IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.novini.bg/news/168420-%D0...%81%D0%B0.html

    Разбират от коли

    Коментар


    • Писмо на писателя Деян Енев до премиера Пламен Орешарски, публикувано в kultura.bg.

      Браво, Орешарски!

      Ти победи.

      Не трепна. Не се разколеба.

      Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.

      Пенсионерите още не знаят това, но ти го знаеш.

      Дори като бонус им направи една разходка в София.

      Показа на всички колко много полиция имаме – ей така, за всеки случай.

      Лесно е да протестираш, когато е лято и когато шествието на протестиращите прилича на разходка, на карнавал в центъра на града.

      Твоите съветници сигурно са ти казали – издръж до зимата, до снега. Протестът сам ще заглъхне.

      Така и стана. Твоите съветници са умни хора.

      Студентите, последната надежда на протеста, сигурно те смутиха малко в началото. Но твоите съветници те увериха, че те са неопитни и бързо ще им намерят цаката.

      Така и стана. Твоите съветници и в това се оказаха прави. Те бързо им намериха цаката. Твоите съветници са умни хора. Сигурно ще получат много пъти по 50 лева за Коледа. Но това е справедливо. Те си свършиха работата.

      Ти, Орешарски, постигна немислимото. Ти обезсмисли и нашите текстове тук. Поне за мен тези текстове, които пиша тук всяка сряда вече 70 седмици, са последното ми убежище. Тези текстове тук, моите и на моите колеги, къде по-слаби, къде по-силни, бяха една кардиограма на ставащото в България.

      Една кардиограма, хвърлена в коша.

      Една кардиограма, която никой не взе под внимание.

      Калин Янакиев дори се сдоби с медал – на първа страница на вестник „Политика” бе изобразен като едно от лицата на омразата.

      Ало, скъпи мои бивши колеги от вестник „Политика”, не кривнахте ли малко в хендека? Освен заплатата има и други неща. Нали утре ще се срещнем някъде на улицата. Как ще се гледаме в очите?

      С една дума, ти победи, Орешарски!

      Браво!

      България сега е бледа и замръзнала.

      Кардиограмата й е хвърлена в коша.

      Ти победи, Орешарски!

      Само веднъж съм те виждал на живо. Тъкмо беше напуснал поста си на финансов министър в кабинета на Тройната коалиция. Разхождахте се със жена ти по „Граф Игнатиев”. Спомням си, че тогава си помислих следното – гледай ти как спокойно се разхожда между хората. Значи добре си е вършил работата.

      Кардиограмата на България вече е права линия.

      Попитай жена ти какво означава правата линия при кардограмата.

      Тя нали е кардиолог.

      Мисля си, че сигурно й липсват разходките с теб по „Графа”.

      Но всяка победа си има цена.

      Коментар


      • КЪДЕ СТЕ БРЕ, ПРОТЕСТЪРИ, ЛЕБЕДИ МОИ?! - Argumenti-bg.com
        argumenti-bg.com
        Пред парламента днес се състоя протест само от един човек. Това е сто шейсет и еди кой си ден от ..

        Знам , че има един трол - иска много по- дълги..постове, но затова да си иде в Токаито при Винету

        Коментар


        • Измина още един свободен ден на гражданина Цветанов , за когото има обосновани предположения че ще прекара част от житейския си път зад решетка

          Коментар


          • Някой знае ли Барек-капута Цацаруга ще вземе ли пак активно участие в евроизборите догодина?
            Attached Files

            Коментар


            • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater



              Като живеят пидалите-комунистите- тролове при циганите емигранти ли са

              Георги Тодоров КАКВА ИСТИНА КАКВИ 5 ЛЕВА .НЕ ЗНАМ КОИ СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПАВИ ПИСАНИЦИ .ДОСТАТЪЧНО Е ЦАЦАРОВ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ДОКЛАДИТЕ НА ЦРУ .ЕВРОПОЛ И ШВЕИЦАРСКИТЕ СЛУЖБИ .НО ВОЛЯ ЗА ТОВА НИКОИ НЯМА .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Мале, мале кви пасчета си разцъкват мечока и чудака... Кр@ст@вите реформатори се надушват през 9 пл'анини
                Проблема на тая държава е именно това,.Краставите реформатори са много малък процент,.Другото сте "матриал""!!!

                Коментар


                • карл, я дай некое ЧУЖДО мнение, ама така по-дълго.

                  Коментар


                  • Я виж ти ...Контрабандната търговия с цигари порасна с 22.8% Нелегалният пазар вече е близо една пета от общото потребление
                    28 ное 2013,
                    Поредното проучване за размера на незаконната търговия с цигари показва, че тя отново бележи забележим ръст. През периода април - май на тази година делът на нелегалните продукти е нараснал до 18.8%, след като последните данни от октомври-ноември 2012 г. показваха ниво от 15.3 на сто. Увеличението е 22.8 процента и показва, че вече почти всяка пета изпушена цигара е контрабандна, от duty free магазин и за безмитна продажба, непроизведена за българския пазар или от нерегистрирана в България марка. На практика това означава, че ако легалното потребление е малко над 11 млрд. къса, нелегалното е поне 2 млрд. и от него бюджетът губи годишно около 350-400 млн. лв. само от акцизи.

                    Данъчен календар за вдигане на акциза

                    Проучването е по поръчка на пет компании, които два пъти в годината предоставят данните от него на правителството според инициативата "Срещу незаконната търговия с цигари". "Тенденцията на нарастване след период на постепенен спад спрямо най-високите нива през 2010 г. (35%) е тревожен сигнал за неблагоприятното развитие на нелегалния пазар", отбелязват от цигарените компании. Те са предоставили в четвъртък резултатите на финансовия министър Петър Чобанов, директора на агенция "Митници" Павел Тонев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. След срещата представителите на индустрията съобщиха, че са отбелязали, че най-важният инструмент за овладяване на незаконната търговия, а едновременно с това и за достигането на минималните за Европейския съюз нива на акциза е да се заложи данъчен календар в закона за постепенното равномерно покачване на общия акциз всяка година до 2018 г. Това е добре да стане още в началото на следващата година, за да се осигури яснота и прогнозируемост.

                    Парламентът и правителството обещаха, че ще въведат такъв акцизен календар, тъй като до 2018 г. България трябва да достигне минималната ставка от 90 евро (176 лв.) на 1000 къса цигари. В момента акцизът е 148 лв. Вместо това парламентът реши да не увеличава акциза от следващата година и не предложи поправки в закона за акцизите. Единствено в бюджетната рамка бяха заложени две увеличения на минималната компонент от 148 на 155 лв. от 2015 г. и на 162 лева за 1000 от 2016 г. Това само по себе си е недостатъчна стъпка, тъй като няма сигурност за това по какъв начин ще се увеличават компонентните на акцизната ставка през следващите години. Освен това колкото по-късно се увеличи минималната ставка, толкова по-рязко ще бъде поскъпването на цигарите. Рязкото поскъпване пък води след себе си увеличаване на нелегалния пазар, както се получи през 2010 г.

                    Къде е най-големият ръст на контрабандата

                    От цигарените компании смятат още, че е от ключово значение правоприлагащите органи да насочат усилията си в разбиването на каналите за доставка на незаконни цигари в градовете с особено висок дял на нелегална търговия. Става въпрос за Свиленград, където 81.2% от потреблението е на незаконни цигари. След него с нареждат Кюстендил, Сандански, Сливен, Хасково, Пазарджик (виж карето).

                    Според проучването ръст на контрабандните продажби има в Габрово, Стара Загора, Видин и Благоевград. Покачване има и в София, където от 16.5% в края на миналата година през май 20.5% от потреблението е било на незаконни цигари. В Добрич за половин година нивата са се удвоили – от осем до 15% от потреблението.

                    От всички незаконни продукти най-голям дял е делът на потребление на цигари, маркирани с надписи за безмитна търговия – 13.4%. Това е най-високото ниво на разпространение на тези цигари от 2010 г. насам. Делът на незаконните цигари с неизяснен произход, произведени в други държави и с неясен производител и неизвестен бранд, е подобен на резултатите от предишното проучване – около 2.6%.
                    http://www.capital.bg/politika_i_iko...source=flip.bg
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      А пък ако Маяма Нолова водеше прогнозата за времето:

                      "Кожусите ги е купил Сорос"

                      Мале, мале кви пасчета си разцъкват мечока и чудака... Кр@ст@вите реформатори се надушват през 9 пл'анини

                      Коментар


                      • Парите за пенсии спасени от джоба на Прокопиев
                        Фондове от групата на “Алианц” вече са продали облигациите от зелените проекти на олигарха

                        27 ноември 2013 19:34 Репортер 3 коментара Споделете във Facebook


                        Част от парите за втора пенсия са спасени от мъртвата хватка на олигарха Иво Прокопиев.

                        Той се беше вкопчил в тях в опит да финансира ВЕИ проектите си. Пенсионни фондове от групата на “Алианц” са продали преди броени дни облигациите си в свързаната с фалиралия олигарх компания “Пи Ви Инвестмънтс”.

                        Продажбата на дълга е станала, след като в края на септември на общо събрание облигационерите задължиха дружеството до 25 ноември да осигури обратното изкупуване на двете емисии дълг или да осигури нов инвеститор, който да ги придобие.

                        В случай, че нито едно от посочените две събития не е настъпило в определения срок, облигационерите дадоха право на банката - довереник да обяви облигационния заем за предсрочно изискуем. А това означава процедура по разпродажба на обезпечението.

                        Решенията на облигационерите обаче не са плод на “добрите им намерения”. Те дойдоха в резултат от намесата на Комисията за финансов надзор (КФН).

                        В опит да защити парите за втора пенсия КФН прие Практика по прилагане на чл.176, ал.1, т.9 от КСО относно инвестирането на средствата от пенсионните фондове в обезпечени корпоративни облигации, предложени при условията на частно предлагане.

                        Тази практика задължава пенсионните фондове да не задържат в активите си такива ценни книжа, ако не успеят да отговорят на изискванията на закона в определения в проспекта им срок. A “Пи Ви Инвестмънтс” така и не листва емисиите си на борсата.

                        Началото на зелената мъгла

                        "Пи Ви инвестмънтс", която е управлявана от дясната ръка на Прокопиев Десислава Недкова и номинално е собственост на "Алтернатив инвестмънтс" (от своя страна притежание на кипърска офшорка), пласира през май 2012 г. две емисии корпоративни облигации, с които финансира изграждането на ВЕИ паркове.

                        Първата е на стойност 32.3 млн. лв. и е за изграждането на фотоволтаичната централа “Добрич”, собственост на дъщерното му дружество “Компания за енергетика и развитие” ЕООД. Централата е проектирана с капацитет от 13.7 MWp.

                        Втората емисия е за 11.5 млн. лв. и е пласирана за построяването на друг фотоволтаик – “Перун” с проектна мощност от 4.92 MWp. Централата е собственост на друго притежавано на 100% от “Пи Ви инвестмънтс” дружество – “Грийн енерджи парк”.

                        Справка в “Централния депозитар” показва, че корпоративният дълг на “Пи Ви инвестмънт” е купен от Доброволен пенсионен фонд “Алианц България”, Доброволен пенсионен фонд “Доверие”, Професионален пенсионен фонд “Доверие”, Задължителен професионален пенсионен фонд “Алианц България”, Универсален пенсионен фонд “Доверие” и Задължителен универсален пенсионен фонд “Алианц България”. Представители на тези фондове са присъствали на последното ОСО.

                        Кой колко?

                        Според тримесечните отчети на “Алианц” и “Доверие”за инвестиционните им портфейли с най-голям дял в проблемните емисии участва Универсален пенсионен фонд "Доверие" – 12.7 млн. лв. в едната и 4.6 млн. лв. във втората.

                        Универсалният фонд на “Алианц” е държал, преди да ги продаде, облигации за 3.8 и съответно 1.4 млн. лв.

                        Затова и за преодоляването на проблема с “Пи Ви инвестмънтс” от особено значение ще бъде поведението именно на “Доверие”.

                        Иво Прокопиев е вторият по големина акционер в пенсионно-осигурителната компания. Макар и да отрича влияние при вземането на инвестиционни решения, Прокопиев със сигурност има механизми за влияние в дружеството. Но едва ли те са толкова големи, че да накарат ПОК да не изпълни предписанията на КФН.

                        Двете емисии са пласирани в условията на частно предлагане. Това е по-рисковият от двата вида пласиране вариант – публично и частно.

                        Операцията е присъща на инвестиционни поделения на банки, частни фондове или в най-лошия случай - взаимни фондове с високорисков профил, но не и за пенсионни фондове, дори за по-либерални като допълнителните доброволни.

                        В България частното предлагане често се използва и при желание за продажба на облигациите на конкретни “правилни” инвеститори, с които емитентът е сигурен, че има проблем. Дори и да има някои малки разминавания с проспекта.

                        Много често частното пласиране се прилага и когато дългът е записван от близки компании от една икономическа структура.

                        А според условията на проспекта емисията е трябвало да се листне на регулиран пазар в срок от 6 месеца от издаването й. И ако това не се случи, облигационерите могат да поискат изплащане и емитентът е длъжен да го направи.

                        Пенсионните компании обаче великодушно пропускат тази възможност да си поискат парите. И ако не беше намесата на КФН, не е ясно дали изобщо щеше да се случи.


                        Коментар


                        • Нее, само педала- трол му е фен.Нали си е свикнал на Позитано

                          Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          А как е избягал от там ??? Как кАк каК

                          През канализацията ли ???

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                            Aко Мая Манолова водеше прогнозата за времето: “Няма зима, това са само няколко платени хора с кожуси. В малките градове е лято.”
                            А пък ако Маяма Нолова водеше прогнозата за времето:

                            "Кожусите ги е купил Сорос"
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              На наш гръб да хапнат и пийнат !Оставка !!!Министрите, БСП и ДПС на спявка в Боровец преди второ четене на бюджета

                              http://www.segabg.com/article.php?id=676636
                              И още инфо касаещо боклуците де ни управляват .На наш гръб властта се обзавежда с нови-новенички S-класи.Цената тръгва от от 130 до 400 хил. лева с всички екстри.

                              28 ноем. 2013, 18:25
                              Властта се сдоби със 7 чисто нови мерцедеса S класа с висока мощност. Луксозните возила заедно с два буса са купени от Националната служба за охрана, която е на бюджетна издръжка. Институцията се грижи за сигурността на министрите, президента, ръководството на Народното събрание, на върховните съдилища, за членовете на Конституционния съд и главния прокурор.
                              Общата цена на мерцедесите остава в тайна, пише "168 часа". Прогнозните разчети в обществената поръчка предполагат, че колите е трябвало да струват общо 1,3 млн. лв. или по 160 хиляди лв. едната. От службата за охрана обаче упорито отказват информация каква е крайната им стойност при сключване на договора.

                              Според сайта на фирмата - представител на “Мерцедес”, цената варира от 130 до 260 хиляди лева, а с различни екстри може да стане и двойно по-висока. Така теоретично е възможно всеки от луксозните мерцедеси да е струвал дори по 300-400 хиляди лв.
                              Всяка допълнителна джаджа се заплаща отделно. Ако мерцедесите са бронирани, цената скача още повече. Договорът за покупко-продажбата на ВИП колите между НСО и фирмата - представител на “Мерцедес”, е сключен на 12 ноември 2013 г.
                              Охранителната служба на властта е платила една трета от цената още първата седмица.


                              В последните дни на ноември би трябвало вече да се е издължила и с остатъка от сумата. Някои от мерцедесите са черни на цвят, а другите са светлокафяви. От службата отказаха коментар за кого са предназначени новите луксозни автомобили, както и подробности за екстрите, с които са купени
                              http://www.blitz.bg/news/article/236184
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Aко Мая Манолова водеше прогнозата за времето: “Няма зима, това са само няколко платени хора с кожуси. В малките градове е лято.”

                                Коментар

                                Working...
                                X