IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• razbiratel е прав- сложно ще е да се намерят пари за ББД у нас. Особено с тия малоумници дето си ги избираме да правят политика.
    На мен обаче ми хрумва и друг въпрос. До кога ще издържим както до сега- въдейки ... ааа, за малко да кажа "гнусни мангали" ама нейсе... исках да кажа до кога ще можем да си позволим да размножаваме цигани на богато? И до какво ли ще ни доведе това?

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
      Като един папагал, пак да си задам аз въпроса който е съществен според мен... Кой ще плати тоз мастраф тук в нашите реалности , от къде ще се вземат тез китни (печатането, знаем не е опция за дълго, ние щатите не сме )Ако някой има идея ще съм благодарен да сподели...все някой ще трбва да плати, нали така?!
      България си набавя пари от Евро фондове или чрез облигации които се изплащат с нови облигации, които пък идват от Европейски банки. Така че след като Европа се разпорежда с финансите на държавата те имат пълното право да казват как ще се развива бизнеса и политиката ...Прав беше някой като казваше - не е важно дали защото вече е решено а как ;-)
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
        Като един папагал, пак да си задам аз въпроса който е съществен според мен... Кой ще плати тоз мастраф тук в нашите реалности , от къде ще се вземат тез китни (печатането, знаем не е опция за дълго, ние щатите не сме )Ако някой има идея ще съм благодарен да сподели...все някой ще трбва да плати, нали така?!
        Ето я схемата:

- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
        - От скрина - отговаря Цветанов.
        - А там кой ги слага - продължава следователят.
        - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов.
        - А на него кой ги дава - пак пита следователят.
        - Аз му ги давам - казва Цветанов.
        - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят.
        - От скрина....””

Сега разбра ли от къде идват парите?

Коментар

• Като един папагал, пак да си задам аз въпроса който е съществен според мен... Кой ще плати тоз мастраф тук в нашите реалности , от къде ще се вземат тез китни (печатането, знаем не е опция за дълго, ние щатите не сме )Ако някой има идея ще съм благодарен да сподели...все някой ще трбва да плати, нали така?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            В Норвегия има неф и газ и са малко хората.В България имаме мързели и пияници с голямо самочувствие.Тук такива неща са невъзможни
            Напълно вярно. Също така има и много риба
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
              Във Норвегия има вече въведен ББД по някаква "лека" форма а сега има и предложение за 100% данък върху доходите над 1,5 мил. Така като гледам не са фалирали а точно обратното - стандарта им на живот е 2 пъти над средния за Европа.
              Цялата им политика е доста лява но поне за сега дава резултати.
              Значи нещата за да сработят трябва или да вървим към соца, или да правим 100% капитализъм и свободен пазар със 0% данъци.
              Ние сега сме по средата(уж), със някакъв уродлив хибриден модел който се оказва най неуспешния от всички. Нито сме социална държава, нито капитализъм има, нито пазара е свободен ..... получава се така че работиш много, получаваш малко, плащаш една камара данъци, а ако поискаш от социалните придобивки се оказва че те са предназначени главно за тъмната раса. А ако трябва да разчиташ на здравната система може да умреш като куче. Образованието е от миналия век, инфраструктурата е африканска..... В България политиката е пълен цирк! Ние нямаме нито ляво, нито дясно, нито истински националисти.
              +10

Коментар

В Норвегия има неф и газ и са малко хората.В България имаме мързели и пияници с голямо самочувствие.Тук такива неща са невъзможни
                Хората не се раждат пияници и мързели! Средата в която израстват ги прави такива каквито са. Ако променим средата към по добро, и хората ще станат по добри.
                А относно ресурсите, ние пък имаме други ресурси които са не по малко ценни от нефта и газта на Норвегия!
                Имаме най перфектни условия за всякакъв вид земеделие и животновъдство, всичко екологично чисто!
                Имаме чудесни условия за целогодишен туризъм (зимен и летен) както и множество културни и исторически забележителности и ценности....
                Имаме и златни залежи (ограбват се в момента)
                Имаме минерални извори по цялата на страната.
                И много други........

Изобщо не сме по бедни от Норвегия! Имаме много ресурси но не ги управляваме правилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                  Във Норвегия има вече въведен ББД по някаква "лека" форма а сега има и предложение за 100% данък върху доходите над 1,5 мил. Така като гледам не са фалирали а точно обратното - стандарта им на живот е 2 пъти над средния за Европа.
                  Значи нещата за да сработят трябва или да вървим към соца, или да правим 100% капитализъм и свободен пазар със 0% данъци.
                  Ние сега сме по средата(уж), със някакъв уродлив хибриден модел който се оказва най неуспешния от всички. Нито сме социална държава, нито капитализъм има, нито пазара е свободен ..... получава се така че работиш много, получаваш малко, плащаш една камара данъци, а ако поискаш от социалните придобивки се оказва че те са предназначени главно за тъмната раса. А ако трябва да разчиташ на здравната система може да умреш като куче. Образованието е от миналия век, инфраструктурата е африканска..... В България политиката е пълен цирк! Ние нямаме нито ляво, нито дясно, нито истински националисти.

Коментар

• Във Норвегия има вече въведен ББД по някаква "лека" форма а сега има и предложение за 100% данък върху доходите над 1,5 мил. Така като гледам не са фалирали а точно обратното - стандарта им на живот е 2 пъти над средния за Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Посочих ти го в минало време и е било валидно до момента, в който, работните места не са започнали да мигрират към Азия. Тази миграция, кара индийци, пакита, чайни да мечтаят за нещо повече от купичка с ориз. Що се правите на ударени, не ми е ясно?
                      Вал дай да не се лъжем.Това никога не е било и няма да бъде.Бачкерите не карат нови коли а такива на три до пет години.После са емигрантите там и след тях сме ние след нас вторични суровини.

Коментар

Dury ето вече посочи и кой човек го прави.Но Вал говори за бачкери не за лекари инженери и физици.Има разлика.Като ми посочиш някой работник в автомобилен завод с кредит за къща два за автомобили и две деца в частни училища тогава ще си говорим.Един бачкер на Запад взима след данъци максимум 2000 евро.Кат плати три кредита и таксите за частните училища ще яде трева ако изобщо му стигнат.Така че глупости повече не ми се четат.Тоя рай го има само в главите на хора които не са излизали на Запад.Мога да ти кажа че един архитект завършил във Виена и работещ там получава чисто 2500 евро.Така че моля ви повече не пишете небивалици
                        Абсолютно вярно!
                        Моята жена с анг. филология във Финландия ще взима 2200 евро. След разходите по наем и режийни остават не повече от 900 евро. Ами извинявай при тези цени във Скандинавия, по-добре мъжа и още да е ДС, отколкото клошар!

Коментар

Dury ето вече посочи и кой човек го прави.Но Вал говори за бачкери не за лекари инженери и физици.Има разлика.Като ми посочиш някой работник в автомобилен завод с кредит за къща два за автомобили и две деца в частни училища тогава ще си говорим.Един бачкер на Запад взима след данъци максимум 2000 евро.Кат плати три кредита и таксите за частните училища ще яде трева ако изобщо му стигнат.Така че глупости повече не ми се четат.Тоя рай го има само в главите на хора които не са излизали на Запад.Мога да ти кажа че един архитект завършил във Виена и работещ там получава чисто 2500 евро.Така че моля ви повече не пишете небивалици
                          Посочих ти го в минало време и е било валидно до момента, в който, работните места не са започнали да мигрират към Азия. Тази миграция, кара индийци, пакита, чайни да мечтаят за нещо повече от купичка с ориз. Що се правите на ударени, не ми е ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                            Aaaa,Бате Пешо,не така,това и в момента е така в Швейцария.
                            Кредит за къща,два за леки автомобили и две деца в частни училища,работи само мъжа,като физик.Живеят си живота
                            Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              90-91г. в Европа караха много по раздрънкани коли от сега , разликата е много голяма.Като цяло парка от леки автомобили изглеждаше така и съм го виждал с очите си.Не се забулуждавай те в момента живеят по добре независимо дали със заеми или не. Особенно с прислугата и от Изток.
                              Има значение дали е със заем или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                                Aaaa,Бате Пешо,не така,това и в момента е така в Швейцария.
                                Кредит за къща,два за леки автомобили и две деца в частни училища,работи само мъжа,като физик.Живеят си живота
                                Поздрави
                                Всички сме чували за този физик - управлява Големият адронен колайдер.........

Коментар

Working...
                                X