IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Мда, какъв изказ?
    А защо трябва да браним рошко? Маршът на черните не беше ли за пУткрепа, а не против?

    А я виж Пацо от Дупница и Владо Зидаров как се оглеждат. Като зайци в люцерна са!

    https://www.youtube.com/watch?v=vOsJv8kXCaY
    Пред клавиатурите много ви бива.Ще ви прати Гея 500 мангала от факултето и пак ще се изпокриете като мишоци.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Абе верно, някой ще ми покаже ли наредба, която забранява отглеждане на жиуотни в големия град?
      Аз за козички не знам, но смятам 100 кокошчици да спретна за гладната зима
      http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36
      Иначе аз знам един бивш военен, който си гледа пъппъдъци в гаража отвън пред блока в Горна баня. Той е уникален и с други две неща, които сега не ми се разказват......

      Коментар


      • Коментар


        • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Абе верно, някой ще ми покаже ли наредба, която забранява отглеждане на жиуотни в големия град?
          Аз за козички не знам, но смятам 100 кокошчици да спретна за гладната зима

          Коментар


          • Ето още един раннобуден и недоволен.....



            http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/1...plovdiv.206533

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Вижте изискванията за коалиция с "България без цензура"

              МУТРУЦИ И ИДУДУЦИ
              Движение с цензура

              Въпреки че се представя за политик от нов тип, Николай Бареков не казва кой финансира движението му


              http://www.capital.bg/politika_i_iko...nie_s_cenzura/

              Преди осем години една кабелна телевизия - СКАТ, се превърна в ракета носител за партия "Атака". Тя даваше ежедневно трибуна на националистическия лидер Волен Сидеров в негово авторско предаване и отразяваше всяка негова стъпка и проява на формацията му, което стана и причина за пръв път след демократичните промени националистическа партия да влезе в парламента. Същата телевизия за малко не успя и с втория си политически проект – този на собственика й Валери Симеонов. На партията му Национален фронт за спасение на България не достигнаха около 9 хиляди гласа на последните парламентарни избори, за да влезе в Народното събрание.

              По стъпките на СКАТ

              По модела на СКАТ и TV7 започна кампанията по налагането на новия политически проект "Николай Бареков". В средата на септември той обяви, че напуска поста на изпълнителен директор на трите телевизионни канала TВ7, NEWS7 и SUPER7 и влиза в политиката чрез движението си "България без цензура". Запази обаче едноименното си предаване в телевизията, което предаваше директно срещите му с гражданите от обиколката му из страната. Освен това Бареков продължава да ползва за трибуна и различните предавания на телевизията, където е чест гост. Заедно с това започна и масирана реклама на "България без цензура" в различни медии, а почти всяка негова проява се отразява от медиите, близки до Делян Пеевски и Цветан Василев, както и от не толкова близки, но приятелски вестници и телевизии. Както самият той се похвали в интервю за списание "Тема", него го отразяват всички: "Вестниците на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, отразява ме г-жа Венелина Гочева, отразява ме вестникът на г-н Батков, "Стандарт", отразяват ме "Преса" и "Тема", отразява ме цялата жълта преса. Отразяват ме пенсионерските вестници", изброява Бареков.

              За разлика от кабелната телевизия СКАТ на Валери Симеонов политическият проект на Николай Бареков и TV7 изглежда много по-добре финансиран от компании, свързвани с банкера Цветан Василев. Въпреки че няма преки доказателства за свързаност на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка с ТВ7, преди време Василев се представяше като финансов консултант на стария собственик на канала. Новата роля, в която Василев позволява да го свързват с ТВ7, е като "инициатор на проекти" за медиата. Освен това по признанията на Бареков предаването "България без цензура", което в продължение на месец промотира едноименния му политически проект, се финансира от телевизията, а не от собствената компания на Бареков (пак по неговите твърдения) "Ноу фрейм медия България" АД, която прави всички външни продукции на медията. Рекламата за предаването по другите медии пък е минавала през фирмата "Пиеро 97", чийто основен кредитор е банката на Цветан Василев КТБ. При това договорите са се сключвали от името на TV7, а не от фирмата на Бареков. Схемата с финансирането на представянето на политическия проект на Бареков телевизия-фирма-телевизия се затваря от отразяването му в останалите медии - основно в "Монитор", "Телеграф" и сайтовете, чийто собственик е майката на депутата от ДПС Делян Пеевски. Те също имат кредити от КТБ.

              КАПУТ-ДУДУК-ИБРИКЧИЯ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Стига с тия деца бре! Някакви 30-40 годишни лонгури бутащи контейнери към входа на НС егати децата. Тия не са бити като малки!
                Че аз моя и като голям не го бия

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ми Кире, виж представителната демокрация до какво ни доведе. Комунистите убийци на власт. Орките в центъра на София. Полицаите бият децата. Момчето за всичко на Черепа е министър председател.

                  Така че :

                  Няма ли пряка демокрация - няма демокрация

                  Стига с тия деца бре! Някакви 30-40 годишни лонгури бутащи контейнери към входа на НС егати децата. Тия не са бити като малки и са трябва да си наваксат!

                  Коментар


                  • Вижте изискванията за коалиция с "България без цензура"
                    Движението на Бареков публикува 10 точки, на които бъдещите им съратници трябва да отговарят
                    Публикувано: 18 ноем. 2013, 14:40 | Обновено: 18 ноем. 2013, 14:40
                    Разпечатай
                    прочитания: 919 | коментари: 11
                    София, България

                    Списък с 10 изисквания за политически и граждански формирования, които искат да се присъединят към проекта на Николай Бареков, разпространиха днес от "България без цензура". Сред основните изисквания на документа е лустрацията без компромис за членове на криминални групировки, агенти на ДС, кредитни милионери и участници в управлението на страната.По-рано днес в сутрешния блок на БНТ Бареков се изказа ласкаво за членове от ядрото на Реформаторския блок като Радан Кънев, но предупреди, че няма как да си сътрудничи с дясното обединение, докато част от него са добре познати лица от прехода, като Меглена Кунева, Даниел Вълчев и т.н.

                    До Президента на Република България
                    До Министерски съвет
                    До Народното събрание
                    До Реформаторски блок
                    До ВМРО
                    До Земеделските съюзи
                    До СИЛА

                    Условия
                    на Гражданско движение „България без цензура“
                    за участие в Съюз „ Чисти ръце“ ( Коалиция на желаещите)

                    Уважаеми приятели и колеги, дойде време да разделим политическия елит не на идеологически принцип, а според това кой може или не може да гарантира прозрачност в политиката и управлението на обществените ресурси единствено в полза на гражданите.

                    Очакваме вашата готовност да коментирате с нас следните предложения:

                    1. Политическа лустрация за създателите и членовете на криминални групировки – СИК, ВИС, Мултигруп, „Зора Инс“ и т.н.
                    2. В Съюз „Чисти ръце“ не могат да участват членове на ДС, доказани като кредитни милионери от преди банковата криза 1996-1997г.
                    3. В Съюз „Чисти ръце“ не могат да участват партии, които са били в управлението на държавата, освен ако не са освободили от своите ръководни постове бивши премиери, министри и зам.-министри
                    4. Подкрепа чрез бюджета и специални законодателни разпоредби за МВР, Българската армия и ДАНС. Увеличаване на личния състав, режийните и социалните придобивки, както и даване на статут на неприкосновеност. Пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ-та.
                    5. Деполитизация в НАП, ръководствата на болници, училища и други висши административни органи и длъжности, както и Областни управи и Общини.
                    6. Даване на подкрепа на Главния прокурор, при ясно зададени параметри и поети от негова страна ангажименти, за бързо стартиране и приключване на проверките по сигнали срещу висши политици от Прехода. Без политизация във Висшата съдебна власт. Пряк избор на районни и градски съдии и прокурори.
                    7. Отпадане на банковата тайна за политиците. При влизане във властта всеки политик е длъжен да даде своето съгласие за специализирани проверки от ДАНС и НАП на неговите доходи, начина му на живот, роднини по права линия и съребрена до четвърта степен. Както и проверка на всички възможни имотни и приятелски свързаности. Отпадане на банковата тайна за действащите в момента политици във властта.
                    8. Отказ от партийни субсидии.
                    9. Политиците да се откажат доброволно от участие в офшорни дружества и да ги осветят преди това пред обществото, ако са регистрирали такива.
                    10. Лустрация за политици с две или повече прокурорски обвинения до тяхното отпадане.

                    МУТРУЦИ И ИДУДУЦИ

                    Коментар


                    • Паниката на властта
                      Първи искри във фитила, който ще доведе до имплозия на управяващата коалиция

                      http://www.capital.bg/politika_i_iko...ta_na_vlastta/


                      Евгений Дайнов: Оставката на правителството е въпрос на дни
                      "Преди 20 дни властимащите си внушиха, че може да са загубили тази битка. Първите признаци на паника проличаха в няколко странни движения на задкулисната власт и случая с Бисеров е нейно отражение", коментира политологът

                      http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...na-dni-5998564

                      Коментар


                      • Ми Кире, виж представителната демокрация до какво ни доведе. Комунистите убийци на власт. Орките в центъра на София. Полицаите бият децата. Момчето за всичко на Черепа е министър председател.

                        Така че :

                        Няма ли пряка демокрация - няма демокрация
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • - „Окупирай Уолстрийт“ според някои западни анализатори се смята за левичарско и анархистично движение, но тук го признаха десните. Защо?

                          - Левичарско е. „Окупирай Уолстрийт“ си е чисто анархистично движение. Нашите студенти използват подобни методи, когато окупират университета. Но аз не виждам смисъл от предсрочни избори. Ако това стане сега, „Атака“, която е основната язва в този парламент, на гърба на т.нар. ракиен патриотизъм с бежанците ще получи още повече гласове. ДПС има своя твърд електорат. В най-добрия случай ще влезе с малко гласове Реформаторският блок, макар че там започва цепенето. Първи се отделиха Зелените. Следващият парламент може да е още по-шарен и неуправляем.



                          МЕЧО ТЕ БИЛИ ТВОИ ХОРА- АНАРХИСТИ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Аха, Владимир Каролев, дето на Кунева, дето е снаха на Пръмов от политбюро на БКП
                            Кой, Владо Мотиката ли?
                            Известен с избирателна обективност...

                            Коментар


                            • Аха, Владимир Каролев, дето на Кунева, дето е снаха на Пръмов от политбюро на БКП
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

                              Коментар


                              • Икономистът Владимир Каролев:
                                Не виждам смисъл от предсрочни избори



                                Владимир Каролев е роден на 31 юли 1961 г. във Варна. Завършил е УНСС през 1986 г. През 1993 г. завършва магистратура по бизнес в университета на Алберта, Канада. Управляващ съдружник е в Балканска консултантска компания. Участваше в икономическия екип на НДСВ. Беше общински съветник в столицата. През 2011 г. беше кандидат-кмет за София.

                                -Г-н Каролев, каква част от политиците ни имат притеснения с доказване на произхода на парите в банковите си сметки в чужбина?

                                - Това е въпрос към разследващите служби. Но корупцията сред политическия елит не е малка. Основните източници за политическа корупиция според мен бяха по линия на приватизацията с т.нар. работническо-мениджърски дружества (РМД) в периода 1996-2001 г. и при обществените поръчки след това. Както и при лобиране за закони, облагодетелстващи определени бизнеси и индустрии. Мисля, че плащанията при корупционни сделки са правени по сметки в чужбина, а не толкова в България. За да разбере обществото кои политици са се облагодетелствали неправомерно, трябва да има законови промени. Например да се въведе закон, с който се изисква всеки, заемащ политическа позиция като министър, заместник-министър, кмет, общински съветник, както съдиите, следователите, прокурорите, да подава декларация, че е съгласен данъчните служби да проверяват дали той, негови роднини или свързани лица имат сметки, фирми и имоти в чужбина.

                                - И в момента политиците ни са длъжни да обявяват пред Сметната палата всички влогове, независимо къде са направени.

                                - Декларациите пред Сметната палата са само с информативен характер. Неслучайно много от политиците закъсняват с подаването им или се получават разлики, както се случи и с Бисеров. Моята идея е за законова поправка - към декларацията, която сега се попълва в Сметната палата, да има допълнителна формулировка, която ще позволи на службите да проверяват съответното лице или негови роднини дали имат сметки в чужбина. Сега това е невъзможно. Ако съм следовател и искам да проуча даден политик, защото за него има сигнали или съмнения, и изпратя запитване до Кипър, Сейшелите или други офшорни дестинации, отговорът на съответните власти ще бъде, че трябва да представя влязло в сила съдебно решение, с което банковата тайна да падне. Докато ако априори има такова съгласие, няма нужда от решение на съда.

                                - От ДПС вече обявиха, че са готови да направят промени и в закона за публичност на имуществото на вис*шите длъжности, и в закона за банките, така че да падне банковата тайна. Може ли да се каже, че политиците ни узряват за важните решения?

                                - Дяволът е в детайлите. Звучи много добре и правилно, но въпросът е как ще бъде формулирано. И дали няма да има нужда от допълнително съгласие на политиците.

                                - Бяхте един от най-добрите консултанти по приватизация. Кажете, как бяха натрупани тези големи пари, които сега политиците се чудят как да изсветлят?

                                - Бях част от екип на Вашингтонския офис на KPMG, който беше консултант по приватизации във всички страни в Централна и в Източна Европа. Сделките, по които съм работил в България, са едни от най-успешните, като например приватизацията на ШЗИ „София“, на шоколадената фабрика „Своге“, на някои от бирените заводи като тези в Пловдив и в Хасково. Според мен проблемът с приватизацията започна с изкривеното предлагане на големи преференции за РМД. Законът, който ги регламентира, беше приет по времето на Жан Виденов, но на практика по време на правителството на Иван Костов тези предимства се използваха масово. Когато НДСВ дойде на власт, ги премахнахме. Тези преференции гласяха, че едно РМД може да плати цена по приватизационна сделка 10% кеш, а останалите 90% с прословутите компенсаторни записи, които тогава се търгуваха по 25 стотинки. И то на разсрочено плащане за 5 години. Тогава почти всички банки бяха държавни, включително най-големите - ДСК и Булбанк. Чрез тях се финансираха РМД. В София няма нито едно дружество, което тогава да е продадено на касов инвеститор.

                                - Как сините политици спечелиха от приватизацията?

                                - В нея винаги участваха партийни членове. Политиците или са вземали процент, или са участвали с подставени лица. Например в приватизацията в столицата участваха общински съветници и политици от София. От БСП да не се правят на ощипани госпожи, защото не чух нито една дума от тях срещу РМД. През 1998-2000 г. бях управител на инвестиционен фонд, в който основен инвеститор беше Европейската банка за възстановяване и развитие и той реши да се бори при раздържавяването на едно софийско общинско дружество. Когато подадох документите, получих обаждане от консултанта по тази приватизация и съвсем цинично ми заявиха, че има политическо решение сделката да отиде в РМД. По това време бях привърженик на СДС и казах, че ще говоря с кмета Софиянски, ще пиша писмо до премиера Костов, даже до общински съветници от БСП. Отговориха ми: до когото искаш пиши, БСП и СДС са заедно.

                                - Когато през 2001 г. Любка Качакова облече фланелката „Срам ни е от вас“, от приватизацията на Костов ли ви беше срам?

                                - Точно от нея. Спомням си като бял ден как по време на второто издание на „Българският Великден“ през 2000 г. имаше много остри изказвания срещу опита да се продадат вецове на РМД. Това бе тотален абсурд, а всички дружества, които искаха да участват в тази приватизация, бяха обслужвани от една и съща правна кантора с един и същи адрес. Тези адвокати обслужваха и фирмите около Славчо Христов, който купи Златни пясъци заедно със земята и платиха 1/100 от реалната им цена. Това е най-голямата далавера в българската приватизация. Година по-рано г-н Костов беше обещал, че няма да допуска преференции за РМД и ще стартира приватизацията на големите банки, но това не се случи.

                                - Огромните пари, които се акумулираха от приватизацията и обществените поръчки, накъде потеглиха, към швейцарските банки ли?

                                - Не само към тях. Част от парите влязоха в недвижими имоти, а през последните години и във ВЕИ. Както при Бисеров. Досега нашите служби не са хванали нито един случай на неправомерни банкови сметки от политици и чиновници. И Вальо Топлото го хванаха по сигнал от австрийските служби, и за Бисеров сигналът идва от чужбина. Когато са от корупция, парите отиват в офшорни сметки, защото това е най-добрият начин да се скрият. Но има една приказка - покрай мръсната вода може да изхвърлите и бебето. Офшорката сега става мръсна дума в България. А не бива. Ако компанията не е анонимна, това е много легитимен начин компаниите да оптимизират данъците си. У нас например доста чуждестранни инвеститори предпочитат някои офшорни дестинации, защото с някои от тях имаме много добри споразумения за правна защита на инвеститорите, а с други нямаме. Много добра е правната основа за защита на инвеститори от Кипър, от щата Делауеър в САЩ, от Холандия, от Швейцария. Ако погледнете, ще видите, че основните инвестиции идват оттам. В същото време компании от Франция, Испания, Германия и Италия влагат по-малко капитали. А ако решат да дойдат у нас, си правят дружество в Кипър или в Холандия и през него инвестират. „Кока-Кола“ например инвестира у нас чрез Кипър.

                                - А когато дружеството е анонимно?

                                - Тогава има потенциален проблем. Ще ви кажа как ако някой има пари в чужбина, може да си построи фотоволтаична централа. Ако са му платили комисионата зад граница, обикновено се прави офшорно дружество в държавите, в които анонимността е много защитена. Например на Сейшелите или на Британските Вирджински острови. Там си държиш парите и според местното законодателство двама или трима местни администратори се водят собственици. Или пък дружеството е с акции на приносител. Това дружество открива друго офшорно дружество в някоя по-нормална държава като Холандия или Швейцария. И след това тук се появява „швейцарски“ или „холандски“ инвеститор.

                                - „Окупирай Уолстрийт“ според някои западни анализатори се смята за левичарско и анархистично движение, но тук го признаха десните. Защо?

                                - Левичарско е. „Окупирай Уолстрийт“ си е чисто анархистично движение. Нашите студенти използват подобни методи, когато окупират университета. Но аз не виждам смисъл от предсрочни избори. Ако това стане сега, „Атака“, която е основната язва в този парламент, на гърба на т.нар. ракиен патриотизъм с бежанците ще получи още повече гласове. ДПС има своя твърд електорат. В най-добрия случай ще влезе с малко гласове Реформаторският блок, макар че там започва цепенето. Първи се отделиха Зелените. Следващият парламент може да е още по-шарен и неуправляем.

                                - Защо напуснахте НДСВ, срамувате ли се вече от него?

                                - Не се срамувам. Напуснах, защото НДСВ все повече се отказва от либерализма. Царят беше казал, че коалиция не се прави, ако не са ясни принципите. Един от проблемите на НДСВ по време на т.нар. тройна коалиция е, че ние не публикувахме коалиционното споразумение с БСП и ДПС. Тя остана известна с квотите 3:5:8. А по-важно е какви икономически параметри наложихме на партньорите си. Казахме, че не трябва да се увеличават данъците, а БСП искаше да се увеличават. Казахме, че не трябва да има бюджетни дефицити, а излишъци. Не ми харесаха коалиционните напъни на НДСВ през последните 6-7 месеца - олеле-мале, дайте да се коалираме с когото и да е само за да влезем в парламента. Мисля, че ще се засилят след избора на Антония Първанова за лидер. За мен влизането в парламента не трябва да е самоцел.

                                - Възможна ли е коалиция между НДСВ и ГЕРБ?

                                - Това е идеята на Антония Първанова. По време на предизборните си срещи със софийската организация ясно е казала, че иска НДСВ да се коалира с ГЕРБ. За какво ГЕРБ ще иска тази коалиция, не знам. НДСВ има още към * 2 млн. лв. субсидия. Ако Първанова е изтъргувала някаква коалиция срещу тази субсидия... Но за съжаление със сегашното си ръководство НДСВ се отдалечава от либерализма.

                                (в. Преса, печатно издание, брой 312 (663 от 15 ноември 2013)

                                Коментар

                                Working...
                                X