IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от musk
    Баце, съгласен съм с теб.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• tsitat:

Начално
      Наглостта им няма спирачки !Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева

9 март 2014, 08:14
      Нов скок белязаха депутатските заплати за месец февруари, открили с „изненада“ народните представители, когато си получили фишовете. Когато получили бланките със заслужените си заплати, те открили, че сумата е нараснала с 561 лева. През януари скокът е бил с 354 лева.
      Според правилника на парламента парите на законотворците са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последният месец на тримесечието, съобщава „Преса“. На 12 февруари НСИ изнесе данните за периода октомври-декември. Оказа се, че средната заплата за обществения сектор е била 919 лева.

Така базата на депутатските заплати става 2787 лева. Над нея се прибавят парите за прослужено време, за шефски постове и за участие в комисии. Избраниците получават допълнителни 2/3 от заплатата си за представителни разходи. Това означава, че няма народен представител, който да взема по-малко от 5000 лева на месец.

С увеличаването на заплатите в парламента се отвързват и тези на президента, премиера и министрите. Така Росен Плевнелиев вече се разписва срещу 5564 лева, тъй като заплатата му е равна на 2 депутатски. Премиерът Пламен Орешарски и парламентарният шеф Михаил Миков пък получават 55% над депутатите, което прави 4319 лева. За депутатската заплата са вързани възнагражденията на министрите, както и на шефовете на 25 държавни структури.
      http://www.blitz.bg/news/article/254735
      http://www.jinglebell.hit.bg/

Коментар

• Петното сам спука балона, че ми е бил приятел

Два мита са разбити след участието на Бисер Миланов – Петното в днешното предаване на Мартин Карбовски по TV7. Това каза за зрителите на телевизията лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него благодарение на импровизираното интервю с Миланов от затвора са гръмнали два балона. Единият е бил налаган от Борисов и кръга "Капитал", че Бареков има медии, които го подкрепят и вторият е, че Петното е приятел на лидера на "България бе цензура".

"Радвам се, че във втората част на интервюто Петното потвърди за срещата в Банкя и искам в шеговит план да честитя новата коалиция, която представлява интересите на криминалния контингент в политиката - Тиквата-Петното", каза Бареков.

Той отхвърли тезата на Миланов, изразена по-рано в предаването, че му е предложил 10 000 лева да не ходи по протести. "По време на предаването в Благоевград, което беше с негово участие, в качеството му на протестиращ, а това беше денят, в който Борисов беше пратил една агитка на ГЕРБ да ни замерва с презервативи, тогава аз му казах - абе Бисере, кажи колко ти струват тези прояви в предаването ни да ти платя, да не идваш повече. Радвам се, че това беше последната ни среща, и че после животът не ме срещна с този човек", разясни Бареков.

По повод на атаките от последните дни той коментира, че не е изненадан, и че ги приема нормално. "Социологията ясно го показва, ние сме третата политическа сила и имаме шанс да спечелим евроизборите, след като това стана ясно, веднага започнаха системните атаки", коментира лидерът на "България без цензура".

http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B...a_i.22309.html
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
          Ей, El.t, защо изтри последния пост на Факушка. Нямаше никакво заяждане! Вие модераторите понякога виждате под вола теле. Или обратното!

Не знам какво е писал Факи, но срещу сериозно заплащане мога да "потвърдя", че той никога не се е заяждал във форума....

Кооо, нееееееееее.....

Коментар

С вестниците на Пеевски не си запознат - аз съм. И ти казвам, че ги повтаряш 99 %.
            Не съжалявай, че не можеш да ми помогнеш. Първо - аз не търся помощта ти и второ - имам достатъчно опит, за да зная, че няма да те убедя, теб и такива като теб. Затова и не пиша толкова много във форума, само от време навреме, когато се поядосам (ама ми минава бързо). Но ще ти кажа - всуе се морите да плюете срещу вятъра. Комунизъм и Русия - това са две неща вредни за България!
            За комунизма съм убеден че е вреден за Русия не съвсем.Но и това днешното в България е вредно незнам демокрация ли е простация ли какво.

Коментар

• Ей, El.t, защо изтри последния пост на Факушка. Нямаше никакво заяждане! Вие модераторите понякога виждате под вола теле. Или обратното!

Коментар

• Наглостта им няма спирачки !Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева

9 март 2014, 08:14
                Нов скок белязаха депутатските заплати за месец февруари, открили с „изненада“ народните представители, когато си получили фишовете. Когато получили бланките със заслужените си заплати, те открили, че сумата е нараснала с 561 лева. През януари скокът е бил с 354 лева.
                Според правилника на парламента парите на законотворците са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последният месец на тримесечието, съобщава „Преса“. На 12 февруари НСИ изнесе данните за периода октомври-декември. Оказа се, че средната заплата за обществения сектор е била 919 лева.

Така базата на депутатските заплати става 2787 лева. Над нея се прибавят парите за прослужено време, за шефски постове и за участие в комисии. Избраниците получават допълнителни 2/3 от заплатата си за представителни разходи. Това означава, че няма народен представител, който да взема по-малко от 5000 лева на месец.

С увеличаването на заплатите в парламента се отвързват и тези на президента, премиера и министрите. Така Росен Плевнелиев вече се разписва срещу 5564 лева, тъй като заплатата му е равна на 2 депутатски. Премиерът Пламен Орешарски и парламентарният шеф Михаил Миков пък получават 55% над депутатите, което прави 4319 лева. За депутатската заплата са вързани възнагражденията на министрите, както и на шефовете на 25 държавни структури.
                http://www.blitz.bg/news/article/254735
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Е ми съжалявам не мога да ти помогна.Не съм запознат с вестниците на пеевски и не ме интересуват.
                  С вестниците на Пеевски не си запознат - аз съм. И ти казвам, че ги повтаряш 99 %.
                  Не съжалявай, че не можеш да ми помогнеш. Първо - аз не търся помощта ти и второ - имам достатъчно опит, за да зная, че няма да те убедя, теб и такива като теб. Затова и не пиша толкова много във форума, само от време навреме, когато се поядосам (ама ми минава бързо). Но ще ти кажа - всуе се морите да плюете срещу вятъра. Комунизъм и Русия - това са две неща вредни за България!
                  Last edited by sofiance; 09.03.2014, 00:36.

Коментар

Абе ти по-рано правеше впечатление на разумен човек. Сега повтаряш вестниците на Пеевски. За подслушването - подслушваха най-много него, за министрите - привсички правителства има несполуки, за малкия бизнес - има криза, доходи не се вдигат от правителство, а от бизнеса, за бонусите - всички правителства ги дават, за полицейщината - ти ела сега в София и виж в какво е превърнат центъра - полицай до полицая и ограждение до ограждение. И престанете да пишете глупости за простотията - простият може да излъже веднъж, но не на десет избора. А че не е възпитан със сребърната лъжичка на член на Политбюро, че е ял филия с мас, а не филетата на Рила, че не е пращан да учи в Москва и Лондон - за това не е виновен той. Той си е селфмейдмен от всяка страна, макар да не е лъскав като Станишев. И ако те дразни само липсата на изящна словесност, то трябва да си на ясно, че това е желателно, но не и задължително за успелия политик. И спомни си защитавания от теб Станишев в нощта на изборите на първата му коалиция - беше объркан като пиле в кълчища. А втората си коалиция постигна с помощта на невероятни компромати и една откровено измамна лъжа за някакви допълнителни бюлетини.
                    Помисли малко за моите аргументи, не повтаряй мантрите на противниците на ББ. И разбери едно - като ругаеш ББ заедно с изброените от мен (а и от теб), на практика им помагаш. Искаш още тройни коалиции ли?
                    Е ми съжалявам не мога да ти помогна.Не съм запознат с вестниците на пеевски и не ме интересуват.

Коментар

С дудука не желая да ме занимаваш.За мен тоя не е измежду живите.Както и Сидеров Костов Гоце Станишев Доган и Пръмовица.А Боце какво да го коментирам.Човек който подслушва хората си събира министри от кръстовищата съсипва малкия бизнес не вдига доходите на хората а раздва бонуси за стотици хиляди кинта на герберски членове.Мразя полицейщината и простотията както и арогантността.Боце е завършен простак при това арогантен.Човек който напуснал любимата си работа за да не си хвърли партийната книжка е идиот.Мой крак няма стъпи на избори докато тия дето съм изброил не се разкарат.
                      Абе ти по-рано правеше впечатление на разумен човек. Сега повтаряш вестниците на Пеевски. За подслушването - подслушваха най-много него, за министрите - привсички правителства има несполуки, за малкия бизнес - има криза, доходи не се вдигат от правителство, а от бизнеса, за бонусите - всички правителства ги дават, за полицейщината - ти ела сега в София и виж в какво е превърнат центъра - полицай до полицая и ограждение до ограждение. И престанете да пишете глупости за простотията - простият може да излъже веднъж, но не на десет избора. А че не е възпитан със сребърната лъжичка на член на Политбюро, че е ял филия с мас, а не филетата на Рила, че не е пращан да учи в Москва и Лондон - за това не е виновен той. Той си е селфмейдмен от всяка страна, макар да не е лъскав като Станишев. И ако те дразни само липсата на изящна словесност, то трябва да си на ясно, че това е желателно, но не и задължително за успелия политик. И спомни си защитавания от теб Станишев в нощта на изборите на първата му коалиция - беше объркан като пиле в кълчища. А втората си коалиция постигна с помощта на невероятни компромати и една откровено измамна лъжа за някакви допълнителни бюлетини.
                      Помисли малко за моите аргументи, не повтаряй мантрите на противниците на ББ. И разбери едно - като ругаеш ББ заедно с изброените от мен (а и от теб), на практика им помагаш. Искаш още тройни коалиции ли?

Коментар

Ами не мога да те разбера. Не само теб,а и много други. Казвате, че не обичате комунистите, не искате да ви управляват такива коалиции. И какво правите - ругаете единственият, от когото те (тук слагам и лицето на корупцията ДПС, идиота Сидеров, новия ненормален Бареков) панически се страхуват, атакуват го с компромати и лъжи, приписват му какви ли не пороци, накрая успяха да го отстранят от победата му с невероятна измама. И как се вика на това? Естествено, че като защитавате Станишев, то защитавате и Доган, Местан, комични фигури като Данчо Ментата, ненормалните от Атака и без Цензура) ще ви причисляваме към тях. Е, не се сърдете! Търпете си предпочитанията!

ПП Кажи честно, ти вярваш ли това - http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...eto-si-6007002
                        С дудука не желая да ме занимаваш.За мен тоя не е измежду живите.Както и Сидеров Костов Гоце Станишев Доган и Пръмовица.А Боце какво да го коментирам.Човек който подслушва хората си събира министри от кръстовищата съсипва малкия бизнес не вдига доходите на хората а раздва бонуси за стотици хиляди кинта на герберски членове.Мразя полицейщината и простотията както и арогантността.Боце е завършен простак при това арогантен.Човек който напуснал любимата си работа за да не си хвърли партийната книжка е идиот.Мой крак няма стъпи на избори докато тия дето съм изброил не се разкарат.

Коментар

И къде го защитавам или пак си фантазираш?Или щом не прост милиционер значи защитавам Станишев.
                          Ами не мога да те разбера. Не само теб,а и много други. Казвате, че не обичате комунистите, не искате да ви управляват такива коалиции. И какво правите - ругаете единственият, от когото те (тук слагам и лицето на корупцията ДПС, идиота Сидеров, новия ненормален Бареков) панически се страхуват, атакуват го с компромати и лъжи, приписват му какви ли не пороци, накрая успяха да го отстранят от победата му с невероятна измама. И как се вика на това? Естествено, че като защитавате Станишев, то защитавате и Доган, Местан, комични фигури като Данчо Ментата, ненормалните от Атака и без Цензура) ще ви причисляваме към тях. Е, не се сърдете! Търпете си предпочитанията!

ПП Кажи честно, ти вярваш ли това - http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...eto-si-6007002
                          Last edited by sofiance; 08.03.2014, 23:35.

Коментар

Ами като не те интересува, защо го защитаваш? Пешоо, Пешоо, а изглеждаше нормален!
                            ПП За управлението на СС виж по-долу.
                            И къде го защитавам или пак си фантазираш?Или щом не прост милиционер значи защитавам Станишев.

Коментар

Станишев изобщо не ме интересува и дано не печели никога.Не разбрах само що като печели не управлява
                              Ами като не те интересува, защо го защитаваш? Пешоо, Пешоо, а изглеждаше нормален!
                              ПП За управлението на СС виж по-долу.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Боко бил Станишев???
                                А Боко в реанимацията, пък Станишев кара влака.

Кой е бил се вижда по това, кой управлява и кой разпределя баницата.
                                Боко яде постна пица.
                                За разлика от Дянков, който осребрява продажбата на БТХ.
                                Дянков влиза в надзорния съвет на руската банка ВТБ
                                Ама герберастчето ще каже, че Дянков е способен финансист и затова...
                                Охо, и Гиговчо се обади от обора. Я кажи бе, Гиговчо миличък, колко и какви избори е спечелил Станишев.
                                А то иначе комунистите никога не идват на власт с демократични средства и се държат на власт с помощта на полицията.

Коментар

Working...
                                X