IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Jay Gould

Предната икономическа депресия е завършила със широкомащабна война, ако времево се повтори то само 2 години е отстоятието до нова мащабна война.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Ден не мине и току се появят нови и нови спасители на човечеството или нови гурута които да ни водят към светлото бъдеще
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ
        И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
        Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
        Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
        Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.
        Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
        Не съм наясно, то е ясно, но щом така и така валутата е дигитална, за какъв чеп изобщо е лихвата?
        Дигитална лихва?!
        Харесвам хората на които им е ясно кое им е ясно и кое неясно!
        Отрицателната лихва трябва да я има поради същата причина поради която е създадена и инфлацията! Инфлацията е мотора на нашата система в момента и цялата система е създадена такава каквато е именно за да я има инфлацията!
        В случая отрицателната лихва създава базовия доход!
        Last edited by allximika; 20.06.2015, 03:14.
        www.moneyofthefuture.com

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
          Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
          Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Всъщност темата е много хубава, защото по отрицателната лихва са се увлекли и в ЕЦБ и можем да обясним до къде ще доведе това тяхно увлечение - европейците при тази ниска доходност която предлагат ще бъдат докарани до живот в кашон. Затова никак не ме учудва масовото им нежелание да създават поколение, което го чака бъдеще на живот в кашон. Безплатните кебабчета, кюфтета и хляб са за клошарите. Или можем да наречем темата - предложение за иновация която ще ви направи клошари или ЕЦБ банката на клошарите.
          supertrader ЕЦБ не се е увлякла по отрицателната лихва, те реално нямат никаква алтернатива... икономиката е в задънена улица, няма го ръста, няма я инфлацията която да я съживи... общо взето са се оплели като пате в калчища... на тях им трябват пари в обръщение... скорост за да създадат инфлация но няма от къде да ги вземат, понеже всеки си има но си ги пази! Опцията ПАК да напечатат не е опция защото това ще е предвестника на смъртта на еврото... една гарантирана бъдеща хиперинфлация! Затова търсят начин да извадят парите от банките към икономиката.... те не искат да печелят от отрицателната лихва към търговските банки.... те искат търговските банки да си раздадат парите на бизнеса и от там да тръгне икономиката! Проблема обаче на търговските банки е ,че те самите няма на кого да ги дадат тези пари защото бизнеса е достатъчно задлъжнял и понеже е достатъчно задлъжнял не иска да поеме повече дълг зашото не вярва ,че с текущата липса на ръст в икономиката ще успее да го обслужва! От друга страна влизането на сегашната система към отрицателна лихва е буквално не възможно защото това ще извади парите от банките и те няма да могат да кредитират и така ще фалират за сметка на уж развъртяната икономика.... което пак ще доведе до криза и спад на ръста!Единствената им алтернатива е да свалят лихвите по кредитите и депозитите ,и да стискат палци бизнеса не само да рефинансира ами и да тегли нов дълг.... свежи пари за икономиката... но колко да я свалят тази лихва като тя в нейния зародиш (ЕЦБ) е близка до 0! Търговските банки пък освен ,че плащат лихва за парите с който разполагат имат и разходи който следва да обслужват и гледат собствения си интерес... към момента отказват да финансират достатъчно евтино за да стимулират икономиката.... тяхна воля или икономическа невъзможност! Другата опция е реформи... това което в момента искат от Гърция понеже тя е като воденичен камък за ЕЦБ, но реформите реално означават държавата да спре да харчи пари в икономиката и да цеди икономиката... което пак води до липса на ръст... е да, щеше да е много изгодно ако гърците пийнат една студена вода и си свият икономиката!Но гърците знаят ,че ако глобално нещата не стояха по този начин, никои нямаше да им направи проблем за дълга... знаят също така ,че не те са виновни за глобалната криза и съответно не искат само те да платят тази безумна цена... и до някъде са прави, защото не е луд тоя дето яде баницата... луд е тоя дето му я дава! ЕЦБ имат и друга опция която пак не е опция... могат да започнат да раздават кредити на търговските банки с отрицателна лихва... демек да плащат за да им харчат парите... това ще сработи до някъде защото търговските банки ще свалят значително лихвите по кредитите и икономиката ще тръгне! НО и то е временно решение, защото с лихвата която ще платят на търговските банки пак ще влеят нови пари в системата и ще влезнем в хиперинфлация... Все пак тук виждам минимален шанс да им се получи!
          Представи си колко щеше да им е лесно в ЕЦБ ако функционираха в икономиката която аз предлагам, икономика в която вместо инфлация боравим с отрицателна лихва.... щяха да вдигнат отрицателната лихва към бизнеса и паралелно с това да вдигнат и базовия доход... елементарна настройка на системата без да се променя общото количество на пари в системата.... икономиката тръгва директно напред... парите се завъртат автоматично! Но как на тия хора да им обясня ,че буквално трябва да си изхвърлят учебниците и да започнат да мислят по различен начин за икономиката ? Начин в пъти по елементарен от всичко което са учили За тях това което говоря аз е ерес... и ако бяхме в средновекевието щяха да са ме изгорили на клада
          Ако все пак ме чете някой макроикономист, нека първо ми отговори на горния въпрос и после да ми обясни какво бъркам в съжденията си за ЕЦБ!

С две думи... като цяло си прав за кашоните ако не ме послушат и не въведат това което им предлагам
          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Сините камъни

Кюфтетата е ясно че няма да стават много за ядене, но ако може да не са произведени в Китай че поне да стават за еднократно пране.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
              Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Вярвам ,че ще ме плюете но ви предизвиквам да ме оборите!

Л.Станков
              Член на Менса
              Не съм наясно, то е ясно, но щом така и така валутата е дигитална, за какъв чеп изобщо е лихвата?
              Дигитална лихва?!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Всъщност темата е много хубава, защото по отрицателната лихва са се увлекли и в ЕЦБ и можем да обясним до къде ще доведе това тяхно увлечение - европейците при тази ниска доходност която предлагат ще бъдат докарани до живот в кашон.
                Кашони, а?:[
                QUOTE=supertrader;1059831652]ека да не е хляб а две безплатни кюфтета на ден, ако може[/QUOTE]
                Кюфтетата от соя ли да са или тип "Макдоналдс"?
                Last edited by Сините камъни; 20.06.2015, 01:40.

Коментар

• allximika

Всъщност темата е много хубава, защото по отрицателната лихва са се увлекли и в ЕЦБ и можем да обясним до къде ще доведе това тяхно увлечение - европейците при тази ниска доходност която предлагат ще бъдат докарани до живот в кашон. Затова никак не ме учудва масовото им нежелание да създават поколение, което го чака бъдеще на живот в кашон. Безплатните кебабчета, кюфтета и хляб са за клошарите. Или можем да наречем темата - предложение за иновация която ще ви направи клошари или ЕЦБ банката на клошарите.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:

Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                    Идеята работи.
                    От икономическа гледна точка - ако вкараш крипто-парите в обръщение и същевременно изкараш същото количество пари ще стимулираш моментното потребление. На лични се разбрахме, схванах идеята. Би сработило, за краткосрочен и средносрочен план.
                    За дългосрочен план, не съм сигурен как ще сработи едни милиарди в обръщение, чиято цел е да бъдат изхарчени възможно най-скоро.

Все още обаче смятам, че цената за въвеждането на такава система към момента е космическа. Без да тегя локуми - като се прибера в България, на много места ми е трудно да плащам с карта, понеже или нямат ПОС, или системата толкова бавна и спряла, че ми се плаче. В тоя ред на мисли - не знам дали би било издържано да се въведе подобна система.

За устойчиво развитие, смята, трябва повишаване на ефективността на труда. Фискалните стимули са до време, и е по-скоро бягане по тъча, отколкото реално решение за икономически ръст.
                    В дългосрочен план отрицателната лихва ще пада и ще се уеднаквява с инфлацията... като ще поглъща все повече и все повече от фиатните пари като ги трансферира в крипто системата.... обема на парите ще е същия като цяло... обема на криптото ще се увеличава а на фиатните ще спада, колкото повече става криптото , толкова по ниска ще е отрицателната лихва докато в крайна сметка отрицателната лихва не се изравни с инфлацията, тогава крипто системата ще асимилира/абсорбира фиатната система! Няма да има инфлация ами само отрицателна лихва която ще върти парите вместо инфлацията!

Цената е нищожно ниска! Трябват само програмисти който да препрограмират крипто система подобна на Биткойн.... после пускаме катри и ги раздаваме на населението, даже за бизнеса устройството трябва да се поеме от държавата , то ще е нещо адки елементарно! Няма,е нужда от пос терминали! Всеки касов апарат вече има интернет връзка с НАП! Ще ползваме някакво устройство което ще ползва интернета на касовия апарат!

Ефективността на труда се повишава когато работиш с желание... а с желание работиш когато не си зависим и не е задължително да работиш на всяка цена.... тогава ще си намериш работа която ти харесва и ще бъдеш ефективен... именно базовия доход ще ти позволи това!
                    www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Няма отрицателно лошо и положително добро, те са условни. Отрицателната лихва ще причини дефлация, тя дори е по лоша от положителната лихва защото не ти позволява да събираш по голямо количество пари с които да закупиш дълготрайни стоки и ще се получи нескончаем спад на цените на дълготрайните стоки, но той ще се пренесе и върху тяхното качество. Някрая ще ти предлагат за жилище да ползваш кашон като Сатошито и разбира се ще го купиш за пари с които може да се купи една вафла.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Ентусиазмът ти е похвален, но всъщност ти не четеш хората, което за мен ще ти попречи в бъдещето ти развитие, защото вярвам, че си млад!

Няма безплатен хляб - никога не е имало и никога няма да има! Както каза някой колега - може и да има, но ако ти лично инвестираш собствени пари в техника, земя, заплати, труд и т.н. и след това да направиш дарение на продукта си!

Успех и си използвай енергията за друго нещо, защото това е нелепо.
                        Аз лично ти предлагам повече да четеш и по малко да пишеш... а когаро не си чел това за което пишеш да не пишеш все едно си го чел.... говориш без да знаеш за какво говориш... или най-конкретно казано "чешаш си езика"

И точно тук е момента да те цитирам и момента в който трябва да прозреш ,че съзнанието е устроено да говори и мисли само за себе си.... викаме му егоизъм!
                        Ентусиазмът ти да се изказваш неподготвен е похвален, но всъщност ти не четеш хората, което за мен ще ти попречи в бъдещето ти развитие, защото вярвам, че си млад!
                        www.moneyofthefuture.com

Коментар

• vankata23

Не са сложни тези неща. Те са прости и работещи. Основни производители на аналогова електроника бяха японците, както е известно тя е значително по проста от дигиталната като архитектура. В Япония образованието е култ между другото. Тази аналогова техника примерно за възпроизвеждане на звук и дори образ е практически без ограничение откъм количество информация което се съдържа на носителя ако тя е записана. Когато има много шумове , външни смущения а също и вътрешни в схемата поради ниско качество на компонентите , а то пада след 85-та година защо смъкват цените и аналоговия сигнал съответно е лош, а някакъв ограничен тъп цифров го бие по качество. Знам това понеже "малко" разбирам от електроника и съм се опитвал да си поправя техника произведена през 80-те с части произведени след 2000- та година и с качество като за дигитална техника. Резултата е бил да връщам стари части по на 25 години, защото с оригиналните си части устройството възпроизвежда музика, а с новите нещо което не можеш да издържиш да слушаш повече от половин час.
                          Разликата между дигиталните и аналоговите пари е същата. Това го знае и Сатошито , сигурен съм.
                          Дигиталната техника я произвеждат китайци, като чиповете - това което се поставя вътре в интегралните схеми с висока степен на интеграция им го носят със самолети от Калифорния. В Китай образованието не е култ и имат азбука дори която повечето китайци не знаят. Там се произвеждат дрехи които не могат да се перат, електрически диодни лампи които могат да изгарят..диода ако не вечен то има живот стотици години по дефолт.
                          Обаче дигиталните пари са по добри от добрите стари пари ! Това Сатошито дори не го вярва.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение

Интересно ми е , ти дали изобщо си прочел какво предлагам в същност и дали си помислил ако си прочел....
                            Да минем към въпроса сега... лошо е да има безплатен хляб или няма как да се получи ? и поради какви причини ?

Само един коз ще ти дам... аз не искам парите ми да горят от инфлация, защото тя е неконтролируема... или поне лаг-а е толкова голям ,че вечно им се изплъзва контрола! Предпочитам икономика с отрицателна лихва в която няма инфлация... някак по стабилно и сигурно ми звучи
                            Ентусиазмът ти е похвален, но всъщност ти не четеш хората, което за мен ще ти попречи в бъдещето ти развитие, защото вярвам, че си млад!

Няма безплатен хляб - никога не е имало и никога няма да има! Както каза някой колега - може и да има, но ако ти лично инвестираш собствени пари в техника, земя, заплати, труд и т.н. и след това да направиш дарение на продукта си!

Успех и си използвай енергията за друго нещо, защото това е нелепо.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              1. Държавата не те задължава да приемаш лева, а само да се разплащаш в него. Може да си ценообразуваш в каквато си поискаш валута! Да плащаш данъци - отговарям ти в точка 2. Да се образоваш е твой избор!
                              2. Дава ти много неща безплатно /срещу данъците, за които ти руптаеш/: сигурност - армия и МВР, пенсия, образование, отчасти здравеопазване, управление и стотици други неща!
                              3. Бизнесът НИКОГА не печели, ако му се налага каквото и да е!!! Това е основно правило! Осъзнаваш ли всъщност какво значи отрицателна лихва за бизнеса!!!?? Ако днес продам кутия с цигари, утре трябва да им вдигна цената, защото с парите от продадената, няма да мога да купя нова. Тук мога да напиша 100 страници, но засега ще се въздържа!
                              4. Ако имах алтернатива, щях да съм с нобелова награда
                              Ако не ти харесват политиците, може да гласуваш за когото си поискаш и на когото вярваш!
                              Интересно ми е , ти дали изобщо си прочел какво предлагам в същност и дали си помислил ако си прочел....
                              Да минем към въпроса сега... лошо е да има безплатен хляб или няма как да се получи ? и поради какви причини ?

Само един коз ще ти дам... аз не искам парите ми да горят от инфлация, защото тя е неконтролируема... или поне лаг-а е толкова голям ,че вечно им се изплъзва контрола! Предпочитам икономика с отрицателна лихва в която няма инфлация... някак по стабилно и сигурно ми звучи
                              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Бизнеса няма как да работи на загуба, той ще прехвърли топката и този 1 лев за хляб ще пратят потребителите на хляб образно казано. Нека да не е хляб а две безплатни кюфтета на ден, ако може
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X