If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Морският туризъм е прокобата на България, Гърция, Испания, Италия и Португалия
Вие последно кога сте се сблъсквали със студенти?
Не на кафе, а в работна обстановка?
Защото последните 2 години имах над 100 стажанти и когато ми се наложи да наема още един човек в офиса, повярвайте ми, избора ми беше между два човека....
Бай мангау може и да не успеем, ама от всичките възпитаници на 53-те ВУЗ-а на територията на БеГе-то - все ще се намерят хора за 10%-13% от БВП-то. Вече ИТ индустрията е поне 3,5-4%. Не се изисква толкова много.
Така е Ванка. Прав си.
Има и други пътища за създаване на кадри. Има и хора които го правят.
Телериг, Наков, ето и тези момчета на които мисията им е да променят България
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Иване, Иване....
Към днешна дата в Джобса има ни повече ни по-малко от 2257 обяви за работа в IT сектора....как ще ги докараш тия 10-13% от БВП, бай мангал ли ще преквалифицираш в IT специалист, бре Иване ???
Бай мангау може и да не успеем, ама от всичките възпитаници на 53-те ВУЗ-а на територията на БеГе-то - все ще се намерят хора за 10%-13% от БВП-то. Вече ИТ индустрията е поне 3,5-4%. Не се изисква толкова много.
Иване, Иване....
Към днешна дата в Джобса има ни повече ни по-малко от 2257 обяви за работа в IT сектора....как ще ги докараш тия 10-13% от БВП, бай мангал ли ще преквалифицираш в IT специалист, бре Иване ???
И още нещо, Иване,че требе си лягам.
На тази територия, това имаме като дадености, ресурси и природа.
Ти явно си от ония с акъла, дай да те чуем какво да развием, че най-после да я оправим тази държава.....
Не съм от ония с акъла. Гледам и си правя изводи на базата на прости факти.
Като за начало - IT до 10-13% от БВП. Това като стане, натам ще се мисли.
И още нещо, Иване,че требе си лягам.
На тази територия, това имаме като дадености, ресурси и природа.
Ти явно си от ония с акъла, дай да те чуем какво да развием, че най-после да я оправим тази държава.....
Виж ся, включих се в дискусията защото се коментираше дали може или не може...
Принципно. То, че тук вече не може, спор няма. Ама дали можеше, туй според мен беше въпроса.....
Можеше , веднага след падането на омразния социализъм, но преди разрушаването на всичко от всезнаещите селяци и опоскването от страна на орките !
Вече, всичко е изгубено.
България стана и ще си остане дестинация на британски и скандинавски алкохолен туризъм !
Само немските работяги внасят цвят в сектора, ама до кога ?
Иване, писах какво са ми преподавали някога. Не съм проверявал фактите, ама наистина бая минерална водица имаме. Единственото, което направих преди да пиша в темата беше да погледна цените на хотелите в Карлови вари. Ми....дай боже на всеки такава бедна клиентела, дето им пълни хотелите на цени от 200 еврака за двойна стая. Това за нощувка, другото дето ти го е предписало ДжиП-то си го плащат отделно.
Ама не изключвам и варианта и да съм тъп и да не ги разбирам тия работи де
Карлови вари е на един аутобан разстояние.
Платежоспособната клиянтела на БГ-то е на 1500 километра. Кеф ти англо-саксонския свят, кеф то Масква, кеф ти арабеските. Минералната вода има безспорни лечебни качества, ама това не означава, че някой ще се втурне да пътува 1500 километра, за да дойде до тука..
Аналогия може да направим с Финландия. Имат 250 сауни на глава от населението (преувелчавам), ама не са тръгнали да правят кинта от това, понеже никой няма да пътува на майна-райна, за да си направи кефа във финландска сауна.
В тоя ред на мисли - да, щеше да има кинта в балнеоголията, ако на 20 километра (както е Карлови вари) имаше една държавица с 80 милиона души и 7 000 000 000 000 еврунгерчета БВП.
Иване, писах какво са ми преподавали някога. Не съм проверявал фактите, ама наистина бая минерална водица имаме. Единственото, което направих преди да пиша в темата беше да погледна цените на хотелите в Карлови вари. Ми....дай боже на всеки такава бедна клиентела, дето им пълни хотелите на цени от 200 еврака за двойна стая. Това за нощувка, другото дето ти го е предписало ДжиП-то си го плащат отделно.
Ама не изключвам и варианта и да съм тъп и да не ги разбирам тия работи де
Олеле, сега ново 20. Морския го видяхме, че не върви - давайте балнеология.
Най-неплатежоспособните да ни е таргет маркета. Стари и болни. Чудесно.
Да не забравяме и доказаната зависимост - колкото е по-възрастен един човек - толкова е по-стиснат. Идеалка, към джакпота вървим - балнеология. Ужас. Който смята, че ще дойдат едни "богати" немски бабушкери, да хвърлят стотици хиляди еврунгерчета по минералните извори - не е с всичкия си.
Ама така, то като за друго акъл няма - давайте на туризъм и земеделие.
Пък защо само балнеология?? Има и селски туизъм, скален туризъм (хехе), културен, планински - абе все сектори с платежоспособна клиянтела. Евала, бе, Живков, евала, както се пееше в някаква песен.
Не е възможно само с туризъм, защото този сектор е с комплексно ресурсно осигуряване. Като почнеш от храната , та до инфраструктура и суперструктура на комплексите. Ако всичко е вносно, то добавена стойност - няма. Само на потребителска ценност няма как да се разчита и върху това се строи марж и конкурентоспособност.
Съвременното здравеопазване е комплексна услуга включваща здравна грижа и туристически продукт. Дали градска болница и балнео-комплекс - няма значение.
В Бг вече няма кадри нито за едно от двете !!! Дори , няма и свестни преподаватели !
Туризмът ми е и образование и професия. Имам, по ред причини, и детайлен поглед и върху състоянието на медицината в Бг. Та, малко от малко отбирам от нещата.....
Знам и как е и зад граница.............за съжаление !
Виж ся, включих се в дискусията защото се коментираше дали може или не може...
Принципно. То, че тук вече не може, спор няма. Ама дали можеше, туй според мен беше въпроса.....
В темата се дискутираше не дали е късно, а дали е възможно една държава да се издържа от туризъм и земеделие. Според мен при нас можеше да се получат нещата. Защото балнеологията не е камериерки, бармани и сервитьорки, а лекари, медицински сестри и рехабилитатори. С целогодишна заетост. С какво повече е немския инженер от български лекар и с какво повече е Бавария от България ???
Не е възможно само с туризъм, защото този сектор е с комплексно ресурсно осигуряване. Като почнеш от храната , та до инфраструктура и суперструктура на комплексите. Ако всичко е вносно, то добавена стойност - няма. Само на потребителска ценност няма как да се разчита и върху това се строи марж и конкурентоспособност.
Съвременното здравеопазване е комплексна услуга включваща здравна грижа и туристически продукт. Дали градска болница и балнео-комплекс - няма значение.
В Бг вече няма кадри нито за едно от двете !!! Дори , няма и свестни преподаватели !
Туризмът ми е и образование и професия. Имам, по ред причини, и детайлен поглед и върху състоянието на медицината в Бг. Та, малко от малко отбирам от нещата.....
Знам и как е и зад граница.............за съжаление !
В темата се дискутираше не дали е късно, а дали е възможно една държава да се издържа от туризъм и земеделие. Според мен при нас можеше да се получат нещата. Защото балнеологията не е камериерки, бармани и сервитьорки, а лекари, медицински сестри и рехабилитатори. С целогодишна заетост. С какво повече е немския инженер от български лекар и с какво повече е Бавария от България ???
Вече е късно за всякакъв туризъм. Отдавна се работи на парче , както в сектора , така и при обучението. Не съм видял вид туризъм в Бг , при който туристическият продукт и квалитологията му да са били издигнати в цел.
Коментар