IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Мдааа, Моника Йосифова с поредно назначение...ето защо сме се срещали на 12.11.2013г.

    http://www.investor.bg/novini-i-anal...zvitie,161679/

    Явно еко-бизнесът на Билянката не върви...
    Аз като чуя за Моника Йосифова и се сещам за една друга Моника, дето заради нея за малко да свалят Бил Клинтън от власт.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Мдааа, Моника Йосифова с поредно назначение...ето защо сме се срещали на 12.11.2013г.

      http://www.investor.bg/novini-i-anal...zvitie,161679/

      Явно еко-бизнесът на Билянката не върви...

      Коментар


      • Правозащитници: Пламен Орешарски извършва престъпление срещу правата на гражданитеИзползването на оперативна информация за политическите възлгеди на гражданите е престъпление!

        Правозащитници се обърнаха с искане до главния прокурор Сотир Цацаров да вземе отношение към изказването на премиера Пламен Орешарски, че ще уволнява държавни служители за които има "оперативна информация", че участват в протестите.

        В искането на Асоциация за Европейска интеграция и права на човека (АЕИПЧ), подписано от Михаил Екимджиев, припомнят, че в петък Орешарски отговори на въпрос на участник в срещата, докога ще търпи онези чиновници, които участват в протестите така: "По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно невинаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури. Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни... Стремим се да се освободим от такива хора."

        Адвокат Михаил Екимджиев е категоричен, че в думите на премиера има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за поне две престъпления от общ характер чл.169б и чл. 169в от Наказателния кодекс (НК). За тях се предвижда наказание до пет години за длъжностно лице, което чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права.

        Пряката заплаха за нарушаване на гарантираните от конституцията права на неопределен кръг граждани обуславя висока обществена опасност на деянието.

        От правозащитната организация заявяват, че публично изразения "стремеж" на премиера да уволнява участници в антиправителствени протести е престъпление по смисъла на НК: "Заплахата за уволнение на протестиращи държавни служители от страна на г-н Орешарски, сама по себе си, създава основателен страх и пречи за свободно упражняване на правата на мирно събиране и изразяване на мнение, защитени от чл.43 ал.1 и чл.39, ал.1 от Конституцията на Република България. Следователно, самото изказване на министър-председателя е престъпление или поне опит за престъпление по чл.169в от НК."

        "Ако въпреки очевидно криминалния характер на визираните по-горе факти, приемете, че престъплението не е довършено, моля, на основание чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт, да предприемете необходимите мерки за преустановяване на приготовлението за престъпление по чл.169в от НК и за ограничаване на общественоопасните му последици" предлагат алтернативно от правозащитната организация.

        В писмото се обръща внимание и на публичното признание на управляващите, че събират "оперативни данни" за протестиращите. Според адвокат Михаил Екимджиев събирането на оперативни данни за политически възгледи и активност на граждани, без легитимна цел, е откровена злоупотреба с власт (по смисъла на чл.282 ал.2 във връзка с ал. 1 от НК).

        Методите на управляващите да се "справят" с протестиращите отдавна минават границите на нормалното. Миналата седмица стана ясно, че протестиращ е бил разследван за престъпление срещу републиката заради намерението му да прескочи загражденията на парламента. Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че посещенията по домовете на протестиращи рано сутрин ще продължат. В същото време депутати от БСП посочиха МВР като автор на опорните точки, които бяха получили. В тях също се цитира оперативна и служебна информация от МВР, а файлът беше редактиран от потребител, чиито имена съвпадат с тези на парламентарния секретар на Йовчев - Тодор Пройчев.
        http://www.capital.bg/blogove/pravo/...ski_izvurshva/
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Държавна сигурност



          Едни забравени методи

          Капитал

          Методите, с които БСП и ДПС се опитват да останат на власт, са идентични с тези на ДС.

          Някъде в Съдебната палата, незнаен прокурор изтупва от прахта наръчник на Главно следствено управление на Държавна сигурност - "Как да разследваме престъпления срещу Народната република". Сяда на компютъра и образува преписка за диверсия – еди-кой-си се подготвя да прескочи огражденията на парламента.

          Площад с тълпа от анонимни полицаи – без значка и име. Били освободени да я носят, когато пазят тълпа. Някои от тях се усмихват и съобразително изпълняват задълженията си, без агресия. Други, скрити зад маски и анонимност, ритат по кокалчетата, стискат за слабините, заплашват, без да подбират. Удрят журналисти, дръзнали да заснемат агресията им.

          Рано сутринта, преди шест – районни инспектори посещават и прибират протестиращи от домовете им по неясна процедура. Цял ден – техни колеги събират оперативна информация.

          Използват я не за да парират провокации, а за да я докладват на политическото ръководство на МВР. А то да я оформи като опорни точки, които ще прочетем и чуем като "журналистически материали" и позиции на депутатите от БСП.

          Полицейски пост на входа на факултет. Преподаватели и студенти не се допускат. Въпреки учтивото напомняне на ректора, че полицаите нямат място в университета. Освен ако не искат да учат.

          В същия този парламент управляващите гласуват бюджета. Всички ще получат по-малко пари. Освен една държавна агенция - за подслушването - за нея има два пъти и половина повече.

          Когато гласуват, депутатите ще се изнижат с колите си с мръсна газ през шпалир от километър полицаи. Пред тях на паветата ще проснат и ритат студенти, дръзнали да кажат "отивайте си, не ви вярваме".

          Това не е антиутопия. Случва се сега, 2013 година. 23 години след като Държавна сигурност е закрита, нейните методи са отново на мода в МВР.

          Разликата между модерната полиция и комунистическата ДС е много проста. Едната организация пази честните и почтени хора, докато другата служи единствено да защитава окупиралата властта номенклатурна клика.

          Днес българските служби за сигурност приближават, а на моменти и прекрачват именно тази граница. Те се превръщат в преторианска гвардия на едно компрометирано управление. Пазят хора, част от които най-вероятно са крадците, и бият други, които са по-скоро почтени.

          Някои от тях мислят, че така пазят "държавността". Държавата обаче не са няколкото десетки човека, докопали се някак си до властта. Държавата са законите, почтеността да ги спазваш и волята да промениш нещо в нея, което не ти харесва.

          Борбата срещу хората, които застават зад тези идеи и изразяват мнението си, протестирайки, е друго - това е вредна и опасна версия на комунистическата Държавна сигурност.


          ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

          Коментар


          • Бивш кмет от ГЕРБ разследван за ощететяване с милиони на община Видин
            Румен Видов е с три досъдебни производства за груби нарушения
            Публикувано: 18 ноем. 2013, 13:58 | Обновено: 18 ноем. 2013, 13:58

            прочитания: 211 | коментари: 3
            Видин, България
            Румен Видов

            Бившият кмет на Видин Румен Видов, издигнат от ГЕРБ, се разследва с три досъдебни производства, потвърди заместник-окръжният прокурор Владислав Влашев, пише вестник „Видин", цитиран от "Три бали". Става въпрос за нарушения, допуснати от бившия управник през 2010 година. Тогава той е признал вземания на 4 фирми, които възлизат на 5 млн. лв. За това е образувано основното дело срещу него, по което работи Националната следствена служба.

            Други две дела са образувани за присвоявания по договори за охрана на общински обекти. През 2010 година Видин е бил най-охраняваният град в страната. Кметът е сключвал договори за охрана на градската градина и на други обекти, а изпълнението им е трудно за доказване. Една от охранителните фирми вече осъди общината за неплатени 1,2 млн. лв.

            По времето, когато са сключени договорите за охрана, общината е била отрязана от електричество заради неплатени сметки, детските градини са останали без храна поради липса на средства. Не са работели и светофарите в града, както и осветлението по улиците, тъй като всички обекти в града и селата са били изключени заради дълг към електроразпределителното дружество.

            При напускането си на общината през 2011 година Румен Видов остави дълг от 21 млн. лв. – задължения към доставчици, фирми – изпълнители на услуги и служители на администрацията. /БЛИЦ

            КРАДЛИВИ МУТРОКОМУНИСТИ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Евгений Дайнов: Ще има предсрочни избори, но Борисов вече няма да е премиер
              Мдааа, а ЕвгениЙ Дайнов ще спре хоумгроун уийд-а

              Коментар


              • Евгений Дайнов: Ще има предсрочни избори, но Борисов вече няма да е премиер
                Евгений Дайнов: Ще има предсрочни избори, но Борисов вече няма да е премиер
                Дата
                13:16 | 18.11.2013
                Дата
                2571
                Коментари
                4
                Автор: Лъчезар Лисицов
                Share

                Евгений Дайнов е на 55 години, професор по политически науки в Нов български университет. Често може да бъде видян на антиправителствените протести, започнали на 14 юни, продължаващи и към момента. Потърсихме проф. Дайнов за коментар на новото поколение протестиращи и на последните политически събития у нас.

                - Г-н Дайнов, Ранобудните студенти отпускат юздата на Окупацията. Те като че ли не успяха да обединят достатъчно колеги?

                - Достатъчно подкрепа нямаше, или казано по друг начин – по-малко хора подкрепят протестите днес, отколкото през 1997 г. – това е факт. Но дали са свалили Окупацията, или не - май никой не разбра.

                - Вие отидохте ли да ги видите, доста Ваши колеги им водеха лекции?

                - Бях в някакъв списък за лекции, но не ми се обадиха, така че не съм ходил да ги виждам.

                - Според Вас какъв е политическият профил на протестиращите студенти?

                - Нямам представа. Не съм виждал достатъчно много от тях. Знам, че моите – от Нов Български университет (НБУ), ходеха да помагат. За тях мога да кажа, че са от програмата „Политически науки на английски език”, която ръководя. Те са най-добрите – трети курс са и са най-устойчивите. Те ходеха да помагат в Софийския университет. Това са най-висше качество студенти в НБУ.

                - Вие на колко човека преподавате там?

                - Чудовищно количество. Не съм ги смятал, но са осем групи и са над 100 човека.

                - Новото поколение, което излиза на сцената, има ли разлика с това отпреди 20 години?

                - Има разлика. Те са постмодерно поколение, способни са да вършат повече неща едновременно, но не са способни да се съсредоточават върху едно толкова дълго, колкото можеха преди 20-25 години. Не знам дали това е добре или зле. Времето ще покаже. Ние следим кариерата на завършващите НБУ.

                - Какво става с тях, след като завършат?

                - Голяма част отиват да правят магистратури навън – на запад, но пък поне една трета от тях са се върнали. През последните години най-най-добрите ми студенти успяват навън, но има и някои, които след 5-10 години се връщат. Има циркулация.

                - С какво се занимават, след като завършат образованието си?

                - За мое съжаление много малко остават да преподават. Повечето хукват по медиите и политиката.

                - В кои партии влизат?

                - Мисля, че само в националистическите партии няма мои кадри. Във всички останали има.

                - Възможно ли е Бойко Борисов да стане отново премиер?

                - Почти е невъзможно в момента, но в тази бъркотия всичко е възможно.

                - Хората, които не излизат да протестират и не харесват сегашната власт, най-много ги е страх Борисов да не се завърне. Какво ще им кажете?

                - Ще им кажа, че на практика е невъзможно неговото връщане, но и че е добре, че помнят каква катастрофа беше той и неговото управление. Беше по по-друг начин, отколкото е сегашното, но то беше крайно неудачно и вредно за страната.

                - Кое е най-вероятното управление при евентуални предсрочни избори?

                - Предсрочни избори ще има. А резултатите от тях няма да са това, което изглежда в момента, защото всичко зависи от условията, при които ще бъде подадена оставката и начина, по който това ще се случи. Никой не знае как ще изглежда парламентът.

                - Реформаторският блок може ли да вдигне сериозно резултата си?

                - Знаете ли, великият британски министър-председател Харолд Макмилън, предавайки властта на Лейбъристите, казва така: Запомнете нещо от мен – в политиката най-важното нещо се казва „събитие”. Така че нещата около Реформаторския блок, както и при всички останали, ще зависят от събитията, които ще са по повод на и около неминуемата оставка на това правителство. И ще зависи кой и как отиграва събитията. Засега ми се виждат неспособни да реагират бързо, но може пък нещата да се променят.

                - Вие не сте в Гражданския съвет на реформаторите.

                - Не.

                - Има ли някаква специална причина?

                - Аз съм казал, нещата са в ръцете на следващото поколение – след мен. Аз съм направил крачка встрани, нека да се учат от собствения си опит. Няма нищо по-полезно от собствения опит. И никой не може да го замени. Давам подкрепа, но не се намесвам.

                ЧЕСТИТО ДРУГАРИ МУТРОФИЛИ

                Коментар


                • Кипърска дама на Плевнелиев гръмна в офшорен скандал




                  http://www.bnews.bg/article-91452

                  Коментар


                  • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                    Коментар


                    • Браво другари!

                      ЕК блокира плащанията за България по ОП "Околна среда"
                      Attached Files

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        Мда, какъв изказ?
                        А защо трябва да браним рошко? Маршът на черните не беше ли за пУткрепа, а не против?

                        А я виж Пацо от Дупница и Владо Зидаров как се оглеждат. Като зайци в люцерна са!

                        https://www.youtube.com/watch?v=vOsJv8kXCaY
                        "Идат като Орки, бягат като офци
                        и пак се завръщат"

                        Ще го държиме ли още това циганско правителство или ще се дигаме да помагаме на студентите ???
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • Написах сексуална песен за живота...
                          - Така ли? Ми да я чуем!
                          - Ставам сутрин рано, пия кафе и отивам на работа. Работя , работя, работя цял ден и се прибирам. Вечерям и си лягам. Всеки ден е така, а пари нямаааа...
                          - Добре де, ама къде е сексуалното???
                          - А, то е в заглавието. Песента се казва..."Да ти е е.а и живота!"...

                          МУТРИИИ- КОМУНИСТИИИ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Мутрафон пак ли халюцинираш.Ми що се изпокрихте що ви нямаше пред НС или да браните рошко ошфоркин?Ма много си голяма работа пред монитора....

                            Мда, какъв изказ?
                            А защо трябва да браним рошко? Маршът на черните не беше ли за пУткрепа, а не против?

                            А я виж Пацо от Дупница и Владо Зидаров как се оглеждат. Като зайци в люцерна са!

                            https://www.youtube.com/watch?v=vOsJv8kXCaY
                            Last edited by kandid; 18.11.2013, 13:08.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Опорна точка номер едно: в събота голям го извадихте ама мек!
                              Мутрафон пак ли халюцинираш.Ми що се изпокрихте що ви нямаше пред НС или да браните рошко ошфоркин?Ма много си голяма работа пред монитора....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Бобева, защо не си четеш опорните точки. Другарят Сергей, другарят Стойнев, другарят Кутев и редица други другари ореваха света за борсовата приватизация на ЕРП-тата...
                                Комунисти и борса !!!

                                Боже прибери си вересиите !!!
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X