Първоначално изпратено от alphaomega
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеНяма гаранции, но новите ще знаят от кой зависи статуквото им а то не непреходно... Трудно ще е да се заблуждава що годе образован избирател, дори и в рамките на един мандат... както и да е, пита ме за мнението си казах ти го. А ти какво би предложил?
Това за образованието е вярно. Нужни са образовани хора, които да могат да разсъждават и обясняват явленията които се случват логически В момента образованието, а и други основни сектори, са приоритет и монопол на държавата. Та ако трябва да се прави нещо да е в тази насока - да се разбие този модел.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАми няма начин да стане - това трябва да се гласува в парламента от хора, които ако го направят няма да са там повече. Нали. Ти ако си на тяхно място би ли гласувал
Освен това дори и да се прокара и да изберат някой различен, каква ти е гаранцията че няма да прави същите неща като сега нищо че ще е обещавал различно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеАз имам друга идея- тест за придобиване на избирателни права. И примерно право на глас само при над IQ 75. Щото да ти кажа познавам хора на по 70- 80 год, дето са си съвсем с акъла. А има и такива с по няколко дипломи, пък на две магарета сеното не могат да разделят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеЩото ме питаш лично, ще ти кажа скромното си мнение...право на глас да имат само тези които са минимум със средно образование + максимална горна възрастова граница от примерно до 65г. Тез дето взимат решенията през последните вече над 20 години, властваха на база мангалски или изкуфял дърташки вот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеЩото ме питаш лично, ще ти кажа скромното си мнение...право на глас да имат само тези които са минимум със средно образование + максимална горна възрастова граница от примерно до 65г. Тез дето взимат решенията през последните вече над 20 години, властваха на база мангалски или изкуфял дърташки вот.
Освен това дори и да се прокара и да изберат някой различен, каква ти е гаранцията че няма да прави същите неща като сега нищо че ще е обещавал различноI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеДа и какво ще направиш ако България е в неизгодна позиция. Млекарите и животновъдите могат да мизерстват ама тези които взимат решенията това да е така са си добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНе. Когато няма алтернативи, отговора на въпроса 'До кога...?' е 'До когато тези които им дават парите решат...'
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеРедно би било да се види и какво е уравнението между получените по европейски програми и струващото ни да сме в съюза... та като се прецизира това съотношение ще се разбере кой реално е в позицията на платеца...I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеСигурно пропускам нещо... дали това е разумно предложение?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеБългария си набавя пари от Евро фондове или чрез облигации които се изплащат с нови облигации, които пък идват от Европейски банки. Така че след като Европа се разпорежда с финансите на държавата те имат пълното право да казват как ще се развива бизнеса и политиката ...Прав беше някой като казваше - не е важно дали защото вече е решено а как ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеАми не се сещам какво. Но пък приемам разумни предложения.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеЗащо не направиш нещо по въпроса за да дадеш пример на останалите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеrazbiratel е прав- сложно ще е да се намерят пари за ББД у нас. Особено с тия малоумници дето си ги избираме да правят политика.
На мен обаче ми хрумва и друг въпрос. До кога ще издържим както до сега- въдейки ... ааа, за малко да кажа "гнусни мангали" ама нейсе... исках да кажа до кога ще можем да си позволим да размножаваме цигани на богато? И до какво ли ще ни доведе това?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
Коментар