Направо стана грозно. За да има ефект на QE трябваше заема да е банков. Сега реално погледнато български резиденти ще запишат огромна част от дълга и той няма да е външен а вътрешен. Идеята за QE при облигации отпада. Аз съм категорично за идеята. След като искате размера да е само до сумата за рефинансиране, то е логично да кажете от къде ще се финансира дефицита?
Няма да коментирам дума по дума.
По повод на тематиката от горното - предпочитам Бг резиденти, ОСОБЕНО БГ БАНКИ, да бъдат заменени доколкото е възможно като държатели на държавен дълг.
Освободеният ресурс да търси приложение в реалния сектор.
За финансиране на дефицити.
Краде се много, краде се безогледно, краде се постоянно
Не го казвам аз, нищо че има много емоция в тази теза.
Десният по подразбиране е творец и стопанин.
Нека има дефицити, но обясни и докажи, че ще ги направиш заради инвестиране в среда и инфраструктура, която утре ще роди продукти и услуги с висока доб. стойност.
Като ударен съм за разкритията при Тонев. Мислех, че е един светъл, темелен човек. С широк поглед и респектираци познания по много въпроси, дори несвързани с медицина.
Дълговете са 100 и кусур млн. ВБ. Не знам, колко са окрадени, М. Константинов има хипотеза.
Защо да се тегли дълг, когато той доказано не работи и с парите са злоупотребява?
Коментар