IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение

    Тази държава ще се умири и ще просперира, когато Димитър Дъбов и неговият подгласник Иван Иванов от Шумен влязат в затвора поне за 10 години.
    Стамболов, аз ще обясня на разбираем език каква е разликата между мене, дето защитавам определени политически позиции и платен агитатор като теб.

    Частично съм съгласен с теб за др. Дъбов. Според мен той е силно корумпиран и е осъществил посредством политическото си влияние корупционни сделки, от които се е обогатил. Заради което напълно заслужава да бъде разследван и да влезе в затвора. Но аз нямам никакви доказателства. Просто това е мое убеждение на база публикации и прочее.
    За Иванов много не съм съгласен. Може и той да е участвал в някои незаконни неща, но основния виновник е баща му, небезизвестния в Шумен Шошо. Той е човекът с когото играе Дъбов.
    Така че Дъбов и Шошо трябва да бъдат разследвани и ако са виновни да бъдат осъдени. А синчето Иванчо - вън от политиката. Ако не е виновен за нещо по-лошо? Ама сикаджия не е.
    А Станишев е твърде зависим от подкрепата на Дъбов и за това не се изправя срещу него. А е възможно и Станишев да е участвал в корупционни схеми. Не знам.

    Виждаш ли Стамболов, аз мога да кажа такива неща за Дъбов, Станишев и за когото си искам, и съм казвал и преди.

    Ама ти не можеш да кажеш нищо срещу сикаджията Бойко Борисов и срещу корумпирания Цветан Цветанов. Щото си на хранилката им, Стамболов!

    Ясен ли бях?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      А как е избягал от там ??? Как кАк каК

      През канализацията ли ???
      Майтрябва да питаме столипиновеца, нали му е фен

      Коментар


      • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

        ТАКА СА ДОКТОРИТЕ НА НАУКИТЕ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          A аз се чудя защо погледа му е на дебил , a тя каква била работата > http://blife.eu/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D...-%D0%BD%D0%B0/
          А как е избягал от там ??? Как кАк каК

          През канализацията ли ???
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Мария Игнатова редовно посещавала къщата му в Банкя

            Романтичните искри между Бойко Борисов и бившата министърка Лиляна Павлова отдавна са в миналото – пише „Уикенд”. Ако се вярва на сензационната клюка, в момента лидерът на ГЕРБ имал особени отношения с водещата на „Господари на ефира” и „Х фактор” Мария Игнатова – твърди изданието.
            Привлекателната блондинка била чест гост в дома на Бойко Борисов в Банкя. Тя пристигала там сама, а не в компанията на официалната си половинка Митко Рачков. Охранителите на експремиера се заричат, че Игнатова го е посещавала поне 10 пъти в последните няколко месеца. Двамата имали и специални телефони за връзка.
            Мария Игнатова

            Мария била тайна гостенка на Борисов

            „Надали Бойко й се обажда, за да я пита как върви гласуването в „Х фактор” – шегуват се хора от шоубизнеса. Интересното е, че самата Игнатова също се е хвалела тук-там, че се среща с Борисов. Твърдяла, че е много галантен мъж, въпреки че никога не била получавала подаръци от него.
            „Още преди година Борисов каза, че „Господари на ефира” е любимото му предаване” – коментират в тв средите.
            Мария Игнатова и Димитър Рачков на няколко пъти опровергават слуховете, че са разделени и вероятно и сега ще направят подобно изявление. Според „Уикенд” обаче те се разбрали да

            БРАВО БУЦИЛАНЕ

            Коментар


            • E Kokи, направи го така:

              Орешарски е бил пациент на психиатрична клиника

              Оказва се, че Пламен Орешарски е бил пациент на Психиатрична клиника „Свети Наум“ преди седем години, която още е известна с името “4-ти километър“.

              Бравос!

              Коментар


              • Българският Берлускони ще сподели съдбата на италианския
                Публикувано на 28.11.2013 от admin








                Има подаден сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления и той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет пред журналисти.

                „Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обработването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има, по сигнал се процедира, като по всеки друг сигнал“, допълни Цацаров. Той допълни, че част от проверката по сигнала е възложена на НАП, а другата част от проверката се извършва от ДАНС.

                Най-вероятно това е сигнал подаден от Николай Бареков …

                А дали прокуратурата ще е такава или протакатура ще разберем.

                „Под лупа “ по материали на 24chasa.bg

                Коментар


                • A аз се чудя защо погледа му е на дебил , a тя каква била работата > http://blife.eu/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D...-%D0%BD%D0%B0/
                  Last edited by коки; 28.11.2013, 17:51.
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                    За съжаление, в деня на благодарността не биват изяждани достатъчно пуяци ...
                    Повече пуйки се хапват на тоя ден

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      На наш гръб да хапнат и пийнат !Оставка !!!Министрите, БСП и ДПС на спявка в Боровец преди второ четене на бюджета
                      28 Ноември 2013
                      Панайот Ангарев, Самуил Димитров

                      Уточняване на бюджет 2014 преди второ четене в пленарна зала и реформата в сектора за сигурност се очаква да бъдат основните теми на първата среща между правителството и парламентарните групи и ръководства на БСП и ДПС, научи вчера "Сега" от източници от "Позитано" 20. Форумът ще се проведе в Боровец в петък и събота. Завчера депутатите и от двете парламентарни групи са били изненадани със съобщения на телефоните си, в което изрично се казва, че присъствието на срещата е задължително. "Идеята на ръководството е да има такива срещи на всеки 3 месеца", разказаха социалисти.

                      http://www.segabg.com/article.php?id=676636
                      Ето едно мнение на сестринските партии, с което аз като член на ГЕРБ съм напълно съгласен:

                      Бюджет 2014 – най-непрозрачният в годините на прехода

                      http://www.mediapool.bg/byudzhet-201...ews214093.html

                      В разпространена в четвъртък политическа позиция партиите от Реформаторския блок остро разкритикуваха проектобюджета за следващата година, чието приемане на второ четене предстои, като го определиха като най-непрозрачният от началото на прехода и обвиниха управляващите, че залагат нереален икономически растеж и нереален ръст на данъчните приходи и ненормално високи резерви. Реформаторите виждат и пълен отказ от провеждане на каквито и да било реформи, в която и да било сфера.

                      За твърдението си, че бюджет 2014 е най-непрозрачният от началото на прехода, те привеждат няколко аргумента. За пръв път след 1990 г. консолидираната фискална програма не съдържа общите разходи по държавни функции. За пръв път се приема държавен бюджет без утвърдена Единна бюджетна класификация, което е нарушение на Закона за публичните финанси. Без тази важна информация бюджетът не подлежи на сравнение с предходните бюджети и не подлежи на политически контрол за съответствие с обявените приоритети в правителствената програма.

                      Бюджет 2014 освен това предвижда безпрецедентно високи резерви, чието разходване ще става по усмотрение на министър-председателя или правителството, без възможност за политически и граждански контрол. Резервът за "Непредвидени и неотложни разходи" от 990 млн. лева надхвърля 1 на сто от планирания БВП и 3 на сто от консолидираната разходна програма. Предвидените 500 млн. лева за "Растеж и устойчиво развитие на регионите" също са скрит резерв, защото бюджетът не определя за какво и за кои държавни функции тази сума ще бъде разходвана.

                      Така общата сума в държавния бюджет за 2014 г., за която няма предварително определени конкретни цели в разходната част, достига 1490 млн. лева. Това е повече от бюджета на което и да било министерство и повече от предвидения бюджетен дефицит в консолидираната фискална програма.

                      Нереален икономически растеж

                      Според партиите от Реформаторския блок планираният реален растеж на БВП от 1.8 на сто противоречи на ясно очертаващите се негативни тенденции на българската икономика през последните 6 месеца и отсъствието на каквито и да било външни и вътрешни фактори, които да гарантират обръщане на тази тенденция. Всички вътрешни анализатори и външни референти прогнозират по-нисък икономически растеж от прогнозата на Министерството на финансите. Освен това задълбочаващата се политическа нестабилност в страната отблъсква инвеститорите и потиска вътрешното потребление.

                      Нереален ръст на данъчните приходи

                      Бюджет 2014 залага според Реформаторския блок нереален ръст на данъчните приходи, защото ръстът на данъчно-осигурителните приходи от 6.5 на сто спрямо плана в коригирания бюджет за 2013 г. не съответства на тенденциите към застой в икономическия растеж, вътрешното потребление, безработицата и вноса, както и спада на инфлацията.

                      Към 9-месечието на 2013 г. постъпленията от данъци и осигуровки изостават с над 830 млн. лева спрямо темповете в отчета за 2012 г., и то на база вече коригирания бюджет.

                      Правителството освен това нито предприе до момента, нито предвижда през 2014 г. радикални законодателни мерки за повишаване на събираемостта и свиване на сивата икономика. Обещаното преди изборите увеличение на приходите с няколко милиарда се оказа поредната политическа лъжа.

                      Провокиране на ниска финансова дисциплина

                      Заради високите резерви и непрозрачни намерения в разходната част бюджет 2014 ще провокира ниска финансова дисциплина, основана на надеждата, че в държавния бюджет за 2014 г. има резерви, които ще покрият евентуалните преразходи. Дефицитът твърде вероятно ще е над 2%, което ще пробие разпоредбите на пакта за стабилност още в първата година от приемането му, се посочва в позицията на Реформаторския блок.

                      Ненормално високите резерви ще предизвикат недоверие в инвеститорите (външни и вътрешни), защото са признак, че правителството не е в състояние да прогнозира приходите и разходите през следващата финансова година, както и да управлява евентуалните рискове в публичните финанси. Освен това така възникват съмнения, че правителството осигурява възможности за резки промени в икономическата, данъчната и инвестиционната политика, които могат да влошат инвестиционния климат.

                      Високите резерви може да бъдат възприети от инвеститорите като ресурс за популистки предизборни ходове с къс политически хоризонт, които влошават условията за бизнес.

                      Непосредственият признак, навеждащ на подобни изводи, е абсурдното намерение да се заделят 500 млн. лева за проекти, които тепърва ще се определят и състезават помежду си, при положение че бюджетът е дефицитен (а не разчетен за излишък) и при ключови държавни функции още отсега се очертава значително недофинансиране.

                      Бюджет на статуквото

                      Като цяло бюджет 2014 е политически противоречив, нереален в приходната и разходната си част, непрозрачен и провокиращ недоверие в инвеститорите и гражданите.

                      Бюджет 2014 очертава къс хоризонт на управление и вместо икономически растеж провокира задълбочаване на кризата и влошаване на нереформираните системи на здравеопазването, пенсионното осигуряване, администрацията и съдебната власт.

                      От реформаторския блок определят бюджет 2014 като бюджет на статуквото заключават: "Виждаме пълен отказ от провеждане на каквито и да било реформи в която и да било сфера".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ето ви един елементарен пример какво е форумен трол.


                        Тази държава ще се умири и ще просперира, когато Бойко Борисов влезе затвора поне за 10 години.



                        Човека си има шаблонче с някаква простотия и си го попълва със това дето му го спускат от централата на Позитано.
                        И ето ти "мнение".....
                        Ех старшинка, старшинка....

                        Освен че си пропагандист на БСП и ДПС, постоянно се заяждаш персонално с опонентите и клеветиш

                        Но аз скромно ще ти отговоря:


                        Тази държава ще се умири и ще просперира, когато Димитър Дъбов и неговият подгласник Иван Иванов от Шумен влязат в затвора поне за 10 години.





                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Ето ви един елементарен пример какво е форумен трол.
                          ...
                          ДОКАЗАНО платения червен трол вика
                          "дръжте трола".

                          Коментар


                          • Операция „Чисти ръце“ трябва да започне от президента. Той няма държавническо мислене, а корпоративно мислене. Това каза председателят на ПК „Екогласност“ Емил Георгиев на среща с лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Сидеров получи сигнал за корупция срещу Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

                            Преди два дни „Екогласност“ внесли същия сигнал и при главния прокурор. Предстои да бъде даден и на ОЛАФ.

                            Казусът е следният. По програма ИСПА се построяват пречиствателни станции за отпадни води в Стара Загора и Димитровград. Две фирми спечелили – немска и турска. Като подизпълнител е наета старозагорска фирма. Тя построила изрядно пречиствателната станция. Като посредник по плащането се ползвала турска фирма, която се оказала куха. Тази фирма в един момент прекратила плащанията към старозагорското дружество. То завело поредица от дела против международния консорциум. Спечелили делото на три инстанции, включително във Върховния касационен съд.

                            Решението на ВКС е - запор на всички плащания. И тъй като разплащането се извършва през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, уведомен е тогавашният министър Росен Плевнелиев. Той обаче отказал да изпълни решението на ВКС.

                            Вместо тези средства да отидат във фирмата, която си свършила работата, те отишли в консорциум в Германия.

                            Впоследствие, след като Плевнелиев станал президент, имало нов запор на разплащането на министерството, но наследникът - министър Лиляна Павлова, също отказала да изпълни запора.

                            Вчера Павлова излъгала, че плащането били спряно от Европейската комисия. Това не било вярно - всички средства – над 1,5 млн. лева, са преведени от МРРБ на немска фирма.

                            „Според нас има престъпление по служба“, заяви Емил Георгиев. Затова прокуратурата трябвало да поиска имунитета на Павлова. А срещу президента да се стартира процедура по импийчмънт.

                            ЖИВКОВ НЕ ГО ЛИ ХАРЕСВАШЕ МНОГО И БУДА- ВИНЕТУ

                            Коментар


                            • Контрите: Живков e бил почтен държавен ръководител

                              И Нина Гергова е тук...

                              http://www.videonews.bg/novini/video...en-rykovoditel

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Европа като лакмус

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ





                                Ето ви един елементарен пример какво е форумен трол.
                                Вчера
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                "Протестна мрежа"....

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Вчера 18,04
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Плевнелиев: За мен Тодор Живков беше един голям лъжец

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Вчера 17.35
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                От Ковачевица до Бахамските острови: Офшорните връзки на Делян Пеевски
                                http://noresharski.com/ot-kovachevit...ki-na-peevski/

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Вчера 17,29
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Въпросите по казуса „Пеевски“

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Вчера 17,26
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Имотите на Делян Пеевски и майка му (галерия)
                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Вчера 17,21
                                Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Пълен списък на имотите на Делян Пеевски и Ирена Кръстева

                                ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

                                Човека си има шаблонче с някаква простотия и си го попълва със това дето му го спускат от герберотролската централа.
                                И ето ти "мнение".....
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X