IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Пешов: аферим - да - дворът може да те храни, ама за Плевенско не си прав - там хората животът си не знаят дали ще могат да защитят, камо ли реколтата и кокошляците и прасето, та затова къщите са празни !!! Колко хора - такива нахъсани като тебе, са се опитвали да произвеждат нещо в подобни региони - ама нищо не могат да оберат от хъхряшката чума - и какво правим? Не може цял ден да копаш, а цяла нощ да си пазиш имотът, освен ако не си Лошият Терминатор или поне Добрият Терминатор.
    Мите не са точно така нещата както ги казва БТВ.Ако селата се напълнят с млади хора нещата ще са много много по различни.Да циганите на много места са проблем но големия проблем е на друго място.Мангалите за два месеца мое се турят у ред...ама докато ЕС ни управлява няма как да стане.Ще трябва да се преместим към евразийския съюз и да сключим договор за износ на мангали за Сибир.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Не всички имат възможност да човъркат земя. Твърде много обобщаваш, а всеки случай си е отделна вселена. Ти- самият, също не си застрахован.
      Вал докато не дойде смъртта винаги има избор.Господ не затваря всички врати.Може да затвори сто врати но някъде там се отваря сто и първата.Живота ме е научил че няма нерешими проблеми има неприятни решения.Нали не си мислиш че лесно съм напуснал София и че ми е било приятно.Напротив близо 15 години направо си боледувах.Някъде към 2007-2008 се излекувах от болестта София.Човек трябва да се бори и да не се предава.Най лесното е да вдигнеш ръце и да кажеш болен съм или не мога.

Коментар

• Дури разбирам те напълно.Аз имам подобен съученик.Много е неприятно.Един ден го гледам как рови в кофата и крещи дайте ми 50 стотинки да си ида на село.Дадох му пари и оттогава не съм го виждал.Но тук става въпрос за мързел и пиянство.При твоята съученичка не знаем подробности.Съдба.Предполагам говориш за София.Нещо не ми се връзват нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          На седемдесе се предполага че имаш пенсия че нещо си направил в тоя живот.В село масово хорицата вземат между 160 и 200 кинта пенсия.Никой обаче не рови в кофите.Няма хора които да не гледат градина и кокошки.
          Не всички имат възможност да човъркат земя. Твърде много обобщаваш, а всеки случай си е отделна вселена. Ти- самият, също не си застрахован.

Коментар

Тази жена има ли мъж семейство деца?Жилище?Какво е правила до 54г?
            Понеже ме заинтригува искам да ми разкажеш повечко за живота и?
            Добре,въпреки,че един човешки живот не може да се разкаже с две,три изречения.
            Момичето ми беше съученичка до 8-ми клас,хубава и умна.
            Никога не сме били близки,но продължваме да живеем в един квартал.
            Завърши и започна работа в БНТ като радиоинженер,подробности за личният и живот не знам,не създаде семейство и няма деца.
            Средата н 90-тте год. я срещах угрижена и тревожна,бяха я съкратили.Баща и имаше сърдечни проблеми,после майка и получи инсулт и тя ги гледаше,Бог да ги прости и двамата вече.До 2007-2008 год. работеше каквото намери,самата тя се разболя от бъбреци и нямаше здравни вноски/рзкзвала ми е набързо за некоректни работодтели,не помня подробности/,лекува я наш съученик вече лекар.
            От две години някъде е в безобразно състояние,ходи из квартала и проси пари от който види,познат и непознат,бърка в кофите,но внимава да не я видят.Предполагам,че има и психиатрично заболяване.
            Колкото до жилището и не съм в течение,живееха в малък ап. с родителите и,но подробности не знам,а и не искам да научавам.
            За жалост,не е единствен случай.
            Живота е шарен и неблагоносен към много хора.
            Поздрави

Коментар

• Пешов: аферим - да - дворът може да те храни, ама за Плевенско не си прав - там хората животът си не знаят дали ще могат да защитят, камо ли реколтата и кокошляците и прасето, та затова къщите са празни !!! Колко хора - такива нахъсани като тебе, са се опитвали да произвеждат нещо в подобни региони - ама нищо не могат да оберат от хъхряшката чума - и какво правим? Не може цял ден да копаш, а цяла нощ да си пазиш имотът, освен ако не си Лошият Терминатор или поне Добрият Терминатор.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Na 70?
                На седемдесе се предполага че имаш пенсия че нещо си направил в тоя живот.В село масово хорицата вземат между 160 и 200 кинта пенсия.Никой обаче не рови в кофите.Няма хора които да не гледат градина и кокошки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                  Бате Пешо,лично познавам една жена на 54 год. радиоинженер,която работеше в БНТ.
                  Уволниха я,намираше си работа като продавачка,чистачка,но това беше до време.
                  Сега се чална съвсем,рови в кофите,ходи при познати и непознати да проси.
                  Бог да ме прости и аз се крия вече
                  Има много подобни случай,не мисли,че това е изключение.
                  Тази жена има ли мъж семейство деца?Жилище?Какво е правила до 54г?
                  Понеже ме заинтригува искам да ми разкажеш повечко за живота и?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    Добре де,що ми се караш!!!
                    Не ти се карам

Коментар

Ти познаваш ли поне един човек който рови в кофите?Лично?Бах мааму за пръв път научавам че мое да работиш здраво 12 часа и да ровиш в кофите.Аз не познавам такива.
                      Na 70?

Коментар

Ти познаваш ли поне един човек който рови в кофите?Лично?Бах мааму за пръв път научавам че мое да работиш здраво 12 часа и да ровиш в кофите.Аз не познавам такива.
                        Бате Пешо,лично познавам една жена на 54 год. радиоинженер,която работеше в БНТ.
                        Уволниха я,намираше си работа като продавачка,чистачка,но това беше до време.
                        Сега се чална съвсем,рови в кофите,ходи при познати и непознати да проси.
                        Бог да ме прости и аз се крия вече
                        Има много подобни случай,не мисли,че това е изключение.

Коментар

• alphaomega

Цялата електронна индустрия произвоствено базирана в Китай в един момент ще се свие и ще стане като с японските касетофони от миналото, компютъра в този му вид ще отмре и изчезне и това също ще се случи. С развитието на оптични процесори и изчислителната мощ ще скочи драстично спрямо сега, тогава всичко ще влезе в едно устройстройство с размери на смартфон и холографско изображение и ще се правят в няколко фабрики в Света.Работата на хората ще е основно да учат, за да може да се отсеят между тях такива които ще създават иновации, наука...Това как всеки трябва да работи за да не е гладен го има в главите на работниците, те така са учени и са живели при тези правила.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Tрескозъбец първо боли ма фара за социалистите.Второ не твърди неща които не са верни.Трето мен никой не ме учил на това което твърдиш.Нито в рода на майка ми нито в рода на баща ми има социалисти комунисти.Анадънму.
                            Добре де,що ми се караш!!!

Коментар

Аз също бях против тази идея, но след секунди размисъл и прекорявайки я, я намирам дори за полезна. Не всички изпаднали на ръба на мизерията са мързеливи и некадърни, както и не всички (дори са много малко сред тях) радващи се на висок стандарт имат истински принос за него.
                              Безусловността и пълнолетието ще бъдат пречката пред развъждането на социални аутсайдери и политически зависими маси. Това няма да направи хората мързеливи и зависими, напротив- ще е глътката въздух, за да не изпаднат извън борда.

Коментар

• Какво ни очаква! http://www.youtube.com/watch?v=DvDpJCxZ8Nk

Коментар

Working...
                                X