Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеПеше,мноо си прав ,ама твойте любими социалисти казваха на децата си "учи чедо за да не работиш"!!!Егати логиката!!!И сега всички разчитат на бюро/чиновническо/ или на кльон/ банков/!!!
Коментар
-
http://basicincome2013.eu/
Ето от къде тръгна идеята,малко по-различна от моето виждане.
Аз също виждам проблеми,не мислете,че не ги виждам.
Проблем ще е,ако това решение се вземе от ЕС,защото тяхното искане е 400 евро на всеки гражданин на ЕС.Това за БГ ще е пагубно,според мен,защото обхваща населението изцяло.Гражданите на западноевропейските държави не харесват идеята,повече заради ниския доход от 400 евро,там соц.подпомагне е с по-висок доход.Все пак,мисля,че е редно да се замислим какво ще ни чака в бъдеще
От дългото ми наблюдение,живота предлага най-невероятни щуротий,които колкото и невероятни да ни изглеждат,вземат,че станат.
Сериозно,ако се погледне при тази висока безработица общо за ЕС,могат да избуят още по-невероятни искания.Не намесвайте нашите вътрешно политически неразбории,това не е идея н БСП или комунистите,те нямат интерес от въвеждането на ББД,напротив.
Циганите са основният им избирател,неграмотни и лесно мнипулативни,ако има ББД,те вече няма да са им контингент.
Сега НЕсериозно,разбира се,че искам да се въведе ББД,нали тогава наемите ми ще скочат
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИскаш да се заяждаш ?
Не разбирм защо !
Аз не съм психопат и гледката на ровещи в кофите за боклук хора не ми е приятна !
Не ми е комфортно и да гледам и слушам за хора на ръба на мизерията.
На теб,може и да ти харесва,сигурно така се чувстваш по значим,мен това ме натоварва.
Спирам да отговрям на откровенни заяжданици,ако имаш да напишеш нещо по темата,без да ми обяснявш аз кой съм и т.н. добре
Безусловността и пълнолетието ще бъдат пречката пред развъждането на социални аутсайдери и политически зависими маси. Това няма да направи хората мързеливи и зависими, напротив- ще е глътката въздух, за да не изпаднат извън борда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнениеТова си е Марксистко от всякъде - "всекиму според потребностите" - което ще рече, че държавата ще взима още повече пари от джоба на изкарващите пари, за да ги даде на икономическите търтеи.
Цикъла ще работи много добре и в условия на демокрация, защото те търтеите са много и ще гласуват за всеки, които им предлага пари без да правят нищо.
Въпроса е че в момента в който ни дигнат данъците с 30-40%, за да има пари за тази простотия - тогава ще унищожат предприемаческия интерес и ще докарат хората до гладна смърт, а хазната вместо да се пълни ще е празна.
Кога най сетне тъпите комуняги и "социално загрижени" ще спрат да ми бъркат в джоба и да ми броят парите??? Чиба бе! Ходете и работете, а не да чакате милостиня от моя грабител - държавата!
АМа ходи ти обяснявай на хората дето цял живот са живели в централно планиране, че това не е икономически издържано и не работи поради 1001 причини. Истината е че не им пука - въпроса за тях е да вземат парите, а въпроса как и от къде идват тези пари изобщо не стои.
Но да ви успокоя - това никога няма да мине в народно събрание дори и БСП да е още 50 години на власт. Просто никой не е толккова глупав че да гокара хората до гладна смърт. Те искат да цоцат оптимално от гражданите, ако данъка е твърде висок, хората почват да минават на тъмно да крият доходи и да спират да произвеждат, което означава един голям х*й в хазната - тоест няма да има какво да ни крадат и да преразпределят на социалните търтеи, които ги избират. Оптималния вариант за тях е тук данъците да са сравнително ниски, за да има предприемачи и те да са на светло, защото от опит занят че така имат по-голям финсов резултат на края на годината - нали тия простотии ги обенсява Орешарски.....
Те БСП може и да не го направят, но дразнещото е кви тъпи хора има в тая държава и какви геноцидни идеи пропагандират. Мислете как да сте продуктивни и да си изкарвате хляба, а не да преразпределяте печалбата на другите паразити нещастни.
ББД е престъпна идея родена от болни комунистически мозъци, които искат да ни докарат до гладна смърт ...
ББД е глобална идея свързана със науката и техническия прогрес и няма нищо общо със България! Въпроса изобщо не е дали искаме да въвеждаме ББД или не. Въпроса е КАК и КОГА?
И не намесвайте политиците защото те вече не са фактор!
Ей тея жълтите и много други като тях са новият фактор и никой не може да ги спре! Въпрос на време е 95% от всички производства да бъдат напълно автоматизирани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНещо не се разбираме.Исках да кажа че в нашата мила родина няма как да гладуваш и да ровиш по кофите освен ако мързела ти не граничи с психическо разстройство.Ние не сме в нито в Сахара нито в Антарктида.Тука всичко се ражда.Като си гладен си произвеждаш.Къща с два декара двор мое да храни 4 човека охолно.Ма не било в София и Варна.Ми не ме интересува.А ако ми говориш за клошари те просто не ме интересуват.Така са решили да живеят.Аз не мога от състрадание да им купувам цигари и ракия.Не ме убеждавай в неща в които не вярвам.Всеки сам си избира как да живее.Нали няма закон който да забранява отглеждането на домати кокошки чушки прасе краставици картофи?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНемой тъй: Народът йощ има и душа. Са да видиш к'во става, като си я пусне...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеБате Пешо,не знам какво е положението в Плевенско.Предполагам,че къщите пустеят защото младите хора са избягали от там или към големите градове или в чужбина.
Колкото до хората ровещи в буклука за съжаление това не е глупост,наивност или друго освен зловещата истина.Тук ще те попитам,как ги виждаш точно тези хора да платят и 50 лв. за къща,не знам,ти ще ми обясниш предполагам.
Колкото до притежателите на свободни ап. за по 50000-100000 евро,те не ровят в кофите за боклук.
Не стоя до гюмовете,разбира се,но винаги гледам да участвам в благотворителни каузи.Наивно ли ти се вижда или милосърдно не знам,както кажеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТой и Москвича ти е по хубав от Мерцедес, пък то вече има Тесла автомобили.
Коментар
-
Това си е Марксистко от всякъде - "всекиму според потребностите" - което ще рече, че държавата ще взима още повече пари от джоба на изкарващите пари, за да ги даде на икономическите търтеи.
Цикъла ще работи много добре и в условия на демокрация, защото те търтеите са много и ще гласуват за всеки, които им предлага пари без да правят нищо.
Въпроса е че в момента в който ни дигнат данъците с 30-40%, за да има пари за тази простотия - тогава ще унищожат предприемаческия интерес и ще докарат хората до гладна смърт, а хазната вместо да се пълни ще е празна.
Кога най сетне тъпите комуняги и "социално загрижени" ще спрат да ми бъркат в джоба и да ми броят парите??? Чиба бе! Ходете и работете, а не да чакате милостиня от моя грабител - държавата!
АМа ходи ти обяснявай на хората дето цял живот са живели в централно планиране, че това не е икономически издържано и не работи поради 1001 причини. Истината е че не им пука - въпроса за тях е да вземат парите, а въпроса как и от къде идват тези пари изобщо не стои.
Но да ви успокоя - това никога няма да мине в народно събрание дори и БСП да е още 50 години на власт. Просто никой не е толккова глупав че да гокара хората до гладна смърт. Те искат да цоцат оптимално от гражданите, ако данъка е твърде висок, хората почват да минават на тъмно да крият доходи и да спират да произвеждат, което означава един голям х*й в хазната - тоест няма да има какво да ни крадат и да преразпределят на социалните търтеи, които ги избират. Оптималния вариант за тях е тук данъците да са сравнително ниски, за да има предприемачи и те да са на светло, защото от опит занят че така имат по-голям финсов резултат на края на годината - нали тия простотии ги обенсява Орешарски.....
Те БСП може и да не го направят, но дразнещото е кви тъпи хора има в тая държава и какви геноцидни идеи пропагандират. Мислете как да сте продуктивни и да си изкарвате хляба, а не да преразпределяте печалбата на другите паразити нещастни.
ББД е престъпна идея родена от болни комунистически мозъци, които искат да ни докарат до гладна смърт ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеДобре,ще пропусна квалификацията ти спрямо мен.
Та,не разбрах защо бензина ще стане 5 лв. ? Колкото и голям наивитет да ме гони,все пак не мисля,че това ще има значение за борсата,нали ?
Стоките в магазина не виждам също защо ще скачат,цените са почети еднакви в БГ и цяла западна Европа с изключение на цигари,алкохол,заведения.
Дай друг аргумент
Не става както и да го погледнеш - дава ли се даром, или корупцията цъфти като малко хора прибират много и си купят я картина, я луксозна къща без да се усеща от масите, или парите отиват право в стоките и суровините и медиите тръбят, че има зърнена криза или студено било или квото се сетят само да оправдаят тази икономическа ...незнам как да я нарека : ) Примери бол.Last edited by IvanG; 24.01.2014, 18:29.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПомисли малко , всяко условие иска контрол и това означава да има хрантутници които да контролират и субективизъм ще има също - затова парите кеш и на ръка, може и карта с парите в нея да се дава - но задължително седмично, а не месечно за да се ангажират с получаването на сумата тези които са безработни. За чакането може да се направят зали и примерно получаването да става след попълване на тестове..попълва ги някой бързо, вкарват се в комп. да ги прочете , получава точките необходими да си веземе парите и си ги получава, ако не са верни продължава да попълва следващи и следващи тестове цял ден и си взема парите на другия. Персонала който ще се ангажира с това е малко, а системата може да се контролира програмно и никой служител да не може да даде на някой парите без да е попълнил тест. Може де но трябва той да се хване да попълва вместо някой друг..
Няма Контрол и контролиращи,това е.
Колкото до тестовете е,те това точно съвсем пък не го разбрах.
Дохода трябва да бъде БЕЗ каквито и да е условия и контрола да е лесен,без необходимост от следене.Last edited by Dury; 24.01.2014, 18:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕй симпатяго ти ходил си примерно из Плевенско да речем по селата.Прекрасни къщи с дворове по два декара с кладенци стоят празни и се продават по 4-5000 лева.При това положение да ми говориш за хора ровещи в кофите за боклук е меко казано глупост.Бог ни е дал всичко прекрасна земя която ражда всичко чудесни планини реки че и море.Е ми нали и ние требе да се потрудим.Не мое да държиш апартамент в София за 50-100000 евро и да ровиш в кофите щото си беден.На такива няма да дам дори и стотинка.Ако толкова си се загрижил за бедните може да застанеш до гюма о да си раздадеш дохода на бедните които после да идат с него да купят ракия и цигари.Не вярвах че има толкова будали.
Колкото до хората ровещи в буклука за съжаление това не е глупост,наивност или друго освен зловещата истина.Тук ще те попитам,как ги виждаш точно тези хора да платят и 50 лв. за къща,не знам,ти ще ми обясниш предполагам.
Колкото до притежателите на свободни ап. за по 50000-100000 евро,те не ровят в кофите за боклук.
Не стоя до гюмовете,разбира се,но винаги гледам да участвам в благотворителни каузи.Наивно ли ти се вижда или милосърдно не знам,както кажеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНе си психопат (нещо друго си) ама си си и баш наивен - като им раздадеш пари на хората и цените в магазина скочат и бензина стане 5 евро литъра, пак ще тръгнат да ровят. Тогава какво - ще се бие тъпана за увеличение на минимума..и после - същото управжнение с изплакване
Та,не разбрах защо бензина ще стане 5 лв. ? Колкото и голям наивитет да ме гони,все пак не мисля,че това ще има значение за борсата,нали ?
Стоките в магазина не виждам също защо ще скачат,цените са почети еднакви в БГ и цяла западна Европа с изключение на цигари,алкохол,заведения.
Дай друг аргумент
Коментар
Коментар