IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
    Ти дори и това което съм ти написал не можеш да разбереш.... моля те престани да спамиш темата! За да задоволя любопитството ти, какво съм ти казал прочети целия линк който ти давам - подчертавам ЦЕЛИЯ ЛИНК:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF...A5%D1%83%D1%81

И пак те моля! Не ми спами темата повече! Няма как да говорим за това което предлагам след като ти не си даваш сметка ,че пари няма как просто така да печаташ и да раздаваш! Ако искаш да ти го обясня се свържи с мен на лични... но не спами темата МОЛЯ!
    Интересен линк. Приемам, че се изживяваш като Ян Хус на нашето време. Няма лошо в това. Възможно е и да е така.

Колкото до спама - щеше да е спам, ако не беше по темата. Тук е форум т.е. място да се споделят мнения и да се обсъжда дадена тема (a meeting or medium where ideas and views on a particular issue can be exchanged.) Опитваш се да го направиш на място в което се споделя само твоето мнение. Не е коректно. Тея години с правилното и грешното мнение отминаха. Отгоре на всичко, не го осъзнаваш, но с писането ми в темата ти правя услуга. Как? Ами като идеята ти се популяризира, повече хора виждат темата като е на предна страница, и ако идеята ти е добре - само позитиви може да вземеш от по-голямата публичност. До тук с офф-топика.

По темата - с печатането на пари - отново питам - не предлагаш ли точно това? (Приеми, че капацитета ми е ограничен и не го схващам). Принтираш (калкулираш в случая с bit-парата) едни пари и ги даваш всеки ден на всеки гражданин? Как това не е увеличено предлагане на парите и с какво се различава от експанзивна монетарна политика на ЦБ т.е. принтиране на парички?
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Да наричаш реалиста - наивник е личен избор. Аз уважавам твоя.

пс. За да не е директна обида го написахме на латински, или се чувстваме по-добре като използваме високопарни изрази? Любопитствам само.

пс2. Каквито и магии да мислите - не може да избягаме от реалността, а тя е - икономическия ръст се генерира с три букви. TFP.
      В БГ-то нито здравото бачкане, нито интелигентното бачкане, нито инвестирането са култ. С фискални стимули няма да стане.
      Ти дори и това което съм ти написал не можеш да разбереш.... моля те престани да спамиш темата! За да задоволя любопитството ти, какво съм ти казал прочети целия линк който ти давам - подчертавам ЦЕЛИЯ ЛИНК:
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF...A5%D1%83%D1%81

И пак те моля! Не ми спами темата повече! Няма как да говорим за това което предлагам след като ти не си даваш сметка ,че пари няма как просто така да печаташ и да раздаваш! Ако искаш да ти го обясня се свържи с мен на лични... но не спами темата МОЛЯ!
      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
        O sancta simplicitas...
        Да наричаш реалиста - наивник е личен избор. Аз уважавам твоя.

пс. За да не е директна обида го написахме на латински, или се чувстваме по-добре като използваме високопарни изрази? Любопитствам само.

пс2. Каквито и магии да мислите - не може да избягаме от реалността, а тя е - икономическия ръст се генерира с три букви. TFP.
        В БГ-то нито здравото бачкане, нито интелигентното бачкане, нито инвестирането са култ. С фискални стимули няма да стане.
        Last edited by vankata23; 18.06.2015, 01:13.
        #dagoduhatbednite

Коментар

Идеята няма бъдеще. Автора се затруднява да обясни какво е основното предимство пред това да се принтира базовия доход.
          O sancta simplicitas...
          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Идеята няма бъдеще. Автора се затруднява да обясни какво е основното предимство пред това да се принтира базовия доход.
            Инвестицията за една подобна система, сама по себе си ще е в рамките на десетки милиарди, каквито нямаме.
            А пък аргументите - да прехвърлим пари от богатите към бедните и от към можещите към не можещите направо ме хвърлиха в музиката. Че кой е казал, че не трябва да има бедни? Който е беден си го е заслужил, и обратното - който не е беден - пак си го е заслужил.

Единствения смислен аргумент е - да стимулираме местната икономика, чрез потребление. Гръчолята това правеха 30 години - стимулираха местната икономика с потребление с едни пари. Резултатите ги виждаме - няма ли работеща икономика - хората са в мизерия.

И една фундаментална грешка - потреблението генерира работни места - така е. Ама за работните места не трябва да ни дреме. Ако искаме 0% безработица - още утре можем да я имаме. Просто е - вземаме половината безработни да копаят дупки, другата половина да ги запълват. Ето ти работни места.... Обаче икономика не се гради с работни места, а с качествени такива. Високи технологии, образовани кадри, и голям процент възвръщаемост на капиталите.

Нищо не може да се промени с едни мизерни 1,5€ на ден... Не мога кафето да си платя с тея пари. Ако искате да оправяте държавата - вземете да си преориентирате интересите и държавната политика от слугински сектори /земеделие, животновъдство и туризъм/ към секторите с големите пачки €€€€, $$$$$. Парата в е високите заплати - нещо от което българския бизнесмен бяга като г'явол от тамян и високо квалифицираните кадри.

Value chain - колкото по-високо си - толкова по големи са пачките паламарки. Например Apple

пс. И да се включа за парите. Паламарките не са за размяна на труд, а за резултати. Човек ако му е кеф може да се труди като грешен г'явол и да копае с лопата една нива цял месец, а друг да дойде с трактора и за ден да низкара повече пари (с по-малко труд) от тоя трудил се цял месец.
            Last edited by vankata23; 17.06.2015, 23:16.
            #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Ако има изобщо хляб в идеята, според мен трябва да се стимулират потребяващите, а не всички. И то потребяващите в бялата икономика. Например, някаква джаджа на касовия апарат, която да кредитира акаунта ти с например 2 % от покупката.

Това спокойно може да става и с истински левчета и ще поизбелим сивата икономика.
              Да , това е ясно но никой не го интересува... иначе е лесно, прави се данъчна карта и в края на всяка година държавата ти възстановява % от платения ДДС през годината! Примерно правят ДДС 22% и на края на всяка година ти връщат 2% от собственото ти потребление... така винаги ще искаш касовия бон и ще си даваш картата за да се регистрира покупката ти! Нямам идея защо не е въведено... или са идиоти или има някакъв ужасяващо невероятно труден проблем за да не е направено вече

Всички са потребяващи...!
              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Ако има изобщо хляб в идеята, според мен трябва да се стимулират потребяващите, а не всички. И то потребяващите в бялата икономика. Например, някаква джаджа на касовия апарат, която да кредитира акаунта ти с например 2 % от покупката.

Това спокойно може да става и с истински левчета и ще поизбелим сивата икономика.

Коментар

• supertrader

Ще я абсорбира според мен! Веднъж стартирана ако не се провали и се докаже като работеща към нея ще започнат да се закачат други държави защото ще им е в пъти по евтино да търгуват без да плащат осребряването. Политиката ще се раздели тотално на двата си клона, социалистите който ще искат да вдигат дневния доход и капиталистите който ще искат да намаляват отрицателната лихва. Така с времето дигиталната валута ще поглъща фиатните пари... като същевременно ще им връща и кредитите чрез цесия без да генерира нов дълг. След време инфлацията ще почне да се доближава до 0 а отрицателната лихва ще е паднала толкова ниско ,че и банките ще започнат да оперират с дигиталната валута чиято отрицателна лихва ще копира днешната инфлация, но тогава икономиката ще е стабилна константа която няма да балонира.... няма да има ръст или спад, парите ще преливат от богатите към бедните и от можещите към не можещите (социално общество в пазарна икономика), Точно тогава фиатната дългова система ще стане излишна. Кредит ще взимаш срещу по висока отрицателна лихва, но това вече няма да са парите на частните банки а ще са на държавата! Все пак не трябва да се забравя ,че парите сами по себе си са обществен договор за размяна на труд... а не нечия собственост! И най-големия проблем поради който в момента сме в това положение, парите да се създават от частни банки, защото иначе политиците ще печатат в името на изборите и временното благоденствие, реално ще се е решил от само себе си ,защото тези решения ще се взимат от всички държави едновременно!

хахахаха добре дошъл нов световен ред хахахахах
                  Е това като го прочета още веднъж и се самообявявам за луд
                  www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    .Просто трябва да се приеме - дигитални пари, които в момент като този да са с отрицателна доходност.
                    Какво стана с койна, още ли не се е избушил?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• .Просто трябва да се приеме - дигитални пари, които в момент като този да са с отрицателна доходност.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• allximika

Не знам за инвестора, те да кажат дали биха го публикували. Системата ти няма как да абсорбира другата, напротив ще и помогне и те ще си крадат чрез старите пари като се съвземе икономиката ще има повече за крадене. Знаеш ли кога ще спрат да крадат - кагато не остане нищо за крадене и икономиката съвсем се ликвидира.
                        Ето в Гърция са на път да го постигнат, просто са на крачка от успеха ако не им отпуснат пари от ЦБ. Борба на монополите , нищо повече и така докато остане последния монопол.Такива са времената, иначе те разбирам за това че дразни хората да нямат пари и да са на ръба.Те парите са в Азия - Китай , от тук се изнасят след първия оборот и се пренасят там - инвестиции. Първо Германия а от там в Китай. Парите бягат там където има доходност, а високата най често е едно голямо менте и проблема е че не го пише в книгите и да се знае че е основно правило, защото тогава когато доходността достигне 7-8 % при ръст на съвкупната глобална икономика 3 % всеки ще иска да избяга от тази доходност.Ситемата е първобитна и е време пропуските в нея да се попълнят и да се каже най официално че има неща които са невъзможни - високите данъци, високите лихви и високата доходност на инвестициите в една цяла държава. Може 8 %, но глобалната икономика трябва да расте и тя с толкова. По скоро трябва да им обясниш как след първия оборот новите пари няма да се трансформират в други от стария вид с неотрицателна доходност.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Как беше ? - От всеки според възможностите му !
                          хахахах баш! Как да им го обясня по просто според теб за да могат да го разберат ? Та те дори не могат да го сметнат....

Не искам да ви обидя момчета но това са едни и същи пари и няма как едните да инфлират без другите! И аритметиката е абсолютно вярна стига да бяхте проумяли ,че за да ги изтеглите в хартия тези пари държавата ще ви таксува с 20%(примерно) затова ще трябва да си купите нещо за да не ви цака държавата с отрицателна лихва защото трупате!

supertrader аз го разпращам наред от месеци и за сега не са ми се обадили лично от МВФ но с мен се свърза някакво НПО което се изказа така "Поздравления за мисленето "out of the box". Ние сме малко НПО базирано в Холандия и отговарящо за Виетнам, Лаус и като цяло за югоизточна Азия!" Като им влязох на сайта се оказа ,че са регистрирани преди около 60 години
                          Питаха ме няколко конкретни въпроса и вече даже не ми отговарят! Което ме навява на мисълта ,че го мислят но не беше честно да е без мен

По темата за краша и за клептоманите... системата ми до някъде е доста подла, защото сега ще помогне и ще стабилизира цялата икономика и когато глобализира... с времето е напълно способна да абсорбира и подмени сегашната... Хубавото е ,че това ще се случи в много голям период и без сътресения.

Пропусна въпросчето ми за публикуване в инвестор.бг ?
                          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• gigow

Как беше ? - От всеки според възможностите му !
                            D.Y.F-091066

Коментар

Алхимик,

Аз все още не успявам да разбера каква е разликата .....

Може ли пояснение?
                              Щото не си алхимик. Ако можеше да превръщаш простото желязо или поне оловото в злато, щеше да разбереш и това.
                              Не е съдено ние, обикновените простосмъртни, да разберем такива сложни алхимии ...
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Лаик съм

Мали-и-и,
                                това е голема далавера!

Седиш и щракаш с пръсти и отгоре ти капят пари ей така, от нищото.

България така може да изкупи целия свет, стига те да не се сетят да правят същото.

Поради това моля модераторите да засекретят тази тема и да я препратят на правителството, че да си отдъхне то най-накрая в тая световна криза.

Коментар

Working...
                                X