Първоначално изпратено от Georgi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Морският туризъм е прокобата на България, Гърция, Испания, Италия и Португалия
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТочно... а той оня яде ориз и по шепа фурми, децата му голи и боси.. Ако искаме да сме като него, да копаме и ние нивичка ако не край Нил край Камчия, ама не е работа да се живее така като скот с козата в един коптор. Само, че точно понеже е супер беден, няма как да го бием с цените.
Да де,във всичко това успяват ония 5-10 %!!!Last edited by kefala; 02.07.2015, 00:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеТака е. Изминала зима гледам в Карфур в Шарм Ел Шейх -Египет - чувалче 10 кг. картофи на цена 3.20 лв. български пари.
От селяните производители сигурно са ги купили за половината на тая цена.
Как се конкурира това???http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧе лев за кило картофи е отлична цена
Селото не е нещо лошо, но трябват около 250 декара минимум за да си докарва човек среден доход и да сее повече неща. И то ако ги обработва всичките и взема и субсидии като в Австрия например. Там знам фермер с толкова декара живее средно човека не е богат но не е и беден. Вероятно и тук е толкова - Дядо ми е имал 220 декара, 100 е давал под аренда на един приятел, сам с баща ми ученик са обработвали с воловете останалите 120 - работил е и като ковач на селото. Не е бил беден, но не е станал и богат, но поне къщата му е била от камък и тухли, а не коптор като на повечето Пурковци на село. Защото преди 9 ти 1944 г. повечето селяни са били точно като Пурко.. Дядо ми е разправял, че в селото освен него, кмета и още един-двама, друг къща не е имал в селото. Само коптори от кал и плетен камъш. За да се покриват сметки и чат-пат да живееш сносно трябват по 220 - 250 на всяко семейство с 3 ма човека. Я сметни колко земя е нужна ако всички трябва да сме селяни? В България има 3 000 000 домакинства - ако всички са селяни и да не са като Пурковци трябват 660 000 000 декара минимум и то с качество на земята поне като в Делиормана, не чак супер, ама да излиза нещо. Обработваемите площи в България са 38 000 000 декара, значи трябва да завладеем и почти толкова от Румъния, че и тя няма да стигне - трябва ни Украйна и степите в Унгария. В развитите страни - Холандия например, която както казах е номер 1-2 по тия бизнеси, не повече от 1-2 % са селяни. Дори в Австралия където са малко хора и на огромни площи, не всички гледат крави и овце.
И от картофи се вадят много хубави пари, но още по-хубаво е ако се вадят и от друго, а картофите да са само част от бонусите!Last edited by Jay Gould; 02.07.2015, 00:30.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи ял ли си египетски картофи?Пробвай.Аз не ям такава смрад.
Доматите им в същия Карфур зимата бяха около 60-80 ст. наши пари.
Качеството им - по хубаво от 80% от това което се продава по нашите пазари.
Твоите домати и на всеки който си ги гледа сам и с мерак е ясно че са по-хубави, ама ги ядеш/ядем грубо 3 месеца. Факт.
А там и от картофите и от доматите изкарват по 2 реколти, ядат целогодишно и изнасят.
Кво да прайш -климат. Топличко.
Колкото и да ни е хубава природата, земята и климата, за съжаление при глобализирани пазар те не ни осигуряват сериозни конкурентни предимства.
С малки изключения, каквото и евтино да произведеш с прилично качество, ще се намери някой отворен търговец който да го внесе от на майната си и да те бие в цената.
Един приятел със склад на едро в зеленчукова борса ми разправяше преди 2 години, че купува ябълките от Полша по 20-25 стотинки.
Това е тъжната картинка.
Глобализацията убива...
Убива тези които нямат съществени конкурентни предимства, без значение на какво се дължат те.
Като следствие, гладните стават и ще стават все повече...
Като гледам заглавието на темата - цялото европейско средиземноморие е в кереча.
ЕС какво прави по този въпрос???
НИЩО.
Аааа... печата.... бъдещи тапети...Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз мисля: няма нищо лошо една държава да си има Плис-плис, но разбирам идеята на Мариян. Туризмът може да бъде водещ отрасъл само за нигърска държава.
Коментар
-
Бате пешо
За финал на "дискусията" ще постна два линка. Пък който си направи изводите - направи.
http://ec.europa.eu/competition/sect...erview_en.html
Agriculture - Turnover (billion euros) - 392
http://www.euractiv.com/cap/eu-farm-...-d-news-530555
The EU shelled out €83 billion in support of agricultural producers in 2012
Годината е 2012.
На български е нещо от сорта на -> за 392 милиарда евро оборот в агрукултурния отрасъл ЕС е отпуснал помощо в размера на 83 милиарда евро.
21% от оборота е помощи. Далеч не са само субсидиите под формата на - еврунгерче за декарче. Има различни, общата сума обаче е една - 83 милиарда евро.
Който все още смята, че от това се правят кинти - жив и здрав.
пс. Любопитно как земеделеца пропусна 163-те хиляди резултата в гугъл за "земеделци на протест", а реши да ми обяснява колко тона картофи идват от декар.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМомче глупаво от декар картофи сеизкарват осем тона.По лефче колко е?Субсидията е 30 лева.Стига писа глупости че си смешен.За качеството няма какво да говорим няма база за сравнение то е като да сравняваш ракета с кон
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеЩях да се гръмна, ако гугъл не показваше 163 *шибани* хиляди резултата като напишеш "земедлци на протест".
То е ясно, че е неконкурентноспособна цялата ви история. Чудно как ли, наш'та фирма оперира в само 130 държави на 5 континента, пък никъде не е легнала на помощи. В по-долния пост го написах. Нямам против земеделието, не трябва да оставяме земята да пустее, съгласен съм и част от еврунгерчетата ми да отиват към теб. Само недей да ми обясняваш, как се правели пари от земеделието, като в края на месеца /или когато там ви дават паричктие/ чакаш от държавата/ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеЩях да се гръмна, ако гугъл не показваше 163 *шибани* хиляди резултата като напишеш "земедлци на протест".
То е ясно, че е неконкурентноспособна цялата ви история. Чудно как ли, наш'та фирма оперира в само 130 държави на 5 континента, пък никъде не е легнала на помощи. В по-долния пост го написах. Нямам против земеделието, не трябва да оставяме земята да пустее, съгласен съм и част от еврунгерчетата ми да отиват към теб. Само недей да ми обясняваш, как се правели пари от земеделието, като в края на месеца /или когато там ви дават паричктие/ чакаш от държавата/ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеТака е. Изминала зима гледам в Карфур в Шарм Ел Шейх -Египет - чувалче 10 кг. картофи на цена 3.20 лв. български пари.
Как се конкурира това???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПак се правиш на всезнайко ама си пълен невежа в земеделието.Пълен.Ако си мислиш че с 30 лева на декар се забогатява вземи се гръмни
То е ясно, че е неконкурентноспособна цялата ви история. Чудно как ли, наш'та фирма оперира в само 130 държави на 5 континента, пък никъде не е легнала на помощи. В по-долния пост го написах. Нямам против земеделието, не трябва да оставяме земята да пустее, съгласен съм и част от еврунгерчетата ми да отиват към теб. Само недей да ми обясняваш, как се правели пари от земеделието, като в края на месеца /или когато там ви дават паричктие/ чакаш от държавата/ЕС.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение....Та дори лук и картофи се внасят от Египет, защото са по-евтини от нашите. Как ще свалиш цените и колко печалба ще имаш за да биеш в цени и беден египетски селянин който пикае в Нил?!
.
Как се конкурира това???Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
Коментар