Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?
Collapse
X
-
Бате Пешо
На тез колиби ти прекрасни къщи ли викаш ? 95% са неграмотно строени и при един земетръс по як затрупват който е в тях. Вместо да ги съборят и почистят земята от тях , те ги продават.Last edited by supertrader; 24.01.2014, 17:32.D.Y.F-091066
Коментар
-
Dury
Помисли малко , всяко условие иска контрол и това означава да има хрантутници които да контролират и субективизъм ще има също - затова парите кеш и на ръка, може и карта с парите в нея да се дава - но задължително седмично, а не месечно за да се ангажират с получаването на сумата тези които са безработни. За чакането може да се направят зали и примерно получаването да става след попълване на тестове..попълва ги някой бързо, вкарват се в комп. да ги прочете , получава точките необходими да си веземе парите и си ги получава, ако не са верни продължава да попълва следващи и следващи тестове цял ден и си взема парите на другия. Персонала който ще се ангажира с това е малко, а системата може да се контролира програмно и никой служител да не може да даде на някой парите без да е попълнил тест. Може де но трябва той да се хване да попълва вместо някой друг..D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИскаш да се заяждаш ?
Не разбирм защо !
Аз не съм психопат и гледката на ровещи в кофите за боклук хора не ми е приятна !
Не ми е комфортно и да гледам и слушам за хора на ръба на мизерията.
На теб,може и да ти харесва,сигурно така се чувстваш по значим,мен това ме натоварва.
Спирам да отговрям на откровенни заяжданици,ако имаш да напишеш нещо по темата,без да ми обяснявш аз кой съм и т.н. добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИскаш да се заяждаш ?
Не разбирм защо !
Аз не съм психопат и гледката на ровещи в кофите за боклук хора не ми е приятна !
На теб,може и да ти харесва,сигурно така се чувстваш по значим,мен това ме натоварва.
Спирам да отговрям на откровенни заяжданици,ако имаш да напишеш нещо по темата,без да ми обяснявш аз кой съм и т.н. добреI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАми като имаш висок доход, значи жизнената ти среда е ОК бе драги..какво искаш да и подобряват като сам можеш ?
Не разбирм защо !
Спирам да отговрям на откровенни заяжданици,ако имаш да напишеш нещо по темата,без да ми обяснявш аз кой съм и т.н. добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе.
Имам висок доход и ББД за мен не е интересен с друго,освен подобряване на жизнената ми среда.
ПоздравиI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе мога да се съглася с теб,никакви пари кеш,Никакви !
Особенно мнението ти за реденето на опашки.Парите за ББД ще се получават и от Президента на Република България и от собственика на фирма,от служителите,безработните,учащите от абсолютно всеки пълнолетен гражданин на РБ /без затворниците/,така,че и сивата икономика ще е на много ниско равнище,или поне няма да е фактор.
Колкото до това как ББД ще ангажира деня на получаващият го си е работа на всеки един отделен индивид.
ПоздравиI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеБезусловен за да няма хрантутници които да се лепнат за него - такива които да определят условията и да следят за тяхното изпълнение. За превода на парите - в никакъв случай с карта , а да се дават кеш от каси и то всяка седмица и срещу престой на опашка за да няма работещи в сивата икономика които да ги вземат тези пари то получаването им трябва да ангажира деня на този който ще вземе парите. Иначе ако иска за бомби да ги харчи който ги вземе, това не може да се контролира. и никакви други социални помощи - детски и други глупости.
Особенно мнението ти за реденето на опашки.Парите за ББД ще се получават и от Президента на Република България и от собственика на фирма,от служителите,безработните,учащите от абсолютно всеки пълнолетен гражданин на РБ /без затворниците/,така,че и сивата икономика ще е на много ниско равнище,или поне няма да е фактор.
Колкото до това как ББД ще ангажира деня на получаващият го си е работа на всеки един отделен индивид.
Поздрави
Коментар
-
Dury
Безусловен за да няма хрантутници които да се лепнат за него - такива които да определят условията и да следят за тяхното изпълнение. За превода на парите - в никакъв случай с карта , а да се дават кеш от каси и то всяка седмица и срещу престой на опашка за да няма работещи в сивата икономика които да ги вземат тези пари то получаването им трябва да ангажира деня на този който ще вземе парите. Иначе ако иска за бомби да ги харчи който ги вземе, това не може да се контролира. и никакви други социални помощи - детски и други глупости.
Целта на ББД е да се премахне социалната система във вида в който е тя в момента, целта не е да се осигури охолен живот на хора които не работят.Last edited by supertrader; 24.01.2014, 15:37.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеМомчета, заравяте се в дребни детайли. Важния въпрос е да го бъде или да го не бъде тоя ББД. А как точно и под каква форма ще се въведе, ако ще го бъде, е въпрос на добра организация.
Макар че дали е възможна добра организация в България също е сложен въпрос. Но на други места системата работи.
Определя се сума / различна от "0",защото това е най-малкото несериозно / и се дава на всяко лице над 18 год. независимо от другите му доходи.ББД трябва да е освободен и от всички данъци /без здравни вноски /.Превежда се в дебитна карта.Важи за 1 месец и ако не е изразходван се връща обратно.Използва се само за хранителни стоки,здравеопзвне,комунални нужди и образование.Финансира се от националният бюджет за социално осигуряване + ДДС и акцизи.Закрива се министерството за социални грижи,нужди или каквото е там,както и всички соц.служби,спират се абсолютно всички соц.плащания + майчински,платено майчинство и всякакви такива.
Не смятам за нормално да има данъчен кредит за автомобили над 40000 лв / без тези необходими за бизнеса на дадената фирма/.,вакнционни имоти или други не свързни с основният бизнес.
Предполгам,че може да има още много възможности за финансиране.
Ползите според мен ще са много повече от сегашното положение.
Хубаво е да си спомним и,че сме християни / което за жалост и аз забравям често /
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеИ кво! Пак ли трябва да опираме до регулации и централизирано планиране.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Момчета, заравяте се в дребни детайли. Важния въпрос е да го бъде или да го не бъде тоя ББД. А как точно и под каква форма ще се въведе, ако ще го бъде, е въпрос на добра организация.
Макар че дали е възможна добра организация в България също е сложен въпрос. Но на други места системата работи.
Коментар
Коментар