IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Още ли не схванахте с календара, че радка е на дългогодишна позитановско-турска хранилка? С кефал, мнз, ойо, 87, кат123 и други прясно поникващи ...
    Ми не мисля, че е на позитановско-турска хранилка, а на банкянска, но съм схванал от ден първи, даже съм я поздравявал, че не го крие. Но това не е повод да и мълча

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Егати цирка .... трагедията е голяма.
      само, че на всички им е много забавно и се хилят, като тикви
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Егати цирка .... трагедията е голяма.
        Дали, обаче, не е предварително режисирана - нямам вяра на тези там
        Предлагам дебатът да се проведе извън НС -в една предизборна кампания и хората да решат!
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Егати цирка .... трагедията е голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Може ли да посочиш в кой сектор да бъдат насочени парите, защото по мнението на банкерите няма такъв. Познавам се добре с хора работещи в 4 банки/ различни/ , според тях всички се ослушват и никой не инвестира никъде, наскоро познати си продадоха магазина, жената стана фризъорка, а мъжа мотокарист в германия. Банките за пълни с пари, независимо от лошите кредити, от където и да поискаш от там ще ти дадат кредит
            Парите е ясно, че няма къде да бъдат насочени, но е постижимо плавно намаляване на лихвите до отрицателни по депозити и с2-3 % по кредити/за потребителските дори 5-6 %/. Това ще раздвижи донякъде потреблението и след това може и да има къде да бъдат насочвани.

Коментар

• Когато се взима заем, най-важен е размерът на годишните разходи по обслужването му и срокът за изплащане. Не съм видял нито за стария дълг, нито за новия, за да може да се сравни и да се вземе страна.
              Насила хубост - наужким лудост !

Коментар

Може ли да посочиш в кой сектор да бъдат насочени парите, защото по мнението на банкерите няма такъв.
                +1 A банкерите са следващите премиери, официално!
                Рестарт, пардон - Оставка !
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                  Не знам ясния и категоричен отговор на този въпрос. Не искам да се измъквам с общи приказки. Знам за проблемите.
                  Споделих само само за някакви принципи и подходи.
                  Отнякъде трябва да се започне и стъпка по стъпка да се оздравява средата и да се гради доверие
                  Нямам никакви илюзии за дереджето.
                  И какво да правим - да отпуснем ръцете, да угасим тока ?!
                  Колкото по-бързо угасиш този ток толкова по-лесно и бързо ще светнеш с новия

Коментар

Може ли да посочиш в кой сектор да бъдат насочени парите, защото по мнението на банкерите няма такъв. Познавам се добре с хора работещи в 4 банки/ различни/ , според тях всички се ослушват и никой не инвестира никъде, наскоро познати си продадоха магазина, жената стана фризъорка, а мъжа мотокарист в германия. Банките за пълни с пари, независимо от лошите кредити, от където и да поискаш от там ще ти дадат кредит
                    Не знам ясния и категоричен отговор на този въпрос. Не искам да се измъквам с общи приказки. Знам за проблемите.
                    Споделих само само за някакви принципи и подходи.
                    Отнякъде трябва да се започне и стъпка по стъпка да се оздравява средата и да се гради доверие
                    Нямам никакви илюзии за дереджето.
                    И какво да правим - да отпуснем ръцете, да угасим тока ?!

Коментар

• Да понамалим леко държавните разходи?????
                      Нека правителството излезе с такива предложения и разчети, така, че повече да не се налагат нови кредити, т.е. балансиран бюджет.
                      А сега какво - вече сме ги изхарчили, свършен факт !!!!!
                      Едно е да използваме думичката дефицит в бюджета, съвсем друго е да видиш какъв голям кредит трябва да гушнеш !!!!!

Коментар

Бачкам до Графа, всеки ден се затваря някой магазин, после се отваря друг. След 3 месеца и той затваря, идва друг, и така един безкраен цикъл.Проблемите пред инвеститорите в БГ са следните и са доста трудни за решаване :
                        1.Нямаме съдебна система
                        2.Ужасно тежка и тромава администрация, която мачка бизнеса
                        3.Българина, с малки изключения (на които свалям шапка), няма нужните познания, мързи го да разучи ноу хауа и средата, в която ще инвестира. Мой познат направи офис за ремонт на компютри - наби едни 10 000 лева само за офиса.Като го попитах имаш ли бизнес план, ако не това, то поне на една салфетки приходи/разходи? Ми не, то има много хора, които ме търсят дрън, дрън
                        Или друг пример - виждат, че върви баничарницата и през 3-4 магазина правят баничарница без ноу хау и ей така да пробват.Резултатът е ясен ...

Коментар

Значи някой им го е купил магазина и е поел щафетата, какво притеснително стана?

Коментар

дддд, По повод на тематиката от горното - предпочитам Бг резиденти, ОСОБЕНО БГ БАНКИ, да бъдат заменени доколкото е възможно като държатели на държавен дълг.
                            Освободеният ресурс да търси приложение в реалния сектор.

Защо да се тегли дълг, когато той доказано не работи и с парите са злоупотребява?

Коментар

За Тонев предполагам, че се шегуваш, защото от години беше ясно.

Относно БГ банките - те и в момента са свръхликвидни и имат много пари, но няма на кой да ги дадат.Ако ги отрежат и ДЦК да купуват положението ще стане още по-лошо, а те тези неща ги компенсират само по един начин (т.к. не притежават нужните умения и компетенции за друг) - повишаване на таксите.
                              Анди, срам или не, но наистина не съм знаел за Тонев. Следил съм обществени изяви, отношение по повод на исторически събития и този човек ме е респектирал с познанията си. Е, да! Ерудиция и интелект не са гаранция за нищо. Канализирани в лоша посока, увеличават щетите.
                              Значи, моя грешка.

На тази страна и трябват закон, ред, приятелска среда за креативните хора, потребление, инвестиции.
                              За кратки срокове и дори с цената на дефицит това трябва да стане. Иначе, колегите са очертали перспективата - game over. Рила и Пирин ще си стоят, но ще разпилеем и погубим генетичната си линия, рода си, емоциите си. Без тях си нечовек.

А тръгне ли един процес на оздравяване - тогава внимателно да се излиза на излишъци. Много внимателно.

Коментар

ОСОБЕНО БГ БАНКИ, да бъдат заменени доколкото е възможно като държатели на държавен дълг.
                                Освободеният ресурс да търси приложение в реалния сектор.

Като ударен съм за разкритията при Тонев. Мислех, че е един светъл, темелен човек. С широк поглед и респектираци познания по много въпроси, дори несвързани с медицина.
                                Дълговете са 100 и кусур млн. ВБ. Не знам, колко са окрадени, М. Константинов има хипотеза.
                                Защо да се тегли дълг, когато той доказано не работи и с парите са злоупотребява?
                                За Тонев предполагам, че се шегуваш, защото от години беше ясно.

Относно БГ банките - те и в момента са свръхликвидни и имат много пари, но няма на кой да ги дадат.Ако ги отрежат и ДЦК да купуват положението ще стане още по-лошо, а те тези неща ги компенсират само по един начин (т.к. не притежават нужните умения и компетенции за друг) - повишаване на таксите.

Коментар

Working...
                                X