IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• allximika

Виждаш народа не може да се абстрахира, той дори си мисли че тези нови пари ще инфлират скоростно. Няма как да се обезценяват повече от зададеното, защото при тях стойността им се променя по точно правило и те са неуловими за класическата инфлация при кояно на монетата пише една и съща стойност !!!
    Клепитата не са ли ясни - тези които преразпределят парите вземани в заем и всички които припечелват плащайки по малко данъци.Нас ни управаляват клептомани, клептоманията е превърната в религия но за нея никой нищо не говори а всеки си мълчи.Всички сме клепита в момента с изключение на тези които вече са изпанали в неплатежеспособност и просто не плащат данъци защото не могат.
    Печалбата е дънъците, те са толкова високи че никое ниво на печалба не може да ги бие - нещастна работа.
    Искаш да им помогнеш този начин на живот и обществено устройство да продължи още, защото ако те разберат за тази система за нов вид пари ще я прегърнат в здрава прегрътка и тя ще им осигури още пари за преразпределяне защото въпреки очевидно безумната ситуация на фискалния абсурд тези нови пари ще прелеят кръв в ситемата и тя ще поработи по дълго време.
    Въпроса е какво искаш да оставиш след себе си на следващите - една система която е болна и извратена, но ти си помогнал да бъде поставена на изкуствено дишане ИЛИ тя да се провали с гръм и трясък и на мястото и да се появи нова която вече няма да е толкова вулгарна и изградена на лъжи.Не се тревожи че не могат да те разберат, това има своята добра страна.Погледни около себе си - хората не искат да създават поколение обречено на живее в такова общество.Системата няма нужда от реформа, тя се нуждае от една яка метла.Мислещи по този начин има и хора които са на върховете на институциите и те рабтят за провала на системата, те са го приели и осъзнали че той е неизбежен.Онова нещо в което ние ги лъжехме че работим а те ни лъжеха че ни плащат свърши, ще свърши и това чудо на природата - 1000%-ти данъци, акцизи.Разбира се че парите трябва да бъдат 100% дигитални, данъците трябва да бъдат точно толкова колкото са необходими за да се издържа апарата на държавния МОНОПОЛ.Всяка държава е монопол и нищо повече.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
      Ден 3 е абсолютно същия като ден 2... всичките пари пак са в системата и ти пак взимаш точно толкова колкото ще дадеш! Аз съм доста добре с математиката
      В Ден 3 всички притежатели на пари в сметка Две ще ги осребрят за истински такива - дори с такса от 1 процент за смяната ще им е по-евтино, отколкото всеки ден да ги дереш по толкова. И....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Няма никаква разлика. Когато имаш добри пари и лоши пари лошите пари изчезват в хиперинфлация. Това което предлагаш ще доведе до хиперинфлация при лошите пари. Което пък ще ги направи ненужни, никой няма да ги иска и цялата надпревара ще бъде как по-бързо да бъдат сменени с добри пари. Като по този начин цялата идея става безсмислена.
        По-кратко не бих могъл да го кажа. +

Алхимик, куца ти математиката, човече.

Коментар

Да де ,само дето тогава това се случи с всички пари и то в аритметична прогресия а тук ще е само с малка част от тях и то в константа! Има разлика!
          Няма никаква разлика. Когато имаш добри пари и лоши пари лошите пари изчезват в хиперинфлация. Това което предлагаш ще доведе до хиперинфлация при лошите пари. Което пък ще ги направи ненужни, никой няма да ги иска и цялата надпревара ще бъде как по-бързо да бъдат сменени с добри пари. Като по този начин цялата идея става безсмислена.

Коментар

• Алхимик,

Аз все още не успявам да разбера каква е разликата между тези 15 милиона на ден вкарани директно в потреблението и 15 милиона принтирани пари на ден.

Реално погледнато, реалната стойнот на виртуалните парички ще е малко по-ниска от реалната (заради отрицателната лихва), но в същото време държавата ще е фиксирала курса 1:1 => но въпреки това, реално ще е по-благоприятно да притежаваш хартиената версия. Така де, тук все тая, този 0,1% лихва може да го игнорираме.

Реално ние вкарваме едни 15 милиона /все тая дали са принитирани или създадени виртуално/. Това на теория ще стимулира потреблението и евентуално в дългосрочен план ще е предпоставка за икономически ръст. Хубаво, но отново - не съм сигурен, че схващам разликата между предложените от теб пари и old-school принитирането на хартишки /3лв/ден/човек//.

Може ли пояснение?
            #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Алхимик, ма това с бързото обращение на парите вече сме го пробвали - 1996-1997 - трябваше веднага да се освободиш от левовете в момента в който ги получиш. Резултатите не бяха много обнадеждаващи
              Да де ,само дето тогава това се случи с всички пари и то в аритметична прогресия а тук ще е само с малка част от тях и то в константа! Има разлика!
              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                Следващата фундаментална грешка е в Примерът, който даваш на сайта си. Не знам как си с математиката но сметките ти са абсурдни - за да финансираш 15 мил. дневен разход приемаш, че трябва да се пуснат 100 п ти повече пари, които ще обложиш с един процент. Така стигаш да 1,5 млрд и колелото щяло да се завърти. Да, но така даваш по 300 лева на човек в Ден 1 и събираш лихва за 3 левй на човек в Ден 2. В Ден 3 обаче ще имаш пари за по 3 стотинки на човек. В Ден 4 си линчуван на площада.
                Единственият изход е всеки ден да наливаш пари, които си напечатал през нощта и... Ваймарската република ряпа да яде.
                Ден 3 е абсолютно същия като ден 2... всичките пари пак са в системата и ти пак взимаш точно толкова колкото ще дадеш! Аз съм доста добре с математиката
                www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                  Хич няма да те плюя, но ще те оборя на секундата. Твърдиш, че основната идея е да ускориш скоростта на обръщение на парите, карайки бизнеса и гражданите да харчат веднага и, че тази по-висока скорост повишава стойността на парите....
                  Да, ама не. Така ще генерираш свръхинфлация за нула време. Обясни как ще изравниш следната формула, без да пипаш дясната част:

MV = PQ

Няма да посочвам кое какво е, ти би трябвало да знаеш.

От експеримента във Вьоргл става ясно ,че нямаме засилване на инфлацията въпреки отрицателната лихва върху парите!
                  Имаме и фиатна валута която ще е коректор на инфлацията, все пак системата е паралелна и реалната валута ще е в превес. Ще стартираме с много малък дневен доход и 0.1%(или по малко) лихва за да няма силен удар върху бизнеса и висока инфлация.Естествено в началото ще има инфлация най-вече заради вноса но разчитам на конкуренцията да я регулира когато бизнеса се адаптира!
                  www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Следващата фундаментална грешка е в Примерът, който даваш на сайта си. Не знам как си с математиката но сметките ти са абсурдни - за да финансираш 15 мил. дневен разход приемаш, че трябва да се пуснат 100 п ти повече пари, които ще обложиш с един процент. Така стигаш да 1,5 млрд и колелото щяло да се завърти. Да, но така даваш по 300 лева на човек в Ден 1 и събираш лихва за 3 левй на човек в Ден 2. В Ден 3 обаче ще имаш пари за по 3 стотинки на човек. В Ден 4 си линчуван на площада.
                    Единственият изход е всеки ден да наливаш пари, които си напечатал през нощта и... Ваймарската република ряпа да яде.

Коментар

• Алхимик, ма това с бързото обращение на парите вече сме го пробвали - 1996-1997 - трябваше веднага да се освободиш от левовете в момента в който ги получиш. Резултатите не бяха много обнадеждаващи

Коментар

• supertrader виждам ,че перфектно си ме разбрал!

Ето това искам да ми го обясниш по подробно
                        "Т.е. идеята работи и да се надяваме че клепитата няма да я прегърнат защото тя ще им удължи живота и трябва да бъдат търпяни още време."

Няма как да крадат от подобна система! Но не знам кои наричаш клепита ?

п.п
                        дали инвестор ще имат топки да ме публикуват като статия ? писал съм до аски много икономически медии но всички мълчат.... вярно ,че "манифест" звучи малко стряскащо и скоро ще го преработя в "концепция" но като се има в предвид ,че има предлагам нов икономически модел който ще възстанови икономиката ,би трябвало да преглътнат думата "манифест" и да ме публикуват... а те не го правят!
                        www.moneyofthefuture.com

Коментар

Истинска реформа: www.moneyofthefuture.com/bg.html

Вярвам ,че ще ме плюете но ви предизвиквам да ме оборите!

Л.Станков
                          Член на Менса
                          Хич няма да те плюя, но ще те оборя на секундата. Твърдиш, че основната идея е да ускориш скоростта на обръщение на парите, карайки бизнеса и гражданите да харчат веднага и, че тази по-висока скорост повишава стойността на парите....
                          Да, ама не. Така ще генерираш свръхинфлация за нула време. Обясни как ще изравниш следната формула, без да пипаш дясната част:

MV = PQ

Няма да посочвам кое какво е, ти би трябвало да знаеш.

Коментар

• Пари с топяща се стойност е съвсем друго нещо, това не като книга с дата на изтичане.Също така другите пари ще си съществуват.
                            Last edited by supertrader; 17.06.2015, 10:15.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Огромна част от населението или ще спре да си връща кредитите или ще се демотивира да работи , а най-вероятно да спре консумацията над базисната .

Коментар

• По добре е да се раздават купони с изтичащ срок на годност .
                                Никой няма да има спестявания и сделки над стойността на работната заплата ще трябва да се финансират само от кредити .

Коментар

Working...
                                X