме разсмивай, тези вносни плодове и зеленчуци ги има тук евтини защото са крадени !! Всичко това е крадено и се продава на нашия пазар. Полски ябълки по 20ст. няма, няма и да има.Но постоянно вървят сделки за големи количества на нормални цениш, които после не се плащат а някой прибира тлъста субсидия. Естественно откраднатото трябва да се продаде чрез мафията в България. Това е същия случай като с мерцедеса на главния ни прокурор, който беше откраднат от някъде.
                    Правилния въпрос е - До кага ще може в България да се продават крадени стоки ????
                    Не си ме разбрал за полските ябълки.
                    Човека има склад в зеленчукова борса. Договаря в Полша с производители цена за килограм ябълки 20-25 ст., но това е цена за количество минимум един тир. И цената е била такава преди 2-3 години. Последната година как е не зном, но не мисля, че има особенна промяна. Полша си остава най-големия европейски производител на ябълки и е нормално да са най конкурентноспособни.
                    Също както Сърбия при малините, Турция при лешниците и т.н.
                    Ние сме номер едно и съответно конкурентноспособни при розовото масло и отскоро при лавандулата, ама мащабите са малки.
                    Трябват ни и други конкуентноспособни двигатели в земеделието, ама нещо не ги виждам.
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• 77

Не ме разсмивай, тези вносни плодове и зеленчуци ги има тук евтини защото са крадени !! Всичко това е крадено и се продава на нашия пазар. Полски ябълки по 20ст. няма, няма и да има.Но постоянно вървят сделки за големи количества на нормални цениш, които после не се плащат а някой прибира тлъста субсидия. Естественно откраднатото трябва да се продаде чрез мафията в България. Това е същия случай като с мерцедеса на главния ни прокурор, който беше откраднат от някъде.
                      Правилния въпрос е - До кага ще може в България да се продават крадени стоки ????
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                        Ядох. Не бяха лоши.
                        Доматите им в същия Карфур зимата бяха около 60-80 ст. наши пари.
                        Качеството им - по хубаво от 80% от това което се продава по нашите пазари.
                        Твоите домати и на всеки който си ги гледа сам и с мерак е ясно че са по-хубави, ама ги ядеш/ядем грубо 3 месеца. Факт.
                        А там и от картофите и от доматите изкарват по 2 реколти, ядат целогодишно и изнасят.
                        Кво да прайш -климат. Топличко.
                        Колкото и да ни е хубава природата, земята и климата, за съжаление при глобализирани пазар те не ни осигуряват сериозни конкурентни предимства.
                        С малки изключения, каквото и евтино да произведеш с прилично качество, ще се намери някой отворен търговец който да го внесе от на майната си и да те бие в цената.
                        Един приятел със склад на едро в зеленчукова борса ми разправяше преди 2 години, че купува ябълките от Полша по 20-25 стотинки.
                        Това е тъжната картинка.
                        Глобализацията убива...
                        Убива тези които нямат съществени конкурентни предимства, без значение на какво се дължат те.
                        Като следствие, гладните стават и ще стават все повече...
                        Като гледам заглавието на темата - цялото европейско средиземноморие е в кереча.
                        ЕС какво прави по този въпрос???
                        НИЩО.
                        Аааа... печата.... бъдещи тапети...
                        Домати ям пет месеца в годината.Домата е хубав когато има слънце няма ли слънце става кисел.Аз позвам някъде от 20 май и свършвам до към 20 октомври.Имам домати и после но са кисели.Ако няма слана може да имаш домати и до Коледа ама са кисели.То климата определя какво да се яде.Като застудее някак си не ти се ядат домати.Но има консервирани.Сядаш сипваш една ракия и отваряш едно шише доматен сок.Предимства имаме но нямаме акъл и ни мързи.Преди години жена ми беше на среща с холандци и се бяха постарали с кетъринга.Холандците не погледнали мръвките ами глобчили в нейната чиния за домати.После искали да си купят и семена да си занесат.Наложи се да им се обяснява че климата не може да си занесат там....Не знам дали разбраха

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Ако е левче, но не винаги е.... Цените играят.. Скоро май протестираха точно за картофите, защото не ги ли съхраняваш (а това е скъпо) или не ги ли продадеш веднага, почват да заминават. И вярно, че се вадят пари от земеделие, но опитай се да изместиш руски, полски или индийски картофи с цената и няма да стане. За египетски пък да не говорим. Самия ти може и да вадиш пари от земеделие, но вземаш заплата и то предполагам доста добра и от друго място. А ако бе останал само на земята??! Щеше вероятно да се оправяш добре, но нямаше да е същото нали?!

Селото не е нещо лошо, но трябват около 250 декара минимум за да си докарва човек среден доход и да сее повече неща. И то ако ги обработва всичките и взема и субсидии като в Австрия например. Там знам фермер с толкова декара живее средно човека не е богат но не е и беден. Вероятно и тук е толкова - Дядо ми е имал 220 декара, 100 е давал под аренда на един приятел, сам с баща ми ученик са обработвали с воловете останалите 120 - работил е и като ковач на селото. Не е бил беден, но не е станал и богат, но поне къщата му е била от камък и тухли, а не коптор като на повечето Пурковци на село. Защото преди 9 ти 1944 г. повечето селяни са били точно като Пурко.. Дядо ми е разправял, че в селото освен него, кмета и още един-двама, друг къща не е имал в селото. Само коптори от кал и плетен камъш. За да се покриват сметки и чат-пат да живееш сносно трябват по 220 - 250 на всяко семейство с 3 ма човека. Я сметни колко земя е нужна ако всички трябва да сме селяни? В България има 3 000 000 домакинства - ако всички са селяни и да не са като Пурковци трябват 660 000 000 декара минимум и то с качество на земята поне като в Делиормана, не чак супер, ама да излиза нещо. Обработваемите площи в България са 38 000 000 декара, значи трябва да завладеем и почти толкова от Румъния, че и тя няма да стигне - трябва ни Украйна и степите в Унгария. В развитите страни - Холандия например, която както казах е номер 1-2 по тия бизнеси, не повече от 1-2 % са селяни. Дори в Австралия където са малко хора и на огромни площи, не всички гледат крави и овце.

И от картофи се вадят много хубави пари, но още по-хубаво е ако се вадят и от друго, а картофите да са само част от бонусите!
                          Да имам заплата от друго място и то добра.Но и от земеделие си докарвам добри доходи.Съгласен съм че цената играе.Беше левче падна до 80 стотинки сега пак е левче.Повече от два декара картофи не ти трябват.Другото жито царевица слънчоглед.Номера е да има качество и да се зареждат столове ресторанти и магазинчета за плодове и зеленчуци или да си отвориш свой магазин.Който иска да работи няма проблеми

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                            Скрий се някъде приятелю! При брат си Мориц най-добре Ако ще говорим за прокоби и за проклятия точно това бе проклятието на България! От развита земеделска държава с множество малки, частни предприятия, индустриални, финансови, застрахователни, търговски, преработвателни, че и самолетостроителни дори. Със същите крадливи и лъжливи политици, но с работеща съдебна система, която да ги респектира. С малко, но ефективно чиновничество, с малка, но стегната и боеспособна армия, с честни, скромни и работливи селяни, с многолюдни села пълни с млади хора, с училища, черкви, даскали, интелигенция... Без туризъм, без тежка промишленост обвързана на колониален принцип с "братския" СССР, без безумната колективизация по съветски образец, без панелните гета в бездуховните и сиви соцградове. Много по-напред в развитието си от изостанала и мързелива Гърция, галеното дете на Чърчил и Запада, но... за зла участ след 1944 г докато България тъпчеше на едно място гърците се развиваха и се радваха на златния дъжд, който ги валеше. Толкова се радваха, че чак съвсем забравиха, че трябва и да поработват отвреме-навреме и че когато искаш да живееш на широко трябва и да се трудиш здраво и да създаваш повече блага. Ако не беше съветската окупация сега ние щяхме да сме на светлинни години пред Гърция, а не обратното... Така, че скрий се някъде и не на нас тия!
                            +++++

Коментар

• Жей е прав - но нека Пурковците да си бъдат Пурковци. Абсолютно недопустимо е да харчим по 3.2-3.5 МБ на година, за да хрантутим хъхряшката милионна паплач, а тя само да лежи по катуните и да краде. Тая сган трябва да бъде заставена да копа, за да си изкарва прехраната пък ако ще да ги подпомагаме с до 1 МБ годишно - по-добре да им плащаме земеделски субсидии, за да работят, отколкото да им плащаме, за да НЕ работят - а те така и така за друга работа не стават.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ето как ще разцъфти туризмът ни http://www.blitz.bg/news/article/345982 Тоя явно никога не е ял чужда продукция. Специално на кашкавали.... доста нации ни водят с по 100 тина сорта.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X