Първоначално изпратено от musk
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.03.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
tsitat:
Начално
Наглостта им няма спирачки !Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева
9 март 2014, 08:14
Нов скок белязаха депутатските заплати за месец февруари, открили с „изненада“ народните представители, когато си получили фишовете. Когато получили бланките със заслужените си заплати, те открили, че сумата е нараснала с 561 лева. През януари скокът е бил с 354 лева.
Според правилника на парламента парите на законотворците са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последният месец на тримесечието, съобщава „Преса“. На 12 февруари НСИ изнесе данните за периода октомври-декември. Оказа се, че средната заплата за обществения сектор е била 919 лева.
Така базата на депутатските заплати става 2787 лева. Над нея се прибавят парите за прослужено време, за шефски постове и за участие в комисии. Избраниците получават допълнителни 2/3 от заплатата си за представителни разходи. Това означава, че няма народен представител, който да взема по-малко от 5000 лева на месец.
С увеличаването на заплатите в парламента се отвързват и тези на президента, премиера и министрите. Така Росен Плевнелиев вече се разписва срещу 5564 лева, тъй като заплатата му е равна на 2 депутатски. Премиерът Пламен Орешарски и парламентарният шеф Михаил Миков пък получават 55% над депутатите, което прави 4319 лева. За депутатската заплата са вързани възнагражденията на министрите, както и на шефовете на 25 държавни структури.
http://www.blitz.bg/news/article/254735
Коментар
-
Петното сам спука балона, че ми е бил приятел
Два мита са разбити след участието на Бисер Миланов – Петното в днешното предаване на Мартин Карбовски по TV7. Това каза за зрителите на телевизията лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него благодарение на импровизираното интервю с Миланов от затвора са гръмнали два балона. Единият е бил налаган от Борисов и кръга "Капитал", че Бареков има медии, които го подкрепят и вторият е, че Петното е приятел на лидера на "България бе цензура".
"Радвам се, че във втората част на интервюто Петното потвърди за срещата в Банкя и искам в шеговит план да честитя новата коалиция, която представлява интересите на криминалния контингент в политиката - Тиквата-Петното", каза Бареков.
Той отхвърли тезата на Миланов, изразена по-рано в предаването, че му е предложил 10 000 лева да не ходи по протести. "По време на предаването в Благоевград, което беше с негово участие, в качеството му на протестиращ, а това беше денят, в който Борисов беше пратил една агитка на ГЕРБ да ни замерва с презервативи, тогава аз му казах - абе Бисере, кажи колко ти струват тези прояви в предаването ни да ти платя, да не идваш повече. Радвам се, че това беше последната ни среща, и че после животът не ме срещна с този човек", разясни Бареков.
По повод на атаките от последните дни той коментира, че не е изненадан, и че ги приема нормално. "Социологията ясно го показва, ние сме третата политическа сила и имаме шанс да спечелим евроизборите, след като това стана ясно, веднага започнаха системните атаки", коментира лидерът на "България без цензура".
http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B...a_i.22309.htmlДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнениеЕй, El.t, защо изтри последния пост на Факушка. Нямаше никакво заяждане! Вие модераторите понякога виждате под вола теле. Или обратното!
Не знам какво е писал Факи, но срещу сериозно заплащане мога да "потвърдя", че той никога не се е заяждал във форума....
Кооо, нееееееееее.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнениеС вестниците на Пеевски не си запознат - аз съм. И ти казвам, че ги повтаряш 99 %.
Не съжалявай, че не можеш да ми помогнеш. Първо - аз не търся помощта ти и второ - имам достатъчно опит, за да зная, че няма да те убедя, теб и такива като теб. Затова и не пиша толкова много във форума, само от време навреме, когато се поядосам (ама ми минава бързо). Но ще ти кажа - всуе се морите да плюете срещу вятъра. Комунизъм и Русия - това са две неща вредни за България!
Коментар
-
Наглостта им няма спирачки !Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева
9 март 2014, 08:14
Нов скок белязаха депутатските заплати за месец февруари, открили с „изненада“ народните представители, когато си получили фишовете. Когато получили бланките със заслужените си заплати, те открили, че сумата е нараснала с 561 лева. През януари скокът е бил с 354 лева.
Според правилника на парламента парите на законотворците са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последният месец на тримесечието, съобщава „Преса“. На 12 февруари НСИ изнесе данните за периода октомври-декември. Оказа се, че средната заплата за обществения сектор е била 919 лева.
Така базата на депутатските заплати става 2787 лева. Над нея се прибавят парите за прослужено време, за шефски постове и за участие в комисии. Избраниците получават допълнителни 2/3 от заплатата си за представителни разходи. Това означава, че няма народен представител, който да взема по-малко от 5000 лева на месец.
С увеличаването на заплатите в парламента се отвързват и тези на президента, премиера и министрите. Така Росен Плевнелиев вече се разписва срещу 5564 лева, тъй като заплатата му е равна на 2 депутатски. Премиерът Пламен Орешарски и парламентарният шеф Михаил Миков пък получават 55% над депутатите, което прави 4319 лева. За депутатската заплата са вързани възнагражденията на министрите, както и на шефовете на 25 държавни структури.
http://www.blitz.bg/news/article/254735Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ ми съжалявам не мога да ти помогна.Не съм запознат с вестниците на пеевски и не ме интересуват.
Не съжалявай, че не можеш да ми помогнеш. Първо - аз не търся помощта ти и второ - имам достатъчно опит, за да зная, че няма да те убедя, теб и такива като теб. Затова и не пиша толкова много във форума, само от време навреме, когато се поядосам (ама ми минава бързо). Но ще ти кажа - всуе се морите да плюете срещу вятъра. Комунизъм и Русия - това са две неща вредни за България!Last edited by sofiance; 09.03.2014, 00:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнениеАбе ти по-рано правеше впечатление на разумен човек. Сега повтаряш вестниците на Пеевски. За подслушването - подслушваха най-много него, за министрите - привсички правителства има несполуки, за малкия бизнес - има криза, доходи не се вдигат от правителство, а от бизнеса, за бонусите - всички правителства ги дават, за полицейщината - ти ела сега в София и виж в какво е превърнат центъра - полицай до полицая и ограждение до ограждение. И престанете да пишете глупости за простотията - простият може да излъже веднъж, но не на десет избора. А че не е възпитан със сребърната лъжичка на член на Политбюро, че е ял филия с мас, а не филетата на Рила, че не е пращан да учи в Москва и Лондон - за това не е виновен той. Той си е селфмейдмен от всяка страна, макар да не е лъскав като Станишев. И ако те дразни само липсата на изящна словесност, то трябва да си на ясно, че това е желателно, но не и задължително за успелия политик. И спомни си защитавания от теб Станишев в нощта на изборите на първата му коалиция - беше объркан като пиле в кълчища. А втората си коалиция постигна с помощта на невероятни компромати и една откровено измамна лъжа за някакви допълнителни бюлетини.
Помисли малко за моите аргументи, не повтаряй мантрите на противниците на ББ. И разбери едно - като ругаеш ББ заедно с изброените от мен (а и от теб), на практика им помагаш. Искаш още тройни коалиции ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеС дудука не желая да ме занимаваш.За мен тоя не е измежду живите.Както и Сидеров Костов Гоце Станишев Доган и Пръмовица.А Боце какво да го коментирам.Човек който подслушва хората си събира министри от кръстовищата съсипва малкия бизнес не вдига доходите на хората а раздва бонуси за стотици хиляди кинта на герберски членове.Мразя полицейщината и простотията както и арогантността.Боце е завършен простак при това арогантен.Човек който напуснал любимата си работа за да не си хвърли партийната книжка е идиот.Мой крак няма стъпи на избори докато тия дето съм изброил не се разкарат.
Помисли малко за моите аргументи, не повтаряй мантрите на противниците на ББ. И разбери едно - като ругаеш ББ заедно с изброените от мен (а и от теб), на практика им помагаш. Искаш още тройни коалиции ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнениеАми не мога да те разбера. Не само теб,а и много други. Казвате, че не обичате комунистите, не искате да ви управляват такива коалиции. И какво правите - ругаете единственият, от когото те (тук слагам и лицето на корупцията ДПС, идиота Сидеров, новия ненормален Бареков) панически се страхуват, атакуват го с компромати и лъжи, приписват му какви ли не пороци, накрая успяха да го отстранят от победата му с невероятна измама. И как се вика на това? Естествено, че като защитавате Станишев, то защитавате и Доган, Местан, комични фигури като Данчо Ментата, ненормалните от Атака и без Цензура) ще ви причисляваме към тях. Е, не се сърдете! Търпете си предпочитанията!
ПП Кажи честно, ти вярваш ли това - http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...eto-si-6007002
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИ къде го защитавам или пак си фантазираш?Или щом не прост милиционер значи защитавам Станишев.
ПП Кажи честно, ти вярваш ли това - http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...eto-si-6007002Last edited by sofiance; 08.03.2014, 23:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнениеАми като не те интересува, защо го защитаваш? Пешоо, Пешоо, а изглеждаше нормален!
ПП За управлението на СС виж по-долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСтанишев изобщо не ме интересува и дано не печели никога.Не разбрах само що като печели не управлява
ПП За управлението на СС виж по-долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеБоко бил Станишев???
А Боко в реанимацията, пък Станишев кара влака.
Кой е бил се вижда по това, кой управлява и кой разпределя баницата.
Боко яде постна пица.
За разлика от Дянков, който осребрява продажбата на БТХ.
Дянков влиза в надзорния съвет на руската банка ВТБ
Ама герберастчето ще каже, че Дянков е способен финансист и затова...
А то иначе комунистите никога не идват на власт с демократични средства и се държат на власт с помощта на полицията.
Коментар
Коментар