IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кой взе държавните земи срещу бонове. Дружества около собствениците на "Галакси пропърти груп" и "Винпром Пещера" са спечелили 80% от площите в миналогодишния търг. Дружества, които са директно или непряко свързани със собствениците на "Галакси пропърти груп" и "Винпром Пещера" - Антон Щерев и Атанас Петров, са спечелили 80% от земеделската земя, продадена на скандалния търг срещу бонове (ПКБ) от 2012 г. на Министерството на земеделието. Това става ясно от запитване на "Капитал" до ведомството с искане за информация с кого министерството финално е сключило договори за продажба на земите (виж таблицата). От министерството не уточниха дали се готви нов търг за земя скоро. Търгът се проведе през есента на 2012 г., като преди това групата около "Галакси" се бе сдобила предварително с по-голяма част от наличните на пазара поименни компенсационни бонове, за да участва с тях в него. След публичното обявяване на търга за около 100 хил. декара компанията продаде част от боновете на новорегистрирани или почти без дейност дружества със звучни имена, които след това активно се включиха в търговете и спечелиха огромна част от земите, пише "Капитал Daily".

    ГЕРБ- МУТРИ- ПОДКУПИ- ДАЛАВЕРИ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Ма ти вярваш ли му на тоя смешко.Бил в чужбина.Там се бачка не се стои пред компютъра.
      Според мен е на отговорен пост в някоя тоалетна на запад и избива комплекси из форума човека кат се прави на мъж ....... но му личи че не е !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        TAKA E!
        ти май пое да пратиш една бутилка след 1 декември...
        кое така е, ,че чубака ни засипваше с постове и снимки със студенти протестъри в Англия и дипломати от ЕС за протеста в БГ а не пусна една за рестрикциите в ЕС и великобритания....спрямо тези студенти и всички българи.....
        Друго си е човек да получава сребърници....от някъде...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4ubaka
          Няма как да ме афектираш, тъп шапкарино,
          тъй като мнението ти не струва и пет/5/ пари...
          така сте вие комунетата. Я ми кажи що за празноглава
          тиква може да каже , че човешкия жУот се измерва
          с няколко сребърника, освен болен комуноид...
          После казвайте, че комунизмът си е отишъл...не , не е ,
          той е жУв и живее във вашите болни мозъци!
          Явно не е душевно състояние, а патология...
          това да измерваш човешки живот във пари,
          само един гнусен комуноид може да го каже!!!
          TAKA E!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ubaka
            Няма как да ме афектираш, тъп шапкарино,
            тъй като мнението ти не струва и пет/5/ пари...
            така сте вие комунетата. Я ми кажи що за празноглава
            тиква
            може да каже , че човешкия жУот се измерва
            с няколко сребърника, освен болен комуноид...
            После казвайте, че комунизмът си е отишъл...не , не е ,
            той е жУв и живее във вашите болни мозъци!
            Явно не е душевно състояние, а патология...
            това да измерваш човешки живот във пари,
            само един гнусен комуноид може да го каже!!!

            колко простотия ,колко лъжи и колко демагогия в този пост....
            Ако беше прочел маркс ,нямаше да пишеш толкова "умни "приказки"....
            човешкия живот не се измерва с няколко сребърника ,но до появата на капитализъм от латино тип , автор на който са такива като теб.....
            сега няколкото сребърника са медицински грижи , нормален живот инормално съществуване...
            90 % от хората в БГ са бедни ,заради такива ,като теб и себеподобните .... и още нещо 60 % от родените преди 1989 г. си спомнят с носталгия за бай Тошо ,пак заради като теб.....
            но ти никога няма да разбереш...защото за теб точно сребърниците са ..водещи...

            Коментар


            • Георги Марков призова Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не си купуват бронирани аудита, а дадат неговата субсидия на домове. "И без това един лев не съм видял, тези пари не стигат до нас", заяви в ефира на TV7 депутатът, който се отцепи от парламентарната група на партията и стана независим."Няма път назад", отсече Георги Марков, който най-после категорично потвърди, че няма намерение да прави обратен завой към ГЕРБ.

              "Днес ще гласувам за бюджета. Обещах на хората от Свищов", каза още Марков. /БЛИЦ



              СДВР е работила като подизпълнител на частна охранителна фирма и за всяка реакция на патрулите е получавала по 15 лв. Договорът бил сключен за 10 години с възможност за продължаване за още толкова. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за Би Ти Ви.

              "За всяка реакция на сигнал - МВР получава по 15 лв., а поддръжката на един патрул – четири смени с възможност за почивка, гориво, ремонт на автомобила, струва по 6000 лв.", обясни Йовчев, но не пожела да посочи кой е подписал договора с аргумента, че "този, който го е сключил, може някой да му е наредил да го сключи".

              Йовчев обясни, че договорът вече е прекратен. Той го даде като пример за мотивите си да предприеме закриването на СОД.

              "Яростната съпротива ме накара да се разровя и стигнах до това. Проверяваме всички договори", посочи още той. Министърът отново изтъкна тезата си, че не може да извършва търговска дейност, още повече в сфера, в която извършва контрол.

              Вицепремиерът критикува лошото управление на средствата от Европейския съюз за бежанци през програмния период 2007-2013 г. По думите му, заради неефективно усвояване досега за следващите седем години за България са били предвидени едва 9,6 млн. евро целево финансиране от специалните фондове на ЕС.

              "Усвоени са не повече от 50% от средствата от ЕС. Бяхме трети отзад напред по усвояване. На базата на неусвоените трябваше да получим по-малко пари. Благодарение на предприетите действия сега получихме огромна подкрепа – обърнали сме мнението, създали сме необходимата среда", увери Цветлин Йовчев.

              Той разкри също, че при предишното управление на Държавната агенция за бежанците към Министерски съвет по-голямата част от парите са изразходвани не за създаване на условия за настаняване, а за издаване на брошури с разясняване на правата на чужденците. Без да влиза в подробности, той спомена за поръчка на компютър на стойност 6 000 лв.

              "Има случай с фирма – дъщерята на бившия началник на кабинета на министъра на МВР Бойко Славчев, спечелила обществена поръчка", каза още Цветлин Йовчев.
              Източник: Би Ти Ви

              И ФИРМИТЕ СА НА МУТРИТЕ НАЛИ

              Коментар


              • Vladimir Tanev
                Потърсиха ме за една анкета. Въпросът повече от традиционен - Какво е най-хубавото нещо през отиващата си 2013 година? Отговорих без да се замисля - ГЕРБ не е вече на власт. Друго, попитаха. Не, няма, казах аз. Стига ми. Стига ни...

                Коментар


                • Дъщерята на Бойко Славчев, шеф на кабинета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, се е уреждала с обществени поръчки покрай бежанците. Това обяви пред bTV настоящият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той посочи, че се правят проверки за различни харчове в МВР и предходни харчове в агенцията за бежанците. Над половината от парите отишли за листовки и обучения за правата на бежанците вместо за подготовка на материалната база за настаняването им. Доставяни били и компютри по 6 хил. лв. бройката. "Това не може да не ни напряга. Затова ще създадем група за мониторинг с участието на европейски експерти, която да осъществява мониторинг как се харчат средствата от Брюксел и помощите занапред", каза Йовчев.

                  Друг момент, който той разкри е, че СДВР е работила като подизпълнител на частна охранителна фирма и за всяка реакция на патрулите е получавала по 15 лв. Договорът бил сключен за 10 години с възможност за продължаване за още толкова, разкри още Йовчев на въпрос за закриването на СОТ.

                  Договорът, сключен от предишното ръководство, е прекратен, тече вътрешна проверка кой е допуснал конфликта на интереси и явно неизгодните финансово търговски отношения. Йовчев пресметна, че издръжката на един автопатрул е поне 5-6 хил. лв. месечно.

                  Като друг пример за лошо управление в миналото Йовчев даде областните дирекции. Те са били подчинени пряко на вътрешния министър, затова е липсвал хоризонтален и вертикален контрол, а това ги е превърнало във феодални владения. "Проверете във "Фейсбук" за един бивш областен директор, който в разговор с бизнесмен го притиска. Като няма система за контрол, е възможно да стане всичко", каза министърът.

                  Той разкритикува предишното ръководство и за слабия контрол върху бежанците. Заради липсата на капацитет за настаняване МВР издавало бележки за преместване на частен адрес, но не осъществявало контрол. "Дори в статистиката не излизаха бройките нелегални имигранти, не се знаеше къде са", каза Йовчев. Затова сега се оказва, че на един адрес има регистрирани по над 100 души. Сега преди да издаде бележката полицията се свързва със собственика на имота, допълни той.

                  Само от администрацията в МВР ще бъдат съкратени 10% до края на годината и още 5% в началото на следващата година, каза още Йовчев.

                  Той отново коментира и инцидента от 30 ноември в дома за бежанци в Харманли. Няма ранени, няма хора със счупени ръце и крака, имало е бунт - незаконните са искали да излязат на свобода, посочи Йовчев. Те са се опитали да попречат на останалите бежанци да се хранят. Настъпили са безредици и е дошла полиция, която се е намесила, допълни той.

                  „Имаме нарушено имущество, къртили са мазилка и са я хвърляли по служителите, в следствие на това има двама полицейски служители, които са ранени", обясни министърът на вътрешните работи.

                  Хората по границата работят в много тежки условия. Правим всичко необходимо да им осигурим нормални условия. Палатките са сложени там, за да влязат колегите и да се стоплят, има и напитки. Слагаме и фургони, обясни той. По думите му в Италия не намалява потока на нелегални емигранти. Засиленото присъствие по границата ни е намалила този поток за страната ни. Иначе щеше да остане един константен поток от 3000 души на месец.

                  Много важно бе да намалим влизащите хора в страната. Успяваме да разширим капацитета и малко ни трябва да осигурим нормални условия на тези хора и да гарантираме сигурността им. Една съществена част от тях ще останат в България. Трябва да има програма за интеграция, коментира още вътрешният министър. Той обяви, че има адреси, на които са регистриран по 100 души. "Стар проблем е. Сега обаче се проверяват адресите, на които има чужденци. Преди не можеше да се каже къде са тези хора, сега знаем къде точно е всеки един човек", заяви той.

                  БРАВО ЦУЦИЛАНЕ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Сега, аз съм съгласен, че си просветлена, но си на страната на злото.
                    Поднасяш ли ме ... нещо като бял вещер? Как се съчетават злото с просветлението, че ми убягва тази сложна връзка ...

                    Злото е комунизъм, трепане, измама, грабеж ... !
                    Язе съм от обратната страна оти съм демократКа!
                    Yeah

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Big6ha
                      ДОБРО УТРО ЧЕРВЕНИ ТАПАЦИ.
                      ГИГОВ ПОЗНАВАШ ЛИ ДУМАТА САМОИРОНИЯ?
                      Gigow и самоирония?!? Къде го търсиш? Гледам червенокожите нещо са се изнервили! Явно се дразнят от неуспехите на големия вожд в Кремълския бивак...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Тука сте и няколко сини айдука с големи претенции.Ще си останете с краденето от предния път защото повече негодници тъпанари и некадърници никой няма да избере.За няколко евро или долари сте готови на всичко.След вас България изглежда като след ядрена война или нашествие на марокански скакалци.
                        Поне е твърда валута, а не като червенухите за пробити путиновски рубли...

                        Коментар


                        • стефан
                          ЕТО, ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОКРАЦИЯ! ГЕРБ съществува вече 7 години, но продължава да се управ*лява по телефона, с есемес или „от ухо на ухо“. Заседанията на парламентарната група са занемарени, за изпълнителната комисия се твърди, че не се е събирала от две години, а решенията й се свеждат по телефона. Ако редови депутат иска да поговори с лидерите (Борисов и Цветанов), оказва се, че това е сложна задача и първо трябва да мине през т.нар. дружинни (Цецка Цачева, Цвета Караянчева или Димитър Главчев). Баш лидерът Бойко Борисов понякога със седмици не надниква в стаята, в която имат право да пребивават обикновените депутати от ГЕРБ. Там те се подписват в специална тетрадка и си получават наставленията от секретарките. В т.нар. пушалня на ГЕРБ не може да влезе всеки. Тя се държи обикновено под ключ, отвън пази гард от НСО и избраникът трябва да обясни защо иска да влезе и с кого какво ще говори. Вътре обикновено се пушат скъпи пури, разливат се квалитетни питиета и се чертаят тайните стратегии. Ако някой иска ей така да звънне на Борисов по джиесема и да каже „виж какво, има проблем с еди-какво си“, това е немислимо. Лидерът все повече се разделя с харизмата си на народен човек сред своите. На всички прави впечатление, че Бойко Борисов изгуби доброто си настроение и усмивката. Ходи мрачен, угрижен, ядосан. И май само той знае какво се случва с ГЕРБ.

                          Коментар


                          • "....Настъпил е моментът, когато на вълната на украинската съпротива срещу повличането им обратно в руската имперска кочина, трябва да се изнесе публично, гласовито и пред цял свят казусът на България...."


                            Браво кире! Все още има шанс за теб.

                            Коментар


                            • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                                Самоиронията е присъща на
                                и се улавя само от ...
                                хора без комплекси!

                                Добро утро!
                                Добре, че не ни се е налагало с протести да влизаме в ЕС!
                                Сега, аз съм съгласен, че си просветлена, но си на страната на злото.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X