IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kefala

В момента вече все повече се използват нови пари, пластмасовите карти са такива нови пари. Те ще изместят банкнотите и след време банкноти няма да се емитират най вероятно. За ризите не знам.
    - Но ако наистина ЦБ регистрират проблема и искат да го решат, то има много просто решение и елементарно.
    Какъв е проблема - ПАРИТЕ КОИТО БАНКАТА ЕМИТИРА СЕ РАЗМЕНЯТ СРЕЩУ БОНДОВЕ НА ДЪРЖАВИТЕ И ТАКА ПОПАДАТ В ТЕХНИТЕ БЮДЖЕТИ. ОТ БЮДЖЕТИТЕ ПАРИТЕ СЕ КРАДАТ И КРАДЦИТЕ ИЗНАСЯТ ОГРОМНИ СУМИ ИЗВЪН ЕС, КАТО БУКВАЛНО УДАВИХА В ПАРИ ИКОНОМИКИТЕ ОБЕЩАВАЩИ ВИСОКА ДОХОДНОСТ - РУСИЯ, КИТАЙ...
    Решението - ЕДНОКРАТЕН БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ПОДАРЪК - 5000 евро на всеки гражданин на ЕС, които ще повишат доходността на икономиката в този регион и ще привлекат изнесените дори пари.
    Няма как да не се случи - харата няма да се впуснат да изнасят тези пари в чужди банки а ще ги похарчат и дори за да е максимален ефекта може да не се дават пари на хората с бюджетни заплати и пенсии и хората с високи доходи а само на тези без доходи или с много ниски такива. Това обаче пак ще прехвърли преразпределителни функции на клепитата и може би не е желателно.Психологическия ефект от едно такова решение, деяние е много силен и повишава доверието в централните власти на управление, тяхната добронамероеност , щедрост ако щеш и ЕС става едно хубаво място за живеене и ИНВЕСТИЦИИ !!!!! Несъмнено това което трябва и може да предложи ЕС е - ВИСОКА ДОХОДНОСТ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ, А НЕ ОТРИЦАТЕЛНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Last edited by supertrader; 21.06.2015, 14:12.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Snipe

Кога е било тези които могат да оправят държавата да са в състояние да сложат в ред собствените си дела ? Това не се е случвало, има си някакви закономерности.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Държавата е монопол и който го яхне - шапка на тояга както се казва или лайф ис лайф, нема нужда да се напъва да се труди. Хванал е за гушите балъците които трябва да му дават данъци и неговия бизнес е само да усвоява и присвоява техния труд.Колкото по малко държава, толкова по голям икономически ръст и инфлация разбира се. Като поскъпват тока и хляба е дефлация, като поскъпват къщите е инфлация. Икономиката и за да имат хората за харчене пари има нужда от инфлация, дефлацията е убиец.
        Има един особен сорт хора, като моята кръстница например. Ако на нея и дадеш 5лева в заем, тя ще те търси да ти ги върне под дърво и под камък защото вярва че като си отива от тоя Свят човек не трябва да дължи и си нямаш на идея как ще те издирва да ти върне дълга си. Ти на нея ако и дадеш тоя безплатен хляб тя няма да го яде жената защото не го е платила и ще влезе в дълг който няма да и е ясно как ще ликвидира.
        След тая криза - депресия ми запомнете думите всички ще станем като нея и тогава ще сме излязли от ямата.
        Тези приказки за безплатен хляб, кюфтета че и бира им се привижда на някои вече по подхождат на системата на мопол-олигополите.
        И в библията пише за ризи ,а не за кюфтета!!!

Коментар

• Най-простото е най-гениално. Нещо като колумбовото яйце.
          Двама младежи в трамвая разговарят как се борят с неприятно миришещите си крака. То не са прахове, мазила, спрейове, обувки от естествена кожа и сандали... Отстрани ги слуша един стар човек, дотегнало му по едно време и им казал:
          - Момчета, защо просто не вземете да си измиете краката?

Момчето Алхимик, защо просто всички хора не се хванат на работа, а?

просто просто просто
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
            Ако имаш време, разходи се до Куба. Там са с две валути и брутална (макар и отслабваща) държавна намеса във всеки аспект от живота на населението. Поговори с местните, разгледай държавата, сравни с Европа, Сащ и България... изводите ще дойдат сами.
            Не е правилно да се сравнява Куба със САЩ или Европа. Допреди 150 години Куба е била транзитен пункт за робите от Африка и най-големия пазар за роби в света. Нещо като борса за роби. Докато САЩ и Европа са експлоатирали безжалостно същите тези роби за да станат богати метрополии с много колонии.

За България не говоря, защото явно нямаш никаква представа, как живеят българите в селата и малките градчета? Не е доста по-различно от живота в Куба!

Ако искаш истински да сравниш нещата иди в Куба и след това в съседната Хаити и поговори с местните. И двете държави са тръгнали от едно и също начално ниво преди 50 години. След половин век социализъм в едната и капитализъм в другата разликата е очевидна, в чия полза е всяко сравнение!

Между другото и в Израел са с две валути, както е и Куба.
            Last edited by Forex Master; 21.06.2015, 13:45.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
              Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден....
              Виждал съм доста хора, които не могат да се справят със собствените си проблеми, но за сметка на това са убедени, че знаят как да решат глобалните такива. И се нервят, че са неразбрани, и светът им е крив, че не им позволява да го "оправят".
              Ако имаш време, разходи се до Куба. Там са с две валути и брутална (макар и отслабваща) държавна намеса във всеки аспект от живота на населението. Поговори с местните, разгледай държавата, сравни с Европа, Сащ и България... изводите ще дойдат сами.

Коментар

• allximika

Държавата е монопол и който го яхне - шапка на тояга както се казва или лайф ис лайф, нема нужда да се напъва да се труди. Хванал е за гушите балъците които трябва да му дават данъци и неговия бизнес е само да усвоява и присвоява техния труд.Колкото по малко държава, толкова по голям икономически ръст и инфлация разбира се. Като поскъпват тока и хляба е дефлация, като поскъпват къщите е инфлация. Икономиката и за да имат хората за харчене пари има нужда от инфлация, дефлацията е убиец.
                Има един особен сорт хора, като моята кръстница например. Ако на нея и дадеш 5лева в заем, тя ще те търси да ти ги върне под дърво и под камък защото вярва че като си отива от тоя Свят човек не трябва да дължи и си нямаш на идея как ще те издирва да ти върне дълга си. Ти на нея ако и дадеш тоя безплатен хляб тя няма да го яде жената защото не го е платила и ще влезе в дълг който няма да и е ясно как ще ликвидира.
                След тая криза - депресия ми запомнете думите всички ще станем като нея и тогава ще сме излязли от ямата.
                Тези приказки за безплатен хляб, кюфтета че и бира им се привижда на някои вече по подхождат на системата на мопол-олигополите.
                D.Y.F-091066

Коментар

Държавата ги емитира и количеството Крипто е равно на количеството пари в борда.Това е публична информация видна от всеки.
                  Дефакто това не са нови пари за икономиката... това са същите пари които обаче не подлежат на съхранение и затова стимулират потребление.
                  Щом ще ги емитира държавата, тогава за какво изобщо ни е притрябвала цялата крипто-щуротия? Само да плащаме разходи за ток и хардуер. Тя и сега държавата може директно да отдели 500 милиона лева от бюджета за хляб на бедните и за лекарства на болните, ама крадливите политици не щат. Те предпочитат да си обновят авто-парка с луксозни лимузини, отколкото да дадат пари на нуждаещите се.

Освен това тая система с виртуалните койни не става за разплащания. Прекалено е тромава, недодялана и ненадеждна. И създава предпоставки за измами. С виртуални и измислени койни по никакъв начин не може да докажеш, че си платил каквато и да било стока или услуга.
                  Така всеки аматьор може да ти гепи всичките виртуални пари по най-елементарен начин и ти нищо не може да направиш.

Примерно пускам си колата за продажба на цена 250 биткойна. Ти идваш при мен и искаш да я купиш. В момента, в който ми преведеш виртуалните си койни, аз се отказвам от сделката
                  и ти казвам да се омиташ по най-бързия начин докато не съм ти натрошил кокалите.

Какво ще направиш ти?
                  а) ще се оплачеш в полицията
                  б) ще подадеш жалба в прокуратурата
                  в) ще пиеш една студена вода

Залагам на в). Как ще докажеш в съда, че въобще си ми платил? Не можеш по никакъв начин. В съда веднага ще ти кажат, че несъществуващи неща не се доказват.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ
                    И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
                    Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
                    Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
                    Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.
                    Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    А-ха. Значи в твоя случай копачите няма да добиват койни, само ще поддържат мрежата. Така ли? Ами кой ще емитира тези койни? И по какъв начин ще бъдат емитирани/създавани?
                    Държавата ги емитира и количеството Крипто е равно на количеството пари в борда.Това е публична информация видна от всеки.
                    Дефакто това не са нови пари за икономиката... това са същите пари които обаче не подлежат на съхранение и затова стимулират потребление. Параметрите на системата(ОЛ и БД) се определят от политиците.
                    Количеството потребители на системата са количеството лични катри в "обръщение"
                    Да, копачите-бизнеса само поддържат мрежата.
                    Чисто технологично нямам идея как се пише подобен софтуер, но това е просто софтуер който може да се напише.... особено когато зад него седи волята на една държава.

"Имхотеп - БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Само един тип хора могат да се вържат на подобна глупост.
                    Не знам какво повече може да се коментира след това"

Справедливо разпределение на благата.... лошо ли е ? Или справедливостта не влиза в сметките на твоя господар Сорос ? Как беше неговия лаф "Бъдещето не е за всички..." Я по добре не пиши тук ,че ще те глобят за дето ми вдигаш темата... а въпроса горе си седи все още без отговор!

"supertrader Имхотеп
                    Популизъм. И аз му казвам че хич не безплатен, но той като се е хванал за това. Няма значение в този вид нови пари движещи се в системата заедно с фиатните не могат да сработят, при положение че употребата им ще ощетява този който ги приеме. Държавата е монопол и той затова се е хванал тя да ги наложела, защото монопола може да наложи грешни решения и те да се изпълняват."

оуууу и ти ли си на мнение ,че не трябва да има държава.... основна теза на Сорос ! Но нека направим един референдум дали да има "безплатен хляб" да видим какво ще стане... глас народен глас божи...нали така ? Защото аз съм от страната на бизнеса и ти гарантирам ,че за бизнеса не е проблем да носи система от 1лв. и 1% както съм го дал като настройка в примера!Бизнеса дори няма да забележи съществуването на подобна система ако тя стартира с тези параметри!
                    И не, не съм популист и даже се надявам да излезе тук някой икономист и да ми докаже ,че бъркам.... защо си мислиш ,че ми е лесно да се правя тук на клоун и да си губя времето ? Факт ,че до сега никой не се е обосновал адекватно защо не може да стане.... а аз не е да не съм писал... даже на папата съм писал! И знаеш ли... отзивите които съм получил до сега са доста положителни! Giulietto Chiesa ми благодари че успял да види едно светло бъдеще за човечеството и каза ,че ми трябва политическа воля и ,че политическата битка за тази система ще е най голямата битка която може да води човек в името на човечеството! И в този ред на мисли се чувствам длъжен да продължавам да търся доказателство ,че бъркам или да направя всичко по силите си тази концепция да стигне до хората! Иначе, нямам проблем да ми плюят в лицето...това даже ме амбицира... защото безсилието ражда насилие и плюейки ме безпочвено вие доказвате моята правота!
                    www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Jay Gould

2017 трябва да почне, рано е още.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп

Популизъм. И аз му казвам че хич не безплатен, но той като се е хванал за това. Няма значение в този вид нови пари движещи се в системата заедно с фиатните не могат да сработят, при положение че употребата им ще ощетява този който ги приеме. Държавата е монопол и той затова се е хванал тя да ги наложела, защото монопола може да наложи грешни решения и те да се изпълняват.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Само един тип хора могат да се вържат на подобна глупост.
                          Не знам какво повече може да се коментира след това
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ще копаят със собствените си компютри... тези който нямат компютри ще им предоставим малки терминали който да са свързани с Интернета на касовия апарат. Високата трудоемкостта в копаенето на Биткойн е заложена за да се протака системата във времето... и колкото по бързо изкопават Койните, толкова по сложно става за да бъде забавен този процес.... един изключително гениален маркетингов трик! На нас това не ни е нужно, алгоритъма ще е сравнително прост и ще функционира изключително бързо... нали не си представяш как ще чакаш пред касата в магазина потвърждение на транзакцията 10 мин. !
                            Такава система няма, защото всичко Крипто валути към момента се създават с цел спекула... форекс... ! Технологията им обаче е колосална! Ако мога да направя едно сравнение на нивото на развитие на крипто валутите и нивото на развитие на електричеството: В момента нивото на криптовалутите е точно толкова развито , колкото е било развито нивото на електричеството преди да бъде измислен електромотора.... когато са правили искри и са им се радвали без да намерят практическа реализация на този потенциал! Така и ние.... правим балончета за да спекулираме
                            А-ха. Значи в твоя случай копачите няма да добиват койни, само ще поддържат мрежата. Така ли? Ами кой ще емитира тези койни? И по какъв начин ще бъдат емитирани/създавани?
                            Last edited by Frosty; 20.06.2015, 17:26.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Предната икономическа депресия е завършила със широкомащабна война, ако времево се повтори то само 2 години е отстоятието до нова мащабна война.
                              Не, по тия сметки тя трябваше вече да е почнала (дъното на кризата бе началото на 2009) и реално сега си имаме война дори няколко на различни места. Обаче криза имаме и в 70 те години - същата като тази която мина сега, а световна война нямаше. Робърт Пректър ми е симпатичен, но много пъти дори технически не съм съгласен с изводите му.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• алхимик

Разбирам от къде идваш, относно това с роботите, увеличената продуктивност и т.н. Но ако трябва да съм честен - умреен скептик съм.
                                Тези работи с роботите и тоталната смяна на обществените системи ги следя от доста време, на концепция/план/проект звучат много добре. На практика, обаче, не виждам резултати. Почти никакви.
                                Ако ти е интересна темата с роботите и какво може да се направи - Проект Венера.
                                https://www.thevenusproject.com/en/
                                Не бях посещавал сайта от много време, честно казано се изненадах, че е преведен на бългрски. Интересни неща са, главната им идея е, че имаме нужната технология да "преоткрием света". Има и много клипчета в тубата ( https://www.youtube.com/user/thevenusprojectmedia ) , но честно казано - освен красиви думи, впечатляващи клипчета и благозвучен разказвач - не виждам резултати..

Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                                Частично ще се съглася с теб, че излишни хора по принцип не би трябвало да има, тъй като всъщност на планетата има работа за 2 планети хора, ноо... при една нормална икономическа система основана на съвсем различни принципи.
                                При настоящата система постепенно излишни стават дори голяма част от хората от тъй наречения златен милиард, като гетата на планетата стават все по-многолюдни.
                                Решението е, или смяната на системата с нова, където да има работа за всички, а не все повече излишни хора или ... въвеждане на минимален базов доход.
                                Иначе ...., чакат ни революции, но не като тези режисираните, цветните.
                                И аз трябва да се съглася с теб. Но ако говорим за "гетата на планетата" - не смятам, че плнетата може да подържа живота на 7 милиарда души над един жалък минимален базов доход. Не знам, за азия, африка и южна америка...честно.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X