Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kodiak Разгледай мнениеЩом не са много да не е 400 а 1400 :-) И Германия да вдигне двойно и тя Май на вас не ви е ясно как работи системата - държавните пари са дълг. Колкото повече пари има в системата толкова повече трябва да работиш да ги покриеш или да ти вдигнат цената на труда. Само че никой работодател няма да се излъже да плаща двойно повече на някой особено при тази масова безработица. Остава спасението - държавен сектор. Всички да работим за държавата и тя да помпа заплатите както едно време. Не ви ли е познато как завършва всичко ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеЕй,забравихте да ми поръчате истински фъстъчки!!!Чичето нека яде машинни боровинки!!!
Примерът беше за автоматизацията на едно селско производство...
А ти фъстъци брал ли си или само зобкаш - в България дърветата са много високи и трябват специални стълби за да ги стигнеш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеСложен и готин бизнес е...И не е за всеки..Трябва да ти е в сърцето...Като на теб..
А не като Импето,щял да даде на мангалите земя и да правили земеделие....Боже Господи...Че те ако насеят две щайги картофи,ще извадят една...Е има си и изключения...
Ха наздраве,Бате Пешо ...Аз съм на маврудче....Като меча кръв е..
Коментар
-
kodiak
Как ще завърши ли - просто икономиката ще се възтанови, подобни високи нива на безработица не са нормални.Противно на очакванията подобна мярка ще свие безработицата, но ще повиши и заплащането..естественно че тези които работят наистина ще работят и ще изкарват повече от безработните. Сигурно ще има по голяма инфлация като в Китай например 8%, нормално е да има инфлация.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВ Европа няма такъв стандарт - 100лв., но е казано че става въпрос за 400 евро на калпак.Така или иначе пари на калпак ще се раздават и дето протестирате , че се дават на циганите..ако не им дадат знаеш ли онези какво ще направят- ще разрушат всичко най малкото.
АЗ НЕ ПРОТЕСТИРАМ - вчера се зачетох и това ми е мнението.
Чаках да ме разпънат, анатемосат или обявят за цигански барон....Засега се въздържат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВъобще наясно ли сте за какво става въпрос - 400евро никак не е много , в Германия са 940 евро !!!! Германия ще пропадне явно според вас. Леле уникално прост народ сме очевидно!
Коментар
-
Pyramid
В момента под такъв предлог се харчат - раздават повече пари отколкото ако се приеме на всеки безработен на територията на ЕС да се плащат 400 евро месечно ..от там ще дойдат, то е ясно и ще се спeстят пари и няма да има движение на безработни от една страна към друга.Нали не мислиш че емигрират в Англия, защото тук са безработни а там ще намерят работа или пък в Германия.Last edited by supertrader; 15.01.2014, 13:55.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеОтносно ББД.
Това не е ли европейка инициатива за която се събираха подписи ?
По принцип съм против раздаването на калпак и по равно на каквото и да е било....
Само че става въпрос за оцеляване....Напълно съм сигурен, че и сега се раздават по 5-6 програми помощи на изпадналите от класации и за тази цел се поддържа армия от социални и хуманитарни работници....Общините са пълни с хора обслужващи нещастниците...
В какво виждам смисъл от нещо подобно..
Влизаш в някаква класация - безработен, недъгав, болен, недоволен, хъхряк, пръдляк...Попълваш документи , че си такъв и започват да дават по 100 лв на месец( примерно) и 50 лв за дете,за да не загинат от глад. Никакви други - топлинни, енергийни,жилищни, социални, хуманитарни и др. глупости.Трима приемащи и трима контролиращи на 100К жители. ТОЛКОЗ.
Просветна ли ти откъде ще дойдат парите..?
Те ще бъдат същите...даже като ефект ще станат по-малко ....много по-малко....
Щото държавата строи на хъхряците жилища или им раздава готови.....
По- дясно решение от това няма....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gta Разгледай мнениеЗападната цивилизация е основана на РИМСКО ПРАВО, дали са ни и латинската азбука, бетона, без който не могат да се строят многоетажни сгради и т.н.
Обиковено войните са били защитни, често брадатите са нахлували в опит да заграбят натрупаното от разделение на труда богатство.
Божествата са били идеали на човешки качества.
Имали са се за спасители на света, защото отвъд границите е било тъмнина, воюващи помежду си племена.
Римската цивилизация е била разрушена от вирус (мозъчен) лъжата за еврейски цар зомби, който "иска" всички да се откажат от това което имат, да си дават и другата буза, че висша ценност е да си овца и жертва. И хората са престанали да разчитат на себе си.
Грабителски са ислямските халифати и султанати, като спре джихадът, следвал винаги упадък, защото не са били самоподържащи се.
На това положение сме, защото много не знаят основните и важни неща, а хулят ей така. Ако не ти харесва римското наследство, има държави които не са основани на римско право, алтернативата е такива основани на шериата - кеф ти Сомалия, кеф ти Афганистан, Бангладеш ...
Аз на латиница не пиша, както и много други – не ми е абсолютна ценност.
Да видим какво пише за историята на бетона: “Смесването на вар, пясък и вода е много древна техника. Египтяните вече я използват около 2600г. пр.Хр. Един от най-старите варо-пясъчни разтвори е този на пирамидата от Abu Rawash ( или Abu Roach, Abu Roash), изградена вероятно по времето на 4-тата династия. Около 1-ви век, римляните заемат техниката от гърците от Неаполис ползващи я от 5-ти век пр.Хр., като добавят за подобрител вулканичен пясък и счукани керемиди.” - Значи за автентичност на изобретението не може да се говори, както и не може да се твърди, че без римляните нямаше да се стигне до него.
Малко извън въпросът ти, но е интересно, че гърците събират Александрийската библиотека, а римляните я изгарят. Сещам се и че Архимед също е убит от римляните.
Войните им са били защитни – тук вече ме разсмя . Водят основно офанзивни войни, като превенция срещу всеки, който са преценели, че е потенциален враг. Дефанзивни стават когато осъзнават, че са налапали твърде голям кокал за да могат да го опазят с експанзия и дотам им стигат силите. Богатството от целия покорен свят се е стичало в Рим основно за издръжка на легионите, но някой и друг император са понаправили и това-онова, защото са били силно впечатлени от културата на заробените и начина на живот на по-цивилизованите гърци. Естествено причината е гъделичкането на собственото им его. Кой не мечтае за безсмъртие, някои дори приживе са се обявявали за богове и са си строели храмове и паметници. Говори се за гръко-римска култура, когато се има предвид римската култура.
Въпросът за религиите и божествата е интересен, но божествата не са римски патент. Дори е интересно, че няма западна религия, а само техни политики и доктрини. Причината за мен е индивидуализма и егоизма на латинските племена, но това са си бандитски племена и те до по-висок морал и учение не могат да стигнат.
На останалият цивилизован свят, който е ползвал наемници във битките и е бил склонен на преговори, му е правела впечатление решимостта на римляните да се бият до смърт. Останалите са имали само две опции: “ Безусловна капитулация” или “Тотално унищожение”. Познато ли ти е? Това “качество” не може да им се отрече.
ИМАЛИ СА СЕ, за спасители на света. Тук си го казал точно. - А за какви са ги имали останалите?
Константин прави християнството държавна религия се залага и възможността за възраждане и просъществуване на Източния Рим за още 1000г. На запад, на обеденителната основа на християнството, се формира сегашната европейска цивилизация, от която между другото източното православие се изключва като основен враг. (Да не се чудиш ако в Европата те гледат накриво и предпочетат друг при равни условия.)
От изток е идвал само упадък – Сигурен ли си? Не мисля, че изобщо трябва да изброявам.
Ако днес спорим за ББД, една от причините е римското наследство, включващо и РИМСКОТО ПРАВО, и римския морал - основа на днешния западен морал. Алтернативата за Сомалия, Афганистан и Бангладеш не е алтернатива. Те вече сами идват при нас. Когато “Рим” краде от варварите, варварите идват да си търсят откраднатото в “Рим”. Тогава политиката се променя в подкупване(ББД) на варварите, но за подкупа парите не се вадят от джоба на патрициите - заработват ги плебеите. (Pyramid, ето ти отговор откъде ще дойдат парите.)Last edited by citizen_bg; 15.01.2014, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеСложен и готин бизнес е...И не е за всеки..Трябва да ти е в сърцето...Като на теб..
А не като Импето,щял да даде на мангалите земя и да правили земеделие....Боже Господи...Че те ако насеят две щайги картофи,ще извадят една...Е има си и изключения...
Ха наздраве,Бате Пешо ...Аз съм на маврудче....Като меча кръв е..
Коментар
Коментар