IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
    Jay, тури ги тия графики в доходност до падеж. Че цена 200, сигурно само на 1% от пишещите им говори нещо. А какво ще ги правят? Ще държат кинтите в СФ до 2017-та ? Млъквам, че Черешко ще изгрее с някоя такава идея. За съжаление заеми ще има, освен 8-те, 16-те и още няколко - от тия дето са на колене в съседната тема. Нали менТа е на амбразурата. Кога ще ги изриваме и тия?
    Бях гледал още в 2011-2012 г. какви бяха плановете на тогавашния министър, но ми е изскочило от главата, но заемите не са нещо ново. Орешарски дори беше се поспрял с тях, защото явно си имаше обица на ухото от гафовете си в 2007 - 2008 г., но пак искаше да дръпне по около 1 милиард на година, ама като не го харесват хората, да се радват сега на новия министър а, че още освен този заем, ще има и други, е сигурно. Графиките са от дира, не съм ги правил аз, но смятам тия дни да говоря с едни банкери точно по повод облигации, защото ако в момента вече не е изгодно да се купуват както бе в 2009 г. със сигурност пак ще дойде удобен момент.
    Last edited by Jay Gould; 12.02.2015, 18:03.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • Ето че имаме воля, не се дадохме на манипулациите на опозицията и вече имаме приета ратификация на новия заем за 8 млрд. евро. Браво.

      Уточнение на Комисията по външна политика във връзка с ратификацията на заема от 8 млрд. евро
      12/02/2015


      На извънредно заседание, проведено на 12 февруари 2015 г., Комисията по външна политика разгледа Законопроект за ратифициране на Договора за дилърство между Република България в качеството на Емитент и Ситигруп Глобъл Маркетс Лимитид, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си, Сосиете Женерал и Уникредит Банк АГ в качеството на Организатори и Дилъри относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г., на Договора за агентство между Република България в качеството на Емитент и Ситибанк Н.А., клон Лондон, в качеството на Фискален агент, Платежен агент, Агент по замяната, Агент по прехвърлянето и Агент за изчисляване на Ситигруп Глобъл Маркетс Дойчланд АГ в качеството на Регистратор, Платежен агент и Агент по прехвърлянето относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г. и на Акта за поемане на задължения от Република България в качеството на Емитент относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г.

      Комисията подкрепи ратификацията с 9 гласа „за”, 3 гласа „против” и 5 гласа „въздържал се” и предлага на парламента да приеме на първо четене законопроекта.

      Във връзка с информации в медиите, че ратификацията не е подкрепена от комисията, председателят на комисията Джема Грозданова уточни, че на заседанието е преброен като въздържал се и гласът на Красимир Богданов от Патриотичния фронт, който всъщност не е присъствал и не се е регистрирал в началото на заседанието.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
        Гледайте на живо:
        http://www.parliament.bg/tv/?page=cstream&lng=1&ID=2

        Голям цирк, голямо чудо, само и само да докопат милиардите заем.
        Ментата се е развихрила като че ли тя ще харчи парите
        Бахти пародията.Половината си цъкат на телефоните и половината дремят.

        Кадиев и Данчо са на лаф моабет!
        Last edited by andy2000; 12.02.2015, 16:35.

        Коментар


        • Jay, тури ги тия графики в доходност до падеж. Че цена 200, сигурно само на 1% от пишещите им говори нещо. А какво ще ги правят? Ще държат кинтите в СФ до 2017-та ? Млъквам, че Черешко ще изгрее с някоя такава идея. За съжаление заеми ще има, освен 8-те, 16-те и още няколко - от тия дето са на колене в съседната тема. Нали менТа е на амбразурата.

          Кога ще ги изриваме и тия?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            На нищо не се правя, ама нали не искахте 1 милиард лв. дълг, при Олигарски и събаряхте Пеевски и той е вече в пандиза, на ви 10 милиарда... На мен, честно ми е все тая и без това обясних, че 95% от вас нямат акъл да зацепят, явно написаното от мен, не е било за теб, та не го приемай лично. С Милен, Бойко, Костов, Волен и кой да е политик, нямам нищо общо. Аз дори не гласувам на национални избори вече
            А трябва да. Аз ще гласувам за този, който обещае горанов, менда, дянков и прочие да висят по дърветата, ама не като мамуни... господарят им не може да виси като - защото няма врат.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Гледайте на живо:
              http://www.parliament.bg/tv/?page=cstream&lng=1&ID=2

              Голям цирк, голямо чудо, само и само да докопат милиардите заем.
              Ментата се е развихрила като че ли тя ще харчи парите

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Lideri-Online Разгледай мнение
                ПОДКРЕПЯМ, БИЗНЕС СЕ ПРАВИ С КРЕДИТИ И ГОЛЯМ ЗАМАХ.
                ЦЯЛ СВЯТ ЖИВЕЕ НА КРЕДИТ, А НИЕ ТУКА ЗА НЯКАКВИ ВЪШЛИВИ МИЛИАРДИ ПРАВИМ ОТ МУХАТА СЛОН.

                Така е, но ти говориш за БИЗНЕС !!! Какъв точно "бизнес" упражняват с тия милиарди управляващите ни дегенерати, освен развъждането на цигани? А за тая стока нещо няма никакво търсене в световен мащаб !!!
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • А в Бг както обикновено всичко е с главата надолу - "десните" ГЕРБ гласуват и прокарват дефицит , а "левите" БСП са против дефицита . Цирк - ГОЛЕМ !

                  Коментар


                  • Рефинансирането да , дефицита по принцип - не .Макар че и за него има логично обяснение

                    Коментар


                    • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...nkite/?ref=rss

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                        Ама за връщаето на заема от Фонда никой не говори - дефицити залагат за идните години, а тия 4 милиарда коя година ще се върнат или по колко на година. Те къде са заложени, някой управляващ каза ли по ТВ, или там ни занимават с колесници
                        Няма бе, приятелю.Случаят е забравен.Свърши.Заводът Рубин вече се превъртя.
                        Чакаме и БТК скоро.КТБ ще остане без активи за осребряване, докато съдът реши дали правомерно е отнет лиценза или не.Welcome to Bulgaria.
                        Last edited by andy2000; 12.02.2015, 15:26.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          За КТБ вече никой не говори.Темата е приключена.Наказани няма да има.
                          Айде юруш на следващите милиарди.
                          Ама за връщаето на заема от Фонда никой не говори - дефицити залагат за идните години, а тия 4 милиарда коя година ще се върнат или по колко на година. Те къде са заложени, някой управляващ каза ли по ТВ, или там ни занимават с колесници
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                          Коментар


                          • Иначе и аз не съм фен на заема.

                            Ако управлявах (обаче нито управлявам нито искам), щях да изтегля сега един може би наполовина, за да може в подходящ момент да покрия старите с по-висока лихва. Покриването на старите обаче нямаше да е сега, защото старите облигации в момента са много скъпи за купуване - ще ги купя след няколко години когато цените им се срутят пак. А ако ми трябват пари за харчене и популизъм, щях да съкратя администрацията до размер от живково време 11 800 човека, а останалите компетентни чиновници да пратя в частния сектор да се доказват или на трудовата борса. Със спестените пари (много пара и много-много милиарди) може да се прави всичко. Обаче нито управляваме ние, нито поне аз имам мераци за управляване.

                            Дълг ще има искаме или не!

                            Заложен бе още при Дянков, Орешарски продължи да изпълнява програмата, а сега новите вече ще го вземат в пълен размер. Това е положението! И да мрънкаме и да не мрънкаме полза няма, така, че няма защо да се ядосваме за неща които не зависят от нас. Налейте си по едно кафе и да не ви пука.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                              Аз мисля, че тези циркове сега са да доуспят заспалите, после ще кажат - Извинете - ще вземем наполовина, лихвите ще паднат...
                              А тука още се чуват приказки за ония 4 милиарда от КТБ - ми айде първо този въпрос да изяснят!!!
                              За КТБ вече никой не говори.Темата е приключена.Наказани няма да има.
                              Айде юруш на следващите милиарди.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                Аз не одобрявам... защото смятам, че трябва да се вземат поне 100 - 200 милиарда... та да се загроби народеца окончателно... ако и тогава не се събуди Българина, значи е мъртъв...
                                Аз мисля, че тези циркове сега са да доуспят заспалите, после ще кажат - Извинете - ще вземем наполовина, лихвите ще паднат...
                                А тука още се чуват приказки за ония 4 милиарда от КТБ - ми айде първо този въпрос да изяснят!!!
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                                Коментар

                                Working...
                                X