IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми на въпроса: такъв свят съществува и в момента. В умален мащаб го има във почти всеки град. Казват му зоологическа градина.
    Там всяко същество има базов доход. Разбира се, живее в клетка.

Сега за глада: Говорех за развитите държави. Там масов глад няма. Ся, на вашата планета може и друго да е, да попитам, вашата планета да не е столипиново?

Не съм фашист. Но пък въпроса зададен по този начин показва че въобще не знаете значението на думата. Какво значи за да може едни да преяждат, други трябва да гладуват? Да не би да се оптвате да кажете че " на всекиму според потребностите, от всекиму според възможностите?
    Щото ако не знаете, това вече се случвало, а последиците бяха катастрофални ( в една варварска, дива северна държава).

Да напомня, че тази голяма на територия дива северна страна миналата година забрани използването на нещо подобно - биткойна.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Ама това твойто си е утопия да знайш, както някой спомена по-назад, парите са просто нещо и не трябва да се усложняват нещата.
      Досег разбрах от теб че тези пари ще се обезценяват всеки ден, не всеки ще може да ги обменя, а който иска, трябва да е платил данъци. Ми това е нищо- дай някаква по-завършена сметка, а не да добавяш условия в зависимост от повдигнатия въпрос.
      ...
      А като пгледнеш, нещата вече съществуват (по отношение на "дигиталността") в някаква степен: кредитните и дебитните карти са същото. Доста хора има, на които не им се налага да извадят от джоба си книжна пара в течение на месеца. Безналичните разплащания се увеличават прогресивно. Лихвите по депозити в развитите страни са близки до 0% (инфлацията всъщност ги яде) като в твоя вариант но в различен мащаб.
      Тогава за какво е всичко това? Заради кой ще плаща обяда ли?
      Ми не става някой друг да го плаща.
      Сега за другото - исторически погледнато прогреса се развива не в геометрична, ами направо в логаритмична прогресия за последните сто и двайсетина години. В същото време популацията нараства, а няма признаци за масов глад или безработица в развитите държави. Така че според мен редуцирането не популацията изобщо не е на дневен ред, а смяната на системата вече сме виждали до какво води в една голяма северна държава...
      Не добавям условия след повдигнат въпрос.... условието го има в концепцията! Не сте чел внимателно или инфото е дошло в повече ? Аз реално опростявам системата , но всички сте свикнали да ви е сложна и толкова сте свикнали с това ,че чак вече ви простее... но системата в момента Ви третира като роби и вие сте слепи за това!

Всичко това е заради базовия доход!

И за да докажа тезата си ще задам само един въпрос да видим дали изобщо някой тук може да си представи и опише подобен свят:
      Какъв би бил света ако хората не мислеха непрекъснато за пари ?
      Естествено всички сме свободни да мечтаем колко ще сме свободни ако имахме пари!

Вие фашист ли сте ? Какво значи няма масов глад и безработица в развитите държави ? Или живеем на различни планети.... щото на моята планета гладните са в пъти повече от ситите! Или според вас едни трябва да гладуват за да могат други да преяждат.... това сигурно са някакви евроценности..

Северната държава ако разполагаше с моята валута щяхте да я давате за добър пример!

---------------------
      за русия говоря а не за германия!
      --------------------
      СССР
      Last edited by allximika; 19.06.2015, 03:39.
      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
        Е то това се очаква да е ясно.... базов доход = безплатен обяд... Безплатен обяд няма и няма и да има... въпроса е кой го плаща! А какво ще стане след 100 години когато няма да има нужда да се полага труд защото ще имаме роботи ? Всички ще умирам от глад ли ? Или всички ще имаме акъл за да спекулираме на борсата... или всички ще имаме капитал за да се храним от лихви или наеми.... това не е сериозно ако някой го мисли! Системата в която живеем е отживелица... или ще ни редуцират или трябва да сменим системата!
        Ама това твойто си е утопия да знайш, както някой спомена по-назад, парите са просто нещо и не трябва да се усложняват нещата.
        Досег разбрах от теб че тези пари ще се обезценяват всеки ден, не всеки ще може да ги обменя, а който иска, трябва да е платил данъци. Ми това е нищо- дай някаква по-завършена сметка, а не да добавяш условия в зависимост от повдигнатия въпрос.
        ...
        А като пгледнеш, нещата вече съществуват (по отношение на "дигиталността") в някаква степен: кредитните и дебитните карти са същото. Доста хора има, на които не им се налага да извадят от джоба си книжна пара в течение на месеца. Безналичните разплащания се увеличават прогресивно. Лихвите по депозити в развитите страни са близки до 0% (инфлацията всъщност ги яде) като в твоя вариант но в различен мащаб.
        Тогава за какво е всичко това? Заради кой ще плаща обяда ли?
        Ми не става някой друг да го плаща.
        Сега за другото - исторически погледнато прогреса се развива не в геометрична, ами направо в логаритмична прогресия за последните сто и двайсетина години. В същото време популацията нараства, а няма признаци за масов глад или безработица в развитите държави. Така че според мен редуцирането не популацията изобщо не е на дневен ред, а смяната на системата вече сме виждали до какво води в една голяма северна държава...

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Е с това трябваше да почнеш отначало, какво го увърташ, базов доход, 1% дневна обезценка, дигитални пари ама не баш пари...
          Е то това се очаква да е ясно.... базов доход = безплатен обяд... Безплатен обяд няма и няма и да има... въпроса е кой го плаща! А какво ще стане след 100 години когато няма да има нужда да се полага труд защото ще имаме роботи ? Всички ще умирам от глад ли ? Или всички ще имаме акъл за да спекулираме на борсата... или всички ще имаме капитал за да се храним от лихви или наеми.... това не е сериозно ако някой го мисли! Системата в която живеем е отживелица... или ще ни редуцират или трябва да сменим системата!
          www.moneyofthefuture.com

Коментар

...
            Богатите ще плащат обяда на бедните...
            Е с това трябваше да почнеш отначало, какво го увърташ, базов доход, 1% дневна обезценка, дигитални пари ама не баш пари...

Коментар

• Защо ли имам усещането ,че някак всички пропускате ползите от базовия доход ?

Ето тези две изречения не разбрах... какво да измисля:
              supertrader:
              "Това че така както си го измислил ще доведе до отхвърляне на новите пари в началото е добре и ако имаш проблясък как да се поправи те моля да не го споделяш."
              Обмисли следния пример при 1% отрицателна лихва дневно:
              (малко копи пеист но ме мързи да го пиша пак)
              Богатите ще плащат обяда на бедните... като парите обратно ще се връщат към богатите през икономиката. Дефакто, ако аз като търговец в края на деня имам 300 крипто които вече нямам къде да изхарча, държавата ще ми вземе 1% точно в 00.00 ч. ! Този 1% е 3лв. нали ? В същия този момент в 00.01 ч. Вие ще получите от държавата същите тези 3 лв. (все едно аз ви ги давам) които на другия ден ще изхарчите при мен... в моя магазин! Като цяло изглежда ,че аз ще губя но това не е точно така защото истината е ,че тези 300 лв. от които аз ви давам 3 всеки ден не са мой а са ВАШИ и аз оперирам с тях... и като добър търговец аз мога да си докарам 15% дневна доходност от тях.... дефакто Аз печеля.... Вие печелите... държавата печели защото ще ме осветли и ще и плащам повече данъци!
              ----------------------------
              в примера който дадох 300лв. не ми е оборота.... това ми е натрупаната разлика след като съм зареждал магазина цял ден!Сравнително слаб магазин... 1500 на ден! Ако имаше крипто оборота ще е около 2500 а в края на деня ще имам 500лв. и 5 лв. са пренебрежително ниска загуба защото аз от 1000 лв. бонус оборот ще съм изкарал почти 200 лв. бонус печалба! Същото е и за търговците на едро.... проблем може би ще е за производителите.... вносителите не ги мисля защото вдигането на техните цени ще стимулира нашата икономика! Иначе за производителите съм на мнение... даи боже всеки бизнес в БГ да няма къде да си изхарчи парите, че да му се налага да ги обръща в хартиени. Според мен ще има презапасяване но това няма да прегрее икономиката... ако се тръгне с 2лв. на ден!

supertrader:
              "Ще повдигнат икономиката, но това е поставянето и на командно дишане вече. Затова го съветвам да си трае дори да се досети как наистина да стане това с такива новите пари."
              Какво да се досетя ?
              supertrader принципно икономиката вече Е за командно дишане знам ,че ти си привърженик на краша, но тогава какво ще настане.... ?

Форекс... помниш ли първия ми пост към теб когато ти казах ,че няма да може да се спекулира? Тия кокошкарски изпълнения за който говориш не са спекула...
              Я ми кажи като си направят всички фирмички и какво.... ще ходят да осребряват 3-те лева с който сами са си купили нещо от себе си ? какво ? Услуга... добре... 10% данък печалба и 20% такса осребряване Дали не е по добре да пият 2 кафета а ?
              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Grosss

Парите в момента са може би десетки пъти повече от наличните стоки и услуги най вероятно, но голяма част стоят пасивни и не са в оборот защото някой е забогатял и ги държи в някаква например швейцарска банка която съвършенно нищо не прави с тях. Знам че ще кажеш, че банката трябва да му плати лихва и сигурно прави нещо за да заработи доходност на парите му на богатия клептоман, но аз съм сигурен че нищо не правят с 90% от парите които са внесени в тези банки.Със сигурност не са ги инвестирали в швейцарската икономика, защото цена на килограм месо в магазините им би била 15 000 франка , а тя е само 150.
                Той иска инструмент с който да може местната икономика да се задвижва да прави обороти, просто не четете внимателно какво пише и какви са целите от въвеждането на втори нови пари.
                Проблемите обаче са два - първо как ще ги принуди да се движат парите и да не се разменят за фиатните пари, а че ще паря в ръцете на този който ги задържа е ясно.
                Втория проблем е че движат икономиката - цените в онази и част на нетрайните стоки и услуги, а за хората е добре да поскъпват трайните защото те притежават от тях, първите ги купуват само. Т.е. за хората е добре имотите им да поскъпват, понеже масово притежават такива и тях ги купуват и продават.Как ще стане да имат пари и да харчат след като това което притежават не могат да го продадат.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Има смисъл от нови пари , които да са в обръщение заедно с другите и да притежават качеството да се обезценяват по алгоритъм. Първо съм убеден че не е сега момента за тях, второ ще навредят помпайки инфлацията при краткотрайните стоки. Т.е. те няма да са в интерес на хората, хората притежават дълготрайни стоки и потребяват краткотрайни. Ще повдигнат икономиката, но това е поставянето и на командно дишане вече. Затова го съветвам да си трае дори да се досети как наистина да стане това с такива новите пари.
                  То и в момента наличните пари са няколко пъти по-вече в сравнение със стоките и
                  услугите които стоят насреща.Тази нова дигитална валута ще е нищо по-вече от една
                  нова обирджийска пирамида.

Коментар

• Имхотеп

Има смисъл от нови пари , които да са в обръщение заедно с другите и да притежават качеството да се обезценяват по алгоритъм. Първо съм убеден че не е сега момента за тях, второ ще навредят помпайки инфлацията при краткотрайните стоки. Т.е. те няма да са в интерес на хората, хората притежават дълготрайни стоки и потребяват краткотрайни. Ще повдигнат икономиката, но това е поставянето и на командно дишане вече. Затова го съветвам да си трае дори да се досети как наистина да стане това с такива новите пари.
                    D.Y.F-091066

Коментар

supertrader няма да им е толкова лесно да обръщат към фиатна валута защото ще им сложим такса 20%(висока) и условие да са си платили всички данъци!(само фирмите могат да сменят)
                      Значи всеки ще си направи фирмичка с един единствен предмет на дейност - валутни спекулацийки.

На практика въвеждаш паралелна купонна или ваучерна система на съществуващите пари. Това, че и слагаш моден етикет "дигитални пари", по никакъв начин не променя същността. Заеби, алихимиков. не си губи времето с тая глупост.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Правилно раьсуждаваш супертрейдър, няма какво да добавя. Наистина двете валути трябва да са с еднакви качества. Което поражда въпроса за какво ни е втора такава?

Коментар

• allximika

Тогава те просто стойността ще я смятат с 20-те % по ниска, може да се направи така че да са на фиксиран разменен курс към основната валута и всички да могат да сменят. Помисли - беля е това, защото икономическия ръст в момента се опраделя от инфлацията едно към едно , а тя зависи от цените на трайните стоки и посоката им на движение. Има ли смисъл да се повдигне потреблението на нетрайни стоки, да се инжектира инфлация която да вкара икономиката на командно дишане.
                          Те разполагат с достатъчно силни инструменти да задвижат икономическия ръст, но те ще ограничат възможностите да се краде.
                          Могат да сложат данъци при създаването на нови атрактивни активи, недвижими имоти. В момента карат на някаква фалшива такса за разрешително за строеж, нищо не плащат тези които застрояват парцели на топ място. Тя икономиката е толкова паднала, че съвсем малко и трябва да обърне посоката на движение и да почне да се покачва.
                          Обърни внимание на това което написах за закона за гарантиране на депозитите и какво се случи. Точно същото ще стане като се задвижи лошата инфлация на нетрайните стоки. Добра е инфлацията на трайните стоки за хората, защото те притежават трайни стоки а нетрайни не притежават и тя е лоша за тях.
                          Това че така както си го измислил ще доведе до отхвърляне на новите пари в началото е добре и ако имаш проблясък как да се поправи те моля да не го споделяш. Пак казвам - погледни какво стана със закона за гарантиране на влоговете и банките в последствие какво сториха с икономиката.Знаеш ли какво направиха те с парите които събираха "силово" ? Купуваха жива отрова - държавни бондове с висока доходност, фалшива.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader няма да им е толкова лесно да обръщат към фиатна валута защото ще им сложим такса 20%(висока) и условие да са си платили всички данъци!(само фирмите могат да сменят) Ако отрицателната лихва е 0.1% дневно ,много малка част от фирмите ще осребряват... само вносителите които реално изнасят пари от икономиката ни... да не говорим ,че и те ще гледат да изхарчат максимално преди да осребрят... а дай боже да започнат да изнасят под формата на стока! И като се има в предвид ,че крипто валутата ще е в значително малък обем в началото, може да се окаже ,че те ще посрещат с нея текущите си разходи и да не им остава за да я осребряват.
                            www.moneyofthefuture.com

Коментар

• vankata23

Дигиталните пари са евтини, по евтини от пластмасовите пари няма и не е скъпо да се въведе такава иновация.
                              Да това е печатане на пари, но по същия начин в момента се печетат и чрез емитиране на държавни бондове.Ясно е че задлъжняващите държави не могат да върнат тези пари , но както виждаш те породават бондове и понеже вече на някои няма кой да им ги купи вече ги купува ЕЦБ.
                              Той проблема с новите пари е че като се пуснат в обръщение и са с отрицателна лихва - самотопящи се, ще стане така че първия в който попаднат ще хукне да ги сменя за истински и няма да могат да влязат в обръщение.Т.е. идеята за отрицателна лихва трябва да отпадне в този и вид и може да се направи.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• allximika

Когато в обръщение са два вида пари, те трябва да се с еднакви качества за да не се получи така че едните да бъдат бързо предпочетени пред другите.Новите пари има опасност да излязат от обръщение още на първия оборот, този който ги придобие да хукне да ги сменя за "истински" защото последните са с положителна лихва. Във вида в който предлагаш тази финансова иновация тя няма как да сработи. Не е проблем да се подхвърли не подходящите служители и те да я "откраднат" и да заработят за нейната реализация. Теб това те интересува - да се реализира.
                                Подобна иновативна идея е тази за гарантиране на влоговете в банките, тя също е подхвърлена идея и се реализира и работи. Какви са последиците от спасяването на банките вече знаем - след като има се усигури почти безсмъртие се качиха на главите на всички и буквално удушиха икономиката.
                                Същата работа - ще им предоставиш въдможност да емитират пари които да се завъртят в икономиката, а не като тези които сега емитират чрез бондове и те наистина ще съживят икономиката.Пак казвам - по добре е да бъдат оставени да се накрадат, да ги натрупат тези пари в разни банки - пирамиди в стани като Швейцария и после загубата им ще ги демотивира да крадат.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X