IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Да се стимулира икономиката - инфлация при цените на краткотрайните стоки е погрешно. Това ще прави масата от хората бедни а не богати, те купуват тези стоки и не ги притежават.
    И съм съгласен и не. Увеличеното потребление не само ще създаде инфлация, но и ще генерира работни места, повече приходи и съответно още потребление. С повечето работни места и заплатите се увеличават /на теория, естествено/. И така в един безкраен кръговрат. Ако имаше човек, който знае точния микс - щеше да получи наградата за икономика всяка година, подред
    Много е сложна темата, за да я напишем в постинг/дори стотици/...
    #dagoduhatbednite

Коментар

• allximika

Тъпите банки след като бяха спасени естественно си спасяваха умрялите инвестиции в Чайна и събирха пари от цивилизования Свят за да ги инвестират там за висока доходност. Стимулирайки икономиката на местно ниво в останалия свят ти ще стимулираш тях да могат да събират още пари които да инвестират там за голяма печалба и маймуните пак ще отчетат 8% и нагоре икономически ръст и инфлация. Квадратния метър на жилище в Шанхай ще стане 20-25 хиляди долара и маймуните ще се кефят на изобилие от пари а тук ще се наказваме с отрицателни лихви.
      Също като теб имах личен интерес когато банките 2008 щяха да крашнат имах към 20% от висички средстава с които разполагах в банки в кеш депозити. Тези пари не ги загубих, но съм загубил два че и повече пъти от инвестирани в български активи пари и на всичко отгоре бизнеса блокира дългосрочно.
      Ако можем да върнем времето назад няма да има закон за гарантиране на влоговете в банките и бих казал - нека си фалират, те са едни фалшиви предприятия които не са работили правилно и нямат право да съществуват. Досега щяхме да сме се оправили 5 пъти и щяхме да сме работили повече и да сме 5 пъти по богати.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
        1. Ти сериозно ли говориш ? Мен като търговец държавата ме задължава да приемем Лев да плащам данъци да се образовам.... и всичко това е добре за нацията ни нали ?
        2. До сега държавата нещо някога дала ли ти е безплатно... щото си и поданик ? Сега ще ти дава.... или това е лошо ?
        3. Че и бизнеса ще печели.... къде тук видя проблем ,че държавата те задължава ?
        4. Ако имаш алтернатива съм готов да я споделиш... и на мен не ми харесва да плащам данъци за да ги крадат тия пари после политиците но съм длъжен! В моята система ще знам ,че съм нахранил някой поне с парите който са ми взели с отрицателната лихва !
        1. Държавата не те задължава да приемаш лева, а само да се разплащаш в него. Може да си ценообразуваш в каквато си поискаш валута! Да плащаш данъци - отговарям ти в точка 2. Да се образоваш е твой избор!
        2. Дава ти много неща безплатно /срещу данъците, за които ти руптаеш/: сигурност - армия и МВР, пенсия, образование, отчасти здравеопазване, управление и стотици други неща!
        3. Бизнесът НИКОГА не печели, ако му се налага каквото и да е!!! Това е основно правило! Осъзнаваш ли всъщност какво значи отрицателна лихва за бизнеса!!!?? Ако днес продам кутия с цигари, утре трябва да им вдигна цената, защото с парите от продадената, няма да мога да купя нова. Тук мога да напиша 100 страници, но засега ще се въздържа!
        4. Ако имах алтернатива, щях да съм с нобелова награда
        Ако не ти харесват политиците, може да гласуваш за когото си поискаш и на когото вярваш!
        Last edited by 15%; 20.06.2015, 00:28.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
          Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
          Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
          Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.
          Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Да се стимулира икономиката - инфлация при цените на краткотрайните стоки е погрешно. Това ще прави масата от хората бедни а не богати, те купуват тези стоки и не ги притежават.
          Предизвиквам те да ми изчислиш този 1 лв. с 1% отрицателна лихва каква точно инфлация ще създаде ? Щото аз пледирам ,че бизнеса даже няма да усети тия смешни пари.... ? А хляба ще е безплатен! Тоест ще се плаща от бизнеса.... но бизнеса няма да губи ами ще печели от цялата тая въртележка!
          Last edited by allximika; 20.06.2015, 00:28.
          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• vankata23

D.Y.F-091066

Коментар

• И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
              Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
              Естествено по натам като се види ,че работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн.

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Колега, само от първото ти изречение, без да чета останалото ти казвам, че според няма шанс. Как така държавата "задължава бизнеса", "забранява на хората"? Все едно казваш, че ще цъфнем и вържем, когато държавата задължава бизнеса да продава доматите на 50 ст. примерно, без значение себестойността на производителите или вносителите . Ти ще гледаш ли домати, които на теб самия ти струват 1 лв., но държаната те задължава да ги подаваш на 0,5 лв
              Ти сериозно ли говориш ? Мен като търговец държавата ме задължава да приемем Лев да плащам данъци да се образовам.... и всичко това е добре за нацията ни нали ? Това което предлагам също е добре за нацията! До сега държавата нещо някога дала ли ти е безплатно... щото си и поданик ? Сега ще ти дава.... или това е лошо ? Че и бизнеса ще печели.... къде тук видя проблем ,че държавата те задължава ? Ако искаш може да я разтурим и да се върнем към градовете държави.... ааа забравих... и там гражданите имат задължения! Ако имаш алтернатива съм готов да я споделиш... и на мен не ми харесва да плащам данъци за да ги крадат тия пари после политиците но съм длъжен! В моята система ще знам ,че съм нахранил някой поне с парите който са ми взели с отрицателната лихва !
              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Некоректно си се изразил - примера ти е как всеки българин ще получава по 1 безплатен хляб на ден от тези които плащат отрицателната лихва на тези пари.Безплатен хляб няма, то се сее, жъне, мели на брашно а после меси и изпича в пещ. За да има безплатен хляб трябва да има кой безплатно да направи всички тези неща
                D.Y.F-091066

Коментар

И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
                  Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и започва всеки ден да дава по 1 лв. на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто.
                  Колега, само от първото ти изречение, без да чета останалото ти казвам, че според няма шанс. Как така държавата "задължава бизнеса", "забранява на хората"? Все едно казваш, че ще цъфнем и вържем, когато държавата задължава бизнеса да продава доматите на 50 ст. примерно, без значение себестойността на производителите или вносителите . Ти ще гледаш ли домати, които на теб самия ти струват 1 лв., но държаната те задължава да ги подаваш на 0,5 лв
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

но тогава ще ми трябват икономистите за да кажат ,че идеята работи и заедно да я реализираме!
                    Идеята работи.
                    От икономическа гледна точка - ако вкараш крипто-парите в обръщение и същевременно изкараш същото количество пари ще стимулираш моментното потребление. На лични се разбрахме, схванах идеята. Би сработило, за краткосрочен и средносрочен план.
                    За дългосрочен план, не съм сигурен как ще сработи едни милиарди в обръщение, чиято цел е да бъдат изхарчени възможно най-скоро.

Все още обаче смятам, че цената за въвеждането на такава система към момента е космическа. Без да тегя локуми - като се прибера в България, на много места ми е трудно да плащам с карта, понеже или нямат ПОС, или системата толкова бавна и спряла, че ми се плаче. В тоя ред на мисли - не знам дали би било издържано да се въведе подобна система.

За устойчиво развитие, смята, трябва повишаване на ефективността на труда. Фискалните стимули са до време, и е по-скоро бягане по тъча, отколкото реално решение за икономически ръст.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:

Първоначално изпратено от ing5rov
                      Пропусна обаче да уточниш , къде е далаверата на държавния чиновник...щот без него нищо нема да стане !
                      Държавния чиновник и той е хора... и той хляб яде... или бъркам ? А и него го назначавам Аз! И Аз искам да го сложа на детектора на лъжата и да го питам дали си спазва клетвата която ми е дал.... да служи на народа да спазва конституцията и закона , да не работи в полза на личния си интерес.... Ще стигна до тоя служител много скоро, но тогава ще ми трябват икономистите за да кажат ,че идеята работи и заедно да я реализираме!
                      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Сега в момента имаме една огромна пирамида която се води фабриката на Света - Китай . Там всички си наливат парите защото им обещават доходност, а не отрицателна лихва. Това е измама но може да бъде променено и отменено само от някой който предложи ПО ВИСОКА доходност. Нулевите или отрицателни лихви няма да помогнат. Системата не може да крашне, тя прави флуктоации които са по големи или по малки и така си работи.
                        Дугото е психоза - не вярвам манго китаец че от маймуна е станал на човек и може да създава нещо, произвеждал бил - нищо не произвежда, ако няма някой некитаец дето да си е блъскал главата да го измисли. Мъча се да произвеждам машини там и знам за какви маймуни става въпрос дето щели да владеят света.
                        Ще крашнат тъпите банки, много им здраве и нищо друго няма да крашне особенно в белия Свят. Напротив ще започне да се съвзема, доходността от активи тук ще се повиши.
                        Не си тормози главата да мисли как да им удължим на маймуните звездния миг, защото нашите тъпи банки ги поддържат.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Ето ви примера:
                          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• supertrader
                            Тезата ти ми е ясна! Само не разбирам какво ще се случи след апокалипсиса който вещаеш.... каква система ще заработи тогава ? Биткойн ? Или ще разменяме стоките ? Хубаво е ,че искаш да се счупи системата но по добре лоша система от колкото никаква система! Липсата на ред създава хаос... можеш ли да си представиш какво е хаос... или ще започнем да градим пак същата система ? Нещо не те разбирам съвсем....

Бате Пешо
                            Аз отговорите на тези въпроси ги знам по добре от всеки тук! И ще ти ги кажа... тук съм за да съществувам в материята, защото само тук мога да изживявам свободно съзнанието си, тук съм по собствена воля и съм точно този който искам да бъда!
                            Уви света тук е лишен от всякаква логика и мисля да го ремонтирам за да мога следващия път когато реша пак да намина да не ми се налага да бачкам като вол за да си плащам тока... все пак 50-60 години в съзнателна форма трябва да се изживяват в полза на съзнанието а не на системата! Аз разбирам ,че не мога да ви обясня, трябва да видите за да разберете! Но не ми прЕчи да ви ремонтирам системата
                            Капиш ?
                            Last edited by allximika; 19.06.2015, 23:10.
                            www.moneyofthefuture.com

Коментар

• allximika

Пак ти казвам - не си мъчи сивото вещество с подобни иновации помпещи икономиката на клепитата.Много са иновациите които могат да предотврятат катастрофи, но катастрофите бъди сигурен трябва да ги има и техния размер и мащаб трябва да е малък по добре отколкото да предотвратим множество малки и по този начин да причиним една много голяма.
                              Разбирам че си мислил как да се подобри и бизнеса ти, който сам казваш е да продаваш на хората краткотрайни стоки и новите пари биха направили това. Не си заслужава, ще дойде време парите пак ще са в хората и няма да са чак толкова ценни защото на първия оборот да напускат системата да се натрупат някъде в някакви си банки.
                              Не само гърците няма да си платят дълговете а всички ще станат като тях, това е мечтата на клептомана в клептоманското общество и тя ще сбъдне и осъществи и точно на другия ден клептоманията ще е изчезнала сякаш никога не я е имало.
                              Last edited by supertrader; 19.06.2015, 13:58.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• vankata23

Сорос е един дърт мошенник от класа, това е моето мнение за него.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X