IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Коалиция за България е наистина доста широка коалиция. Тя включва :
    1. Българките социалисти.
    2. Българските комунисти.
    3. Българските селяни.
    4. Българските цигани.
    5. Българските хуманисти.
    6. Българските еколози.
    Лорди аз съм селянин но не участвувам в политически партии и коалиции

    Коментар


    • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Коалиция за България е наистина доста широка коалиция. Тя включва :
      1. Българките социалисти.
      2. Българските комунисти.
      3. Българските селяни.
      4. Българските цигани.
      5. Българските хуманисти.
      6. Българските еколози.
      Предполагам редът ти не следва електоралната тежест на групите...

      В противен случай може би трябваше ноер 4 да е под номер 1

      Коментар


      • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        И квоооо? А Гея откъде познава 500 мангала? А какво свързва ГЕЯ и 500-те мангала?
        Е това е задачка с повишена трудност.Не е за гладкия ти мозък.Ще питаш шефа си в Банкя той знае

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Стига бе, а аз политически неграмотния, си викам какво дири Цветелин Кънчев на Орлов мост в събота!
          Коалиция за България е наистина доста широка коалиция. Тя включва :
          1. Българките социалисти.
          2. Българските комунисти.
          3. Българските селяни.
          4. Българските цигани.
          5. Българските хуманисти.
          6. Българските еколози.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Стига бе, а аз политически неграмотния, си викам какво дири Цветелин Кънчев на Орлов мост в събота!
            Ми що не събра смелост да идеш да го питаш?

            Коментар


            • ИПИ: Ниският дълг не е гаранция срещу фалит на държавата
              DarikFinance.bg, 18.11.2013 14:34 (последна актуализация 18.11.2013 15:24) | | A

              Потъва ли Франция
              Случаят Христо Бисеров показва истинската цел на ДАНС
              Колко ни е скъпо здравето
              Повишаването на икономическата и социална свобода, подобряването на защитата на правото на собственост, намаляването на корупцията и държавната намеса в икономиката водят до по-високи темпове на икономически растеж и увеличаване на доходите. За съжаление, напредъкът в тази посока през последните години е бавен и несигурен, като не липсват сфери, в които дори се върви назад, според анализа на Института за пазарна икономика, осъществен с подкрепата на Фондацията за свободата „Фридрих Науман”.



              Резултатът на България спрямо останалите страни-членки на Европейския съюз показва доста разнопосочно представяне - в отделни класации страната се представя добре, но в други изостава значително.



              Слаби резултати (между 40-60%). В индексите за възприятие на корупцията и този за право на собственост оценката на България е едва половината от максималната и далеч от тази на първенеца в ЕС и за двата индекса – Финландия.



              Посредствени резултати (между 60-70%). В индексите за конкурентоспособност,

              отворен бюджет, икономическа свобода (Херитидж) и условия за правене на бизнес класират България по-близо до първенците както в ЕС (Финландия, Великобритания и Дания за последните два индекса), така и в света.



              Добри резултати (70-80%). В индексите за икономическа свобода (Фрейзър) и

              човешко развитие България се представя добре, като е доста по-близо до оценките на водещите страни в ЕС - Финландия и Холандия.



              Международният опит, както и този на страната, показва, че пътят към настигането на първенците минава през смелото реформиране на социално-икономическите взаимоотношения.



              Някои от възможните реформи, които биха спомогнали за по-добра позиция на България и по-бърз растеж, включват - образователна реформа - заместване на част от държавната субсидия за висшите учебни заведения с проектно финансиране; ваучерна система за началното и средното образование. Премахване на минималната работна заплата и минималните осигурителни прагове. Облекчаване на изискванията за полагане на извънреден/нощен труд. Премахване на държавните субсидии като тези в земеделието, железопътния транспорт и пощите. Премахване на данъци с ниска ефективност като данък дивидент, данък наследство и данък лихви. Избор в здравната система – разбиване монопола на НЗОК. Повишаване на независимостта на съдебната власт. Масово предлагане на е-услуги от администрацията и санкции за институциите и административните служители при липса на такива. Намаляване на административните структури и наетите в администрацията. Незабавна и прозрачна приватизация на държавните активи и ускоряване на концесионирането на инфраструктурни обекти.



              Все още има много рискове пред икономическия растеж в България. Публичните дългове на страните от Европейски съюз продължават да се увеличават, макар и по-бавно като средните нива на дълга в ЕС са вече 90 процента от БВП.



              Няма изгледи социалното напрежение в България да затихне, предсрочните парламентарни избори са напълно възможни, а в бюджета няма буфери срещу подобен риск, посочиха от ИПИ.




              Освен това България се превръща в страна, пристрастена към дефицитното харчене, тъй като от 2009 г. държавният бюджет работи с дефицит.



              Фискалният резерв е на минимум и остава възможността само да се теглят кредити, защото и с приватизация не могат да се съберат достатъчно пари.



              Не трябва да се успокояваме от ниското ниво на дълга, защото например Румъния фалира при дълг от 16 процента от брутния вътрешен продукт.



              В ИПИ са обезпокоени и от предлаганите промени в Закона за банките и от увеличаване на правата на потребителите, които ще доведат до поскъпване на кредитния ресурс.

              ЧЕТЕТЕ МУТРОТРОЛОВЕ- ТИКВАТА ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ КАТО ПОХАРЧИ 8 МИЛИАРДА

              Коментар


              • Dimitar Vuchev

                След кaто е гледaлa сутринтa по Новa ТВ интервюто нa Иво Божков зa полицейския произвол, бaбa ми поискa дa се нaучи "нa Фейсбук". Бaбa ми, която кaто всеки нормaлен човек нa нейнaтa възрaст вярвa нa медиите, били те дори с ценa 0,50 лв. Бaбa ми, която цял живот е глaсувaлa и вярвaлa в БСП. Издишaте, другaри.

                Коментар


                • Войната срещу гражданите. Три кадъра
                  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...te_tri_kadura/

                  След вторник миналата седмица властта в България е във война със своите граждани. Преди всичко със своята млада и образована генерация, със своята интелигенция, със своите столичани. Засега с малко кръв, но с готовност да бъде премината всякаква граница. Във война със своите граждани след вторник е власт, чието правителство само след пет месеца управление има доверието едва на 19% от населението (показател, безпрецедентен в най-новата ни история), чието "законодателно тяло" е одобрявано от 13% от същото това население (дали не са в такъв случай депутатите в него същинските "окупатори" на парламентарната сграда).

                  Видях тази война в три последователни "кадъра".

                  1. Площадът.

                  Вече проляха кръв. Проляха я – символически зловещо – пред катедралния храм на България и не могат да скрият това по никакъв начин.

                  Защото срещу въоръжените с щитове и палки полицаи (между 5 и 8 хиляди поставиха столицата в обсадно положение във вторник) протестиращите младежи бяха "въоръжени" с толкова много снимачна техника, че буквално направиха "фотокопие" на тези дълги часове насилие. Насилие, в което стокилограмови живи булдозери с вкаменени и заплашителни лица, с юмруци, които могат да убият, настъпваха срещу хванатите за ръце или прегърнати момчета и момичета. Периодично се опитваха да ги изтласкват. Тогава прегърнатите се вкопчваха по-силно едни в други, докато "булдозерите" не поваляха някои от фланговете. Тогава ги наобикаляха и ние виждахме между краката им как ги ритат с кубинки.

                  Видяхме как влачиха момиче, самозавързало се за пейка от импровизираната барикада пред централния вход на храма – влачиха го заедно с пейката.

                  Видяхме как се изправи и с някакво наивно смайване прокара длан по окървавеното си чело онова момче, което "май не било добре с главата".

                  Видяхме всичко това – ние, които бяхме там със студентите си, които чухме, че те пеят, докато се държат един за друг, че призовават "без насилие" и вдигат високо ръцете си срещу своите нападатели.

                  Видяхме това. Друго не успяхме да видим – чухме го после, вечерта: чухме, че наша колега-преподавател е била арестувана без видима причина, държана близо час зад полицейския кордон и побутвана с палка, после отведена в МВР-управлението. Чухме, че далеч от "основната сцена", някъде пред Националната художествена галерия, вън от полезрението на камерите, хора са били вече сериозно бити.

                  И все пак, за мен си остана символично най-красноречив един епизод от този ден. След обед, вече в края на "сраженията" напуснах площада пред храма, за да си купя вода. Жена ми остана горе. След половин час, правейки опити да се намерим отново, се свързахме един с друг. Тя бе успяла да слезе през "царската градинка", аз бях стигнал по обиколни пътища пред хотел "България". И ето – тя бе на левия тротоар, аз – на десния, един срещу друг. Виждахме се ясно през улицата, можехме да се чуем, ако викаме. Срещу нас обаче – и пред единия и пред другия тротоар – бяха наредени плътно един до друг полицейски кордони и редиците им продължаваха, докъдето стига погледа. Помолих онези с шлемовете да премина на отсрещния тротоар при жена си. Беше ми отказано. Отсреща отказаха и на нея да пресече при мен. Попитах докога ще продължава това положение: "може би дълго" – ми бе отговорено. И тогава освен, че ме напуши смях, си помислих нещо зловещо: а какво ли би станало, ако решат да издигнат стена през улицата – като в Берлин, за да оградят Парламента завинаги. Тогава тя ще остане отвъд, аз – отсам. И кой ли ще се окаже в "западната" и кой в "източната" половина както в онзи паметен кадър от 1961 г….

                  2. "Опорните точки".

                  През следващите дни дойде разправата с думите: "опорните точки" на лъжата, "спуснати", за да се "опират" на тях онези, които ще лъжат, за да не се объркват в лъженето. Мисля, че бе глупаво, бе ненужно, защото бързо се ориентираха. Наистина, някои не проявиха достатъчно фантазия – продължиха да повтарят легендата за 30-те (50-те) лева, които получил всеки протестиращ във вторник. Прибавиха само 700-те лева за рана (студенти от НАТФИЗ, дегизирали колегите си за тази сума, за да изглеждат бити). Имаше обаче и един по-перфиден. Колко било неслучайно, колко било "режисирано", колко било PR-изпипано, че момчето с окървавеното чело било с характерна брадичка и кадърът го показвал като "русия Христос" – за да трогне, за да внуши…
                  Нима, сиреч, не забелязвате, че това момче е било нарочно подбрано. С две думи – оказва се, че разбират и от иконография гадните "соросоиди". Отначало се ядосах, но после си помислих: нещастнико, не си ли чувал, че върху лицето на всеки наранен човек, върху лицето на всеки бит, на всеки, върху когото е извършено насилие бездруго се изобразява Христос и това е така, чисто и просто, защото Той е обещал да страда с всеки насилван. Тук не е нужна никаква режисура. Или по-точно – друг е тук "режисьорът", друг "PR-мейкъра"! И Той не може да бъде надделян от никакъв ответен "черен PR".

                  Защото и никакво, никакво преумалено число (200 студенти и 300 "зелени", "анархисти", "традиционни протестъри", според "опорните точки") не може да стане достатъчна противотежест на едната, едната единствена снимка на младото момиче с широко отворените очи, прегърнато от момчетата, които искат да го предпазят и очевидно гледащо към настъпващия отсреща насилник. Никакъв епитет: "анархистка", "нарушителка", никаква идеология ("аз съм десен и затова съм против онези, които преграждат кръстовищата") не може да отнеме симпатията към това едно единствено момиче и да я прехвърли на страната на десетките пишещи според "опорните точки".

                  3. Нахлуването.

                  Накрая дойде демонстрацията на масата – автобусите, които трябваше да покажат "колко сте малко вие", които нападнахме във вторник, а "колко много сме ние", които (при това) сме "против омразата". Наблюдавах го в мрежата, през окото на камерата, показваща ни Орлов мост в "реално време".

                  За разлика от пъстрата спонтанност, нестройност, "телесност" на студентския протест, впечатлението бе за механичност, почти машинност. Към 10,30 ч. "Цариградско шосе" бе напълно пусто. В долния ъгъл на кадъра се виждаха само суетящите се около строящата се "сцена" работници. И така минута след минута. Точно до 11,09 ч. Тогава изведнъж от дъното на шосето се зададе автобус. Веднага след него втори, после трети. И се започна: като бяла гъсеница се заточи колона равна, дълга, геометрична. Очевидно бе тръгнала в изчислено време, бе стигнала в точно определен момент, бе изсипала товара си едновременно някъде по-нагоре, и ето, булевардът в кадъра се изпълва буквално за минути. Загъмжава. Само че напълно без звук. Точно така – казвам си – нали е дошла масата, чистата маса. От нея не се иска да шуми, да говори, да скандира. Тя трябва само да изпълни, ако може – да смаже. Дошла е, за да каже, че подкрепя онези, които биха (и пак биха били) децата й.

                  Когато след час се изнизва пред Ректората оставам с чувството, че е дошла именно с тази абсурдна цел – да прекоси като гъсеница ларгото на столицата, да се качи пак на чакащите я в другия му край автобуси и да изчезне. А докато се точеше неочаквано ми се стори, че чувам свирката на онзи зловещ свирач от приказката, който за отмъщение, че не му платили за извеждането на плъховете от града, повел навън всичките му деца, за да ги заведе в близката река и да ги издави. "Ето я нашата войска – вижте я колко е голяма. Вижте, че тя ни следва и ще ни следва дори, ако я поведем към дъното на реката". От балкона на Ректората, където вече съм застанал, студенти й викат: "Ние ще останем тук и утре!" Така е. След час и половина всичко е утихнало. По паважа няма памет за тръгналите след смъртоносната свирка.

                  Даже изгрява слънце.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Понеже сте само лекинко полит. неграмотни, да напомня, че Евророма е част от "Коалиция за България".
                    Стига бе, а аз политически неграмотния, си викам какво дири Цветелин Кънчев на Орлов мост в събота!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      И квоооо? А Гея откъде познава 500 мангала? А какво свързва ГЕЯ и 500-те мангала?
                      Понеже сте само лекинко полит. неграмотни, да напомня, че Евророма е част от "Коалиция за България".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        И квоооо? А Гея откъде познава 500 мангала? А какво свързва ГЕЯ и 500-те мангала?
                        Моника Йосифова ги свързва !!!
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                          Ми като го назначи, да си го носи на гърба
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

                          Коментар


                          • Cvetan Cvetanov
                            Искам да кажа няколко думи на студентите, които протестират всеки ден срещу това престъпно правителство. Освен да искате оставката на Орешарски, искайте му и сметка защо висшето образование в България не е безплатно. Ние сме най-бедната страна в Европейския Съюз и най-много имаме нужда от образовани кадри. Защо тогава принуждаваме студентите си да плащат за образование и те вместо това да емигрират в Германия, Дания, Холандия, където образованието е безплатно? Ако Орешарски не знае какво е “равен шанс за всички” - ето давам му пример с висшето образование. А хората, които някога въведоха таксите за следване, без това да се налагаше, изобщо няма да ги коментирам.
                            Една от задачите, които имаше ГЕРБ, докато бяхме на власт, беше да върнем безплатното висше образование. За съжаление тежкото наследство на Тройната коалиция и икономическата криза, ни попречиха да я реализираме през първия мандат.
                            Харесвам · · Сподели · преди 11 минути ·

                            1 споделяне
                            Rafaela Raf Егати дебилския цинизъм... Пфу....

                            БРАВО ЦУЦИЛАНЕ, АМА КАЖИ И ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ И ТЪщАТА

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Пред клавиатурите много ви бива.Ще ви прати Гея 500 мангала от факултето и пак ще се изпокриете като мишоци.
                              И квоооо? А Гея откъде познава 500 мангала? А какво свързва ГЕЯ и 500-те мангала?

                              Коментар


                              • Иван Иванов или как сикаджийчето от Шумен стана олигарх
                                Това е една добре позната история, за която упорито се мълчи вече няколко години, но във Фейсбук всеки споделя неща, които знае. Става въпрос за кражба на държавно имущество в особено големи размери с главното участие на Иван Иванов, най-бързо уволнения зам. - министър в историята на МВР и неговият пряк покровител и зам.-председател на БСП Димитър Дъбов.

                                Началото на историята започва през далечната 1992 г., когато е закрита Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а за стопанисване на нейните имоти е създадена фирма „Воинтех” ЕООД, която започва да управлява стотици имоти държавна собственост - стрелкови клубове, клубове за авиомоделизъм и автошколи, където хиляди деца получаваха умения, които да ги подготвят за служба в защита на родината.

                                В периода 2005 – 2007 управител на клона на „Воинтех” в Шумен е Иван Иванов. По това време фирмата вече е започнала бясно да разпродава по неясни критерии имоти държавна собственост на частни лица. Това е благодатното за крадене време на Тройната коалиция и Иван Иванов е включен в далаверата с личната протекция на Димитър Дъбов, за да започне скоростна разпродажба на военни имоти.

                                В края на 2006 г. летището край Шумен е продадено на безценица. Ниската цена от 700 хил. лв. шокира шуменци, тъй като в нотариалния акт данъчната оценка за продажба на сградата е определена на 1.28 милиона лева. Скоро след това следва нов удар. През февруари 2007 г. Иванов и представляваната от него фирма продават сградата на ОСО (срещу Търговско – промишлената палата) в идеалния център на Шумен за 127 хил. лв. Само няколко дена по-късно същата сграда е препродадена за 1.35 млн. лева, което е над десет пъти по-висока цена от първоначалната.

                                Невероятните успехи на Иван Иванов в бързата разпродажба на недвижими военни имоти не спират дотук. Като управител на шуменския клон на държавната фирма той прави така, че най-тлъстото парче от военните имоти в Шумен да ги купи не кой да е, а .... собственият му баща и фирмата му „Билдинг- Строй Експрес” ЕООД, в която същият Иван Иванов ще работи по-късно като юрист.

                                На 28.05.2007 г. над двадесет и шест декара двор, блок на три етажа, административна сграда на два етажа, още един учебен блок на два етажа, над двадесет гаража за леки и товарни автомобили, халета, работилници и т.н., общо над 6 дка застроена площ, са продадени от сина Иван Иванов на таткото Валентин Иванов за невероятно ниската сума от 735 хил. лв. Врътката, която правят баща и син е супер изгодна. Според най-обща оценка на експерти цената е поне двадесет пъти повече и имота реално струва над 15 млн. лева. Така лидера на социалистите в Шумен Иван Иванов осъществява поредица от бързо ликвидни сделки, за които биха му завидели и най-печените брокери от Уолстрийт. Няколко месеца по-късно на 13.09.2007 г. е осъществена поредната сделка и отново на безценица е продадена сградата на ОСО на ул. Спартак 24 (на гърба на Педагогическия факултет).

                                Така в рамките на 2007 г., само за една година, Иван Иванов успява да разпродаде най-апетитните терени на военните на територията на гр. Шумен. Според запознати, далаверата на Иванов и неговия покровител Дъбов се реализирала основно в две направления: в някои от случаите те са прибирали огромни комисионни, предлагайки имотите на твърде ниски цени, а в други случаи Иванов и Дъбов са продавали на самите себе си, чрез регистрирани за целта фирми с подставени лица, след което бързо са препродавали военните имоти на десетократно по – високи цени.

                                Успешната кражба на държавни терени спомага за кариерното развитие на Иван Иванов, който от шеф на местния клон на СИК и управител на държавната фирма „Воинтех” и през юли 2012 г. заема поста председател на областната организация на БСП в Шумен, превръщайки се в един от олигарсите на социалистическата партия. Осведомени източници съобщават, че Дъбов и Иванов са имали готовност да приложат отработената схема и по отношение на апетитни имоти на МВР, но само бързата реакция на министър Цветлин Йовчев и незабавното уволнение на Иван Иванов са предотвратили разграбването на държавно имущество. Въпреки това момчето от Шумен си остава шеф на БСП-Шумен, а другаря Сергей Станишев най-нагло се опита да излъже, че не познавал пробивния младеж.

                                ПП ТОВА НА ВНИМ НА ШАПКАРИНА

                                Коментар

                                Working...
                                X