IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ББД,за мен е все още много голяма екзотика,но не мога да не обърна внимание на идеята.Истина е,че много по-малко нужда има от работна ръка и това ще се задълбочва,само това ме кара да се замисля за ББД.Повече ме е страх от друго "разреждане" на населението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
      Инфлция е нормално да има,обратното не е добре.
      Колкото до цената на труда да падне е,това вече ми се струва нагло.
      Що не вземеш да дойдеш при мен на работа,ще ти плащам Цели 100 лв. и ще назнача още Цели 9 човека,безрботни.
      За цената на енергията и дума няма да издумам,както и за данъците.
      Ама,мислете малко като пишете !

Поздрави
      Инфлацията е най-кофтито нещо!!!А с ББД тя ще е страхотна или държавата трябва да определя и цените!!!Тъпизми ,тъпизми,тъпизми!!!Веч видено!!!Дежа вю и прочие!!!

Коментар

Съгласявам се с теб Вал,но това което прочетах е,че идеята е да се дава ББД на всички.Видях,че има и БГ разработка за ББД,която се различава от Европейската инициятива.В нашенската е за лица над 18 год.,докато в европейката е за всички.
        И аз прочетах, че е на калпак и смятам, че е безумие. Не съм виждала бг варианта, но без да се реформира социалната сфера и без да се ампутират всички онези придатъци - смучещи и изнудващи емоционално обществото, няма как да е успешна тази политика. Думата успех е условна, защото не знаем каква е целта и кои трябва да понесат загуби.)))

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Ям ги вярно...Стократно повече ми харесват тези дето си ги бера на ръка- една по една на Рила...
          Примерът беше за автоматизацията на едно селско производство...
          А ти фъстъци брал ли си или само зобкаш - в България дърветата са много високи и трябват специални стълби за да ги стигнеш....
          Чиче,за какво ти е тази автоматизация и ГМО специално за храната!!!Да ядеш пластмаси ли!!!После хората били болни!!!Болни са от мързел!!!3 % от населението ще храни останалите 97!!!Нанайци!!!

Коментар

Що не вземеш да дойдеш при мен на работа,ще ти плащам Цели 100 лв. и ще назнача още Цели 9 човека,безрботни.

Поздрави
            100 лева ще са нормално заплащане ако наема на жилището ти е не повече от 20. Данъците вместо да се чудят как да ги вдигнат може да ги окастрят за да може хората да спестяват. Що се отнася до енергията - миналата година имаше прецедент в който се 'произведе' повече от необходимата енергия и трябваше да се затварят източниците за не падат цените.

Държавата и банките са в бизнеса с инфлацията. Ако няма инфлация те не могат да печелят т.е. другите постоянно да работят за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              ББД може да бъде и механизъм за намаляаване на циганската популация. За целта - той трябва да се получава единствено и само от пълнолетни граждани. Детските надбавки,помощи и други подобни, трябва да бъдат премахнати. Така, циганите ще могат да живеят, но не и да се размножават -няма да имат финансов стимул, а за бялото работещо население ббд ще играе ролята на отнетите социални привилегии - майчинство и детски надбавки. Отпада и хитреенето спрямо работодатели и държава. Изритват се на улицата и бюджетниците.
              При тези условия, бих подкрепила подобна мярка.))))
              Съгласявам се с теб Вал,но това което прочетах е,че идеята е да се дава ББД на всички.Видях,че има и БГ разработка за ББД,която се различава от Европейската инициятива.В нашенската е за лица над 18 год.,докато в европейката е за всички.

Коментар

ААААААААА, Боже, Боже, Боже.....!!!
                Валчето ме подкрепя.....
                Още вчера казах същото, но под друга форма.
                Разумен човек съм и се вслушвам и в екстравагантни, на пръв поглед, идеи .

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  В момента под такъв предлог се харчат - раздават повече пари отколкото ако се приеме на всеки безработен на територията на ЕС да се плащат 400 евро месечно ..от там ще дойдат, то е ясно и ще се спeстят пари и няма да има движение на безработни от една страна към друга.Нали не мислиш че емигрират в Англия, защото тук са безработни а там ще намерят работа или пък в Германия.
                  Дани, кофти е човек да няма работа и доходи, истина. Обаче, пак да попитам /с риск да стана досаден/: Ащо ще е безусловен базов доход, ще трябва да се ДАВА на всеки. ДАВАНЕ на пари без даване на продукт отдолу /откъм незаетите/ означава сигурен ръст на инфлацията, обезценяване на онова, което са дали и, в резултат, стигане до съвременното дередже с друг икономически инструмент. Разбери: безработицата е симптом. Болестта е другаде.
                  Освен това, какво правим с тези пари, дадени на заетите с работа ей така, щото сме решили да даваме? Според мен, те просто ще вземат да харчат повече /като за начало/, без да има повече продукт. ХОП!-ценичките нагоре и ...какво, като си взел да даваш накуп? С целевите помощи се помага на малки групи граждани в крайна нужда. Ако "уравниш" парите, тяхната нужда няма да изчезне особено, след инфлационния скок а, щом дори предвиждате по-малко раздавани пари /като цяло, в което цифрите тутакси ме усъмняват/ дори ще се задълбочи. По-голяма нужда с /уж/ повече пари. Пожар не се гаси с бензин, приятелю. Ако чак толкова му се работи на повечето народ без работа, в бюрата по труда има не една, а доста десетки хиляди обявени места.
                  - Или да се преориентират, да стават предприемачи, които да продават не толкова своето време /сякаш за теб означава нещо моето, например?!?/ а да си размърдат мозъка и да генерират ПОЛЗИ, УДОБСТВА, ПОТРЕБИТЕЛСКА СТОЙНОСТ.
                  ТАКА ще си оправят живота, останалото е живуркане. И все на прага, и все на прага, и все на прага.
                  Кофти перспектива. Кофти отвсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от kodiak Разгледай мнение
                    Вие сте без съмнение умит от пропаганда. Само някой такъв може да каже че е нормално да има инфлация. Може би след време ще кажете че хиперинфлацията е благородно явление. Спомням си времето когато БНБ беше решила да вдига доходите и един един дребен човечец с мустаци който работеше там обясняваше по телевизията, че хиперинфлацията е рядък феномен и всеки гражданин би трябвало да се радва че има честта да го преживее. За съжалене това не е виц.

Да ви осветя как се свива безработица - цените на труда трябва да паднат. Когато стане достатъчно евтини да наемеш хора на работа безработицата ще изчезне. Заедно с цените на труда ще паднат и цените на стоките, имотите и всички активи за да могат хората да си ги позволят.

Поздрави

Коментар

ББД може да бъде и механизъм за намаляаване на циганската популация. За целта - той трябва да се получава единствено и само от пълнолетни граждани. Детските надбавки,помощи и други подобни, трябва да бъдат премахнати. Така, циганите ще могат да живеят, но не и да се размножават -няма да имат финансов стимул, а за бялото работещо население ббд ще играе ролята на отнетите социални привилегии - майчинство и детски надбавки. Отпада и хитреенето спрямо работодатели и държава. Изритват се на улицата и бюджетниците.
                      ААААААААА, Боже, Боже, Боже.....!!!
                      Валчето ме подкрепя.....

Коментар

Изритват се на улицата и бюджетниците.

250 хиляди бюджетници са 100 хиляди домакинства. Студентските протести ще бъдат като квартална вечеринка в сравниеие с гнева на чиновника.

Коментар

• ББД може да бъде и механизъм за намаляаване на циганската популация. За целта - той трябва да се получава единствено и само от пълнолетни граждани. Детските надбавки,помощи и други подобни, трябва да бъдат премахнати. Така, циганите ще могат да живеят, но не и да се размножават -няма да имат финансов стимул, а за бялото работещо население ббд ще играе ролята на отнетите социални привилегии - майчинство и детски надбавки. Отпада и хитреенето спрямо работодатели и държава. Изритват се на улицата и бюджетниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Как ще завърши ли - просто икономиката ще се възтанови, подобни високи нива на безработица не са нормални.Противно на очакванията подобна мярка ще свие безработицата, но ще повиши и заплащането..естественно че тези които работят наистина ще работят и ще изкарват повече от безработните. Сигурно ще има по голяма инфлация като в Китай например 8%, нормално е да има инфлация.
                            Вие сте без съмнение умит от пропаганда. Само някой такъв може да каже че е нормално да има инфлация. Може би след време ще кажете че хиперинфлацията е благородно явление. Спомням си времето когато БНБ беше решила да вдига доходите и един един дребен човечец с мустаци който работеше там обясняваше по телевизията, че хиперинфлацията е рядък феномен и всеки гражданин би трябвало да се радва че има честта да го преживее. За съжалене това не е виц.

Да ви осветя как се свива безработица - цените на труда трябва да паднат. Когато стане достатъчно евтини да наемеш хора на работа безработицата ще изчезне. Заедно с цените на труда ще паднат и цените на стоките, имотите и всички активи за да могат хората да си ги позволят.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                              Към 200 кила тази година съм набрал,с голи ръце!!!
                              Браво...Явно стълбата ти е била удобна....

пп Майтап, майтап но ме питаха дали фъстъците растат по дърветата....?

Коментар

Ям ги вярно...Стократно повече ми харесват тези дето си ги бера на ръка- една по една на Рила...
                                Примерът беше за автоматизацията на едно селско производство...
                                А ти фъстъци брал ли си или само зобкаш - в България дърветата са много високи и трябват специални стълби за да ги стигнеш....
                                Към 200 кила тази година съм набрал,с голи ръце!!!
                                Демек,без бомби!!!

Коментар

Working...
                                X