IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Направо стана грозно. За да има ефект на QE трябваше заема да е банков. Сега реално погледнато български резиденти ще запишат огромна част от дълга и той няма да е външен а вътрешен. Идеята за QE при облигации отпада. Аз съм категорично за идеята. След като искате размера да е само до сумата за рефинансиране, то е логично да кажете от къде ще се финансира дефицита?
    дддд, Забелязал съм, че уж като цяло се разбираме, но има моменти, при които (вероятно заради пестеливо писане) оставам леко озадачен.
    Няма да коментирам дума по дума.
    По повод на тематиката от горното - предпочитам Бг резиденти, ОСОБЕНО БГ БАНКИ, да бъдат заменени доколкото е възможно като държатели на държавен дълг.
    Освободеният ресурс да търси приложение в реалния сектор.

За финансиране на дефицити.
    Краде се много, краде се безогледно, краде се постоянно
    Не го казвам аз, нищо че има много емоция в тази теза.
    Десният по подразбиране е творец и стопанин.
    Нека има дефицити, но обясни и докажи, че ще ги направиш заради инвестиране в среда и инфраструктура, която утре ще роди продукти и услуги с висока доб. стойност.

Като ударен съм за разкритията при Тонев. Мислех, че е един светъл, темелен човек. С широк поглед и респектираци познания по много въпроси, дори несвързани с медицина.
    Дълговете са 100 и кусур млн. ВБ. Не знам, колко са окрадени, М. Константинов има хипотеза.
    Защо да се тегли дълг, когато той доказано не работи и с парите са злоупотребява?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      отмиране на българския характер на тези земи - това, и то до 10 години, никакви 50-60 ....

Горанов е много неадекватен и говори абсолютни глупости.
      Много е изнервен и постоянно се заяжда с БКП-то от трибуната.
      УжасТТТ
      Отмирането няма как да стане - само ще се мъчим и топим. Няма как: защото Българският народ е жилав, препитава се с труд и затово ще оцелее, докато хъхрещата паплач (единствената реална заплаха за отмирането на) е неспособна да се издържа самостоятелно и ако няма кой да я храни, ще измре.

Поведението на горанов не е изненада - той е копие на дебилния си господар - само дето е по млад и с(може би купена) диплома. Наглост и арогантство без никакво покритие и в същото време страхливост. Защото колкото и да е глупав, разбира, че проблемът е не в дългат, но в дефицитът и то не в приходната, но в разходната част - ама не смее да го каже.

Мито е прав - рано или късно ще трябва да унищожим паразитната сган, която ни загробва - ама по-късно ще е по-болезнено.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от das Разгледай мнение
        Черешаря не е адекватен, изглежда толкова зле, колкото беше Искров лятото като хлопна КТБ-то. Има нещо и той го знае, и нещото определено не е нещо добро. Май ще обръщам всички лефчета във валута ...
        Done already

Коментар

• Черешаря не е адекватен, изглежда толкова зле, колкото беше Искров лятото като хлопна КТБ-то. Има нещо и той го знае, и нещото определено не е нещо добро. Май ще обръщам всички лефчета във валута ...

Коментар

• Първоначално изпратено от s3 Разгледай мнение
            Горанов знае, че няма избор, без заема и новите пари знае че всичко ще замине и банки, и борд, и ще стане пак 97-ма година.
            От друга страна знае, че заема ще сложи край на кариерата му, както стана навремето с Виденов.
            Ситуацията е луз/луз, руска рулетка за Горанов.
            97 ще си дойде със или без заема - колкото по-бързо толкова по-малко ще боли
            Заема само ще отложи идването и временно

Коментар

отмиране на българския характер на тези земи - това, и то до 10 години, никакви 50-60 ....

УжасТТТ
              Горанов знае, че няма избор, без заема и новите пари знае че всичко ще замине и банки, и борд, и ще стане пак 97-ма година.
              От друга страна знае, че заема ще сложи край на кариерата му, както стана навремето с Виденов.
              Ситуацията е луз/луз, руска рулетка за Горанов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                т.е. познах за бройката - за съжаление ще позная и за резултата. В обществото ни няма вече съпротивителни сили, затова вариантите пред Бг са 2 - революционен с доста кръв и кавкото остане и еволюционен на постепенно (до 50-60 години макс) отмиране на българския характер на тези земи. Дано не съм жив да видя второто, но вероятността за него е огромна, а в моя род са дълголетници...

УжасТТТ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  т.е. познах за бройката - за съжаление ще позная и за резултата. В обществото ни няма вече съпротивителни сили, затова вариантите пред Бг са 2 - революционен с доста кръв и кавкото остане и еволюционен на постепенно (до 50-60 години макс) отмиране на българския характер на тези земи. Дано не съм жив да видя второто, но вероятността за него е огромна, а в моя род са дълголетници...
                  Дупе готино, има и трети вариант със или без заем - срив на баМММковата система падане на ВБ почваме печатане, избиваме всички гадове и крадци и бавно но мъчително отлепваме от дъното но този път завинаги.
                  Колкото по-бързо стане този вариант толкова по-безполезнено ще мине

Коментар

• Ако ПФ не се бяха запънали миналата седмица, всичко отдавна да беше минало и заминало и никой вече нямаше и да помни.
                    Нека да минава по-бързо гласуването и да го забравяме. Ясно е, че на нас ни трябват пари и новият външен държавен заем няма алтернатива. Дано ПФ да са се вразумили и да подкрепят вземането на парите. После, всяко чудо за три дни, другата седмица никой няма и да помни.

Коментар

Предложението на Местан да се отложи гласуването на дълга не мина, а в залата бяха 216 дупетата.Т.е. за дълга ще трябват грубо 108 гласа, за да мине ...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Предложението на Местан да се отложи гласуването на дълга не мина, а в залата бяха 216 дупетата.Т.е. за дълга ще трябват грубо 108 гласа, за да мине ...

Коментар

• Гледайте на живо парламента, минитър Горанов говори и обяснява за новия външен държавен заем.

Коментар

• Платформата сочи, че ще е поредният ден БЛАТО. Оборот 2 х.лв. и тишина.
                            Искам да е друга страната ни и част от това е постижимо като не случват подобни неща, както с намеренията за тези заеми.
                            За това става дума.

дддд, проявих старание да внимавам с приказките, но снощи бях подпалил моторетката и може да съм изпуснал неподходяща дума. Пък и виждаш, как съм писал. Като развързан. Нека си стоят грешките - за доказателство.
                            Нямам проблеми с думата "извинявай", ако се налага.

Сега пиша защото получих поредния удар. Този път доста по-сериозен. От там, от където той не трябва да идва. От реформаторите.
                            Пътьом тази сутрин чух изказване на Г. Караджов по една тв. Някакъв финансист - Проданов (не го разбрах от коя партия е) заяви, че представената от Горанов справка по падежите е невярна. За 2015 даде пример с две платени облигации през януари.
                            Помним, че предишни бяха теглили пари целево. Скоба - тук е удачно да обясня, че очевидно при последното ми търсене на инфо за резерва, съм запомнил цифрата 9 млрд. Снощи също казах 9. Грешка е (би трябвало да е), междувременно е станал по-скоро седем и обяснението е очевидно в двете плащания. Става дума за глобалните облигации на Велчев - около 1,1 млрд щд и още една сума към Парижкия клуб - общо порядък 2,1 млрд лв.

И последва драма. Караджов нещо се обърка и каза, че това не било погасяване, а рефинансиране. Как така рефинансиране? Ако през януари тайно е теглен нов дълг - тогава 2,1 млрд лв. би трябвало да си стоят още в резерва, а тях ги няма. Къде са?
                            Караджов продължава да се оплита: ама сега лихвите са по-добри и ние със 16-те млрд. пак ще рефинансираме тези 2,1.

Нова драма! Проданов пита, а кога е новият падеж на тези нови 2,1.
                            Караджов мънка и накрая отговяря: 2022!

Е, чакай де, нали ставаше дума за рефинансиране на дългове с падеж до 2017?
                            Мълчание.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Бахти и емоциите около този "заем". При положение че ИЗОБЩО не става въпрос за заем от 16 милиарда, ами за сключване на договор с банки, с които да работи правителството следващите 3 години.
                                Тегленето на 6-7 милиарда тази година е уредено със закона за държавния бюджет за 2015та.
                                Другите заеми ще бъдат уредени в другите бюджети. За какво е целият този шум изобщо не мога да разбера. Очевидно в момента върви някаква друга огромна далавера, а този шум е за отклоняване на вниманието.
                                Каква ли е минавката,която ни прилагат? Клатят ни, обаче не мога да схвана как?
                                И проф. Ч. Николов пише по-долу за възможна "голяма тайна".
                                Прав си, че тук става дума за договор за агентство с банки, но в хипотеза на ратифициран договор до пълен размер, спорът по същество ще се води по-трудно.
                                Пък и южняци сме си: важното е да се спори, да се мрази и да не сме съгласни.
                                За какво точно? Абе, на кого му пука. Всички са маскари!

Коментар

Working...
                                X