IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бахти и емоциите около този "заем". При положение че ИЗОБЩО не става въпрос за заем от 16 милиарда, ами за сключване на договор с банки, с които да работи правителството следващите 3 години.
    Тегленето на 6-7 милиарда тази година е уредено със закона за държавния бюджет за 2015та.
    Другите заеми ще бъдат уредени в другите бюджети. За какво е целият този шум изобщо не мога да разбера. Очевидно в момента върви някаква друга огромна далавера, а този шум е за отклоняване на вниманието.
    Каква ли е минавката,която ни прилагат? Клатят ни, обаче не мога да схвана как?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Хахаха - когато земята се изкупува само от един човек в дадено землище - защото до това ще доведе този закон и този един купувач извива ръце, заплашва и прави простотии не на 300 на 100 лева на декар ще продават.
      Ще продават на 100 ама друг път.Никой не продава под 1000 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Е че ГЕРБ ако сринат цената на земята ще ми станат любимци ама надали ще могат.Няма вече балами да продават по 300-400 кинта.Масово искат 1000 кинта
        Хахаха - когато земята се изкупува само от един човек в дадено землище - защото до това ще доведе този закон и този един купувач извива ръце, заплашва и прави простотии не на 300 на 100 лева на декар ще продават.

Коментар

Мен лично не ме интересува. Нямам акции във фондове за земя и не мисля да имам. Нямам земя поне не пряко и съответно не мисля да продавам земя. Ако се срине цената на земята - много - в което съм на 100% сигурен просто ще купя земя след като го премахнат този закон. До тогава това ще е тотално скапана инвестиция. Нисколиквидна, нискодоходна и високо рискова.
          Е че ГЕРБ ако сринат цената на земята ще ми станат любимци ама надали ще могат.Няма вече балами да продават по 300-400 кинта.Масово искат 1000 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Kaво си заревал бе мушморок нали ти гласува за тях?
            Мен лично не ме интересува. Нямам акции във фондове за земя и не мисля да имам. Нямам земя поне не пряко и съответно не мисля да продавам земя. Ако се срине цената на земята - много - в което съм на 100% сигурен просто ще купя земя след като го премахнат този закон. До тогава това ще е тотално скапана инвестиция. Нисколиквидна, нискодоходна и високо рискова.

Коментар

ГЕРБ систематично работят за унищожаване на всеки нормален пазар. С ПФ удряха пазара на пенсии. Той може да е несъвършен, но е много по-добър от НОИ. Със земята вече удрят един доста голям пазар, като ефективно работят за картелизирането му. С действията си към банките пък изкривяват банковия пазар като използват държавни пари.

Това което правят от ГЕРБ реално представлява малко по-малко увеличаване на възможностите за трупане на капитал в избрани хора и намаляване на възможностите за трупане на капитал в обикновените хора.

Не мисля че тези им действия трябва да бъдат омаловажавани или да се приписват на неопитност или дори на глупост. Всичко говори че това си е съвсем реален план за ограбване.
              Kaво си заревал бе мушморок нали ти гласува за тях?

Коментар

• ГЕРБ систематично работят за унищожаване на всеки нормален пазар. С ПФ удряха пазара на пенсии. Той може да е несъвършен, но е много по-добър от НОИ. Със земята вече удрят един доста голям пазар, като ефективно работят за картелизирането му. С действията си към банките пък изкривяват банковия пазар като използват държавни пари.

Това което правят от ГЕРБ реално представлява малко по-малко увеличаване на възможностите за трупане на капитал в избрани хора и намаляване на възможностите за трупане на капитал в обикновените хора.

Не мисля че тези им действия трябва да бъдат омаловажавани или да се приписват на неопитност или дори на глупост. Всичко говори че това си е съвсем реален план за ограбване.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Начев, прав си, че не бях прочел повече от една страница назад. Докато "пенсионната реформа" на Горанов е свинщина а историята със земеделската земя е наследена простотия, която те поради глупост не се светнаха да отменят, то действията по дълга са разумни. Проблема идва от лошата комуникация на Горанов и тоталната липса на доверие към почтеността на който и да е българин. Отива и тупва едни 16 милиарда лева в бюджетна комисия без да е поговорил с коалиционните си партньори. Редно беше да им каже за да не се почувстват засегнати и да не се влезе в популизъм. Реално погледнато от нищо се създаде политически хаос. Всеки се упражнява. ГЕРБ рефинансират дълг и водят умерена кейнсианска политика. АБВ, БСП и Атака застъпват неолиберални и крайно десни идеи. Пълен хаос. Направо стана грозно. За да има ефект на QE трябваше заема да е банков. Сега реално погледнато български резиденти ще запишат огромна част от дълга и той няма да е външен а вътрешен. Идеята за QE при облигации отпада. Аз съм категорично за идеята. След като искате размера да е само до сумата за рефинансиране, то е логично да кажете от къде ще се финансира дефицита?
                  Като цяло не виждам никакви икономически аргументи срещу сделката. Единственото, което притеснява хората е, че изглежда леко като празен чек. За съжаление така се прави. Нормално е министерството на финансите да има свободата да може да действа при оптималният според него момент. Нямам ли му това елементарно доверие по-добре да се маха. Въпроса е на кого ще имате доверие да дадете възможност да избере сам точният момент и сума? Ако няма такъв човек то проблема е във вас. Не мога да разбера как е възможно хора, които са убедени, че парите ще бъдат откраднати да не са на площада.
                  Още нещо. Аз не харесвам Горанов, не защото е тъп, както се твърди във форума. Според мен той не е глупав а поставя на първо място интересите на бюджета, после на реалната икономика и чак на трето сме ние. Затова всеки път при конфликт между нас и бюджета ще губим. Самоуверен е до наглост и няма да се поколебае да ни прегази стига с това да подобри бюджета или икономиката. Менда може да е много тъпа, но Горанов видимо не е. Той успя да надскочи очакванията ми. Те определено бяха много ниски.
                  Вас така ли ви учат там - дълго бла бла и общо взето нищо ...
                  Отново съм на 95% категорично несъгласен с тебе.
                  Черешаря и QE ... ...смятал да подобрява икономиката
                  за земята било наследено и не се усетили ..... и т.н....под достойнството ми е да коментирам подобни глупости.

Коментар

• Дддд, какъв е проблема всяка година да си подписват по едно таково за размера на дефицита? Тъкмо могат и други банки да поканят...няма да изсипят толкова такси ,-2-3 точки + поне още 0,5% после.
                    Иначе си прав - менТа е тъпа....и тая тетка Диана също, а Горанов не е тъп, напротив -много е хитър. Но не бюджета е на първо място - това е проблема.

Начев, бих писал колкото теб, ама таблета е крива работа...пак ми изказваш мнението по-разбираемо от мен си. Заподозрян си за мое алтер-его

П.п. къде отиде темата за горанов? Че има нови бисери от днес и вчера

Коментар

• Начев, прав си, че не бях прочел повече от една страница назад. Докато "пенсионната реформа" на Горанов е свинщина а историята със земеделската земя е наследена простотия, която те поради глупост не се светнаха да отменят, то действията по дълга са разумни. Проблема идва от лошата комуникация на Горанов и тоталната липса на доверие към почтеността на който и да е българин. Отива и тупва едни 16 милиарда лева в бюджетна комисия без да е поговорил с коалиционните си партньори. Редно беше да им каже за да не се почувстват засегнати и да не се влезе в популизъм. Реално погледнато от нищо се създаде политически хаос. Всеки се упражнява. ГЕРБ рефинансират дълг и водят умерена кейнсианска политика. АБВ, БСП и Атака застъпват неолиберални и крайно десни идеи. Пълен хаос. Направо стана грозно. За да има ефект на QE трябваше заема да е банков. Сега реално погледнато български резиденти ще запишат огромна част от дълга и той няма да е външен а вътрешен. Идеята за QE при облигации отпада. Аз съм категорично за идеята. След като искате размера да е само до сумата за рефинансиране, то е логично да кажете от къде ще се финансира дефицита?
                      Като цяло не виждам никакви икономически аргументи срещу сделката. Единственото, което притеснява хората е, че изглежда леко като празен чек. За съжаление така се прави. Нормално е министерството на финансите да има свободата да може да действа при оптималният според него момент. Нямам ли му това елементарно доверие по-добре да се маха. Въпроса е на кого ще имате доверие да дадете възможност да избере сам точният момент и сума? Ако няма такъв човек то проблема е във вас. Не мога да разбера как е възможно хора, които са убедени, че парите ще бъдат откраднати да не са на площада.
                      Още нещо. Аз не харесвам Горанов, не защото е тъп, както се твърди във форума. Според мен той не е глупав а поставя на първо място интересите на бюджета, после на реалната икономика и чак на трето сме ние. Затова всеки път при конфликт между нас и бюджета ще губим. Самоуверен е до наглост и няма да се поколебае да ни прегази стига с това да подобри бюджета или икономиката. Менда може да е много тъпа, но Горанов видимо не е. Той успя да надскочи очакванията ми. Те определено бяха много ниски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        230 търтея няма да има, та аквото ще да стане, може да вържа бас и за това
                        За съжаление си преклаено прав в последното изречение, колкото и д ане ми се иска да го кажа
                        Мирянин Груев като се заговори за гъз ставаш прекалено чувствителен. Съвета ми е да завъртиш аватарчето и да кажеш че ти дреме на пут*ата.

Коментар

• 230 търтея няма да има, та аквото ще да стане, може да вържа бас и за това
                          За съжаление си преклаено прав в последното изречение, колкото и д ане ми се иска да го кажа
                          Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          ПрофесорЕ, специално за това гласуване залата ще е пълна - по-скоро към 230 търтея минимум ще има.Ако направят врътката ГЕРБ + РБ 84 + 23 = 107 да са достатъчни да мине това, демек да има около 210 тупана ще стане голям цирк...
                          То като се замисля за БКП и Юруш е добре този дълг да мине, за да могат после да говорят за това във всяка изява... ДПС играят с Бойко и съм изненадан, че няма да гласуват ЗА, но пък може да дойдат 18 човека и с още десетина да спихнат нужните гласове до 106-7 Абе все в гъ*, и все в нашия ...
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            явно си доста незаопознат с родната политическа действителност от една страна, а от друга - с конституционното право Бюрека няма да гласува ЗА, не му следиш изявите, а той има 3 депутата, останалите 12 (11 от БДЦ и БарДакова) ще гласуват ЗА, все пак те са хора на Ковачки, а той има интерес да му гласуват ЗА. Така че чисто формално нямат 121 гласа без псевдопатриотите. Обаче не им й трябват 121 гласа, трябват им 50% +1 от гласувалите, а колко ще са гласувалите - не знам, предполагам около 210 човека, т.е. ще им трябват не повече от 106-107 гласа ЗА. С други думи - имат ги, но ако се наложи, поради отсъствия на някого, няма проблеми, псевдопатриотарите ще гласуват "по съвест", ама Импето да им бере грижата, той все гласува за идиоти, уж против Тиквун, а реално за него

Мога да вържа бас с всеки, че заемът ще мине. Желаещи? Или пак ще стане като дебата с Малякия - пожелателното мислене, че няма да ги бейлаутват до дупка, а желание да сключим бас, че реално ще ги финансират вовеки веков - никой
                            ПрофесорЕ, специално за това гласуване залата ще е пълна - по-скоро към 230 търтея минимум ще има.Ако направят врътката ГЕРБ + РБ 84 + 23 = 107 да са достатъчни да мине това, демек да има около 210 тупана ще стане голям цирк...
                            То като се замисля за БКП и Юруш е добре този дълг да мине, за да могат после да говорят за това във всяка изява... ДПС играят с Бойко и съм изненадан, че няма да гласуват ЗА, но пък може да дойдат 18 човека и с още десетина да спихнат нужните гласове до 106-7 Абе все в гъ*, и все в нашия ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Да бе, да. Аз НЕ БИХ дал на тая държава няколко МБ с лихва 2%, впрочем бих се замислил и за кредит с лихва 8%. С какво по дяволите е обезпечен тоя кредит - с ромове-бенефициенти са права и социални помощи ли или с голямата морда на бойкоборисов, или с интелектът на черешарят, или с финансовата компетенция на менда?

Скаридоокоят галош с пъпешовидна тимберица разправя, че заемът ни бил нужен, за да може държавата да си плаща сметките... КОИ сметки, бе - опулен - война ли сме загубили, репарации ли плащаме, питейна вода ли трябва да купуваме, щото сме пустиня, ток ли не си произвеждаме? Защо никой не каже, че тия "сметки" всъщност са издръжката на всевъзможните паразити? Истината е, че ако спрем издръжката и развъждането на ромовете, ако орежем администрацията до нормална численост, ако изхвърлим от ушевото и казармата нищо невършещите и дори физически негодни туфлеци, ако скъсаме противоконституционните договори с американските ТЕЦ-ове и ВЕИ-тата, не само че няма да има нужда от нов дълг, но и съществуващия ще изплатим за 3 години, без да си даваме зор !!!

Ама за това трябва КУРАЖ, трябват топки един вид, да кажеш на сганта, че повече няма да я храниш наготово.
                              +1001

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Ти видя ли я какво Кайенче кара? Нея не я мисли.
                                ГЕРБ + РБ + БДЦ правят 121, но ми се струва доста трудно да се случи, т.к. все някой ще отстъства от залата.Патриотите едва ли биха се хвърлили в тази авантюра, така че вотът по-скоро да не мине.

Абе Jay, пази някаква хигиена за окото, сега няма да вечерям.
                                явно си доста незаопознат с родната политическа действителност от една страна, а от друга - с конституционното право Бюрека няма да гласува ЗА, не му следиш изявите, а той има 3 депутата, останалите 12 (11 от БДЦ и БарДакова) ще гласуват ЗА, все пак те са хора на Ковачки, а той има интерес да му гласуват ЗА. Така че чисто формално нямат 121 гласа без псевдопатриотите. Обаче не им й трябват 121 гласа, трябват им 50% +1 от гласувалите, а колко ще са гласувалите - не знам, предполагам около 210 човека, т.е. ще им трябват не повече от 106-107 гласа ЗА. С други думи - имат ги, но ако се наложи, поради отсъствия на някого, няма проблеми, псевдопатриотарите ще гласуват "по съвест", ама Импето да им бере грижата, той все гласува за идиоти, уж против Тиквун, а реално за него

Мога да вържа бас с всеки, че заемът ще мине. Желаещи? Или пак ще стане като дебата с Малякия - пожелателното мислене, че няма да ги бейлаутват до дупка, а желание да сключим бас, че реално ще ги финансират вовеки веков - никой
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X