IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Христо Стоичков:
    Срам ме е от нашите политици

    Интервю на Валерия ВЕЛЕВА за властта и спорта, за приятелствата и предателствата
    28 Ноември 2013 10:01





    Христо Стоичков (1966) е най-успелият български футболист, треньор, почетен консул на България в Испания. Носител е на наградите „Златна обувка“ и „Златна топка“. Голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.



    Христо, отново си в устата на медиите, този път скандалът идва от Италия. Вчера заяви пред „Преса“, че никога не си подписвал рекламен договор с „Пармалат“, а само с „Парма“, и че не се притесняваш от ново разследване по този казус. Имаш ли обяснение защо пак се развихря тази история?
    - Ами като не можаха те да спечелят „Златната топка“, аз какво съм им виновен! Изобщо не се притеснявам, да пишат каквото си искат. Аз съм абсолютно чист. С какво ли не ме забъркват. Или с дърва, или с данъци, сега пък с някакви фиктивни договори. Е, докога?

    - Може би за да ти попречат по пътя към председателското място на БФС?
    - Нямат шанс! Никой не може да ми попречи. Този, който се е заел с мен, трябва да знае, че бързо ще свърши.

    - Тази история с дърводобива откъде изскочи? Защо Красимир Дачев те обвини, че миналата година си получил 150 000 тона дървесина без конкурс?
    - Това е работа на Бойко Борисов.

    - Тук май бъркаш. Не мога да повярвам, че той стои зад това обвинение.
    - Това си е твой проблем. Сега ще видиш какви неща ще изкарам. Ще изчакам още малко и ще разбереш Бойко Методиев Борисов как ще го подредя.

    - Извинявай, но допреди година ти беше близък с Борисов, хвалеше се с вашето приятелство, подкрепяше го в политиката му. Спомняш ли си наше интервю на стадиона преди две години, когато ми казваше, че Борисов е типичният човек, роден за победи, че той иска да постигне нещо в тази държава, да обедини хората. Какво се промени оттогава между вас двамата?
    - Никога не съм бил близък с Борисов. Кажи ми в какво съм го подкрепял? Това, че съм го завел в Пловдив, то беше, защото исках там да построя стадион. А той домъкна всичките политици около него да си правят реклама на мой гръб. В София, когато правих презентацията за този стадион в Пловдив, пак ги домъкна. Аз по митинги на ГЕРБ не съм ходил. Ако той си мисли, че една сбирка на ГЕРБ в Плевен, където съм бил, е митинг, жестоко се лъже. Аз отидох в Плевен заради Цецка Цачева, защото много я уважавам и защото ми е добър приятел.

    - И все пак не ми отговори на въпроса какво се пречупи между вас? Впрочем защо не се реализира идеята ти за стадион в Пловдив?
    - Това ще го разкажа по-късно. Още не е дошло времето. Аз бизнес от Бойко не съм искал. Спя си спокойно. Но тепърва ще излизат много неща около Борисов.

    - За които и ти знаеш?
    - Знам, но това не е мой проблем. Времето ще покаже дали Борисов е бил прав или крив.

    - Като ги наблюдаваш политиците толкова дълго време и те се увъртат около теб, какво си мислиш за тях?
    - Срам ме е! Срам. Срам. Ти какво си мислиш, че тези магистрали, с които се хвалят, ги направи Бойко? И с Бойко и без Бойковица Европейският съюз каза, че трябва да има магистрала до Бургас, и въпросът е приключен. Няма значение кой ще е на власт. Ами „Струма“ - да не би Борисов да е построил „Струма“? Вярно, че негови компании я правят. Но ЕС каза, че трябва да има път до Гърция, и ще го има. Откъде ще мине, това не ги интересува. Но те дори и пътя са го начертали.

    - Е, ти посягаш на най-големия мит на Борисов. Защо го правиш?
    - Ти не чуваш ли какво говорят хората - че само фирми, близки до Борисов, са участвали в строителството на магистралите! Направете проучване кои са тези фирми. Моя фирма в България един пирон не е забила. А ме набеждават за какво ли не.

    - Даде ли под съд Красимир Дачев?
    - Три дела съм му завел. И като почнат да се водят тези дела, ще видим кой първи ще се обади. Защото, когато отидох в Би Ти Ви на следваща сутрин след неговите клевети, в минутата, в която ми свърши интервюто и излязох от студиото, в 8,35 ми звънна Божката.

    - Кой?
    - Божката. Бочко.

    - Не те разбирам.
    - Онзи от Банкя, аз му викам Бочко.

    - И какво ти каза Бочко?
    - „Браво, Ице, много хубаво се защити!“ Теглих му една майна: ти като си го наредил, аз как няма да се защитя! Може ли да ми се обади в 8,35 - нетърпелив, следил внимателно какво ще кажа! Но когато бях при Карбовски и показах как мога да цепя дърва, не ми се обади - защото видяха какво мога да правя на дръвника. Този от Банкя, оня ибрик Флоров, оня подлизурко Цветанов - заради тях държавата е на това дередже.

    - За тези 23 години кой от премиерите заслужава твоята положителна оценка сега?
    - Няма такъв! Нито Костов, нито Попа (царят), нито пък тоя, който беше досега. Ясно беше, че мнозина играха футбол с Ицо Стоичков, за да ги снимат напред-назад. Не си даваха сметка, че когато Стоичков е играл на големите стадиони, те са копали краставици и домати по селата. И са били доволни от това. Някакъв си Лаков споменава моето име, че веднъж съм ползвал държавен хеликоптер. Аз когато съм се качил на хеликоптер, той е лазил с трактор. Всичко съм правил за децата, за бабите, за болните. Защо никой не пише за това? Знаеш ли кое е лошото - че когато дойдеш на власт, мислиш, че всичко около теб е розово, че всичко, което хвърчи, се яде.

    - А сегашното управление докога ще издържи на този натиск?
    - Сегашното правителство ще издържи, защото няма алтернатива. През февруари тези, които му дават много акъл на Бойко, го накараха да си подаде оставката, защото си мислеха, че с този ход хората ще го изберат повторно. Но сбъркаха. Хората показаха, че не са прости. И Бойко просто го окъпаха.

    - Продължаваш ли да стоиш зад студентите, които поискаха подкрепата ти през февруарските протести срещу ГЕРБ?
    - Да. Подкрепям ги, те искаха да бъдат чути за някои неща и аз им помогнах за това. Ако искат сега да влизат в политиката, изборът си е техен.

    - А ти ще подкрепиш ли някого в политиката?
    - Не! Гладни въшки не подкрепям!

    - Безпощаден си. Защо сме толкова разединена нация?
    - Винаги сме били такива. Омраза, злоба и завист - това тече в кръвта ни. Никога не сме били обединени.
    ....................

    - Как се разделихте с Гриша Ганчев?
    - Отлично.

    - Останахте ли си приятели?
    - Доколкото той се смята за приятел... Аз имам едно наум.

    - Ти ми беше казал, че до края на тази година ще му помагаш, ще бъдеш до него. Какво ви раздели?
    - Той така прецени. Нали е „олигарх“. Той поръчва музиката, той си плаща. Не съм нито първият, нито ще съм последният, който е минал през Ловеч.

    - Май ти горчи от тази раздяла, приемаш я като предателство ли?
    - (Прави дълга пауза.) Да. (Пак пауза.) Макар че той се кълне, че няма предателство... Аз съм чист пред моята съвест.

    - Ама ти май често оставаш излъган в приятелства, в хора, на които си вярвал.
    - Да, много са тези случаи. Един по един ги вадя от компютъра, сами изпадат от клавиатурата ми.

    - Тъжно ми е от този разговор с теб.
    - И на мен ми е много тъжно. И ми е тъжно не само заради личните предателства, а и заради предателствата в политиката. Защото много от тези, които бяха в Европарламента, разни еврокомисари, които се разхождат по света, нищо не допринесоха за нашата държава. Напротив!

    - Ти се върна в България
    - За малко, обаче.

    - За малко ли? Мислил ли си си да затвориш окончателно вратата след себе си за България?
    - Един път я бях затворил по времето на Милен Велчев, който си направи хотели по морето с 2100 лв. заплата. И когато с оня Поп, който си махна калимявката от главата и който искаше да оправи държавата за 800 дни, ми взеха паспорта да не влизам в България, това ужасно ме накърни, нарочиха ме, че не съм плащал данъци, тогава затворих вратата. Сега Цветанов и Флоров ме викаха 8 пъти в ГДБОП заради уредени мачове във футболния съюз. Много е лесно да нацапаш едно име. При всеки мач, в който „Литекс“ побеждаваше с 5 гола разлика, имах призовка да обяснявам дали този мач не е уреден. Крадецът вика дръжте крадеца. Това ми е болното! Като знам, че единият ми е носил сутрин баница и боза, мислиш ли, че ще им простя? На Флоров? Или на Цветанов?

    - А на Борисов какво ще му простиш?
    - Мога да му простя само ако заяви, че повече няма да е фен на „Левски“ и на „Реал“ Мадрид.

    - Какво не ти достигна за всичките тези години?
    - Не ми достигна щастието да играя финал за световно първенство, което ми беше отнето. И второто, за което ми е мъчно, че не можах да стана световен шампион с „Барселона“, когато загубихме от „Сао Пауло“. Всичко друго, което съм си го написал на Стената в Ерусалим, на 99% ми се е сбъднало. Ти знаеш ли коя е най-дългата улица в София?

    - Не.
    - Тази, която води към затвора. Е, напиши, че там си ме намерила, по пътя към затвора. Аз съм изключително щастлив човек, имало е трудни моменти в кариерата ми, в живота ми - също, но никога не съм се предавал. Винаги съм намирал изход. Лошото е, че си провалихме държавата. И затова ме боли.



    (в. Преса, печатно издание, брой 325 (676 от 28 ноември 2013)

    Кажи Коки, какви компромати за далавери ще вади единия доктор за другия доктор- нали са приятели

    Коментар


    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Алоооо Кире нещо да кажеш за случката в СУ > https://www.youtube.com/watch?v=fBRWyoj3Azo#t=12 с главните герои проф.Костадин Рабаджиев и проф.Драгомир Драганов
      Ами аз да ти кажа....
      Всеки път ,тези който учат в събота и в свободните си дни ,другите хиляди студенти им се радват за майките им...какви са хубави..

      та тези който обикалят в три часа пет човека ,те какви са ....
      Нарушили Окупацията.... смешници...
      тези същите лично ги изтипосахи прегърнати с по шише от 2 литра бира на едно от протестните им шествия...от тяхната любима телевизия БТВ ,оператора се мъчеше да ги скрие ,но беше пряко включване...
      да си видял тези кадри ..по медиите...
      Около аудиторията още мИрише на пикоч , алкохол и гадости........
      миналата седмица влизах....

      Да знаИш...

      Коментар


      • Алоооо Кире нещо да кажеш за случката в СУ > https://www.youtube.com/watch?v=fBRWyoj3Azo#t=12 с главните герои проф.Костадин Рабаджиев и проф.Драгомир Драганов
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Икономиката на страната през третото тримесечие с осезаем ръст
          Видян 112 пъти | Коментари 0

          Националният статистически институт (НСИ) публикува експресните данни за ръста на БВП за третото тримесечие на 2013 г. Данните опровергаха много анализатори и прогнози. След обявения от НСИ спад през второто тримесечие, икономиката на страната през третото тримесечие е показала осезаем ръст, опровергаващ очакванията за поява на рецесия на част от дежурните икономически „анализатори”.

          За месеците юли, август и септември ръстът спрямо предходните три месеца е 0.6%, а спрямо третото тримесечие на 2012 г. е 0.8%. Подобен ръст спрямо предходно тримесечие българската икономика не е пос*тигала от лятото на 2011 г. Налице са всички основания да се предполага, че в началото на декем*ври, след обявяването на пред*варител*ните данни за ръста на БВП, ревизията ще е към още по-висок ръст.

          Особено интересни са данните за наетите лица в края на месец септември. Те са нараснали със 130 000 човека спрямо същия месец на 2012 г. Такъв ръст на наетите лица може да се случи само при положение, че икономиката е получила силен вътрешен тласък и е заработила на по-бързи обороти и с по-големи обеми. За пръв път от пет години имаме ясен и отчетлив ръст в търговията, като в някои сек*тори оборотите растат с над 25%.раз*витие на страната.

          В рязък контраст с местната политическа истерия е и оценката на Европейската банка за възстановяване и развитие за перспективите пред родната икономика. В своята есенна прогноза за 2014 г. този важен за страната партньор предвижда ръстът на БВП за 2014 г. да достигне 2%, като прогнозата е по-добра от тази, която министерството на финансите залага в макрорамката на бюджет 2014 г. Подобна, макар и по-ниска е и оценката на Международния валутен фонд.

          Разбира се, пред икономиката на страната стоят и рискове. Вътрешният риск се създава от истеричната политическа и медийна среда, деструктивното и разрушително за държавността поведение на парламентарната и извънпарламентарната опозиция. Рушенето на елементарното доверие на икономическите агенти и граждани в това, че органите на държавното и местно самоуправление могат да осигурят предвидим ред и законност не са от вчера, но днес, след продължилата четири години стагнация в икономиката по вина на същите тези озверели за власт бивши властници едно подобно поведение е даже престъпно. Засега, изглежда, този риск се управ*лява успешно и с минимализиран ефект върху икономиката, но предстоящите зимни месеци могат да донесат лоши новини за появилото се икономическо възстановяване.

          Външните рискове са свързани с процесите в европейските страни и пазари, както и в развитието на основ*ните ни тър*гов*ски партньори. Тези рис*кове също не са малки, още повече, че икономиката на Гър*ция продължава да стаг*нира, Сър*бия има тежки проб*леми със дълга си, а забавящият се темп на растеж на Китай може да рефлектира отрицателно на българския износ в целия източен пазар. Ускоряващата се икономика на САЩ ще влияе на стойността на американския долар спрямо еврото, а пазарите на енергоносителите продължават да показ*ват висока волатил*ност, което прави краткосрочните прог*нози силно зависими от тези променливи.

          Пред родната икономика има добър шанс да възстанови своя растеж и да създава нови работни места.

          Коментар


          • Ето това са контра-преподавателите и контра-окупаторите...Видеото към новината по -долу разкрива, че става дума за проф.Костадин Рабаджиев и проф.Драгомир Драганов.Вижте го на : https://www.youtube.com/watch?v=fBRWyoj3Azo#t=12 Чрез Ранобудните студентиГРАДУСЪТ НА МОРАЛА – DRINK AND TEACH
            На 26-ти ноември, в девет и половина вечерта, в Аулата започна обичайното Общо събрание на Ранобудните студенти. То продължи в разгорещени дебати за следващите стъпки на окупацията чак до 3 часа сутринта на следващия ден. След като дискусиите приключиха част от студентите се отправиха към Южното крило на Ректората с надеждата най-после да вечерят. Този план обаче претърпя неочакван обрат, след като Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори. Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си. „Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. „Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали. Този отговор разбуди и разбуни духовете и съзнанията в залата до такава степен, че по-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори, които си позволяваха да поставят под въпрос абсолютната му власт на Ръководител катедра като основание за превръщането на академичната територия в среднощен локал. Крахът на инициативата за физическо въздействие и неуспешният опит на втория преподавател да се ориентира в обстановката и да разпознае новодошлите доведоха до по-дипломатичен подход, въплътен в покана за присъединяване към заформилия се терен. След изясняване на позициите в спора се стигна до решение за напускане на залата, чието привеждане в действие доведе до сложна хореография с кулминация в три акробатични падания, изпълнени от двама професори и един чин. С рефрен на уста „мишките да се махат“ преподавателите се затътриха с валсова стъпка и известна доза пируети към кабинетите си, като всеки от тях се шмугна в собственото си обиталище, вероятно в израз на обвиненията, че окупацията води до разделяне на академичната общност. Своеобразната контраокупация на катедрените кабинети загуби координация, след като една част от академичните авторитети напусна работното си място около час преди започването на първите лекции. От своя страна, по-радикалното крило остана заключено за неопределено време, като беше забелязaно около 9 часа сутринта да се завръща в личната си цитадела с кофичка кисело мляко в ръка.
            Това, че представяме събитията от тази нелепа нощ с ирония ни най-малко не означава, че сериозността на ситуацията трябва да се подценява и има няколко основни факта, които трябва да бъдат коментирани пред обществото. На първо място не считаме за етично и коректно да бъдем въвлечени в подобна жалка ситуация именно от преподаватели, които многократно публично са заявявали, че окупацията им пречи да провеждат учебния процес в сградата на Ректората и възпрепятства научната им дейност. В израз на тази позиция те са положили своите подписи в организираната срещу Ранобудните подписка, подкрепена и с порядъчен брой медийни изяви против Окупацията. Многократно сме били несъстоятелно обвинявани в частни разговори и в публичното пространство, че се възползваме от академичната автономия, за да провеждаме политическа пропаганда. Но нашите обществени прокурори се възползваха от същата тази неприкосновеност на университетската територия, за да се доведат до състояние, в което отдавна биха били отведени в изтрезвителя от органите на реда, ако не бяха дебелите стени на Алма Матер.
            Заявяваме, че участниците в среднощното „матине“ не са лицето на Университета. Ние се гордеем, че сме част от академичната общност не заради тях, а заради онези преподаватели, от които научаваме как да работим успешно, но и как да живеем достойно. Искаме ясно да разграничим едните от другите, защото нямаме за цел да уронваме престижа на нашата Алма Матер.
            От своя страна, преподаватели, които подриват нашата морална позиция и се кичат с отличия на университета, получени в същата тази Аула, която днес е сърцето на националната съвест, след тази постъпка не могат да продължат да си затварят очите – пък макар и под тежестта на алкохолното опиянение – за факта, че ние се борим за морал не просто сред политическия елит, но и в обществото като цяло и в нашата собствена академична общност. През изминалите месеци единият от героите в тази нощна сага публично обвиняваше студентите, че са се събудили късно, но далeч по-важният въпрос е как въобще се е стигнало до този протест/процес под тежестта на такива авторитети?''
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Тази вечер трола- емигрант- гербер от Токаито много е работил- Вигенин и Винету са много доволни от него

              Комисията за конфликт на интереси подхвана Фандъкова
              Депутатите подбраха и кметът на Ботевград бил нарушавал закона за обществените поръчки
              Публикувано: 28 ноем. 2013, 23:47 | Обновено: 28 ноем. 2013, 23:47
              Разпечатай
              прочитания: 1956 | коментари: 5
              София, България

              Парламентарната Комисия за конфликт на интереси е получила сигнал срещу кмета на София Йорданка Фандъкова от Българската асоциация за изолация и строителство. Оттам твърдят, че изолацията на моста в Горубляне не отговаря на техническата спецификация и според тях, положената изолация на моста не е била 4,5 мм, както е по проект, а само 3,5 мм. По груби изчисления на депутатът от БСП Кирил Добрев от разликата в спестените материали общината е ощетена с близо 3 млн. лв.

              Парламентарната комисия за конфликт на интереси подхвана и кмета на Ботевград Георги Георгиев, който ще бъде даден на икономическа комисия. Градоначалникът, който е баща на депутат от ГЕРБ, е обвинен в нарушения на закона за обществените поръчки и закона за устройство на територията. Той и заобиколил нормите при възлагането на поръчка за проектиране и изпълнение на изграждането на ротонда, в новата градска част на Ботевград и многофункционалната спортна зала, обясни още Кирил Добрев./БЛИЦ

              Коментар


              • Кире, изтърваш фронта, стига спа!

                Коментар


                • http://www.razkritia.com/258787/tefterat-cvetanov/

                  Коментар


                  • Обръчите пак се размечтахаИдеята за нова държавна компания в строителството.


                    Дни след като вицепремиерът Даниела Бобева обяви, че към момента държавата притежава като мажоритарен акционер 249 дружества, които се управляват лошо, министърът на неясното и до днес като цел ведомство за инвестиционно проектиране обяви поредното затрудняващо здравия разум намерение на това правителство: ново държавно строително предприятие.

                    Идеята била то да е "лицето на българските строителни компании при търгове в арабския свят" и така да се помогне на строителния бизнес "да се върне на чуждестранните пазари", тъй като "въпреки бума в строителството браншът през последните две десетилетия бил неглижиран, в резултат на което в момента е неконкурентоспособен".

                    Излишно е вече да се уточнява, че няма яснота нито как държавата ще "връща" частните фирми на чужди пазари, нито колко ще струва начинанието и откъде ще се осигури финансирането му.

                    Събрани накуп, изложените от министър Иван Данов "аргументи" провокират основателно двоумение в кой век и от какъв вид са икономическите отношения в България, но на второ замисляне разкриват нечия отново развихрила се фантазия.

                    Като при върнат с близо шест години назад часовник в паметта изникват нелепите (обективно не могат да бъдат други) мотиви, с които тройната коалиция лансира желанието си да създаде държавна компания, която да проектира, изгражда и управлява голф комплекси, за да стане България конкурентоспособна на този пазар.

                    Идеята тогава не проработи, защото кабинетът "Станишев", зад който с твърда ръка управляваше ДПС, междувременно навлезе в поредица от беди, завършили с блокиране на еврофондове и смазваща загуба на парламентарните избори.

                    Сега вероятно става въпрос за римейк с преработен сценарий с акцент върху арабския свят. А според специалисти още по-вероятно е прозиращото намерение за спорна държавна подкрепа да предизвика нова поредица неприятности.

                    http://www.capital.bg/politika_i_iko...e_razmechtaha/
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Аватара на karl1957
                      Мнения: 3,031

                      Днес, 23:02


                      Начално
                      Николай Русатев: Няма как контрабандата да върви без подкрепа от най-високо място
                      Ние предупредихме НАТО за готвено прочистване от сръбската армия по време на войната в Косово, твърди полковникът о.р.
                      Публикувано: 28 ноем. 2013, 18:49 | Обновено: 28 ноем. 2013, 18:49
                      Разпечатай
                      прочитания: 1064 | коментари: 7
                      София, България
                      Николай Русатев

                      Военното разузнаване работи за интересите на България, всичко, което прави е срещу външни и вътрешни врагове, никога не и срещу обикновените граждани на България. Но освен чисто военните въпроси, интерес за службата са и такива престъпления като контрабандата, както и сделките с оръжие. Това каза в студиото на bTV полковник о.р. Николай Русатев, дългогодишен зам. шеф на структурата. Той разказа за конкретен случай ,когато чрез своята агентурна мрежа военното разузнаване е получило оперативна информация за готвена от сърбите операция с кодово название „Подкова” срещу мюсюлманско население в Косово.

                      Тези данни са предадени на нашите съюзници от НАТО и тогава висшето ръководство на държавата разбра, каква полза има от нашата работа, допълни Русатев.

                      На въпрос на водещите, полковникът бе категоричен, че няма как каквато и да е мащабна контрабанда на акцизни стоки да минава през границата без в канала да няма високопоставен представител на властта.

                      Според Русатев, има атака срещу военното разузнаване, защото вероятно работата му пречи на някои хора с власт и пари. В тази връзка той представи документ, от който се вижда, че политологът Антон Тодоров, който често коментира службата, няма военна квалификация и не би трябвало да се нарича „военен експерт”.

                      Пенсионираният през 2000 година бивш военен обеща да донесе документи, с които да докаже, че много от твърденията на политолога не почиват на реални факти. /БЛИЦ

                      Коментар


                      • НИКАКВА ОТСТРОЧКА!цък > http://www.alexanderyordanov.com/pol...11-28-19-13-24
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • затова пък не и липсват разходките
                          в канализацията с "каналния плъх"
                          Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                          Писмо на писателя Деян Енев до премиера Пламен Орешарски, публикувано в kultura.bg.

                          Браво, Орешарски!

                          Ти победи.

                          Не трепна. Не се разколеба.

                          Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.

                          Пенсионерите още не знаят това, но ти го знаеш.

                          Дори като бонус им направи една разходка в София.

                          Показа на всички колко много полиция имаме – ей така, за всеки случай.

                          Лесно е да протестираш, когато е лято и когато шествието на протестиращите прилича на разходка, на карнавал в центъра на града.

                          Твоите съветници сигурно са ти казали – издръж до зимата, до снега. Протестът сам ще заглъхне.

                          Така и стана. Твоите съветници са умни хора.

                          Студентите, последната надежда на протеста, сигурно те смутиха малко в началото. Но твоите съветници те увериха, че те са неопитни и бързо ще им намерят цаката.

                          Така и стана. Твоите съветници и в това се оказаха прави. Те бързо им намериха цаката. Твоите съветници са умни хора. Сигурно ще получат много пъти по 50 лева за Коледа. Но това е справедливо. Те си свършиха работата.

                          Ти, Орешарски, постигна немислимото. Ти обезсмисли и нашите текстове тук. Поне за мен тези текстове, които пиша тук всяка сряда вече 70 седмици, са последното ми убежище. Тези текстове тук, моите и на моите колеги, къде по-слаби, къде по-силни, бяха една кардиограма на ставащото в България.

                          Една кардиограма, хвърлена в коша.

                          Една кардиограма, която никой не взе под внимание.

                          Калин Янакиев дори се сдоби с медал – на първа страница на вестник „Политика” бе изобразен като едно от лицата на омразата.

                          Ало, скъпи мои бивши колеги от вестник „Политика”, не кривнахте ли малко в хендека? Освен заплатата има и други неща. Нали утре ще се срещнем някъде на улицата. Как ще се гледаме в очите?

                          С една дума, ти победи, Орешарски!

                          Браво!

                          България сега е бледа и замръзнала.

                          Кардиограмата й е хвърлена в коша.

                          Ти победи, Орешарски!

                          Само веднъж съм те виждал на живо. Тъкмо беше напуснал поста си на финансов министър в кабинета на Тройната коалиция. Разхождахте се със жена ти по „Граф Игнатиев”. Спомням си, че тогава си помислих следното – гледай ти как спокойно се разхожда между хората. Значи добре си е вършил работата.

                          Кардиограмата на България вече е права линия.

                          Попитай жена ти какво означава правата линия при кардограмата.

                          Тя нали е кардиолог.

                          Мисля си, че сигурно й липсват разходките с теб по „Графа”.

                          Но всяка победа си има цена.

                          Коментар


                          • Бойко се скри зад патериците: Млъкна за офшорките!
                            BNews.bg

                            Бойко се скри зад патериците: Млъкна за офшорките!

                            Бойко Борисов не се яви в парламентарната антикорупционна комисия с председател Волен Сидеров, за да отговаря по сигнала на Николай Бареков, внесен в парламента, за офшорката му с Цветелина Бориславова и за участието му във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.
                            Още по темата

                            Парламентарната Антикорупция подхваща Фандъкова



                            Бойко Борисов не се яви в антикорупционната комисия с председател Волен Сидеров, за да отговаря по сигнала на Николай Бареков,

                            внесен в парламента, за офшорката му с Цветелина Бориславова и за участието му във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

                            Бойко Борисов е в болнични, обясниха съпартийците му, членове на комисията.

                            Тая точка отпада, обяви Сидеров и отложи разглеждането й за следващото заседание.

                            Мустафа Карадайъ от ДПС поиска да се провери дали в деловодството на парламента има заведен болничен лист в парламента от контузения лидер на ГЕРБ.

                            Дали има болничен лист, или не - стана ясно, че има направена хирургична интервенция.

                            Болничен лист може да се представи по всяко време, репликира Емил Радев от ГЕРБ. Юристът влезе в ролята на адвокат и защити лидера си. Няма и как да се говори за конфликт на интереси, коментира внесените документи от Николай Бареков депутатът от ГЕРБ.

                            Длъжни сме да проверим всичко, опонира Волен Сидеров пак по повод сигнала, при който е посочен сериозен конфликт на интереси и има съмнение за пране на пари.

                            Ще го изчакаме, ще се оправи. Няма цял живот да е с подуто коляно. Той сам каза, че иска да дойде и да изчисти името си. Не знам защо колегите от ГЕРБ искат да спрат този порив на г-н Борисов, репликира социалистът Кирил Добрев.

                            Припомняме, че лидерът на движение "България без цензура" внесе два сигнала в парламента при шефа на антикорупционната комисия волен Сидеров на 13 ноември. Днес той беше поканен да бъде изслушан за офшорната си фирма в Кипър в съдружие с Цветелина Бориславова. Вторият сигнал бе за съдружие на Борисов във фирма "Джи ем би Травъл къмпани" ООД, в която е участвал в конфликт със закона за държавния служител, докато е бил главен секретар на МВР и кмет.

                            На заседанието не се яви за изслушване и бившата здравна министърка Десислава Атанасова, срещу която също бе внесен сигнал за корупция заради фирма на нейния съпруг Красимир Атанасов.

                            Изведнъж, след като тя влиза във властта, съпругът й печели обществени поръчки за близо 2 млн. лв., коментира Илиян Тодоров от "Атака".

                            Като ответен удар от ГЕРБ обявиха сигнал срещу Антон Кутев, който го уличава, че е участвал в раздържавяването и след това в борда на ЧЕЗ. За този сигнал Сидеров предложи да се препрати на държавната комисия за конфликт на интереси.

                            Това е двоен стандарт, възмути се Емил Радев от ГЕРБ. Той направи контрапредложение - да се изпратят и сигналите срещу Борисов и Атанасова до държавната антикорупционна комисия.

                            Кирил Добрев пък предложи, ако има достатъчно данни от ДКЕВР срещу Кутев, да го поканят в комисията, но се усъмни, че изобщо е участвал в раздържавяването на ЧЕЗ. Добрев отрече да има двоен стандарт при разглеждането на сигналите, защото документите срещу Борисов били повече от ясни, докато за Кутев нямало нищо черно на бяло.

                            В отговор от ГЕРБ дръпнаха на заден и поясниха, че не искали да изслушват Кутев, а представители на ДКЕВР по сигнала.

                            Коментар


                            • Хората са смачкани, дори не питат за магистрали, разказа Костов
                              27.04.2013, 12:08 (обновена 27.04.2013, 14:19)
                              Илиана Славова


                              © БГНЕС

                              Истинските проблеми за хората са обедняването и безработицата, не скандалите с подслушванията.

                              Това заяви експремиерът Иван Костов, лидер на Демократи за силна България, в предаването „На светло" по Нова телевизия.

                              Единственото, което вълнува хората е страхът от загубата на работното им място, хората се чувстват унижени и смачкани, дори не питат за магистралите, допълни Костов.

                              Той определи огласените компромати като позор, който не прави чест на никого от политиците.
                              По думите му, те по-скоро прикриват обстоятелството, че не се предлагат решения на проблемите, а се дават голи обещания.

                              На въпрос защо не е подкрепил Борисов и Цветанов, когато БСП и всички останали ги нападат, лидерът на ДСБ заяви, че тъмносините нямат нищо общо със страните в скандала.

                              Според него всеки опит човек да тълкува поведението на замесените в тези събития ще бъде влизане в техния позор.
                              „Използвах думата „позор", но не смятам, че мога да направя друго, освен да призова хората да гледат с отворени очи и да преценяват" - заяви Иван Костов.

                              „Изключително грозно и нелепо е Цветанов и Борисов да се представят като алтернатива на Станишев пред десния човек...
                              За десния човек Борисов и Цветанов не са алтернатива на останалите, това са две крила на една и съща партия... " - коментира още лидерът на ДСБ, като посочи, че тъмносините се опитват да бъдат алтернатива по най-честния и коректен начин.

                              „Доброто е достатъчно само да стои и да го виждат хората, няма нужда да влиза във война между две злини" - допълни Иван Костов.

                              „За мен са валидни думите на Маргарет Тачър, най-великият политик на Европа след Втората световна война: в условията на криза има два изхода - единият е десен, другият е грешен.
                              Не може да сме заедно с грешния, не може да сме за АЕЦ „Белене", за национализация на дружества..." - коментира експремиерът.

                              По думите му хората отбелязвали, че ДСБ са единствените, които не са направили ляв завой в посока към популизма - в програмата ни няма нито едно обещание, има само посочване на проблемите и решения, допълни той.

                              Никой не казва че изваждането на страната от кризата не е безболезнено, трудно е, но е несравнимо по-лесно от кризите, от които сме излизали през 90-а и 97-а година, посочи Костов.

                              По думите му, коалицията ДСБ-БДФ е политическа сила, която знае изхода от кризата и го е доказала с практическия си опит, тъй като водещите фигури в нея са изваждали страната от криза.

                              Експремиерът изтъкна, че при пътуванията си в страната вижда, че хората споделят анализа и мерките за излизане от кризата, които тъмносините са посочили в програмата си.
                              „Те я приемат като откровение, считат, че това са мерките, разказват личната си съдба през този анализ" - допълни Костов.

                              Той призова в заключение хората да си спомнят в каква ситуация са заварили страната и къде са я оставили правителствата на Димитър Попов през 1990-1991 г. и на Иван Костов през 1997-2001 г.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                                КЪДЕ СТЕ БРЕ, ПРОТЕСТЪРИ, ЛЕБЕДИ МОИ?! - Argumenti-bg.com
                                argumenti-bg.com
                                Пред парламента днес се състоя протест само от един човек. Това е сто шейсет и еди кой си ден от ..

                                Знам , че има един трол - иска много по- дълги..постове, но затова да си иде в Токаито при Винету
                                Требе да си гламав за да протестираш Оправи си живота сам, вече можеш, никой да не те принуждава да правиш нещо което не е забранено от закон.

                                Коментар

                                Working...
                                X