Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе всички имат възможност да човъркат земя. Твърде много обобщаваш, а всеки случай си е отделна вселена. Ти- самият, също не си застрахован.
Коментар
-
Дури разбирам те напълно.Аз имам подобен съученик.Много е неприятно.Един ден го гледам как рови в кофата и крещи дайте ми 50 стотинки да си ида на село.Дадох му пари и оттогава не съм го виждал.Но тук става въпрос за мързел и пиянство.При твоята съученичка не знаем подробности.Съдба.Предполагам говориш за София.Нещо не ми се връзват нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНа седемдесе се предполага че имаш пенсия че нещо си направил в тоя живот.В село масово хорицата вземат между 160 и 200 кинта пенсия.Никой обаче не рови в кофите.Няма хора които да не гледат градина и кокошки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТази жена има ли мъж семейство деца?Жилище?Какво е правила до 54г?
Понеже ме заинтригува искам да ми разкажеш повечко за живота и?
Момичето ми беше съученичка до 8-ми клас,хубава и умна.
Никога не сме били близки,но продължваме да живеем в един квартал.
Завърши и започна работа в БНТ като радиоинженер,подробности за личният и живот не знам,не създаде семейство и няма деца.
Средата н 90-тте год. я срещах угрижена и тревожна,бяха я съкратили.Баща и имаше сърдечни проблеми,после майка и получи инсулт и тя ги гледаше,Бог да ги прости и двамата вече.До 2007-2008 год. работеше каквото намери,самата тя се разболя от бъбреци и нямаше здравни вноски/рзкзвала ми е набързо за некоректни работодтели,не помня подробности/,лекува я наш съученик вече лекар.
От две години някъде е в безобразно състояние,ходи из квартала и проси пари от който види,познат и непознат,бърка в кофите,но внимава да не я видят.Предполагам,че има и психиатрично заболяване.
Колкото до жилището и не съм в течение,живееха в малък ап. с родителите и,но подробности не знам,а и не искам да научавам.
За жалост,не е единствен случай.
Живота е шарен и неблагоносен към много хора.
Поздрави
Коментар
-
Пешов: аферим - да - дворът може да те храни, ама за Плевенско не си прав - там хората животът си не знаят дали ще могат да защитят, камо ли реколтата и кокошляците и прасето, та затова къщите са празни !!! Колко хора - такива нахъсани като тебе, са се опитвали да произвеждат нещо в подобни региони - ама нищо не могат да оберат от хъхряшката чума - и какво правим? Не може цял ден да копаш, а цяла нощ да си пазиш имотът, освен ако не си Лошият Терминатор или поне Добрият Терминатор.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеNa 70?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеБате Пешо,лично познавам една жена на 54 год. радиоинженер,която работеше в БНТ.
Уволниха я,намираше си работа като продавачка,чистачка,но това беше до време.
Сега се чална съвсем,рови в кофите,ходи при познати и непознати да проси.
Бог да ме прости и аз се крия вече
Има много подобни случай,не мисли,че това е изключение.
Понеже ме заинтригува искам да ми разкажеш повечко за живота и?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи познаваш ли поне един човек който рови в кофите?Лично?Бах мааму за пръв път научавам че мое да работиш здраво 12 часа и да ровиш в кофите.Аз не познавам такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи познаваш ли поне един човек който рови в кофите?Лично?Бах мааму за пръв път научавам че мое да работиш здраво 12 часа и да ровиш в кофите.Аз не познавам такива.
Уволниха я,намираше си работа като продавачка,чистачка,но това беше до време.
Сега се чална съвсем,рови в кофите,ходи при познати и непознати да проси.
Бог да ме прости и аз се крия вече
Има много подобни случай,не мисли,че това е изключение.
Коментар
-
alphaomega
Цялата електронна индустрия произвоствено базирана в Китай в един момент ще се свие и ще стане като с японските касетофони от миналото, компютъра в този му вид ще отмре и изчезне и това също ще се случи. С развитието на оптични процесори и изчислителната мощ ще скочи драстично спрямо сега, тогава всичко ще влезе в едно устройстройство с размери на смартфон и холографско изображение и ще се правят в няколко фабрики в Света.Работата на хората ще е основно да учат, за да може да се отсеят между тях такива които ще създават иновации, наука...Това как всеки трябва да работи за да не е гладен го има в главите на работниците, те така са учени и са живели при тези правила.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеTрескозъбец първо боли ма фара за социалистите.Второ не твърди неща които не са верни.Трето мен никой не ме учил на това което твърдиш.Нито в рода на майка ми нито в рода на баща ми има социалисти комунисти.Анадънму.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеАз също бях против тази идея, но след секунди размисъл и прекорявайки я, я намирам дори за полезна. Не всички изпаднали на ръба на мизерията са мързеливи и некадърни, както и не всички (дори са много малко сред тях) радващи се на висок стандарт имат истински принос за него.
Безусловността и пълнолетието ще бъдат пречката пред развъждането на социални аутсайдери и политически зависими маси. Това няма да направи хората мързеливи и зависими, напротив- ще е глътката въздух, за да не изпаднат извън борда.
Коментар
Коментар