IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
    http://basicincome2013.eu/

Ето от къде тръгна идеята,малко по-различна от моето виждане.
    Аз също виждам проблеми,не мислете,че не ги виждам.
    Проблем ще е,ако това решение се вземе от ЕС,защото тяхното искане е 400 евро на всеки гражданин на ЕС.Това за БГ ще е пагубно,според мен,защото обхваща населението изцяло.Гражданите на западноевропейските държави не харесват идеята,повече заради ниския доход от 400 евро,там соц.подпомагне е с по-висок доход.Все пак,мисля,че е редно да се замислим какво ще ни чака в бъдеще
    От дългото ми наблюдение,живота предлага най-невероятни щуротий,които колкото и невероятни да ни изглеждат,вземат,че станат.
    Сериозно,ако се погледне при тази висока безработица общо за ЕС,могат да избуят още по-невероятни искания.Не намесвайте нашите вътрешно политически неразбории,това не е идея н БСП или комунистите,те нямат интерес от въвеждането на ББД,напротив.
    Циганите са основният им избирател,неграмотни и лесно мнипулативни,ако има ББД,те вече няма да са им контингент.
    Сега НЕсериозно,разбира се,че искам да се въведе ББД,нали тогава наемите ми ще скочат
    Поздрави
    ПРОСТИ ИМА БОЖЕ ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЪРШАТ

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
      Пеше,мноо си прав ,ама твойте любими социалисти казваха на децата си "учи чедо за да не работиш"!!!Егати логиката!!!И сега всички разчитат на бюро/чиновническо/ или на кльон/ банков/!!!
      Tрескозъбец първо боли ма фара за социалистите.Второ не твърди неща които не са верни.Трето мен никой не ме учил на това което твърдиш.Нито в рода на майка ми нито в рода на баща ми има социалисти комунисти.Анадънму.

Коментар

• http://basicincome2013.eu/

Ето от къде тръгна идеята,малко по-различна от моето виждане.
        Аз също виждам проблеми,не мислете,че не ги виждам.
        Проблем ще е,ако това решение се вземе от ЕС,защото тяхното искане е 400 евро на всеки гражданин на ЕС.Това за БГ ще е пагубно,според мен,защото обхваща населението изцяло.Гражданите на западноевропейските държави не харесват идеята,повече заради ниския доход от 400 евро,там соц.подпомагне е с по-висок доход.Все пак,мисля,че е редно да се замислим какво ще ни чака в бъдеще
        От дългото ми наблюдение,живота предлага най-невероятни щуротий,които колкото и невероятни да ни изглеждат,вземат,че станат.
        Сериозно,ако се погледне при тази висока безработица общо за ЕС,могат да избуят още по-невероятни искания.Не намесвайте нашите вътрешно политически неразбории,това не е идея н БСП или комунистите,те нямат интерес от въвеждането на ББД,напротив.
        Циганите са основният им избирател,неграмотни и лесно мнипулативни,ако има ББД,те вече няма да са им контингент.
        Сега НЕсериозно,разбира се,че искам да се въведе ББД,нали тогава наемите ми ще скочат
        Поздрави

Коментар

Искаш да се заяждаш ?
          Не разбирм защо !
          Аз не съм психопат и гледката на ровещи в кофите за боклук хора не ми е приятна !
          Не ми е комфортно и да гледам и слушам за хора на ръба на мизерията.

На теб,може и да ти харесва,сигурно така се чувстваш по значим,мен това ме натоварва.
          Спирам да отговрям на откровенни заяжданици,ако имаш да напишеш нещо по темата,без да ми обяснявш аз кой съм и т.н. добре
          Аз също бях против тази идея, но след секунди размисъл и прекорявайки я, я намирам дори за полезна. Не всички изпаднали на ръба на мизерията са мързеливи и некадърни, както и не всички (дори са много малко сред тях) радващи се на висок стандарт имат истински принос за него.
          Безусловността и пълнолетието ще бъдат пречката пред развъждането на социални аутсайдери и политически зависими маси. Това няма да направи хората мързеливи и зависими, напротив- ще е глътката въздух, за да не изпаднат извън борда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнение
            Това си е Марксистко от всякъде - "всекиму според потребностите" - което ще рече, че държавата ще взима още повече пари от джоба на изкарващите пари, за да ги даде на икономическите търтеи.

Цикъла ще работи много добре и в условия на демокрация, защото те търтеите са много и ще гласуват за всеки, които им предлага пари без да правят нищо.

Въпроса е че в момента в който ни дигнат данъците с 30-40%, за да има пари за тази простотия - тогава ще унищожат предприемаческия интерес и ще докарат хората до гладна смърт, а хазната вместо да се пълни ще е празна.

Кога най сетне тъпите комуняги и "социално загрижени" ще спрат да ми бъркат в джоба и да ми броят парите??? Чиба бе! Ходете и работете, а не да чакате милостиня от моя грабител - държавата!

АМа ходи ти обяснявай на хората дето цял живот са живели в централно планиране, че това не е икономически издържано и не работи поради 1001 причини. Истината е че не им пука - въпроса за тях е да вземат парите, а въпроса как и от къде идват тези пари изобщо не стои.

Но да ви успокоя - това никога няма да мине в народно събрание дори и БСП да е още 50 години на власт. Просто никой не е толккова глупав че да гокара хората до гладна смърт. Те искат да цоцат оптимално от гражданите, ако данъка е твърде висок, хората почват да минават на тъмно да крият доходи и да спират да произвеждат, което означава един голям х*й в хазната - тоест няма да има какво да ни крадат и да преразпределят на социалните търтеи, които ги избират. Оптималния вариант за тях е тук данъците да са сравнително ниски, за да има предприемачи и те да са на светло, защото от опит занят че така имат по-голям финсов резултат на края на годината - нали тия простотии ги обенсява Орешарски.....

Те БСП може и да не го направят, но дразнещото е кви тъпи хора има в тая държава и какви геноцидни идеи пропагандират. Мислете как да сте продуктивни и да си изкарвате хляба, а не да преразпределяте печалбата на другите паразити нещастни.

ББД е престъпна идея родена от болни комунистически мозъци, които искат да ни докарат до гладна смърт ...
            И ти като много други, говориш глупости и повтаряш заучените икономически догми като че ли са светата истина.... нямало как да стане.........не било пазарно и не знам си какво......! Явно е че не си запознат със идеята и причината за ББД щом говориш за вдигане на данъци и БСП.
            ББД е глобална идея свързана със науката и техническия прогрес и няма нищо общо със България! Въпроса изобщо не е дали искаме да въвеждаме ББД или не. Въпроса е КАК и КОГА?
            И не намесвайте политиците защото те вече не са фактор!

Ей тея жълтите и много други като тях са новият фактор и никой не може да ги спре! Въпрос на време е 95% от всички производства да бъдат напълно автоматизирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Нещо не се разбираме.Исках да кажа че в нашата мила родина няма как да гладуваш и да ровиш по кофите освен ако мързела ти не граничи с психическо разстройство.Ние не сме в нито в Сахара нито в Антарктида.Тука всичко се ражда.Като си гладен си произвеждаш.Къща с два декара двор мое да храни 4 човека охолно.Ма не било в София и Варна.Ми не ме интересува.А ако ми говориш за клошари те просто не ме интересуват.Така са решили да живеят.Аз не мога от състрадание да им купувам цигари и ракия.Не ме убеждавай в неща в които не вярвам.Всеки сам си избира как да живее.Нали няма закон който да забранява отглеждането на домати кокошки чушки прасе краставици картофи?!
              Пеше,мноо си прав ,ама твойте любими социалисти казваха на децата си "учи чедо за да не работиш"!!!Егати логиката!!!И сега всички разчитат на бюро/чиновническо/ или на кльон/ банков/!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Немой тъй: Народът йощ има и душа. Са да видиш к'во става, като си я пусне...
                Слагай клечката!!!

Коментар

Бате Пешо,не знам какво е положението в Плевенско.Предполагам,че къщите пустеят защото младите хора са избягали от там или към големите градове или в чужбина.
                  Колкото до хората ровещи в буклука за съжаление това не е глупост,наивност или друго освен зловещата истина.Тук ще те попитам,как ги виждаш точно тези хора да платят и 50 лв. за къща,не знам,ти ще ми обясниш предполагам.
                  Колкото до притежателите на свободни ап. за по 50000-100000 евро,те не ровят в кофите за боклук.
                  Не стоя до гюмовете,разбира се,но винаги гледам да участвам в благотворителни каузи.Наивно ли ти се вижда или милосърдно не знам,както кажеш.
                  Нещо не се разбираме.Исках да кажа че в нашата мила родина няма как да гладуваш и да ровиш по кофите освен ако мързела ти не граничи с психическо разстройство.Ние не сме в нито в Сахара нито в Антарктида.Тука всичко се ражда.Като си гладен си произвеждаш.Къща с два декара двор мое да храни 4 човека охолно.Ма не било в София и Варна.Ми не ме интересува.А ако ми говориш за клошари те просто не ме интересуват.Така са решили да живеят.Аз не мога от състрадание да им купувам цигари и ракия.Не ме убеждавай в неща в които не вярвам.Всеки сам си избира как да живее.Нали няма закон който да забранява отглеждането на домати кокошки чушки прасе краставици картофи?!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Той и Москвича ти е по хубав от Мерцедес, пък то вече има Тесла автомобили.
                    Трейдърко аз нямам москвич още съм с каруцата.Като отида на работа шефа ми е направил коневръз с навес и там гарирам.През лятото връзвам коня в тревните площи да ги тори и пасе.

Коментар

• Това си е Марксистко от всякъде - "всекиму според потребностите" - което ще рече, че държавата ще взима още повече пари от джоба на изкарващите пари, за да ги даде на икономическите търтеи.

Цикъла ще работи много добре и в условия на демокрация, защото те търтеите са много и ще гласуват за всеки, които им предлага пари без да правят нищо.

Въпроса е че в момента в който ни дигнат данъците с 30-40%, за да има пари за тази простотия - тогава ще унищожат предприемаческия интерес и ще докарат хората до гладна смърт, а хазната вместо да се пълни ще е празна.

Кога най сетне тъпите комуняги и "социално загрижени" ще спрат да ми бъркат в джоба и да ми броят парите??? Чиба бе! Ходете и работете, а не да чакате милостиня от моя грабител - държавата!

АМа ходи ти обяснявай на хората дето цял живот са живели в централно планиране, че това не е икономически издържано и не работи поради 1001 причини. Истината е че не им пука - въпроса за тях е да вземат парите, а въпроса как и от къде идват тези пари изобщо не стои.

Но да ви успокоя - това никога няма да мине в народно събрание дори и БСП да е още 50 години на власт. Просто никой не е толккова глупав че да гокара хората до гладна смърт. Те искат да цоцат оптимално от гражданите, ако данъка е твърде висок, хората почват да минават на тъмно да крият доходи и да спират да произвеждат, което означава един голям х*й в хазната - тоест няма да има какво да ни крадат и да преразпределят на социалните търтеи, които ги избират. Оптималния вариант за тях е тук данъците да са сравнително ниски, за да има предприемачи и те да са на светло, защото от опит занят че така имат по-голям финсов резултат на края на годината - нали тия простотии ги обенсява Орешарски.....

Те БСП може и да не го направят, но дразнещото е кви тъпи хора има в тая държава и какви геноцидни идеи пропагандират. Мислете как да сте продуктивни и да си изкарвате хляба, а не да преразпределяте печалбата на другите паразити нещастни.

ББД е престъпна идея родена от болни комунистически мозъци, които искат да ни докарат до гладна смърт ...

Коментар

Добре,ще пропусна квалификацията ти спрямо мен.
                        Та,не разбрах защо бензина ще стане 5 лв. ? Колкото и голям наивитет да ме гони,все пак не мисля,че това ще има значение за борсата,нали ?
                        Стоките в магазина не виждам също защо ще скачат,цените са почети еднакви в БГ и цяла западна Европа с изключение на цигари,алкохол,заведения.
                        Дай друг аргумент
                        Разбира се че няма да виждаш. Обаче ако помислиш...100 лв на 5 милиона одобрени са си половин милиард всеки месец ще отиват в икономиката.. Събират се едно многодетно семейство - дядо баба прадядо ....100 лева на месец брех събират заедно хилядарка. То направо къща ще си купиш за една година по тая схема. Кеш. Ама не - щото ако продаваш къща ще видиш накъде духа вятъра и ще вдигнеш цената. Това е логиката за всяка стока. Че ти по тая логика на 10 пълнолетни помощите да обереш може със ЗИЛ да ходиш на работа без да се замисляш за нафтата дето харчи..

Не става както и да го погледнеш - дава ли се даром, или корупцията цъфти като малко хора прибират много и си купят я картина, я луксозна къща без да се усеща от масите, или парите отиват право в стоките и суровините и медиите тръбят, че има зърнена криза или студено било или квото се сетят само да оправдаят тази икономическа ...незнам как да я нарека : ) Примери бол.
                        Last edited by IvanG; 24.01.2014, 18:29.
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Помисли малко , всяко условие иска контрол и това означава да има хрантутници които да контролират и субективизъм ще има също - затова парите кеш и на ръка, може и карта с парите в нея да се дава - но задължително седмично, а не месечно за да се ангажират с получаването на сумата тези които са безработни. За чакането може да се направят зали и примерно получаването да става след попълване на тестове..попълва ги някой бързо, вкарват се в комп. да ги прочете , получава точките необходими да си веземе парите и си ги получава, ако не са верни продължава да попълва следващи и следващи тестове цял ден и си взема парите на другия. Персонала който ще се ангажира с това е малко, а системата може да се контролира програмно и никой служител да не може да даде на някой парите без да е попълнил тест. Може де но трябва той да се хване да попълва вместо някой друг..
                          БезУСЛОВЕН Базов Доход Трейдърко,няма условия,освен да си пълнолетен !
                          Няма Контрол и контролиращи,това е.
                          Колкото до тестовете е,те това точно съвсем пък не го разбрах.
                          Дохода трябва да бъде БЕЗ каквито и да е условия и контрола да е лесен,без необходимост от следене.
                          Last edited by Dury; 24.01.2014, 18:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Ей симпатяго ти ходил си примерно из Плевенско да речем по селата.Прекрасни къщи с дворове по два декара с кладенци стоят празни и се продават по 4-5000 лева.При това положение да ми говориш за хора ровещи в кофите за боклук е меко казано глупост.Бог ни е дал всичко прекрасна земя която ражда всичко чудесни планини реки че и море.Е ми нали и ние требе да се потрудим.Не мое да държиш апартамент в София за 50-100000 евро и да ровиш в кофите щото си беден.На такива няма да дам дори и стотинка.Ако толкова си се загрижил за бедните може да застанеш до гюма о да си раздадеш дохода на бедните които после да идат с него да купят ракия и цигари.Не вярвах че има толкова будали.
                            Бате Пешо,не знам какво е положението в Плевенско.Предполагам,че къщите пустеят защото младите хора са избягали от там или към големите градове или в чужбина.
                            Колкото до хората ровещи в буклука за съжаление това не е глупост,наивност или друго освен зловещата истина.Тук ще те попитам,как ги виждаш точно тези хора да платят и 50 лв. за къща,не знам,ти ще ми обясниш предполагам.
                            Колкото до притежателите на свободни ап. за по 50000-100000 евро,те не ровят в кофите за боклук.
                            Не стоя до гюмовете,разбира се,но винаги гледам да участвам в благотворителни каузи.Наивно ли ти се вижда или милосърдно не знам,както кажеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                              Не си психопат (нещо друго си) ама си си и баш наивен - като им раздадеш пари на хората и цените в магазина скочат и бензина стане 5 евро литъра, пак ще тръгнат да ровят. Тогава какво - ще се бие тъпана за увеличение на минимума..и после - същото управжнение с изплакване
                              Добре,ще пропусна квалификацията ти спрямо мен.
                              Та,не разбрах защо бензина ще стане 5 лв. ? Колкото и голям наивитет да ме гони,все пак не мисля,че това ще има значение за борсата,нали ?
                              Стоките в магазина не виждам също защо ще скачат,цените са почети еднакви в БГ и цяла западна Европа с изключение на цигари,алкохол,заведения.
                              Дай друг аргумент

Коментар

• Бате Пешо

Той и Москвича ти е по хубав от Мерцедес, пък то вече има Тесла автомобили.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X