IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
    Хората не се раждат пияници и мързели! Средата в която израстват ги прави такива каквито са. Ако променим средата към по добро, и хората ще станат по добри.
    А относно ресурсите, ние пък имаме други ресурси които са не по малко ценни от нефта и газта на Норвегия!
    Имаме най перфектни условия за всякакъв вид земеделие и животновъдство, всичко екологично чисто!
    Имаме чудесни условия за целогодишен туризъм (зимен и летен) както и множество културни и исторически забележителности и ценности....
    Имаме и златни залежи (ограбват се в момента)
    Имаме минерални извори по цялата на страната.
    И много други........

Изобщо не сме по бедни от Норвегия! Имаме много ресурси но не ги управляваме правилно.
    В България най обидните думи са селянин цървул и провинция.Когато нямаш разум ако ще Господ всичкия нефт газ и злато да изсипе пак ще е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
      Няма гаранции, но новите ще знаят от кой зависи статуквото им а то не непреходно... Трудно ще е да се заблуждава що годе образован избирател, дори и в рамките на един мандат... както и да е, пита ме за мнението си казах ти го. А ти какво би предложил?
      Проблема с политика е, че щом се издигне първата му работа е да почне да мисли какво да прави, че да го преизберат. Защото политика не прави нищо освен да вземе от едните и даде на другите и да се надявя, че на тези които ще даде ще са повече...

Това за образованието е вярно. Нужни са образовани хора, които да могат да разсъждават и обясняват явленията които се случват логически В момента образованието, а и други основни сектори, са приоритет и монопол на държавата. Та ако трябва да се прави нещо да е в тази насока - да се разбие този модел.
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        Ами няма начин да стане - това трябва да се гласува в парламента от хора, които ако го направят няма да са там повече. Нали. Ти ако си на тяхно място би ли гласувал

Освен това дори и да се прокара и да изберат някой различен, каква ти е гаранцията че няма да прави същите неща като сега нищо че ще е обещавал различно
        Няма гаранции, но новите ще знаят от кой зависи статуквото им а то не непреходно... Трудно ще е да се заблуждава що годе образован избирател, дори и в рамките на един мандат... както и да е, пита ме за мнението си казах ти го. А ти какво би предложил?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
          Аз имам друга идея- тест за придобиване на избирателни права. И примерно право на глас само при над IQ 75. Щото да ти кажа познавам хора на по 70- 80 год, дето са си съвсем с акъла. А има и такива с по няколко дипломи, пък на две магарета сеното не могат да разделят.
          Разбира се че има изключения но са единици , да са живи и здрави предците ни, Господ здраве и живот да им дава, но болшинството от тях са изминали своя активен и осъзнат живот.... на болшинството от тях след една определена възраст, им е време да си отдъхват и радват на внуци... не могат да имат адекватна на новите реалности позиция в ущърб на идните поколения... За мангустите да не говорим....

Коментар

Щото ме питаш лично, ще ти кажа скромното си мнение...право на глас да имат само тези които са минимум със средно образование + максимална горна възрастова граница от примерно до 65г. Тез дето взимат решенията през последните вече над 20 години, властваха на база мангалски или изкуфял дърташки вот.
            Аз имам друга идея- тест за придобиване на избирателни права. И примерно право на глас само при над IQ 75. Щото да ти кажа познавам хора на по 70- 80 год, дето са си съвсем с акъла. А има и такива с по няколко дипломи, пък на две магарета сеното не могат да разделят.

Коментар

Щото ме питаш лично, ще ти кажа скромното си мнение...право на глас да имат само тези които са минимум със средно образование + максимална горна възрастова граница от примерно до 65г. Тез дето взимат решенията през последните вече над 20 години, властваха на база мангалски или изкуфял дърташки вот.
              Ами няма начин да стане - това трябва да се гласува в парламента от хора, които ако го направят няма да са там повече. Нали. Ти ако си на тяхно място би ли гласувал

Освен това дори и да се прокара и да изберат някой различен, каква ти е гаранцията че няма да прави същите неща като сега нищо че ще е обещавал различно

Коментар

Да и какво ще направиш ако България е в неизгодна позиция. Млекарите и животновъдите могат да мизерстват ама тези които взимат решенията това да е така са си добре

Коментар

Не. Когато няма алтернативи, отговора на въпроса 'До кога...?' е 'До когато тези които им дават парите решат...'
                  Да му се не види! За момент реших че имаш нещо предвид. А то- аз не знам какво трябва да се направи, ти не знаеш а гадните ман... така де, цигани си се развъждат като хлебарки. И алтернативи няма...

Коментар

Редно би било да се види и какво е уравнението между получените по европейски програми и струващото ни да сме в съюза... та като се прецизира това съотношение ще се разбере кой реално е в позицията на платеца...
                    Да и какво ще направиш ако България е в неизгодна позиция. Млекарите и животновъдите могат да мизерстват ама тези които взимат решенията това да е така са си добре

Коментар

Сигурно пропускам нещо... дали това е разумно предложение?
                      Не. Когато няма алтернативи, отговора на въпроса 'До кога...?' е 'До когато тези които им дават парите решат...'

Коментар

България си набавя пари от Евро фондове или чрез облигации които се изплащат с нови облигации, които пък идват от Европейски банки. Така че след като Европа се разпорежда с финансите на държавата те имат пълното право да казват как ще се развива бизнеса и политиката ...Прав беше някой като казваше - не е важно дали защото вече е решено а как ;-)
                        Редно би било да се види и какво е уравнението между получените по европейски програми и струващото ни да сме в съюза... та като се прецизира това съотношение ще се разбере кой реално е в позицията на платеца...

Коментар

Сигурно пропускам нещо... дали това е разумно предложение?

Коментар

Ами не се сещам какво. Но пък приемам разумни предложения.

Коментар

Защо не направиш нещо по въпроса за да дадеш пример на останалите ?
                              Ами не се сещам какво. Но пък приемам разумни предложения.

Коментар

razbiratel е прав- сложно ще е да се намерят пари за ББД у нас. Особено с тия малоумници дето си ги избираме да правят политика.
                                На мен обаче ми хрумва и друг въпрос. До кога ще издържим както до сега- въдейки ... ааа, за малко да кажа "гнусни мангали" ама нейсе... исках да кажа до кога ще можем да си позволим да размножаваме цигани на богато? И до какво ли ще ни доведе това?
                                Защо не направиш нещо по въпроса за да дадеш пример на останалите ?

Коментар

Working...
                                X