IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
    Фрости... прочети по назад,,, нали ти обясних как веригата става бърза...
    По примера.... когато системата заработи ще приемем закон и подписаните плащания(договори) във веригата ще служат за доказателство в съда!
    Опаааа и нотариусите останаха без работа... както и половината агенция по вписванията...
    Между другото в калифорния се говореше ,че предстои приемането на закон , който да приема данните от веригата на Биткойн за доказателство!
    Ти всеки път като си купуваш дъвки, вестник и тоалетна хартия, нотариус ли ще ми викаш. Щото аз като продавач в супера, всеки ден мога да те прецаквам и да ти обирам коинчетата само щото не ме кефиш.
    За 2 хляба и шише ракия в съда ще ти излезе по-скъпо да докажеш, че си платил, отколкото да платиш втори и трети път за едно и също нещо.

А в случая с продажбата на колата не виждам с какво би ти помогнал нотариус или записите във веригата.
    Мога много лесно да се измъкна като кажа, че сметката във веригата принадлежи на чичо ми от Катманду, който ми е превел 250 койна. И ти увисваш юридически, защото не може да докажеш, че точно ти си платил, а не чичо ми.
    Виртуалните ти койни ще изгорят и ще трябва да пиеш една студена вода.

Ей това криптоманите са странни хора. Колко пъти ги крадоха, завличаха и лъгаха по разни борси и те още не могат да загреят, че тия крипто-щуротии не стават за разплащане защото са твърде опасни, несигурни и създават възможности за измами.

Явно криптоманите са бавно-загряващи. Като им гепят всичките пари заради тези крипто-щуротии едва тогава ще им дойде акъла и ще се осъзнаят.
    Last edited by Frosty; 22.06.2015, 00:43.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
      Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
      Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
      Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.
      Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментар на човек който не е регистриран тук, но разреши да го поставя!

"Мда, ясно е, че някой плаща "безплатния" хляб.
      Но това е подобно но солидарната система в здравеопазването. Някой може да е много здрав и докато е здрав може яко да се пъне колко е тъпо да внасяме здравни вноски, а една част от тях да потъват, другата да се ползват за разни нещастници ... Да, но какво правим, ако го връхлети сериозен здравословен проблем? А това винаги може да се случи, при това най-неочаквано. И да ви кажа, аз предпочитам да си плащам здравните вноски, а винаги, ама винаги някои други хора да се ползват от тях smile emoticon Ами така де, вие искате ли да се разболеете, само и само вие самите да си ползвате вашите си вноски? wink emoticon
      Същото и за "безплатния" хляб. Ясно, че ако аз съм кадърна, работя много и респ. печеля много, все ще имам неизхарчени електронни пари и от тях ще ми вземат по мъничко. Но какво ще правя, ако още съвсем млада и в началото на една супер-кариера взема, че катастрофирам и стана почти неработоспособна, със сигурност не и това, което съм работила преди? И тогава какво правим? Ами хайде нека поне основните нужди или един хляб да знам, че имам осигурен. Ей така, защото съм човек, защото съм допринасяла за системата и съм щяла още много да допринасям, ако не е било злощастното събитие. А на всеки може да се случи!"
      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Просто ти липсва поглед над това как се е изградила тази система и аз ти казвам че в момента тя се е изкривила защото са приложени недобри икономически иновации от хора които са се възползвали от неотменността на решенията на монопола - добри или грешни те влизат в ход. Ето и ти искаш държавата да ги наложи тези втори пари, мога да ти кажа че ако те са добра идея на тях държава която да ги наложи не им трябва, работят ли те ще заработят при тази липса на пари в живата икономика.
        Системата дефакто е изградена в продължение на много дълъг период от време, тя си има механизми които да я оздравяват..така както човешкото тяло се самопоправя а имунната система регистрира проблема.Дори не се мъчи да измислиш система която да я вярна, вечна и безгрешна - такава няма и не може да се създаде.Въпроса е в системата да има вградени елементи които сравнително бързо да я поправят.
        Имаш напредък защото поне си разбрал че парите трябва да губят своята стойност, дори не е справедливо да я задържат прекалено дълго време.Нещо в което много централни банкери са се заблудили, та ти си по напред от тях. Спри с тоя безплатен хляб, очевидно няма как да е безплатен и ти обясних кой го плаща.Не е хубаво да се лъже, а това е лъжа.
        Браво трейдъре!!!Между другото,това е разликата със социал-комуниските идеи!!!

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ
          И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
          Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
          Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.

Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Дадох я за пример, тъй като:
          1. Има две валути
          2. Има строги ограничения какво могат и какво не могат да правят жителите
          3. Имат безплатния хляб (и ток, и някои др. екстри), но въпреки това бягат с риск за живота си. И често плащат с него за мечтите си.

Поради горните причини смятам, че осъществяването на идеята на Алхимик няма да доведе до положителен ефект в България.

Не съм съгласен. Ако аз съм постигнал нещо (по честен начин) предпочитам моите деца да са с по-добър старт от чуждите.
          Равенството трябва да е единствено пред закона.
          Само ще копирам нещо... не претендирам ,че Уикипедия е вярна!
          "Куба е една от петте комунистически страни в света, и поради това играе важна роля в регионален и световен мащаб (особено през Студената война), и е един от основните доставчици на хуманитарна помощ за страни от Третия свят.[1][2][3][4][5] Средната грамотност на населението е 99,8%,[6] детската смъртност е по-ниска от тази в някои развити страни,[7] а продължителността на живота е 77,64 години.[8] През 2006 година WWF определя Куба като единствената страна, отговаряща на дефиницията за устойчиво развитие.[9]"
          Може да има безплатен хляб, ток и каквото си поискаш но нямаш СВОБОДА... човек не може да живее в клетка... за това бягат...! Моето предложение може да постигне всичко което е постигнато там, но в условията на пазарна икономика... нещо като антимарксов социализъм... Поне Гезел така си го е представял.... Аз не желая да подменяме политическата система... само икономическата такава... и то бавно, много бавно и от само себе си!
          Като цяло примера не е правилен поради коренно различната политическа система!

По последното с децата! Твоите деца естествено ще имат по висок старт след като ти си постигнал нещо... но какво ти пречи и другите да имат поне някакъв старт ? Ами ако ти не постигнеш нищо ? Ако утре фалираш... ако ослепееш... какъв става старта на децата ти ? Няма ли да си по спокоен ,че поне няма да са гладни ако системата им дава 1-2лв. на ден.... ?

Супертрейдър системата е сгрешена в нейната основа.... не може да харчиш повече от това което имаш... да не говоим ,че принципа е още по лош! Не можеш да харчиш повече от колкото очакваш че ще вземеш! Така харчи държавата за да върти парите в икономиката! Рано или късно тази система ще се счупи! Ръст дълг и инфлация са лицето на едно и също нещо. Инструментите който има икономиката вече нямат контрол над нея... лага е прекалено голям... икономиката прекалено тромава!
          Моята система може много бързо да върне ръста във вашата... нали ? Вместо да даваме на вски по 5000Е нали ти така каза ,че е правилно... можем да ги наливаме по малко за голям период от време.... така ще наливаме в живата икономика нали ? Ами да обложим тия пари с отрицателна лихва от бизнеса после... ниска 0.1% и да продължаваме да ги наливаме непрекъснато! Ти предлагаш да ги дадеш еднократно а аз да ги давам бавно и многократно... като в моя случай ще е непрекъснато!Представи си един екзистенц минимум на потреблението... ? Кое е по добре ?

И да... хляба е безплатен за тези които го получават! Това кой го плаща е друга тема! Нея обсъждаме... а не дали хляба за този който НЕ ГО плаща се явява безплатен или не!

Благодаря ти за похвалата... явно наистина съм разбрал че парите трябва да губят своята стойност
          Last edited by allximika; 21.06.2015, 23:27.
          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Просто ти липсва поглед над това как се е изградила тази система и аз ти казвам че в момента тя се е изкривила защото са приложени недобри икономически иновации от хора които са се възползвали от неотменността на решенията на монопола - добри или грешни те влизат в ход. Ето и ти искаш държавата да ги наложи тези втори пари, мога да ти кажа че ако те са добра идея на тях държава която да ги наложи не им трябва, работят ли те ще заработят при тази липса на пари в живата икономика.
            Системата дефакто е изградена в продължение на много дълъг период от време, тя си има механизми които да я оздравяват..така както човешкото тяло се самопоправя а имунната система регистрира проблема.Дори не се мъчи да измислиш система която да я вярна, вечна и безгрешна - такава няма и не може да се създаде.Въпроса е в системата да има вградени елементи които сравнително бързо да я поправят.
            Имаш напредък защото поне си разбрал че парите трябва да губят своята стойност, дори не е справедливо да я задържат прекалено дълго време.Нещо в което много централни банкери са се заблудили, та ти си по напред от тях. Спри с тоя безплатен хляб, очевидно няма как да е безплатен и ти обясних кой го плаща.Не е хубаво да се лъже, а това е лъжа.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              А какво общо има Куба с тези въпроси?
              Дадох я за пример, тъй като:
              1. Има две валути
              2. Има строги ограничения какво могат и какво не могат да правят жителите
              3. Имат безплатния хляб (и ток, и някои др. екстри), но въпреки това бягат с риск за живота си. И често плащат с него за мечтите си.

Поради горните причини смятам, че осъществяването на идеята на Алхимик няма да доведе до положителен ефект в България.
              Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Някъде другаде бил ли си в чужбина освен в Куба?
              Да.
              Или тя е най-бедната държава, където си бил?
              Не.
              Или там най-много си се чувствал като "бял" човек въпреки ниското ти самочувствие, че си българин?
              Не. Чувствам се бял човек навсякъде.

Засягането на Куба в тази тема бе крайно неуместно.
              Вече обясних защо го направих. Смятам, че да повтаряме техните грешки не е добра идея.

И стремежът не е всички да са равни, а да имат равни възможности на старта!!!
              Не съм съгласен. Ако аз съм постигнал нещо (по честен начин) предпочитам моите деца да са с по-добър старт от чуждите.
              Равенството трябва да е единствено пред закона.

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:

Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Най-простото е най-гениално. Нещо като колумбовото яйце.
                Двама младежи в трамвая разговарят как се борят с неприятно миришещите си крака. То не са прахове, мазила, спрейове, обувки от естествена кожа и сандали... Отстрани ги слуша един стар човек, дотегнало му по едно време и им казал:
                - Момчета, защо просто не вземете да си измиете краката?

Момчето Алхимик, защо просто всички хора не се хванат на работа, а?

просто просто просто
                Когато една система е избушена до безобразие.... измислена е за да прави богатите богати а бедните по бедни... не смятате ли че е малко нагло да твърдите ,че проблема е в това ,че бедните не работят ? Рибата смърди от към главата господине а не от към... краката! Не може да обвинявате хората ,че не искат да копаят дупка в морето! И проблема е в системата... парите трябва да губят своята стойност... малка част от благата трябва да се разпределят по равно... ние сме свободни хора а не роби на парите! И забележете... в условия на демокрация и свободна пазарна икономика! Тук няма утопия , няма комунизъм! Тук има технология! Това което предлагам е адски просто просто просто..

------------------------

"Frosty
                Примерно пускам си колата за продажба на цена 250 биткойна. Ти идваш при мен и искаш да я купиш. В момента, в който ми преведеш виртуалните си койни, аз се отказвам от сделката
                и ти казвам да се омиташ по най-бързия начин докато не съм ти натрошил кокалите.

Какво ще направиш ти?
                а) ще се оплачеш в полицията
                б) ще подадеш жалба в прокуратурата
                в) ще пиеш една студена вода

Залагам на в). Как ще докажеш в съда, че въобще си ми платил? Не можеш по никакъв начин. В съда веднага ще ти кажат, че несъществуващи неща не се доказват."

Фрости... прочети по назад,,, нали ти обясних как веригата става бърза...
                По примера.... когато системата заработи ще приемем закон и подписаните плащания(договори) във веригата ще служат за доказателство в съда!
                Опаааа и нотариусите останаха без работа... както и половината агенция по вписванията...
                Между другото в калифорния се говореше ,че предстои приемането на закон , който да приема данните от веригата на Биткойн за доказателство!

----------------

"Виждал съм доста хора, които не могат да се справят със собствените си проблеми, но за сметка на това са убедени, че знаят как да решат глобалните такива. И се нервят, че са неразбрани, и светът им е крив, че не им позволява да го "оправят".
                Ако имаш време, разходи се до Куба. Там са с две валути и брутална (макар и отслабваща) държавна намеса във всеки аспект от живота на населението. Поговори с местните, разгледай дърченжавата, сравни с Европа, Сащ и България... изводите ще дойдат сами."

Вижте сега.... 99% от българите явно са абсолютно завършени идиоти и тая чалга им е изпила мозъците тотално! Като им вдигат данъците защото няма вече какво да крадат малоумниците в парламента.... цялата нация седи и мълчи... щото вожда казал ,че е за добре! Сега когато аз един вид Ви предлагам да вдигнем данъците.... но не да ги даваме на крадливата държава ами да ги даваме на самото общество Вие тука се подпичкосвате с мен.... Ония ме праща да си мия краката... тоя ме праща в Куба... третия кой знае къде ще ме прати... аре стига с тия глупости а ? Аз да не съм я пуснал тая тема тука щото ми е скучен живота а ? Айде да помислим малко и да хванем сами да си оправим кочинката щото аз искам един ден внуците ми да говорят български! Сега ако за някой от вас има нещо по важно от бъдещето на децата и внуците му.... ами прав му път!
                Пак обяснявам.... горе има конкретен въпрос който изисква конкретен логичен и обоснован отговор! Средно положение няма! Това може да ни спаси бе хорааааа!
                Почвам да се дразня вече... вие разбирате ли ,че и в ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ заплатите и стандарта са по големи от Българските ?
                Иначе Вие плюйте ,че искам да взема пари от бизнеса и да го раздам на бедните... но отчетете и това ,че бизнеса ще печели от тази схема!

Феорекс мерси...
                www.moneyofthefuture.com

Коментар

Ами ,не! Вече не е така откакто дойде демокрацията. Увеличава се количеството от хора, които нямат стотинки да облекат и да обуят децата си. Няма пари да им купят нужните неща или да им дадат на ден по 50 стинки за една вафла. А и детето като отиде в училище се травмира, като види богаташчетата с ултраскъпите маратонки, дрешки и телефони, как се фукат... А то ходи с мърлявите скъсани гуменки дори и през зимата.

Колегата долу го каза. Имат равен старт.
                  Ако родителите им бяха залагали на ученето и работата, вемсто на шибането в паркове и градинки -> можеше децата да имат скъпи телефони и дрешки.
                  С шибане пари не се правят, виж с учене и труд- да.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Е през първите 16 години всички имат равен шанс.
                    Ами ,не! Вече не е така откакто дойде демокрацията. Увеличава се количеството от хора, които нямат стотинки да облекат и да обуят децата си. Няма пари да им купят нужните неща или да им дадат на ден по 50 стинки за една вафла. А и детето като отиде в училище се травмира, като види богаташчетата с ултраскъпите маратонки, дрешки и телефони, как се фукат... А то ходи с мърлявите скъсани гуменки дори и през зимата.
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

И стремежът не е всички да са равни, а да имат равни възможности на старта!!! Старта не през първите 16 дена, а през първите 16 години!!!
                      Е през първите 16 години всички имат равен шанс. Даже през първите 18 мисля. Всички деца ходят на училище, но не всички се справят еднакво добре с ученето. По тази причина сед завършване адни продължават да се развиват, а други стават безработни.
                      И точно в този момент се намесвате вие с безплатния хляб, кюфтета, и джобни. Обвинявате успелите че краднат от бедните, а бедните в по-голямата си част са и глупави. Ще повярват на всяка ваша дума за братство, равенство, и останалите ви дивотии.
                      Те не знаят, че целта ви е да гепите от тези които са създали благата, а те понеже са си тъпинки пак ще са си бедни прошлеци.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                        И за да не съм съвсем офтопик:
                        Има ли бедни хора в България? Да, много.
                        Сами ли са си виновни? Някои да, други не.
                        Трябва ли да се стремим всички да са равни? Определено не.
                        Възможно ли е с подаяния да забогатее цял народ? Историята не познава такъв случай.
                        Може ли да се намали броя на бедните с въвеждане на голям брой валути? Ми не.
                        А какво общо има Куба с тези въпроси? Някъде другаде бил ли си в чужбина освен в Куба? Или тя е най-бедната държава, където си бил? Или там най-много си се чувствал като "бял" човек въпреки ниското ти самочувствие, че си българин?

Засягането на Куба в тази тема бе крайно неуместно.

И стремежът не е всички да са равни, а да имат равни възможности на старта!!! Старта не през първите 16 дена, а през първите 16 години!!!
                        Last edited by Forex Master; 21.06.2015, 20:15.
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Казах, както в Куба или бързаш да пишеш без да четеш?!...
                          шекел1 и шекел2... Та биля има и шекел3. Справка ежемесечните бюлетини на Израелското ЦБ с различните курсове на шекела за капиталов трансфер, за търговски разплащания и за туристически цели!

Мисли снайпов, мисли преди да драскаш!
                          Първоначално изпратено от Bank of Israel
                          On September 4, 1985 the sheqel was replaced by the new sheqel, which is equal to 1,000 old sheqalim. A series of new denomination coins was put into circulation together with the new banknotes of the first series.
                          ИЦБ не казва нищо за две или три валути (различни курсове не означава различни валути). Освен това, доколкото знам, израелците могат свободно и безпрепятствено да обменят валутата, в която вземат заплатите си, на доста места по света. При кубинците не е така.
                          От сайта на КЦБ:
                          http://www.bc.gob.cu/English/bill_issue.asp
                          От лявата страна има меню с банкнотите и монетите за двете валути.

И за да не съм съвсем офтопик:
                          Има ли бедни хора в България? Да, много.
                          Сами ли са си виновни? Някои да, други не.
                          Трябва ли да се стремим всички да са равни? Определено не.
                          Възможно ли е с подаяния да забогатее цял народ? Историята не познава такъв случай.
                          Може ли да се намали броя на бедните с въвеждане на голям брой валути? Ми не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                            Те затова българите си стоят в малките градчета, а кубинците се давят по пътя към Флорида.
                            Стоят си, ама някой друг път... Кубинците на път за Флорида са несравнимо по-малко от българите от малките градчета и селца отишли в София или в чужбина да мият чинии или да берат ягоди.

Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                            Шекел и bitcoin?
                            Казах, както в Куба или бързаш да пишеш без да четеш?!...
                            шекел1 и шекел2... Та биля има и шекел3. Справка ежемесечните бюлетини на Израелското ЦБ с различните курсове на шекела за капиталов трансфер, за търговски разплащания и за туристически цели!

Мисли снайпов, мисли преди да драскаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Кога е било тези които могат да оправят държавата да са в състояние да сложат в ред собствените си дела ? Това не се е случвало, има си някакви закономерности.
                              Тези, които могат да оправят държавата са различни от тези, които знаят как за оправят държавата.

Коментар

За България не говоря, защото явно нямаш никаква представа, как живеят българите в селата и малките градчета? Не е доста по-различно от живота в Куба!
                                Те затова българите си стоят в малките градчета, а кубинците се давят по пътя към Флорида.
                                Ако искаш истински да сравниш нещата иди в Куба и след това в съседната Хаити и поговори с местните. И двете държави са тръгнали от едно и също начално ниво преди 50 години. След половин век социализъм в едната и капитализъм в другата разликата е очевидна, в чия полза е всяко сравнение!
                                Злоупотребите и корупцията могат да съсипят всяка държава, без значение колко и какви валути ползва. Важи с пълна сила и за България.
                                Между другото и в Израел са с две валути, както е и Куба.
                                Шекел и bitcoin?

Коментар

Working...
                                X