IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Западната цивилизация е основана на РИМСКО ПРАВО, дали са ни и латинската азбука, бетона, без който не могат да се строят многоетажни сгради и т.н.
    Обиковено войните са били защитни, често брадатите са нахлували в опит да заграбят натрупаното от разделение на труда богатство.
    Божествата са били идеали на човешки качества.
    Имали са се за спасители на света, защото отвъд границите е било тъмнина, воюващи помежду си племена.

Римската цивилизация е била разрушена от вирус (мозъчен) лъжата за еврейски цар зомби, който "иска" всички да се откажат от това което имат, да си дават и другата буза, че висша ценност е да си овца и жертва. И хората са престанали да разчитат на себе си.

Грабителски са ислямските халифати и султанати, като спре джихадът, следвал винаги упадък, защото не са били самоподържащи се.

На това положение сме, защото много не знаят основните и важни неща, а хулят ей така. Ако не ти харесва римското наследство, има държави които не са основани на римско право, алтернативата е такива основани на шериата - кеф ти Сомалия, кеф ти Афганистан, Бангладеш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Да производството ми е био.Да имам си един основен и не лош доход.Имам и доход от земеделие който също не е лош и е достатъчен да живея с него и без другия.Земеделието не знам дали е сложен бизнес но си е готино нещо особено градинарството и овощарството.Айде наздраве аз съм на гъмза.
      Сложен и готин бизнес е...И не е за всеки..Трябва да ти е в сърцето...Като на теб..

А не като Импето,щял да даде на мангалите земя и да правили земеделие....Боже Господи...Че те ако насеят две щайги картофи,ще извадят една...Е има си и изключения...

Ха наздраве,Бате Пешо ...Аз съм на маврудче....Като меча кръв е..

Коментар

• Пак някакво жалко скимтене на паразитни лентяи...Разтягат се лакърдии за равенството и ала бала. Не завиждайте, а работете здраво, че да имате. "Ама аз такова, много е трудно, те всички са крадци, мошеници ала бала.... " Това мислене е диагноза за жалост на голямата част от Булгаристанското население...
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Пешо, брал ли си боровинки ? - сигурно да...
          Знаеш ли колко човека трябва да наберат боровинките за един консервен комбинат ? - предполагам си представяш....
          Гледал ли си по Дискавъри колко човека берат червената боровинки в щатите ? - сигурен съм , че не !

ЕДИН С КОМБАЙН....
          Знаеш ли как ? Полетата са като оризища. Като узреят боровинките пуска водата и ги покрива с вода. Нещо средно междо комбайн и лодка , започва да върти водата...Боровинките изплувати покриват цялото водно огледало. Машината ги засмуква в единия край и пълни щайгите в другия....Те това е....
          Чиче брал съм разбира се.А това по Дискавъри го мани.Това е за граждани....

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
            Чиче,според мен,Бате Пешо е нещо като биоземеделец,ама не съвсем...Има си един основен и не лош,ама -НЕземеделски доход......и от там,к"вото стане...Ама ако го няма основния доход,мако по-различна песен ще запее....
            Тя и майка ми ,пенсионерка в малък провинциален град,е нещо като биоземеделец... Ама без пенсията и без.......мъка....мъка

С две думи,-или земеделието ти е БИЗНЕС,доста сложен в днешни времена и не за всеки....,или си имаш доход и земеделието ти е хоби,за огромна част от днешния човек,хоби-лукс,колкото и странно да звучи...Не е привлекателен като основна заетост за един наемен работник,по простата причина ,че е сезонен...Бачкаш три-четири месеца,да речем че вземеш и хубави пари ...ами останалите 7-8 месеца от година ,К"во пра"им?!И кой работодател ще те търпи-летото на полето,па зимата при него..?!Може и още много да се каже по въпроса,ама не ми се пише,пък и изоставам с винцока... Ха Наздраве на всички!
            Да производството ми е био.Да имам си един основен и не лош доход.Имам и доход от земеделие който също не е лош и е достатъчен да живея с него и без другия.Земеделието не знам дали е сложен бизнес но си е готино нещо особено градинарството и овощарството.Айде наздраве аз съм на гъмза.

Коментар

• А бе тая тема всъщност за какво е.... Краставици,домати,римляни....Ма и аз,на някое и друго вино,като видя интрига,и гледам веднага да се включа,ама за к"во става въпрос...,един Господ знае...
              Last edited by retro_69; 15.01.2014, 00:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                Чиче,сигурен ли си ,че са боровинки!!!Да не са лимонадки!!!
                По формата и цвета ли ги позна!!!
                То е сигурно ,че не са боровинки,ама от тия баш "боровинки" се продават и се консумират сигурно в милион пъти повече ,отколкото истинските...

П.С.А от истинските/и червени , и черни/,при едно походче из Стара планина това лято,си нямате и представа к"ви находища набарахме и к"во лапотене падна..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Да - абсурд - да плащаме пожизнена издръжка на някакви изроди, уж за да не крадат и тероризират хората - но те не спират да го правят - и това е абсурд на толерастията.

Възстановява се законът за изтребление на разбойниците (той не е и отменян де) и проблемът се решава за 168 часа. Откъде накъде в течение на един живот на някаква отрепка ще и се наливат стотици хиляди ей-така - при положение, че един патрон за пистолет или шмайзер струва стотинки?

За Рим - нека отклоняваме темата - но те практицизират гръцкото мечтателство. Гръците са живеели и философствували в дървени колиби, а римляните са строили за вечността.

Е-ее! Оля се! Само римски камъни, а от гърците и останалите нищо! Той само Диоген е живеел в бъчва!

Със "шмайзера" няма начин да не ги почнат. Засега ги изчакват да им разчистят терена от нормалните и после бой по простите кратуни.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                    Задавам въпрос към противниците на ББД. Как ще се реши проблема с безработицата в бъдеще?
                    Ще станат слуги на тези, които работят. Ще им масажират краката, ще им чистят тоалетните и ще им бършат задниците. Безработица викаш? Ами то и сега уж имало безработица. Само че има малка разлика между това, което искаш да работиш и това което можеш да работиш. Схващаш ли? Ти може да искаш да си млад меринджей с 200к годишна заплата, ама можеш само да метеш улиците.

Коментар

Знаеш ли колко човека трябва да наберат боровинките за един консервен комбинат ? - предполагам си представяш....
                      Гледал ли си по Дискавъри колко човека берат червената боровинки в щатите ? - сигурен съм , че не !

ЕДИН С КОМБАЙН....
                      Знаеш ли как ? Полетата са като оризища. Като узреят боровинките пуска водата и ги покрива с вода. Нещо средно междо комбайн и лодка , започва да върти водата...Боровинките изплувати покриват цялото водно огледало. Машината ги засмуква в единия край и пълни щайгите в другия....Те това е....
                      Чиче,сигурен ли си ,че са боровинки!!!Да не са лимонадки!!!
                      По формата и цвета ли ги позна!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                        Каквото и да пишем, ББД си е и сега съществуваща реалност под форма на социални политики и помощи, като е и абсурд докаран от определени причини. Може и да не ни харесва, но може да го приемете като задължителен откуп за спокоен живот, а спокойствието струва пари и ще се дават още, защото сега даваните определено не стигат. Не ми харесва обаче, че за спокойствието на основните виновниците за абсурда плащаме други.
                        Да - абсурд - да плащаме пожизнена издръжка на някакви изроди, уж за да не крадат и тероризират хората - но те не спират да го правят - и това е абсурд на толерастията.

Възстановява се законът за изтребление на разбойниците (той не е и отменян де) и проблемът се решава за 168 часа. Откъде накъде в течение на един живот на някаква отрепка ще и се наливат стотици хиляди ей-така - при положение, че един патрон за пистолет или шмайзер струва стотинки?

За Рим - нека отклоняваме темата - но те практицизират гръцкото мечтателство. Гръците са живеели и философствували в дървени колиби, а римляните са строили за вечността.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

При все това - от лошите римляни всички знаем какво е останало - някои неща (мостове, пътища) са използваеми и до днес. А от тия дето ги изброяваш - какво е останало - освен питекантропски кокъли?

Обществата и цивилизациите с култ към могъществото, богатството, властта, парите, златцето - са дръпали човечеството нагоре - без тия общества и цивилизации още щяхме да се катерим по дръветата.
                          Густо казано!
                          Custodite sortem vestram

Коментар

- Рим е рухнал по съвсем други причини, напримерно:

1. Водопроводът. Малоумниците направили оловен и продължителността на живот се сринала на около 40 години.
                            2. Християнството. То е разрушило традиционната римска религиозна толерантност и хвърлило империята в хаос. Римляните е трябвало да го изкоренят навреме, но... били са подлъгани (също като нас в други условия) от собствената си търпимост.
                            3. Социалната политика. Да, колкото и да е смешно - така е. Още по времето на Неронов стотици хиляди са получавали хляб наготово, вместо да бъдат пратени да копат.

При все това - от лошите римляни всички знаем какво е останало - някои неща (мостове, пътища) са използваеми и до днес. А от тия дето ги изброяваш - какво е останало - освен питекантропски кокъли?

Обществата и цивилизациите с култ към могъществото, богатството, властта, парите, златцето - са дръпали човечеството нагоре - без тия общества и цивилизации още щяхме да се катерим по дръветата.
                            Не ми се спори, но християнството няма нищо общо, дори сплотява скапаната империя, а по-късно с обръщане на друговерци,като унгарците например в християнството, им спестява доста проблеми на западняците.
                            Социалната политика се е водила с крадени от останалите народи пари, така че е нямало проблем за империята.(То май и сега е така?)
                            Римляните реално нямат особени интелектуални и технологически постижения, но са били добри в кражбата и ползване на чужди достижения и труд от всички околни покорени народи - етруски, гърци, келти, траки,... Така че това дето е останало не е точно римско. Наука започнала развитие в Гърция се забавя с хилядолетие и отгоре, чак до Ренесанса.
                            Да бяха само римляните. После и Византия. И там същата картинка.
                            За катеренето по дърветата, цивилизацията, щастието нали знаеш? - няма връзка. Един щастлив като напълни тумбака, друг - нещастен щото яхтата му малка.
                            Last edited by citizen_bg; 14.01.2014, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              За в рамките на ЕС става въпрос да се спестят пари, които се изразходват за социални помощи.Няма как това да окаже инфлационен натиск върху стойността на валутата. Проблем е че някои хора тук дето се правят че работят им изглежда несправедливо помощ за бзработица да е толкова голяма 400 евро. В момента се харчат повече от 400 евро на глава от безработните.
                              Казуса е повече от елементарен и в интерес на истината се предлага реформа която да направи системата по справедлива и по проста и функционираща. Ясно е че тези пари ще повишат потреблението и ще задвижат икономиката.
                              За съжаление се наблюдава реакция, която може да се опише като - аз не искам да съм добре , искам на Вуте да му е зле.
                              Ако ще да е такъв доход, ще трябва да се дава НА ВСИЧКИ. Включително, на милиардерите. само че, за да се даде, ще трябва отнякъде да се вземат тези пари.
                              Откъде?

Коментар

ЕДИН С КОМБАЙН....
                                Чиче,според мен,Бате Пешо е нещо като биоземеделец,ама не съвсем...Има си един основен и не лош,ама -НЕземеделски доход......и от там,к"вото стане...Ама ако го няма основния доход,мако по-различна песен ще запее....
                                Тя и майка ми ,пенсионерка в малък провинциален град,е нещо като биоземеделец... Ама без пенсията и без.......мъка....мъка

С две думи,-или земеделието ти е БИЗНЕС,доста сложен в днешни времена и не за всеки....,или си имаш доход и земеделието ти е хоби,за огромна част от днешния човек,хоби-лукс,колкото и странно да звучи...Не е привлекателен като основна заетост за един наемен работник,по простата причина ,че е сезонен...Бачкаш три-четири месеца,да речем че вземеш и хубави пари ...ами останалите 7-8 месеца от година ,К"во пра"им?!И кой работодател ще те търпи-летото на полето,па зимата при него..?!Може и още много да се каже по въпроса,ама не ми се пише,пък и изоставам с винцока... Ха Наздраве на всички!

Коментар

Working...
                                X