IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Морският туризъм е прокобата на България, Гърция, Испания, Италия и Португалия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
    Нямаме достатъчно плажни ивичи че да се конкурираме с тези държави. Да не говорим и за средиземноморския климат и по дългия сезон!
    Не е така... Плажове има или поне имаше навремето на Златните, а не всеки турист иска да се пържи на 45 градуса температура. За сезона е така, но ако навремето той бе 7 дори 8 месеца, сега е 2..... Значи нещо яко се е осрало в туризма ни и то не са баровете където са оцелели.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Нямаме достатъчно плажни ивичи че да се конкурираме с тези държави. Да не говорим и за средиземноморския климат и по дългия сезон!
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Точно... а той оня яде ориз и по шепа фурми, децата му голи и боси.. Ако искаме да сме като него, да копаме и ние нивичка ако не край Нил край Камчия, ама не е работа да се живее така като скот с козата в един коптор. Само, че точно понеже е супер беден, няма как да го бием с цените.
        Жей,и на египтяни и на гърци и на всякакви други може да им се тури капата!!!Ама не на юруш,а с акъл!!!Всеки бизнес,ако се работи с акъл,може да просперира!!!

Да де,във всичко това успяват ония 5-10 %!!!
        Last edited by kefala; 02.07.2015, 00:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
          Така е. Изминала зима гледам в Карфур в Шарм Ел Шейх -Египет - чувалче 10 кг. картофи на цена 3.20 лв. български пари.
          От селяните производители сигурно са ги купили за половината на тая цена.
          Как се конкурира това???
          Точно... а той оня яде ориз и по шепа фурми, децата му голи и боси.. Ако искаме да сме като него, да копаме и ние нивичка ако не край Нил край Камчия, ама не е работа да се живее така като скот с козата в един коптор. Само, че точно понеже е супер беден, няма как да го бием с цените.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Че лев за кило картофи е отлична цена
            Ако е левче, но не винаги е.... Цените играят.. Скоро май протестираха точно за картофите, защото не ги ли съхраняваш (а това е скъпо) или не ги ли продадеш веднага, почват да заминават. И вярно, че се вадят пари от земеделие, но опитай се да изместиш руски, полски или индийски картофи с цената и няма да стане. За египетски пък да не говорим. Самия ти може и да вадиш пари от земеделие, но вземаш заплата и то предполагам доста добра и от друго място. А ако бе останал само на земята??! Щеше вероятно да се оправяш добре, но нямаше да е същото нали?!

Селото не е нещо лошо, но трябват около 250 декара минимум за да си докарва човек среден доход и да сее повече неща. И то ако ги обработва всичките и взема и субсидии като в Австрия например. Там знам фермер с толкова декара живее средно човека не е богат но не е и беден. Вероятно и тук е толкова - Дядо ми е имал 220 декара, 100 е давал под аренда на един приятел, сам с баща ми ученик са обработвали с воловете останалите 120 - работил е и като ковач на селото. Не е бил беден, но не е станал и богат, но поне къщата му е била от камък и тухли, а не коптор като на повечето Пурковци на село. Защото преди 9 ти 1944 г. повечето селяни са били точно като Пурко.. Дядо ми е разправял, че в селото освен него, кмета и още един-двама, друг къща не е имал в селото. Само коптори от кал и плетен камъш. За да се покриват сметки и чат-пат да живееш сносно трябват по 220 - 250 на всяко семейство с 3 ма човека. Я сметни колко земя е нужна ако всички трябва да сме селяни? В България има 3 000 000 домакинства - ако всички са селяни и да не са като Пурковци трябват 660 000 000 декара минимум и то с качество на земята поне като в Делиормана, не чак супер, ама да излиза нещо. Обработваемите площи в България са 38 000 000 декара, значи трябва да завладеем и почти толкова от Румъния, че и тя няма да стигне - трябва ни Украйна и степите в Унгария. В развитите страни - Холандия например, която както казах е номер 1-2 по тия бизнеси, не повече от 1-2 % са селяни. Дори в Австралия където са малко хора и на огромни площи, не всички гледат крави и овце.

И от картофи се вадят много хубави пари, но още по-хубаво е ако се вадят и от друго, а картофите да са само част от бонусите!
            Last edited by Jay Gould; 02.07.2015, 00:30.

Коментар

Ми ял ли си египетски картофи?Пробвай.Аз не ям такава смрад.
              Ядох. Не бяха лоши.
              Доматите им в същия Карфур зимата бяха около 60-80 ст. наши пари.
              Качеството им - по хубаво от 80% от това което се продава по нашите пазари.
              Твоите домати и на всеки който си ги гледа сам и с мерак е ясно че са по-хубави, ама ги ядеш/ядем грубо 3 месеца. Факт.
              А там и от картофите и от доматите изкарват по 2 реколти, ядат целогодишно и изнасят.
              Кво да прайш -климат. Топличко.
              Колкото и да ни е хубава природата, земята и климата, за съжаление при глобализирани пазар те не ни осигуряват сериозни конкурентни предимства.
              С малки изключения, каквото и евтино да произведеш с прилично качество, ще се намери някой отворен търговец който да го внесе от на майната си и да те бие в цената.
              Един приятел със склад на едро в зеленчукова борса ми разправяше преди 2 години, че купува ябълките от Полша по 20-25 стотинки.
              Това е тъжната картинка.
              Глобализацията убива...
              Убива тези които нямат съществени конкурентни предимства, без значение на какво се дължат те.
              Като следствие, гладните стават и ще стават все повече...
              Като гледам заглавието на темата - цялото европейско средиземноморие е в кереча.
              ЕС какво прави по този въпрос???
              НИЩО.
              Аааа... печата.... бъдещи тапети...
              Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Аз мисля: няма нищо лошо една държава да си има Плис-плис, но разбирам идеята на Мариян. Туризмът може да бъде водещ отрасъл само за нигърска държава.
                Точно това имаше предвид французойката-като имаш банани,чакаш да ти капнат на главата!!!

Коментар

• Аз мисля: няма нищо лошо една държава да си има Плис-плис, но разбирам идеята на Мариян. Туризмът може да бъде водещ отрасъл само за нигърска държава.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Бате пешо

За финал на "дискусията" ще постна два линка. Пък който си направи изводите - направи.

http://ec.europa.eu/competition/sect...erview_en.html
                    Agriculture - Turnover (billion euros) - 392

http://www.euractiv.com/cap/eu-farm-...-d-news-530555
                    The EU shelled out €83 billion in support of agricultural producers in 2012

Годината е 2012.
                    На български е нещо от сорта на -> за 392 милиарда евро оборот в агрукултурния отрасъл ЕС е отпуснал помощо в размера на 83 милиарда евро.
                    21% от оборота е помощи. Далеч не са само субсидиите под формата на - еврунгерче за декарче. Има различни, общата сума обаче е една - 83 милиарда евро.

Който все още смята, че от това се правят кинти - жив и здрав.

пс. Любопитно как земеделеца пропусна 163-те хиляди резултата в гугъл за "земеделци на протест", а реши да ми обяснява колко тона картофи идват от декар.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

Момче глупаво от декар картофи сеизкарват осем тона.По лефче колко е?Субсидията е 30 лева.Стига писа глупости че си смешен.За качеството няма какво да говорим няма база за сравнение то е като да сравняваш ракета с кон
                      За прасетата,може!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                        Щях да се гръмна, ако гугъл не показваше 163 *шибани* хиляди резултата като напишеш "земедлци на протест".
                        То е ясно, че е неконкурентноспособна цялата ви история. Чудно как ли, наш'та фирма оперира в само 130 държави на 5 континента, пък никъде не е легнала на помощи. В по-долния пост го написах. Нямам против земеделието, не трябва да оставяме земята да пустее, съгласен съм и част от еврунгерчетата ми да отиват към теб. Само недей да ми обясняваш, как се правели пари от земеделието, като в края на месеца /или когато там ви дават паричктие/ чакаш от държавата/ЕС.
                        Ванка,те не са и много,но за някои явно са спасение за зимните месеци!!!Иначе ,наистина земеделец гладен няма!!!В това се състои богатството!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                          Щях да се гръмна, ако гугъл не показваше 163 *шибани* хиляди резултата като напишеш "земедлци на протест".
                          То е ясно, че е неконкурентноспособна цялата ви история. Чудно как ли, наш'та фирма оперира в само 130 държави на 5 континента, пък никъде не е легнала на помощи. В по-долния пост го написах. Нямам против земеделието, не трябва да оставяме земята да пустее, съгласен съм и част от еврунгерчетата ми да отиват към теб. Само недей да ми обясняваш, как се правели пари от земеделието, като в края на месеца /или когато там ви дават паричктие/ чакаш от държавата/ЕС.
                          Момче глупаво от декар картофи сеизкарват осем тона.По лефче колко е?Субсидията е 30 лева.Стига писа глупости че си смешен.За качеството няма какво да говорим няма база за сравнение то е като да сравняваш ракета с кон

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                            Така е. Изминала зима гледам в Карфур в Шарм Ел Шейх -Египет - чувалче 10 кг. картофи на цена 3.20 лв. български пари.
                            Как се конкурира това???
                            Ми ял ли си египетски картофи?Пробвай.Аз не ям такава смрад.

Коментар

Пак се правиш на всезнайко ама си пълен невежа в земеделието.Пълен.Ако си мислиш че с 30 лева на декар се забогатява вземи се гръмни
                              #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                ....Та дори лук и картофи се внасят от Египет, защото са по-евтини от нашите. Как ще свалиш цените и колко печалба ще имаш за да биеш в цени и беден египетски селянин който пикае в Нил?!
                                .
                                Как се конкурира това???
                                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Working...
                                X