IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Анализ на Евростат сочи, че през 2011 г. близо 34% от родителите с ниско образование са предали този статус и на децата си, около 60 на сто от респондентите със средно образование са предали същото ниво на образование на децата си и 63 процента от висшистите са предали тази степен на образование и на децата си, съобщи БТА. Данните сочат, че около 70 на сто от семействата в ЕС, където родителите едва свързват двата края - предават този проблем и на децата си.

    Бедните деца се превръщат в бедни възрастни най-често сред хората в България, Латвия, Румъния, Гърция и Унгария - над 90 на сто. Най-ниска степен на тази зависимост е открита в Швеция, Норвегия, Дания и Германия - между 20 и 30 на сто от бедните деца запазват този статус и като възрастни.

    Според анализ на НСИ пък разликата между дела на работещите бедни с висше образование - 2% и работещите бедни без образование - 60 на сто у нас е значителна - близо 30 пъти. Равнището на бедност по основни групи професии показва, че нискоквалифицираните работници са преобладаващ дял - около 30% сред работещите бедни у нас.

    Към началото на 2011 г. близо 20% от българите са имали висше образование, 44 на сто са били със средно образование и около 36 процента са с основно или по-ниска степен на образование, сочат обобщени данни на НСИ за равнището на бедност по професии и образование. Според тях образователното равнище до голяма степен определя достъпа до по-добре платена работа и е в пряка връзка с бедността на заетите.

    Близо две трети от работещите с начално и по-ниско образование са бедни, а сред работещите с основно образование делът на бедните е 26 на сто, отчита националната статистика.

    Коментар


    • Я мутренския агент Пидал се връща от нощна смяна на Позитано..Нали е комунистически специалист по турски и френски сега отива да си доработи в сараите на Доган



      Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е заел със сериозна реорганизация на партията. В студиото на Нова телевизия той заяви, че ще реформира Изпълнителната комисия – върховният орган на ГЕРБ, като ще й придаде повече тежест. Досега тя имаше малко контролни функции, е аргументът на Борисов, който каза, че членовете й ще отговарят за определени региони. Така на практика той ще изземе властта на Цветан Цветанов, който еднолично се занимаваше със структурите на партията. Борисов заяви, че това ще стане през февруари, когато е насрочен конгресът на партията.

      Лидерът на ГЕРБ каза, че днес има среща с парламентарната група на ГЕРБ и ще постави въпроса ако някой иска да напуска, да си тръгне сега. Досега напусналите двама са малък процент, а партията е в добро морално състояние. Той дори почти не си спомня да се е срещал някога с тях. Единият му пратил есемес сизвинение и благодарност, но Борисов отказа да назове името му. Той отрече да е купувал депутати от Атака в миналото Народно събрание, като каза, че когато такова нещо му се случва, той търси вината в себе си, а не в другите.


      По случая за Мишо Бирата Борисов обясни, че е имало съдебно решение в полза на фабриката му да й се върне лицензът, а след това митничарите влезли и започнали да тормозят собственика. Точно същото се случва с мен и с тези, които са имали нещо общо с мен, оплака се Борисов. В същото време той бе категоричен, че записът е манипулиран, и е възмутен, че е огласено съдържанието му. „Когато са подслушвали Меркел, скандалът се вдигна на за съдържанието на разговорите й, което остана неизвестно, а заради това, че подслушването е било незаконно”, подчерта Борисов.

      ГЕРБ е силен и ще спечелим следващите избори. Пак ще ги победим. Въпросът е дали искаме да дойдем на власт при това положение на икономиката, до което сегашните управляващи я докараха. Един милиард европари се отклоняват от магистрала Струма към тунела под Шипка, възмути се Борисов. Милиард и половина са похарчени за „Белене” и милиард за „Цанков камък”, припомни за сетен път той.



      Накрая Борисов заяви, че не е доволен от интервюто, защото са го занимавали с незначителни неща като Волен Сидеров, Мишо Бирата и Николай Бареков.
      И агент Пидал - факи тази нощ много работа е дръпнал

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Нормално - с нормалните.
        Ако червените и дпс са безсмъртни - то значи че правилно съм избегал оттам.
        Тиквата е разочарование за мен. За съжаление факт е че е единственият реален противник на червените. По една или друга причина.
        Tиквата не е никакъв противник на червените а същия боклук но с добавката че е простак и агресивен некадърник с големи претенции.Не знам от къде си избягал но е време да разбереш че желанията са едно а действителността друго.Червените не могат да бъдат унищожени с писаници по форуми.На тях им дреме че ти и още няколко човека ги мразите.Вие си ги мразете те с нашите пари ще вдигнат пенсиите и заплатите и ще се правят на добри.Знаете колко съм плюл по тиквоча.Борбата с тези престъпници се води в Парламента и чрез Съда и Прокуратурата а не с приказки по телевизора.Сините имаха два пъти тази възможност.Но вместо да променят законите и да раздадат правосъдие те започнаха да крадат комунистическите заводи хората останаха без работа и доходи децата им напуснаха България и днес сме това което сме.

        Коментар


        • Педалю кире - агент-явочник, спинкаш ли още, а?

          Коментар


          • Охх Мамка му, часът е 03.00 сутринта а мен сън не ме хваща.
            Защо ли? Ми щото се вълнувам шибания Дядо Коледа какво ще ми донесе този декември. То е ясно че няма да е нова кола, но дано поне не е нова доза сифилис.
            г-жа Фирдевс.2015г.

            Коментар


            • http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B5%D0...8%D1%82%D0%B5/

              ЛОРДЕ ТИ НЕ ВИЖДАШ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ НАЛИ..

              Коментар


              • "Какво искате от съдебната система? Всички чухте как един прокурор си говори с премиера Борисов. Като проститутка със своя сутеньор." Адв. Екемджиев.



                ПОЗИТАНО ВИКА АГЕНТ ПИДАЛ- ИМАЛО НУЖДА ОТ ГОВОРЕЩИ ФРЕНСКИ И ТУРСКИ- ЩЕ ПОЛУЧИ РУБЛИ ЗА НАГРАДА ОТ ПЕЕВСКИ

                Коментар


                • http://sparotok.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.html

                  ЕРДОГАН Е ПОПУЛИСТ НАЦИОНАЛИСТ- ТОВА Е РЕЧ ЗА ВЪТРЕШНА КОНСУМАЦИЯ И ПРОСТИЯ НАРОД

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    Не ми се вярва Ердоган да е толкова посредствен!!!
                    В какъв контекст го е казал,не съм се интересувал!!!Нямам време за глупости!!!

                    И на мен!!!!!!!
                    Но чичо-гаранция!!!!!!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Вярно думаш , чичовото...
                      Но ти като при краставицата - 99 % вода...
                      Демек си гола вода и само до география го докарваш.....
                      Не ми се вярва Ердоган да е толкова посредствен!!!
                      В какъв контекст го е казал,не съм се интересувал!!!Нямам време за глупости!!!

                      Коментар


                      • ДА ВИНКЕЛ ТАКА Е И ДЪРЖАТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЪРГОВИЯТА И ЗАНАЯТИТЕ В ИМПЕРИЯТА..ТОВА Е И ПРИЧИНАТА МНОГО ХОРА ДА НЕ ИСКАТ ОСВОБОЖДЕНИЕ- ВЪРВИ ИМ ТЪРГОВИЯТА В ЦЯЛАТА ИМПЕРИЯ И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                          ВИНКЕЛ, ПО СКОРО АКО РАЗДЕЛЕНА ВИЗАНТИЯ И РАЗДЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС СЪРБИТЕ БЯХА ОБЕДИНЕНИ И ДАЛНОВИДНИ- ТУРЦИТЕ СА БИЛИ ОКОЛО 4 ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ..ГЪРЦИТЕ СА ГИ ПРЕВОЗИЛИ НА БАЛКАНИТЕ ЗА ПАРИ..
                          Към 18 век от 26 милиона население на турската империя , 9 милиона са българи .
                          Византииците за пари и майка си ще извозят .

                          Коментар


                          • ВИНКЕЛ, ПО СКОРО АКО РАЗДЕЛЕНА ВИЗАНТИЯ И РАЗДЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС СЪРБИТЕ БЯХА ОБЕДИНЕНИ И ДАЛНОВИДНИ- ТУРЦИТЕ СА БИЛИ ОКОЛО 4 ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ..ГЪРЦИТЕ СА ГИ ПРЕВОЗИЛИ НА БАЛКАНИТЕ ЗА ПАРИ..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              .....(това май беше за тема История, ама благодарение на Ердоган...)

                              Ердоган е хиляда пъти по-умен от чичото на глупаците и тем подобни комплексари от бГ, които нямат кинти за собствен коптор! Ердоган е казал единствено историческа истина и незнам неграмотниците от външно , които не са ходили на изпит по История или историческа География къде се пънат за да стават смешни!! Точно като някои форумни герои с роднински имена без капка мозък и голямо самочувствие!
                              Вярно думаш , чичовото...
                              Но ти като при краставицата - 99 % вода...
                              Демек си гола вода и само до география го докарваш.....

                              Коментар


                              • Абе така е на Балканите- всеки иска от другите нещо..смята се за повече и ги нарича цигани..а толкова си приличаме по манталитет, обичаи, кухня

                                Коментар

                                Working...
                                X