IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron
    Я да не обиждаш Доган! И аз като него имам двойно гражданство
    Франция например няма такова изискване. Но има ред други условия.
    Всички молби за френски паспорт, подадени в префектуруите, се изпращат в една централна дирекция за миграцията и населението (Direction de Migration et Population) в Нант, която решава всеки отделен случай. Тя обаче не може да даде гражданство на лице, в чието досие префектурата е записала, че не отговаря на условията за френско гражданство според член 21 от френския закон (Code Civil) от 1993 г. А той постановява, че френски гражданин може да стане лице, което отговаря на следните условия:
    - Минимум 5 години постоянно законно пребиваване във Франция;
    - Свидетелство за съдимост, което да доказва, че през последните 10 години кандидатът не е имал криминални прояви нито във Франция, нито в страната, на която е гражданин.
    - Сигурни доходи;
    - "Социална и културна асимилация".
    "Доказателствата за социална и културна асимилация включват добро владеене на френски език, наличие на контакти в французи, (например членство в спортни или културни клубове), спазване на френските традиции и обичаи. Тези условия трудно се обосновават, затова пък много лесно може да се докаже кога лицето не е асимилирано", подчертава един доклад на Университета на Мюнстер, озаглавен "Републиканизмът и гражданството в Германия и Франция" от септември 2000 г. Сред признаците, дисквалифициращи кандидат-французина, са посочени полигамията, носенето на мюсюлманско облекло, джихадистки и други екстремистки възгледи.
    Важна е не само асимилацията, но и мотивацията на лицето, подчертава докладът. Кандидатът трябва да заяви "етически безупречна мотивация" защо иска да стане френски гражданин.
    Интересен е и фактът, че във Франция не дават гражданство на болни хора. За целта кандидатът може да бъде заставен да представи медицинския си картон.
    Last edited by el.t; 16.02.2014, 23:06. Причина: лично нападки

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
      Виж какво Максчо, аз открито казвам, че ще гласувам за ББ. А ти, като много други хамелеончета се криете и само плюете. Не критикувате, защото нямате сериозни аргументи, а само повтаряте мантрите на Станишев и Местан. Като харесвате толкова тази неестествена коалиция, то пишете като мъже открито. Не се крийте! Мишоци такива! Тарикатчета пъзливи!
      Виж кво, аз не искам да занимавам Форума със себе си. На миналите избори гласувах за бсп, на тези не знам. Това е без значение и не се крия...

Аз искам да отговоря на въпроса, който зададох на Стамбата. От стотици партии в мамковината, само една партия ви е поздравила... разбира се и поета Едвин, съдията Георги марков, методи Андреев

При закрити врати решават за Цветанов
      http://www.blitz.bg/news/article/250818

На откриването се появиха шефът на Софарма Огнян Донев, както и ветерани седесари, сега членове на движение "22 септември" - Едвин Сугарев, Методи Андреев и Евгени Михайлов, които бяха част от протестите срещу кабинета през лятото.

Единственият политически лидер от България, отправил приветствие пред конгреса, беше шефката на "Обединени земеделци" Петя Ставрева.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        sofiance гледай сега набора е прав за Цвък .Едва ли има по кух милиционер ,който навремето разнасяше папките на Баце като бе гл секретар.И понеже същият му даде прекалено много партийна власт вкл и кофчезник и за туй днес го остави за зам.
        Абе хайде стига с това кух милиционер. То БСП от какво израстна? От явни терористи, палачи, милиционери - от Септемврийското т.нар. въстание, през атентата на св. Крал, убийствата след 9.9.44, Народния съд, Белене, Ловеч, още да пиша ли. Та бащата на Станишев да не би да е завършил Харвард. Щом се е отървал от лагерите на Сталин, то това е сигурно за сметка за предателства на свои другари. Аре не ми говорете кой от какво се е пръкнал. Всички сме идваме от село. Кой милиционер, кой селянин - то е едно и също.
        Ето един пък се пише лендлорд! От Негован или Вакарел. Там лордове колко щеш. По-скоро е freeshop - свободен шоп!
        Last edited by sofiance; 16.02.2014, 22:52.

Коментар

• Чрез Иво Христов :
          ".... Най-сериозната задача на олигархията: това лумпенизирано, изпростяло, докарано до екзестенциален минимум и интелектуален разпад население за пореден път да бъде мобилизирано да възпроизведе политическото статукво, което обслужва обаче, олигархическия модел в България. И никой да не се прави на ощипана госпожица, защото този модел е много устойчив. Той не е случайност или отклонение от златното правило, наричано грешка на прехода. Той е самата формула на прехода. В България не може да има демокрация нито сега, нито в обозримо бъдеще, поради простата причина, че основната матрица на т. нар. преход беше висшата ни номенклатура, по съветски образец, да присвои активите на обществото - с цената на вкарването на България от Втория в Третия свят. България в момента представлява резервна, буферна територия между Европа, Ориента и Русия, която се управлява от трето поколение номенклатура, с цената на силово връщане на едно относително модернизирано общество в неговото предмодерно състояние.
          И трябва да си дадем сметка, че този процес довежда до деиндустриализиране, детехнологизиране на държавата, сриване на качествения, т. нар. социален капитал, на изсмукването на квалифицирана, а вече и на неквалифицираната ни работна сила от европейската метрополия на Запад, на "разреждането" на населението и подготвянето на територията ни за нова геополитическа съдба. И това ще стане в рамките на едно, максимум две поколения.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            sofiance гледай сега набора е прав за Цвък .Едва ли има по кух милиционер ,който навремето разнасяше папките на Баце като бе гл секретар.И понеже същият му даде прекалено много партийна власт вкл и кофчезник и за туй днес го остави за зам.
            Права си наборке! Къде се е чуло и видяло длъжност оперативен помощник на глав. сека? Това ми звучи като чантаджия търси длъжност!!!!!! Аз съм бил 100 години в МВР-то на медицината, ама такава длъжност е твърде hidden!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Списък на политическите партии в България
              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...80%D0%B8%D1%8F
              Виж какво Максчо, аз открито казвам, че ще гласувам за ББ. А ти, като много други хамелеончета се криете и само плюете. Не критикувате, защото нямате сериозни аргументи, а само повтаряте мантрите на Станишев и Местан. Като харесвате толкова тази неестествена коалиция, то пишете като мъже открито. Не се крийте! Мишоци такива! Тарикатчета пъзливи!

Коментар

Ти трябва да си последния глупак, който не знае, че организаторът на ГЕРБ за всички избори е Цветанов. В сравнение с Петков и Дъбов е в пъти по-добър. Това, че го презираш, не означава, че печелиш.
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Разни глупости
                  А, откога безродниците имат право на мнение за българската вътрешна политика

Коментар

Ти трябва да си последния глупак, който не знае, че организаторът на ГЕРБ за всички избори е Цветанов. В сравнение с Петков и Дъбов е в пъти по-добър. Това, че го презираш, не означава, че печелиш. А за второто ти изречение - повтаряш мантрите на Станишев и Местан. Абе и ти май си от ДПС. Много станахте еничарите.
                    Не бе, софиянче, нали ти казах, че е хамелеон

Сага за един хамелеон
                    Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Къде съм въртял опашка малка пиратке?

2012:
                    ГЕРБ -силата, срещу БСП-крадците 5/1 добреееееееееееееееееееееее!!!!!
                    Всички останали са политически трупове,без значение.
                    ГЕРБ, приятели, искате ли да ви посоча кои гласуваха срещу Вас и какво да ги правим по примера на Троцки?
                    Ако моята любима партия ГЕРБ спечели следващите избори, ще искам един пост- ПР на партията. В договора ми ще пише най-малко 4 мандата, иначе моето обезглавяване.
                    Как ви се струва знайни и незнайни?
                    Правилно Рапор, никой освен ГЕРБ не направи нищо за хората през последните 23 години!
                    По-интересното е какви са тези подлоги които скачкат срещу Бойко и ГЕРБ и кой им плаща. Само Гигов се обозначава като комуняга. Другите мълчат като риби какви са хитлеристи ли са от партията на меките китки ли са , от бирената партия ли са?!
                    Комисията на Яне едва набира сили и е раздирана от люти скандали, очаквам обаче с наближаване на изборите да лъснат всички кирливи ризи на левицата , фесовете и роялистите.
                    ...
                    Няма по-големи престъпления извършени от тези на комунистите в историята. С това ли се хвалиш, че най-дълго е просъществувала престъпната ви шайка. Крайно време да има истинска лустрация и да излезете извън закона, както и хитлеристите.
                    ...
                    Ако ГЕРБ направи няколко прости неща, намали тока, увеличи доходите, удари шамар на монополите, ще управлява със спокойствие и увереност още 3 мандата.
                    ПЪРВАТА СТЪПКА Е НАПРАВЕНА. АЗ ВЕЧЕ МИСЛЯ КАКВО ТОЧНО ЩЕ ТВОРИМ ПРЕЗ ТРЕТИЯ МАНДАТ!
                    ...
                    КОЛЕГИ ГЕРБЕРИ , МНОГО СМЕ ДЕМОКРАТИЧНИ! ДА ОБЯВИМ БСП/БКП/ ИЗВЪН ЗАКОНА!!!!!!!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАЗИ ШАЙКА ДА ОТИДЕ В ГОРИТЕ ИЛИ В ЗАТВОРА!!!
                    ...
                    ДОКАТО ДОКАЗАНО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ХВЪРЛЯТ САМО ПРАХ И ШИЙТС В ОЧИТЕ НА ХОРАТА,
                    ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ ВЪЗСТАНОВИХА БЪЛГАРИЯ ДО НАЙ-УСПЕШНАТА ГОДИНА В ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАН!
                    ...
                    2013:
                    Аз очаквам тройна коалиция, без АТАКА. Ще видите как ГЕРБ ще подкрепя Орешарски, даже може Бойко да каже ,че плана Орешарски не бил на БСП, а на ГЕРБ. Като гледам Орешака си държи на едни и същи десни мерки, дето ги правеха и ГЕРБ. Ще е забавно!
                    ...
                    Волен не е с никой. Това е добре Всички ГЕРБ-бесепарски спекулации изтекоха в канала.
                    ...
                    Сергея обаче направи стратегическа грешка, предложи ненакърнен човек за премиер, но с дясно мислене, не с ляво! Хората обаче по площадите и улиците са леви и очакват леви мерки. По-вероятно в такава ситуация е Волен да остане в опозиция, а ГЕРБ да подкрепят програмнтото правителство "Орешарски", колкото и да ви се струва невероятно.
                    ...
                    Ама кой иска игрички?? Ти да не се окажеш най пламенната герберастка подлога?!
                    Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Панелкин ти си пич.Кой ти беше шеф до вчера с кого ядеше и пиеше?За теб ще цитирам безсмъртния герой на Алеко.
                    - Бай Ганьо, какво ще е поведението на вашата партия ако не спечелите изборите и сте в опозиция
                    - А бе ахмак да сте видели някой в опозиция да е направил пари
                    Ти пари няма да направиш но си жалък.Мъчно ми е за теб.Имай достойнство и бъди мъж.Не върти дупарата към победителите всеки път.Аз отдавна съм ти обяснил че ако искаш политическа кариера трябва да отидеш в БСП или ДПС.Другото са времянки

За мандатите не съм излъгал, всеки момент ГЕРБ ще вземе втория мандат! Друг е въпроса колко ще го държи.
                    А политическата позиция се мени според предложенията и програмите. Както съм посочил имам неокейнсиански възгледи. Сега те се подкрепят единствено от АТАКА в НС. Та така.
                    ...
                    OMG: Кога стана цигане, кога ти почерня ....?
                    LANDLORD 31: На 12.05..
                    ...
                    Знам Кев и какво си мислиш или предполагаш, че ние в Баста сме били клиентелистите.
                    ...
                    Аре само недей с обобщенията за СДС съм гласува само еднаж, верно и ца царя, верно и за ТИКВАТА, ама никога повече за месии няма да гласувам
                    ...
                    Ами ти сам си написал, че Киро искаш да ти отговори. Пък и на мен тази тема не ми е интересна. Нито Бареков, нито Петров според мен нямат нищо общо с агентурата. По-скоро сините талибани ги е яд, че има нова центристска партия и яде гласове от мъртвеца НДСВ и омразната ШАЙКА на Борисoff.
                    ...

Дерзай, хамелеонче

Коментар

Кое смяташ за твоя родна партия? Ако е БСП, кажи за убийствата след 9.9.44, за Народния съд, за Ловеч, Белене за .... Ако става въпрос за ДПС то какво да те питам? Ако става въпрос за Атака, ще те питам, ама на 4 км. Ако става въпрос за Бареков, просто те поздравявам. Симпатяга си ти, сладур!
                      Списък на политическите партии в България
                      http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...80%D0%B8%D1%8F

Коментар

Не съм казвал, че е велик. Но е достатъчно добър, за да се справи с вас комунистите и депесарите.
                        А за какво разграничаване пишеш, не си ясен
                        Викаш, мачкай Цецо с голо д*** таралежа... Звучиш несериозно

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Борисов: Най-големият комплимент, който съм чувал за мен и за ГЕРБ, е, че не можем да се разберем с никого
                          http://www.blitz.bg/news/article/250842

Стамба понеже пърхаш росен, росен от конгреса, Я сподели кои от нашите родни партии ви опънаха по едно приветствие.
                          Кое смяташ за твоя родна партия? Ако е БСП, кажи за убийствата след 9.9.44, за Народния съд, за Ловеч, Белене за .... Ако става въпрос за ДПС то какво да те питам? Ако става въпрос за Атака, ще те питам, ама на 4 км. Ако става въпрос за Бареков, просто те поздравявам. Симпатяга си ти, сладур!

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                            Правилно, велик организатор, велик борец срещу престъпността, велик политик от Европейски мащаб, велик, велик, велик ...

Кво стана с разграничаването? Нема вече разграничаване
                            Не съм казвал, че е велик. Но е достатъчно добър, за да се справи с вас комунистите и депесарите.
                            А за какво разграничаване пишеш, не си ясен

Коментар

Сергей Станишев посочи, че каузата на БСП е да не допусне никога повече мракобесно управление като това на ГЕРБ.

Това момче откачи съвсем. Досега си мислех, че каузата на БСП е да подобри положението на социално слабите. А то какво излиза? Що за социалист е Станишев?
                              Това наистина беше един от големите тъпизми на това момче!!!!!!

Коментар

• Сергей Станишев посочи, че каузата на БСП е да не допусне никога повече мракобесно управление като това на ГЕРБ.

Това момче откачи съвсем. Досега си мислех, че каузата на БСП е да подобри положението на социално слабите. А то какво излиза? Що за социалист е Станишев?

Коментар

Working...
                                X